Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, είμαι νέος στο φόρουμ και χρειάζομαι την βοήθειά σας σε ένα πρόβλημα με την κάρτα γραφικών μου με βασανίζει εδώ και μέρες

Αρχικά να σας πω λίγο τα specs μου και θα αναφέρω στην συνέχεια και το πρόβλημα
CPU: intel i5 6600k 4.2ghz
Mobo: Gigabyte Z170x gaming 3 
Ram: Hyper x fury 2400Mhz 16gb (2x8gb)
Gpu: Asus strix gtx 1060 6gb not oc edition
Cooler: Zalman CNPS5X Performa
Psu: CoolerMaster G650M
Ssd: Samsung 850 Evo 250GB
Hdd: Western Digital caviar black 1T
Case: Aerocool Aero-1000 stock fans 120mm (2 βάζουν 1 βγάζει αέρα)

Το πρόβλημα είναι το εξής. 
Η κάρτα γραφικών μου από θερμοκρασίες idle ανεβάζει αμέσως 83 βαθμούς και μένει εκεί κοντά 79 με 83. Δηλαδή είναι στους 35-40 βαθμούς ας πούμε, με το που μπει στο game ή πατήσω start benchmark η κάρτα πάει 40 45, 50 65 70 80 83 (παράδειγμα τα νούμερα) και μένει εκεί κοντά 79 με 83, είτε όλα ulta 1920x1080 με anti aliasing x8 είτε όλα low με anti aliasing off. Δηλαδή κάνει ένα άλμα στης θερμοκρασία από idle στου 83.
Οι ανεμιστήρες γυρνάνε αλλά όχι στο 100% και προφανώς στα πρώτα δευτερόλεπτα η κάρτα δεν είναι ζεστή. Έβαλα τους ανεμιστήρες στο 100% τίποτα, 83 βαθμούς.
Την ακούμπησα και προφανώς δεν ήταν ζεστή. Ούτε καν ο αέρας που έβγαζε το κουτί πίσω δεν ήταν ζεστός. Αν όντως είχε πιάσει 83 βαθμούς δεν θα μπορούσα καν να την αγγίξω.

Στα παιχνίδια και στα benchmarks κάνει το ίδιο πράγμα.
Μόνο στην dota 2  είδα ότι η θερμοκρασίες ήταν πιο νορμάλ αλλά ακόμα και εκεί οι ανεμιστήρες γυρνούσαν πράγμα που δεν έκανε παλιά όταν έπαιζα. 
Χτες είδα ότι έπιασε και στην dota 71 βαθμούς!!! Που? Στην dota, που μια τέτοια κάρτα παιχνίδια σαν αυτά έπρεπε να τα έχει για πλάκα. 

Το αστείο στην ιστορία ποιο είναι όμως? Την κούμπωσα στο σύστημα ενός φίλου που έχει i7 kaby lake και msi z270 mobo και μια msi 1080 και έτρεξα unigine valley 1440p. 
Όλες οι θερμοκρασίες νορμάλ ήταν, στους 44 βαθμούς η κάρτα και περιμένανε κιόλας μερικά λεπτά να αρχίσει να ζεσταίνεται. Και προφανώς ποτέ δεν έπιασε 83 βαθμούς (αν δεν κάνω λάθος είχε πιάσει 65 βαθμούς max). Δεν υπήρχες χρόνος όμως να την δοκιμάσω σε κάτι παραπάνω πέρα από το unigine valley.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες που είχα τον πρώτο καιρό που την είχα πάρει ήταν 65-67 βαθμούς 

Έκανα εγκατάσταση ξανά τα drivers, καινούρια εγκατάσταση όλα τα benchmarks που έχω, καινούρια εγκατάσταση όλα τα προγράμματα για θερμοκρασίες κτλπ. Δεν άλλαξε τίποτα. Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και αν κρίνω τους 71 βαθμούς που έπιασε στην dota  χειροτερεύει κιόλας.

Δοκίμασα Far cry 4, Assassin's Creed Syndicate, Middle-earth: Shadow of Mordor, Dota 2, unigine heaven και  unigine valley
Monitor έκανα με Αsus tweak 2, msi afterburner, hardware monitor, hwinfo

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων 
Κάθε γνώμη και βοήθεια ευπρόσδεκτη

Δημοσ.

απεγκατάσταση drivers με DDU σε ασφαλή λειτουργία και ξανα περνάς τον τελευταίο που έχει βγει για την κάρτα σου.

