Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο ήταν ειδικότητες σχετιζόμενες με αγροτική παραγωγή ή μεταποιηση προιοντων που συνηθως δεν πανε ατομα να κανουν την πλάκα τους. αυτος που θέλει να κοροιδεψει θα παει σε μαρκετινγκ, διοίκηση, και γενικά σε ειδικότητες που  δεν θα λερωσουν τα χέρια τους ή ειναι τρεντι. μετα ειναι και οι ειδικότητες που ειναι για δημόσιο και μόνο οπου γινεται η σφαγή ποιος θα πρωτομπει πχ φυλακες μουσείων. και τέλος διάφορες ειδικότητες στην  πληροφορική οπου αν και πανε συνηθως πιο νέοι επειδη οι περισσότεροι εχουν ήδη ενδιαφέρον ασχολουνται αρκετά

Αυτο παντως το φαινομενο εγω το εχω παρατησει τα τελευταια 6-7 χρονια με τα ιεκ γενικα (εχω ξεκινησει να πηγαινω ιεκ απο χομπι απ το 2011 μεχρι και φετος, σε διαφορους κλαδους).

Το 2011 που πρωτοπηγα, στην ειδικοτητα τοτε web design & development, δεν καναμε σαν αουγκανα και πηγαιναμε καθε μερα για μαθημα..τωρα, οσο πιο πιτσιρικαρία σε μια ειδικότητα, τοσο πιο χαμος..

Επισης, να προσθεσω οτι πλεον πανε να εισχωρησουν κομματικα ΚΑΙ στα ΙΕΚ...στα ΙΕΚ της Πατρας ενδεικτικα, αρχισαν να ερχονται κομματα τυπου ΚΝΕ κ απο τοτε γινεται χαμος..ξεσηκωνουν τα γαμοκομματα τα παιδια να μην πηγαινουν στα μαθηματα και να απαιτουν να μην παιρνουν απουσιες..Ενας με @ρχιδια δε μπορει να βρεθει, να πεταξει την πολιτικη εξω απ τα εκπαιδευτικα ιδρυματα?? 🤬🤬

Δημοσ.

Εκ των έσω:
Οι ιδιωτικές σχολές είναι επιχειρήσεις. Δεν χάνεις χρονιά από απουσίες ή από χαμηλό βαθμό.
Αν έμεναν σπουδαστές στο ίδιο έτος, ούτε θα πλήρωναν για να το επαναλάβουν, ούτε θα γράφονταν στο επόμενο.

Δημοσ.
Στις 2/2/2022 στις 1:59 ΜΜ, unforgiven είπε

Εκ των έσω:
Οι ιδιωτικές σχολές είναι επιχειρήσεις. Δεν χάνεις χρονιά από απουσίες ή από χαμηλό βαθμό.
Αν έμεναν σπουδαστές στο ίδιο έτος, ούτε θα πλήρωναν για να το επαναλάβουν, ούτε θα γράφονταν στο επόμενο.

Δηλαδή αδερφέ, ισχύει ότι δεν μένεις από μαθήματα? Γιατί εγώ έχω κάποια κενά γιατί δουλεύω ταυτόχρονα και έχασα μερικά μαθήματα. Αυτήν την εβδομάδα γράφω και τα έχω πάει μέτρια, για αυτό ανησυχω. Ιδιωτικό ΙΕΚ πάντα 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Lolaiko είπε

Δηλαδή αδερφέ, ισχύει ότι δεν μένεις από μαθήματα? Γιατί εγώ έχω κάποια κενά γιατί δουλεύω ταυτόχρονα και έχασα μερικά μαθήματα. Αυτήν την εβδομάδα γράφω και τα έχω πάει μέτρια, για αυτό ανησυχω. Ιδιωτικό ΙΕΚ πάντα 

Σου λέω τι ίσχυε στο συγκεκριμένο. Αλλά το θεωρώ πιθανό να ισχύει παντού.

Δημοσ.

