mr.Vox Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Είμαι ήδη πιστοποιημένος απόφοιτος ΔΙΕΚ και εργάζομαι σε δημόσιο φορέα. Το είπατε και μόνος σας 300 ερωτήσεις απαντήσεις παπαγαλία. Δεν έχουν όλοι την ίδια ικανότητα αποστήθισης. Αν δείτε τους πίνακες με τα αποτελέσματα του ΕΟΠΠΕΠ θα δείτε τι ισχύει και τι δεν ισχύει με τα ποσοστά επιτυχίας αποτυχίας. Επειδή κάποιος πληρώνει δεν πάει να πει ότι πρέπει να ανεχόμαστε το μπάχαλο που γίνεται με τις απουσίες τις κάρτες ανεργίας του ΟΑΕΔ κτλ. Ο κανονισμός λειτουργίας είναι ο ίδιος για τα δημόσια αλλά και για τα ιδιωτικά ΙΕΚ Ας σεβαστούμε και τις οικονομικά αδύνατες οικογένειες. Επιλογή του καθενός είναι να πράξει όπως θέλει. Μετά θέλουμε και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πανεπιστήμια μούφα δηλαδή! Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2018 από mr.Vox
Lolaiko Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, είμαι γραμμένος σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ, δεν λέω όνομα. Η ερώτηση είναι η εξής. Ισχύει ότι έχει απουσίες, αλλά απλα για να υπάρχουν, και δεν μένεις μόνο από εξετάσεις?
mr.Vox Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Ισχύει ότι ισχύει για τα δημόσια. Ο ίδιος κανονισμός είναι
Dark_panel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Lolaiko είπε Καλησπέρα παιδιά, είμαι γραμμένος σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ, δεν λέω όνομα. Η ερώτηση είναι η εξής. Ισχύει ότι έχει απουσίες, αλλά απλα για να υπάρχουν, και δεν μένεις μόνο από εξετάσεις? Tα ιδιωτικα ειναι ουσιαστικα διακοπές..οσο και να λειψεις δεν κοβεσαι ποτέ..τωρα, στα δημοσια ΙΕΚ, δεν ειναι τοσο χαλαροι οσο ηταν παλια..ναι, παλια οντως ηταν τερμα χαλαρα εως και αδιάφορα ως προς τις απουσιες (εχω κανει πρακτικη στη διοικηση του ΙΕΚ και οποιον θελαμε τον περναγαμε). Τωρα εχουν σφιξει λιγο τα λουρια. Δεν ξερω αν ισχυει για ολα τα ΔΙΕΚ της Ελλαδας, παντως οσα γνωριζω πώς κινουνται, εχουν αυστηροποιηθει πολύ. Επισης, να ξεκαθαρισω λιγο ενα μπαχαλο που εγινε σε προηγουμενα ποστ με την αξια του "πτυχιου" του ΙΕΚ και την πιστοποιηση του ΕΟΠΠΕΠ. Τα ΙΕΚ (δημοσια και ιδιωτικα) δεν παραχωρουν, ούτε παραχωρουσαν ποτέ, κανενα ειδος επισημου πτυχιου/πιστοποιησης, που να μπορει να χρησιμοποιηθει στο δημοσιο. Επισημη πιστοποιηση παιρνεις ΜΟΝΟ απο τον ΕΟΠΠΕΠ, μετα απο εξετασεις στυλ πανελληνιων, θεωρητικου και πρακτικού μερους. Δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ απολυτως εξαιρεση ως προς αυτο. Το τονιζω γιατι πολλα ιδιωτικα ΙΕΚ επιτηδες παραπλανουν τον κοσμακη που δεν γνωριζει λεπτομερειες, λεγοντάς τους οτι θα παρουν επισημο πτυχιο απ αυτους.. Οσον αφορα την πιστοποιηση σε διαγωνισμο ΑΣΕΠ, υπαρχουν 2 περιπτωσεις: 1) Ειτε χρησιμοποιείται σε ΔΕ κατηγορια, ως και καλα 2ο "πτυχιο", δινοντας επιπλεον 150 μορια, 2) Είτε χρησιμοποιείται παλι σε ΔΕ ως 1ο "πτυχιο" (αρα και μετραει ο βαθμος της πιστοποιησης), σε περιπτωσεις διαγωνισμων που δεχονται μόνο συγκεκριμενες ειδικότητες ΙΕΚ ως εξειδικευση. 1
Lolaiko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Οκ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις λεπτομέρειες dark panel, απλώς κάνω και δουλειά, και ιδιωτικό ΙΕΚ ταυτόχρονα, και δεν έχω χρόνο και για τα δύο κάθε μέρα, και φοβόμουν μην με κόψουν από απουσίες στο ιδιωτικό ΙΕΚ. Γιατί υπάρχουν παιδιά στην τάξη, 15 συνολικά, που μερικά λείπουν και εβδομάδες ολόκληρες, χωρίς να κοπούν, και λέω δουλεύετε, μου λένε, όχι. Και απορώ. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από Lolaiko 1
Dark_panel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Να πληρωνουν οι γονεις σου ενα σκασμο λεφτα για να πας σε ιδιωτικο ιεκ, μπας και μαθεις τιποτα, κ εσυ να γελας για τα πεταμενα τους λεφτα και να μην πατας καν το ποδι σου..δεν ξερω ποιος φταιει περισσοτερο, οι γονεις ή αυτα τα παιδια.. 1
Lolaiko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Οι γονείς καθαρά, αδερφέ, το παιδί όπως το μάθουνε. Το σκυλί και το παιδί όπως το μεγαλώσεις.