Αν συνεχίζει και μετά απο αυτό δοκίμασε την 1080 του φίλου στο δικό σου σύστημα να δεις πως συμπεριφέρεται. Αν κάνει τα ίδια φοβάμαι μην έχει κανενα Mining ιο η κάρτα αλλά σε αδράνεια του υπολογιστή η κάρτα θα συνέχιζε να λειτουργεί στο φουλ και να είχες παραπάνω θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
Ξέχασα να αναφέρω ότι την κάρτα την έχω ενάμιση χρόνο.
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι κάνω update  τα drivers από το geforce experience. Αν θα ήταν καλύτερο δηλαδή να τα κατεβάζω από το site της nvidia.
Σκέφτηκα να βάλω καλύτερα fans μπρoστά για καλύτερο intake και σαν έσχατη λύση αφού είδα ότι στο pc του φίλου όλα είναι καλά να κάνω format.
Σε idle η κάρτα είναι μια χαρά. Ανεμιστήρες σβηστοί. Θερμοκρασίες σωστές.
Την εγκατάσταση των drivers να την κάνω ξανά σε safe mode?? Δηλαδή να μπω σε Safe Mode with Networking.

Δημοσ.

Είναι αρκετά πιθανόν να μην έχεις καλό αερισμό στο κουτί. Το γεγονός ότι στου φίλου σου το pc δεν έχει πρόβλημα αυξάνει αυτή την πιθανότητα. Εάν ήταν hardware το πρόβλημα θα ανέβαζε θερμοκρασία οπουδήποτε και να την έβαζες.

Υ.Γ. Έχω την ίδια έκδοση αλλά με την GTX1070 και είμαι πολύ ευχαριστημένος

Δημοσ.

Στην αρχή και εγώ αυτό σκεφτόμουν 
Αλλά δεν γίνεται το pc να είναι κλειστό εντελώς και με το που πας να φορτώσεις γραφικά σε 2 δευτερόλεπτα να σου λέει 83 
Να κάνεις alt-tab, μετά από λίγο να πέφτει στους 53 και με το που μπεις ξανά στο παιχνίδι αμέσως 83 είτε ultra γραφικά είτε low.
Αν είχα κακό αερισμό θα ήταν και ο επεξεργαστής ζεστός. Μέγιστο 45 βαθμούς έχει πάει ο επεξεργαστής.

Εγώ φοβάμαι μήπως είναι κάποιο θέμα ασυμβατότητας με την μητρική. Αλλά θα το είχε εμφανίσει από την αρχή αυτό το θέμα, όχι μετά από ένα χρόνο.
Επίσης έχω παλιά έκδοση bios. Δεν ξέρω αν και αυτό παίζει ρόλο. 
Φιλικά πάντα.

Δημοσ.

Πολυ πιθανο να σου δειχνει λαθος τις θερμοκρασιες το προγραμμα που χρησιμοποιεις, το hwmonitor το εχω χρησιμοποιησει και ειναι μια χαρα, δοκιμασε με αυτο και αν δειχνει ακομα υψηλες θερμοκρασιες απο το πουθενα, τσεκαρε μια τον εξαερισμο και το airflow μεσα στο PC, και την πιθανοτητα να φταιει, ισως λεμε τωρα, η σκονη αν δεν εχει καθαριστει προσφατα. Συν αυτο με τους drivers... ενα clean uninstall-install μπας και.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνεις monitor με το hwmonitor την ώρα που παίζεις όπως κάνεις με το msi afterburner ?
Και να δείχνει όμως το πρόγραμμα λάθος νούμερα, θα έπρεπε να γυρνάνε και οι ανεμιστήρες ?
Αν δεν είχα καλό airflow δεν θα έπρεπε να ζεσταίνεται και ο επεξεργαστής ?
Το έχω καθαρίσει και πρόσφατα από σκόνες κτλπ.
Τους driver τους έχει κάνει εγκατάσταση 3 φορές ως τώρα και άλλα 2-3 Update αλλά ποτέ σε safe mode στα windows (δεν έχω βάλει τους τελευταίους που βγήκαν)

Δημοσ.