Καλά δεν νομίζω να ισχύει στο δημόσιο ΙΕΚ, εκεί ήμουνα πριν 3 χρόνια, και με άφησαν επειδή ξεπέρασα το όριο για 2 απουσίες, το επαναλαμβάνω, 2 απουσίες και είχα φέρει και βεβαίωση εργοδότη ότι δουλεύω. Ενώ στο ιδιωτικό ΙΕΚ, το 80% της τάξης μου, το 80% έχει ξεπεράσει το όριο των απουσιών για 20 βάλε απουσίες. Καλά δεν είναι το πόσες, άμα ξεπεράσεις τις 5 πιστεύω είσαι τελειωμένος. Αλλά μακάρι να ισχύει αυτό που λες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lolaiko είπε

Καλά δεν νομίζω να ισχύει στο δημόσιο ΙΕΚ, εκεί ήμουνα πριν 3 χρόνια, και με άφησαν επειδή ξεπέρασα το όριο για 2 απουσίες, το επαναλαμβάνω, 2 απουσίες και είχα φέρει και βεβαίωση εργοδότη ότι δουλεύω. Ενώ στο ιδιωτικό ΙΕΚ, το 80% της τάξης μου, το 80% έχει ξεπεράσει το όριο των απουσιών για 20 βάλε απουσίες. Καλά δεν είναι το πόσες, άμα ξεπεράσεις τις 5 πιστεύω είσαι τελειωμένος. Αλλά μακάρι να ισχύει αυτό που λες.

Άριστα θα έχεις γράψει και ας μην έχεις γράψει σχεδόν τίποτα στο ιδιωτικό ΙΕΚ. Ή θα συμπληρώσουν την κόλα με απαντήσεις αυτοί.

Tragic 😄

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mr.Vox είπε

Άριστα θα έχεις γράψει και ας μην έχεις γράψει σχεδόν τίποτα στο ιδιωτικό ΙΕΚ. Ή θα συμπληρώσουν την κόλα με απαντήσεις αυτοί.

Tragic 😄

Τι να σου πω ρε φίλε, μακάρι. Εδώ δώσαμε τις πρώτες εξετάσεις τον Δεκέμβριο, και επειδή δεν καταλάβαινα ένα μάθημα, του είπα του καθηγητή τι θα κάνω βοηθήστε με. Θα δώσεις πιο μετά λέει, δεν το έδωσα ποτέ, ήρθε ο Φλεβάρης, τελειώνει το εξάμηνο. Δεν ξέρω καν αν έχουνε μέσο όρο μαθήματα και δεν ξέρω εγώ τι 

Δημοσ.

Επειδή έχω ασχοληθεί και ως εκπαιδευτής σε Δημόσιο και ένας φίλος μου εκπαιδευτής σε ιδιωτικό. Ο φίλος μου ζήταγε από εμάς του δημοσίου να του δώσουμε υλικό για τους σπουδαστές του ιδιωτικό.

Το πιο τραγικό στο όλο θέμα είναι σε κάποια φάση να είσαι εκπαιδευτής σε ένα τμήμα  και σε κάποια άλλη στιγμή της ζωής σου  να είσαι εκπαιδευόμενος γιατί θέλεις να πάρεις έναν τίτλο σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο γιατί με αυτόν θα έχεις προτεραιότητα σε μια σύμβαση η κάποια μόρια σε μια προκήρυξη η οποία σου εξασφαλίζει έστω μερικούς μήνες εργασία.

Ένα μπάχαλο. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
11 ώρες πριν, ΒΑΛΣΑΒ είπε

Από ότι έχω καταλάβει από την εμπειρία μου σε ιδιωτικό ΙΕΚ είτε πας είτε όχι ακομη και στις εξετάσεις και θα περάσεις και την βεβαίωση θα πάρεις στο τέλος . Βέβαια εσύ θα το πάρεις με 7 , ενώ ο καλός με 9 και 10 .. .... 

Κάτι παρόμοιο έγινε και σε γνωστό μου.  Δεν πήγε καν στις εξετάσεις και είχε περάσει το εξάμηνο κανονικά.... Το ιδιωτικό σημαίνει εταιρεία , αν θες να μάθεις είναι στο χέρι σου ! Ξέρεις πότε βγαίνουν οι βαθμοί του εξαμήνου?