Dark_panel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, Lolaiko είπε Οι γονείς καθαρά, αδερφέ, το παιδί όπως το μάθουνε. Το σκυλί και το παιδί όπως το μεγαλώσεις. Τι να πω, δεν ξερω..δε θελω και να ριχνω το 100% του αδικου στους γονεις, γιατι δε μιλαμε για παιδακια αλλά για ολοκληρους ενηλικες πλεον (μετα το λυκειο ειμαστε ολοι ενηλικες).. 2
velociraptoras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Στις 6/3/2018 στις 1:18 ΠΜ, webparts είπε Θα διαφωνησω,μπορει οντως η εκπαιδευση των ΙΕΚ να ειναι πραγματικα σκουπιδια,αλλα εαν φτασεις σε σημειο να παρεις την πιστοποιηση τοτε μαλλον κατι ξερεις. ΤΟ επιπεδο εκπαιδευσης θα ελεγα ειναι δημοτικου και το επιπεδο της εξετασης για πιστοποιησης ειναι..πανεπιστημιου! για το δημόσιο χρειάζεται να έχεις πιστοποιηση που σημαίνει διαβασμα και πραγματικές εξετάσεις. από κει και πέρα επειδη εχω διδαξει και σε ιδιωτικό και σε δημόσιο στα ιδιωτικά ειναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα και από τη δική μου εμπειρία λίγοι σπουδαστες εκαναν προσπάθεια να μάθουν 5 πράγματα για το επαγγελμα. στο δημόσιο ηταν λίγο πιο αυστηρα δηλαδή αν κάποιος ειχε σοβαρό λόγο παραβλέπαμε καποιες απουσίες αλλά ως εκεί, οχι να μην πατάνε ποτέ. επίσης στο ιδιωτικό μας έλεγαν στις εξετάσεις να βάζουμε ευκολα θέματα και να είμαστε επιεικείς στη βαθμολόγηση. 2 ώρες πριν, Dark_panel είπε Να πληρωνουν οι γονεις σου ενα σκασμο λεφτα για να πας σε ιδιωτικο ιεκ, μπας και μαθεις τιποτα, κ εσυ να γελας για τα πεταμενα τους λεφτα και να μην πατας καν το ποδι σου..δεν ξερω ποιος φταιει περισσοτερο, οι γονεις ή αυτα τα παιδια.. οι δικοί μου σπουδαστες ηταν κυριως ατομα ανω των 30 που πληρωναν οι ιδιοι και ηθελαν να φυγουν από τις δουλειες ανειδίκευτου ή επειδη πλέον είχαν μια ηλικία δε μπορουσαν το ξενύχτι στην εστίαση. ναι πολλοι εκαναν απουσίες γιατι ειχαν οικογένεια και παιδιά, δεν τους εδιναν αδεια από τη δουλειά τους ή τους αναγκαζαν σε υπερωρίες, αλλοι φρόντιζαν τους ηλικιωμένους γονείς τους και τους ετρεχαν στα νοσοκομεία. Δεν ειδα δηλαδή παιδια που εκαναν χαβαλέ κι ο μπαμπάς πλήρωνε, ακόμα και οι λίγοι νεαροί σπουδαστές δεν εκαναν πολλές κοπάνες. το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η υλη δεν μπορουσε να διδαχθεί κανονικά γιατι μέρος των φοιτητων δεν μπορουσε να κατανοήσει τις εννοιες. και ηταν μαθήματα καθαρά θεωρητικά πχ χημείες που στα συγκεκριμένα επαγγελματα δεν ήταν απαραίτητο να τα ξέρουν ολα.