HWinfo,aida64,msi afterburner,gpu-z όλα αυτά κάνουν report τις σωστές θερμοκρασίες (αν δεν είναι χαλασμένος ο σένσορας). Όταν πιάνει "83" και κολλάει εκεί παρατήρησε με το rivatuner αν ρίχνει και τα ρολόγια (throttlάρει δηλαδή). Αν αυτό συμβαίνει τότε μάλλον οι θερμοκρασίες είναι σωστές. Έλεγξε αν δουλεύουν σε πλήρες στροφές τα ανεμιστηράκια / ανέβασε το fan curve με το afterburner. Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχεις κακό airflow για την κάρτα, αλλά όχι στην cpu (πχ αν την έχεις κάνει vertical mount κοντά στο tempered glass και δεν αναπνέει). Αν η κάρτα επίσης είναι εντελώς ψυχρή εξωτερικά (η ψήκτρα και το backplate της) αλλά παρόλα αυτά ο πυρήνας βαράει 80ρια αυτό σημαίνει ότι δε κάνει καλή επαφή η ψήκτρα ή υπάρχει υπερβολική ποσότητα πάστας.

Δημοσ.

Χαίρεται και πάλι παιδιά.

Βγήκα λίγο χρόνο και έκανα δοκιμές στην κάρτα.
Έκανα απεγκατάσταση τους driver σε safe mode με το DDU και τους έκανα ξανά εγκατάσταση εκτός safe mode.
Δοκίμασα valley, heaven σε ultra και low settings αφού πρώτα έφτιαξα το fan curve στο msi afterburner. 
Πάνω κάτω τα ίδια. Η θερμοκρασία ήταν 75 με 80 βαθμούς. Είτε τα φανάκια ήταν στο 100% είτε πήγαιναν σύμφωνα με το curve που είχα κάνει. Οι θερμοκρασίες ήταν οι ίδιες περίπου.
Στο 100% η θερμοκρασία ήταν 77 με 75 βαθμούς και σύμφωνα με το curve η θερμοκρασία ήταν 79-80 βαθμοί.
Δοκίμασα να βάλω στο 100% τα φανάκια και της κάρτας και του κουτιού (3 στο αριθμό) και πάλι τα ίδια νούμερα στο περίπου. Άντε να υπήρχαν 4-5 βαθμοί διαφορά.
Ανά φάσεις η θερμοκρασία έκανε βουτιά από τους 75 στους 65 βαθμούς(περίπου) και μετά αμέσως ξανά στους 75.
Επίσης, σε χρήση η κάρτα ήταν στο 99% και που και που για ένα δευτερόλεπτο κατέβαινε στο 97%
Τα ρολόγια ήταν στα 4007 η μνήμη και 1845 ο πυρήνα ο οποίος ανά φάσεις και αυτός έπεφτε στα 1750 και κάτι και μετά ξανά πάνω στα 1800+   

Την 1080 του φίλου δεν μπόρεσα να την έχω στα χέρια μου.

Γενικά δεν μπορώ να βγάλω άκρη και δεν ξέρω τι άλλο να δοκιμάσω
Φοβάμαι μήπως η μητρική κάνει κακή διαχείριση στην κάρτα. Αλλά από την άλλη θα το είχε βγάλει από την αρχή το πρόβλημα, όχι μετά από 1 χρόνο και.....
Κάθε άποψη, ιδέα, πρόταση κτλπ φυσικά είναι ευπρόσδεκτη.
Σας ευχαριστώ όλους

Δημοσ.

ενεργοποιησε το v sync απο το control panel ,γιατι δεν εχει σημασια το παιχνιδι αν ειναι αδυναμο εαν βγαζει 300+ fps η καρτα θα δωσει οτι εχει.επισης απεγκατεστησε τους drivers με το ddu σε safe mode(το τελευταιο) .μετα βαλ την απο το control panel σε optimal perfomance και τελος βγαλε το oc mode απο το asus gpu tweek και βαλτο το στο νορμαλ.

Δημοσ.

Περίεργο αλλά το ότι έχει απότομες μεταβολές στις θερμοκρασίες με κάνει να πιστεύω ότι έχει πρόβλημα κάποιος σένσορας. BIOS update δοκίμασες ;

Δημοσ.

Μπορει να έχει πειραχτεί το power limit της κάρτας είτε με mode bios είτε με κάποιο άλλο προγραμμα. Μπορείς να το κατεβάσεις με το afterburner στο 90% πχ.  να δεις πως δουλεύει.

Εγω έχω το ίδιο πρόβλημα με μια κινεζική 1050 ti όπου το default maximum temperature είναι 83 βαθμούς. Κατέβασα το powerlimit με το afterburner και την max. Θερμοκρασία στο 75 και δεν ασχολήθηκα ξανά. Το ξέρω είναι η ψηλά πάλι αλλά εδώ δούλευε τόσο καιρό με 83 όποτε δεν με χαλάει. Η επιπτώσεις στις επιδόσεις ήταν αμελητέες. Ανεμιστηρακι έξτρα πάνω της και αλλαγή της πάστας δεν άλλαξε τίποτα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...