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι βαθμοί και σε σχολεία και σε ΙΕΚ, στο ιδιωτικό που είμαι, δεν θα πω όνομα για ευνόητους λόγους, ούτε βαθμούς πήραμε, απλά πριν 2 εβδομάδες δώσαμε και αυτό ήταν. Δεν καταλαβαίνω γενικά αν περνας και ας μην πατάς, εγώ πατάω για να μάθω, αλλά και τα μαθήματα που κάνουμε είναι μούφες, από 8.30 μέχρι 11 πιάνουμε κουβέντα για άσχετα πράγματα με τον καθηγητή, και μετά ξεβιδωνουμε τηλεοράσεις, μέχρι τις 1 που σχολάμε. Τεχνικός Η/Υ τώρα.

Δημοσ.

Μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο να ρωτήσει παράδειγμα. Σε ιδιωτικό δεν πάει? Μπορεί να το εξακριβώσει αν πάει π.χ να πληρώσει τα δίδακτρα και εκεί θα του πουν αν έμεινε η όχι? Που δεν νομίζω, αλλιώς, όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω, δεν θα προπληρωνες έναν χρόνο ολόκληρο με αυτόν τον τρόπο.

Δημοσ.

Θα σου πω περιπτώσεις που έχω στο δικό μου ιδιωτικό ΙΕΚ... Δικό μου, κατάλαβες πως το εννοώ, στο συγκεκριμένο ΙΕΚ που πάω. Ένα παιδί έλειπε τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες, και του είπαν απλά αν όλα καλά, και είπε, ναι. Και αποφάσισε να έρθει. Άλλος, έλειπε 3 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, δεν έμεινε. Άλλος πατάει 1 εβδομάδα λείπει 3. Άμα ήταν να μείνουμε από τους 15 κάποιοι, οι 10 σίγουρα, οπότε δεν νομίζω να τους συμφέρει. Όπως είπα πιο πάνω εγώ χρωστάω 2 μαθηματα από Δεκέμβριο, μου είπαν θα τα δώσεις πιο μετά δεν τα έδωσα ποτέ. Ακόμα και όταν δεν πάτησα μια μέρα των εξετάσεων στα ίδια μαθήματα της συγκεκριμένης μέρας που δεν καταλάβαινα, απλά μου είπαν αν έχω χαρτί γιατρού. Ναι λέω, οκ μου λένε να το πω απλά, δεν μου είπαν να δώσω άλλη μέρα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lolaiko είπε

Θα σου πω περιπτώσεις που έχω στο δικό μου ιδιωτικό ΙΕΚ... Δικό μου, κατάλαβες πως το εννοώ, στο συγκεκριμένο ΙΕΚ που πάω. Ένα παιδί έλειπε τις τέσσερις πρώτες εβδομάδες, και του είπαν απλά αν όλα καλά, και είπε, ναι. Και αποφάσισε να έρθει. Άλλος, έλειπε 3 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, δεν έμεινε. Άλλος πατάει 1 εβδομάδα λείπει 3. Άμα ήταν να μείνουμε από τους 15 κάποιοι, οι 10 σίγουρα, οπότε δεν νομίζω να τους συμφέρει. Όπως είπα πιο πάνω εγώ χρωστάω 2 μαθηματα από Δεκέμβριο, μου είπαν θα τα δώσεις πιο μετά δεν τα έδωσα ποτέ. Ακόμα και όταν δεν πάτησα μια μέρα των εξετάσεων στα ίδια μαθήματα της συγκεκριμένης μέρας που δεν καταλάβαινα, απλά μου είπαν αν έχω χαρτί γιατρού. Ναι λέω, οκ μου λένε να το πω απλά, δεν μου είπαν να δώσω άλλη μέρα.

Οπότε όλα αυτά είναι κατάφορη παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας των ΙΕΚ που πρέπει να ισχύει και στα δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Αυτό λέει το Υπουργείο Παιδείας και η Δια βίου μάθηση.

Απλά τον ρώτησαν αν είναι καλά να δουν μήπως και δεν ζει και του βγάλουν κανένα πιστοποιητικό ενώ είναι πεθαμένος. (χτυπάμε ξύλο) γιατί όλα δηλώνονται στο υπουργείο παιδείας. Θα μου πείτε το ίδιο περίπου γίνεται με τα διάφορα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας με τα διάφορα μαθήματα μέσω κάμερας και εξετάσεις μέσω web. Εντάξει άλλαξαν οι εποχές αλλά εμείς για να πάρουμε ένα Proficiency του Cambridge έπρεπε στην καλύτερη να κάνουμε μαθήματα τέσσερα χρόνια για να τα καταφέρουμε. Δεν γίνεται το ΑΣΕΠ να δέχεται ισάξια τον τίτλο του Cambridge με τον τίτλο του κάθε οργανισμού τύπου WebStudies Language prog το ίδιο. Είναι πολλοί στο κόλπο.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, mr.Vox είπε

Οπότε όλα αυτά είναι κατάφορη παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας των ΙΕΚ που πρέπει να ισχύει και στα δημόσια αλλά και στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Αυτό λέει το Υπουργείο Παιδείας και η Δια βίου μάθηση.

Απλά τον ρώτησαν αν είναι καλά να δουν μήπως και δεν ζει και του βγάλουν κανένα πιστοποιητικό ενώ είναι πεθαμένος. (χτυπάμε ξύλο) γιατί όλα δηλώνονται στο υπουργείο παιδείας. Θα μου πείτε το ίδιο περίπου γίνεται με τα διάφορα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας με τα διάφορα μαθήματα μέσω κάμερας και εξετάσεις μέσω web. Εντάξει άλλαξαν οι εποχές αλλά εμείς για να πάρουμε ένα Proficiency του Cambridge έπρεπε στην καλύτερη να κάνουμε μαθήματα τέσσερα χρόνια για να τα καταφέρουμε. Δεν γίνεται το ΑΣΕΠ να δέχεται ισάξια τον τίτλο του Cambridge με τον τίτλο του κάθε οργανισμού τύπου WebStudies Language prog το ίδιο. Είναι πολλοί στο κόλπο.

Στην ίδια εποχή είμαστε, αδερφέ, από τα 8 μου μέχρι τα 16 μου, πάλευα για ένα lower σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, και κατάφερα με αξία μου να πάρω με B+ βαθμό στα 18 μου πιστοποιητικό proficiency του Cambridge. Πριν 10 χρόνια όταν ήμουνα 16 και βάλε δεν ήτανε τόσο, για τα λεφτά όλα, τα πράγματα, τώρα, είναι.

Επίσης, ΒΑΛΣΑΒ, εφόσον δεν πήρανε τηλέφωνο τον φίλο σου, και μπορεί και συνεχίζει να πληρώνει, πες του να δοκίμασει αρχές Μαρτη, λογικά, ΔΕΝ κόπηκε. Η μπορεί απλά να πάρει ένα τηλέφωνο, η, άμα δεν μπορεί να πληρώσει πλέον τα δίδακτρα, σημαίνει ότι κόπηκε από τον επόμενο μήνα, που δεν νομίζω, γιατί είναι ιδιωτικό το ΙΕΚ. Στα δημόσια την δεύτερη Τρίτη που έχεις λείψει, έχεις μείνει.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ΒΑΛΣΑΒ είπε

Καλά είναι διαφορετικό το χαρτί του ΙΕΚ από τις πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας όμως. . 

Διαφορετικό είναι άλλα έχουμε δύο μέτρα δύο σταθμά.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα και εγώ την συμβουλή σας. Είμαι σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ ονόματα δεν λέμε, και πέρασα το προτελευταίο εξάμηνο χωρίς να πάτησω μια μέρα των εξετάσεων, και έχοντας ήδη 42 απουσίες. Και με πήρανε τώρα στο τελευταίο εξάμηνο, το ίδιο ακριβώς σενάριο, ότι έχω απουσίες και αν μπορείτε να φέρετε χαρτί εργοδότη η γιατρού, τα ίδια και στο προτελευταίο εξάμηνο δηλαδή, και να επικοινωνώ στα γραφεία και να μου λένε, άμα δεν έχεις χαρτί, απλά πάτα την επόμενη μέρα και μην κάνεις ούτε μια. Και ξανά έκανα λόγω δουλειάς, και πάλι πέρασα. Και ρωτώ, εφόσον την έκανα την μαλακία, θα ξανά περάσω την τάξη, η όλα αυτά είναι ψεύτικα για να σε τρομάξουν, εφόσον πληρώνεις, περνάς? Τα ίδια που μου κάνανε και στο προτελευταίο εξάμηνο και πέρασα δηλαδή.

Επεξ/σία από Lolaiko23

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...