Dark_panel Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, velociraptoras είπε οι δικοί μου σπουδαστες ηταν κυριως ατομα ανω των 30 που πληρωναν οι ιδιοι και ηθελαν να φυγουν από τις δουλειες ανειδίκευτου ή επειδη πλέον είχαν μια ηλικία δε μπορουσαν το ξενύχτι στην εστίαση. ναι πολλοι εκαναν απουσίες γιατι ειχαν οικογένεια και παιδιά, δεν τους εδιναν αδεια από τη δουλειά τους ή τους αναγκαζαν σε υπερωρίες, αλλοι φρόντιζαν τους ηλικιωμένους γονείς τους και τους ετρεχαν στα νοσοκομεία. Δεν ειδα δηλαδή παιδια που εκαναν χαβαλέ κι ο μπαμπάς πλήρωνε, ακόμα και οι λίγοι νεαροί σπουδαστές δεν εκαναν πολλές κοπάνες. το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η υλη δεν μπορουσε να διδαχθεί κανονικά γιατι μέρος των φοιτητων δεν μπορουσε να κατανοήσει τις εννοιες. και ηταν μαθήματα καθαρά θεωρητικά πχ χημείες που στα συγκεκριμένα επαγγελματα δεν ήταν απαραίτητο να τα ξέρουν ολα. Μαλλον ετυχες σε εξαιρεση..απ αυτα που εχω δει και απ οσα εχω ακουσει, τα περισσοτερα ατομα στα ιδιωτικα ειναι πιτσιρικια, που απλα κοροιδευουν τους γονεις τους. Υπαρχουν φυσικα και ατομα που δειχνουν ενδιαφερον, αλλά αυτα συνηθως ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο..
mr.Vox Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Ανάλογα την ειδικότητα. Πήγαινε να δεις ηλικίες στους αρχαιοφύλακες 1
Lolaiko Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Εμείς στους τεχνικούς Η/Υ είμαστε οι αφρόκρεμα, κελεπουρια όλοι, που δεν θα μαμησουμε ποτέ xD αλλά είναι ενδιαφέρον ειδικότητα και αξίζει να δείξεις ενδιαφέρον στην τελική.
mr.Vox Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω τελειώσει δημόσιο χωρίς ούτε μια απουσία αν και έχω τίτλο ΠΕ. Ευτυχώς έχω συνέχεια σχεδόν εργασία. Τελικά πιο χρήσιμη μου βγήκε η πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ παρά του Πανεπιστημίου Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2022 από mr.Vox 1
velociraptoras Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2022 15 ώρες πριν, Dark_panel είπε Μαλλον ετυχες σε εξαιρεση..απ αυτα που εχω δει και απ οσα εχω ακουσει, τα περισσοτερα ατομα στα ιδιωτικα ειναι πιτσιρικια, που απλα κοροιδευουν τους γονεις τους. Υπαρχουν φυσικα και ατομα που δειχνουν ενδιαφερον, αλλά αυτα συνηθως ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο.. και στο ιδιωτικό και στο δημόσιο ήταν ειδικότητες σχετιζόμενες με αγροτική παραγωγή ή μεταποιηση προιοντων που συνηθως δεν πανε ατομα να κανουν την πλάκα τους. αυτος που θέλει να κοροιδεψει θα παει σε μαρκετινγκ, διοίκηση, και γενικά σε ειδικότητες που δεν θα λερωσουν τα χέρια τους ή ειναι τρεντι. μετα ειναι και οι ειδικότητες που ειναι για δημόσιο και μόνο οπου γινεται η σφαγή ποιος θα πρωτομπει πχ φυλακες μουσείων. και τέλος διάφορες ειδικότητες στην πληροφορική οπου αν και πανε συνηθως πιο νέοι επειδη οι περισσότεροι εχουν ήδη ενδιαφέρον ασχολουνται αρκετά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα