Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας βρε παιδιά. Το ερώτημα είναι αυτό του τίτλου. Θέλω να θέρμανση ένα χώρο 70τ.μ.(οχι ενιαίος)  και έχω διαβάσει μερικά άρθρα στα οποία έχουν ειπωθεί καλά λόγια. Ξέρω ότι πρέπει να την ανάβεις και να τη κλείνεις με ανοιχτό παράθυρο ή στο μπαλκόνι έτσι ώστε να μη μυρίζει. Από εκεί και πέρα διαβάζω ότι έχει χαμηλή κατανάλωση και η ζέστη μοιάζει πολύ με αυτή των καλοριφέρ. Συγκεκριμένα έχω δει το μοντέλο LC-43G. Η λειτουργία της θα είναι περίπου 6ωρες καθημερινά. Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος του συγκεκριμένου μοντέλου ή άλλου παραπλήσιου θα επιθυμούσα να μου μεταφέρει την εμπειρία του σχετικά με απόδοση, κατανάλωση, κόστος καυσίμου. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας παιδιά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, gia_nnis είπε

και γω θα ηθελα να παρω μια τετοια σομπα αρκει να μου πει καποιος που θα βρω φθηνο καυσιμο...!

Αν μιλάς για original, μόνο από την Kerosun. Όπου αλλού έχω δει (βενζινάδικα, supermarket, κλπ) η τιμή είναι από λίγο μέχρι ενοχλητικά πολύ ακριβότερη.

Προσωπικά παίρνω από την Kerosun στο Μοσχάτο (μέχρι σήμερα νόμιζα ότι εκεί ήταν...Ταύρος αλλά σε σημερινό googlάρισμα είδα ότι "μάλλον" δεν :)) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλα (ποιότητα, τιμή, εξυπηρέτηση).

@ TS   Όπως καταλαβαίνεις σε μη ενιαίο χώρο τα πράγματα δεν μπορεί να είναι καλά με την οποιαδήποτε θέρμανση. Μαγικές λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν.  Ότι και να επιλέξεις θα σημαίνει θέρμανση στον ένα χώρο και "σπάσιμο" θερμοκρασίας (λίγο ή πολύ, πάντα ανάλογα με τη διαρύθυμιση του σπιτιού) στον άλλο.

Για την συγκεκριμένη που λες δεν έχω να προσθέσω κάτι αφού εγώ έχω την "κλασσική" στρογγυλή. Οι αξιολογήσεις όμως που βλέπω εδώ μάλλον δείχνουν ότι τα πάει καλά. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν η συγκεκριμένη ζεσταίνει μόνο από μπροστά ή γύρω-γύρω (η δικιά μου έχει θέρμανση ολόγυρα γι' αυτό και την βάζω πάντα στο κέντρο του χώρου)

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι μην πάρεις ..η κυροζυνη δεν συμφέρει ,είναι μπελάς γέμισε ξαναγεμίσει  πάρε σόμπα υγραερίου ..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Αν μιλάς για original, μόνο από την Kerosun. Όπου αλλού έχω δει (βενζινάδικα, supermarket, κλπ) η τιμή είναι από λίγο μέχρι ενοχλητικά πολύ ακριβότερη.

Προσωπικά παίρνω από την Kerosun στο Μοσχάτο (μέχρι σήμερα νόμιζα ότι εκεί ήταν...Ταύρος αλλά σε σημερινό googlάρισμα είδα ότι "μάλλον" δεν :)) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από όλα (ποιότητα, τιμή, εξυπηρέτηση).

ποσο το λιτρο σου βγανει????

5 λεπτά πριν, Yves6six είπε

Όχι μην πάρεις ..η κυροζυνη δεν συμφέρει ,είναι μπελάς γέμισε ξαναγεμίσει  πάρε σόμπα υγραερίου ..καλύπτει 40 τ2

το υγραεριο βρωμαει και δεν ειναι και αυτο φθηνο!

εσυ ποσο πληρωνεις το λιτρο???

Δημοσ.

Την εχει ενας φιλοε μου αυτη. Βεβαια αυτος θερμενει ενα δυχωρο περιπου 40τμ. Κανει πολυ καλη δουλεια αλλα η καταναλωση δεν ειναι αυτη που αναφραφεται. εχει και ενα ανεμιστηρα για να κυκλοφορει τον αερα και η αναφλεξη γινεται ηλεκτρονικα αρα πρεπει να ειναι συνδεδεμενη σε πριζα. Επισης οταν αναβει και σβηνει μυριζει εντονα και πρεπει να εχεις ανοιχτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου, καθώς είμαι κάτοχος της σόμπας kerosun lc-42.

Πρώτον είναι ακριβή, εγώ την είχα αγοράσει 350 ευρώ πριν 10 χρόνια και βάλε. Τώρα καθώς δεν πωλείτε το συγκεκριμένο μοντέλο, βλέπω παρόμοια μοντέλα της kerosun που έχω κάπου στα 255 ευρώ στις μηχανές αναζήτησης τιμών. Δεύτερον στα τόσα χρόνια που την έχω δεν χρειάστηκε ποτέ συντήρηση από τεχνικό η επισκευή σε κάτι, μόνο να καθαρίζεις τα φίλτρα της μόνος σου από σκόνη. Οπότε είναι ποιοτική κατασκευή.

Σαν λειτουργία έχει ένα ντεπόζιτο που το γεμίζεις κηροζίνη, την συνδέεις στην πρίζα, πατάς ένα κουμπί και γίνεται ανάφλεξη μιας εστίας φωτιάς που συντηρείτε από την κηροζίνη. Πίσω από την εστία φωτιάς υπάρχει ένας ανεμιστήρας που γυρίζοντας διοχετεύει την ζέστη της φωτιάς προς τα μπροστά. Δηλαδή η ζέστη διοχετεύεται μπροστά από το θερμαντικό σώμα ακριβώς όπως το αερόθερμο. Γενικά η μόνη διαφορά με το αερόθερμο είναι πως αντί να καίει ρεύμα, αυτή η σόμπα καίει κηροζίνη και ότι είναι πολύ πιο καυτός από ότι του αερόθερμου ο αέρας που βγάζει οπότε ζεσταίνει πιο γρήγορα. Επίσης είναι πιο μεγάλη η επιφάνεια των περσίδων. Αλλά το σημαντικό είναι πως ζεσταίνει πολύ καλά ένα δωμάτιο αλλά μόνο προς τα εμπρός της χωρίς εμπόδια, όπως το αερόθερμο με τον καυτό αέρα που βγάζει.

Αρνητικά για εμένα έχει αρκετά. Πρώτον μυρίζει αρκετά στο άναμμα και στο σβήσιμο. Δεύτερον καταναλώνει το οξυγόνο μέσα στο δωμάτιο, οπότε πρέπει να έχεις έστω και λίγο ανοιχτά κάποια παράθυρα και μπαλκονόπορτες για να μπαίνει οξυγόνο, αλλά μπαίνει και κρύο έτσι. Ευτυχώς έχει σύστημα και μετράει το οξυγόνο που υπάρχει στο δωμάτιο και κλείνει μόνη της και δεν πεθαίνεις από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα. Παραθέτω link για αυτό.

Η χρήση θερμαντήρα κηροζίνης σε ακατάλληλα αεριζόμενο σπίτι ενέχει ακραίο κίνδυνο για τη ζωή. Εάν το οξυγόνο καίγεται ταχύτερα από ότι η εξωτερική ατμόσφαιρα μπορεί να διαρρεύσει στο δωμάτιο για να αναπληρώσει το καμένο οξυγόνο, το ποσοστό του μονοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται ταχέως. Δεδομένου ότι το μονοξείδιο δεν μπορεί να ξεφύγει, κάθε άτομο στο δωμάτιο θα υποκύψει θανάσιμα στο δηλητηριώδες αέριο. Οι περισσότεροι κατασκευαστές συστήνουν να παραμείνει ανοιχτό ένα παράθυρο ή μια πόρτα. Οι σόμπες κηροζίνης δεν πρέπει να παραμένουν χωρίς επίβλεψη, ειδικά κατά την διάρκεια του ύπνου (Google translate, Wikipedia, 2018).

Τρίτο μεγάλο πρόβλημα, που το αναφέρει και το λινκ που παρέθεσα πριν, είναι η αύξηση της υγρασίας μέσα στο σπίτι. Μάλιστα όσο πιο καλά μονωμένο είναι ένα σπίτι τόσο περισσότερο αυξάνει την υγρασία η σόμπα κηροζίνης, σύμφωνα με την Wikipedia η χρήση της μπορεί τουλάχιστον να  διπλασιάσει τους ατμούς της υγρασίας σε ένα σπίτι μόλις σε μία ημέρα.

Μπορώ να πω και άλλα αρνητικά αλλά φτάνουν αυτά νομίζω, γενικά ζεσταίνει καλά ένα χώρο χωρίς εμπόδια μπροστά της, αλλά θες και έναν αφυγραντήρα μετά για την υγρασία. Επίσης ακυρώνει την μόνωση κάθε σπιτιού καθώς πρέπει να έχεις ανοιχτό κάποιο κούφωμα οπότε μπαίνει κρύο και δεν συστήνεται να κοιμήθεις με αναμμένη την συγκεκριμένη σόμπα χωρίς επίβλεψη. Καλύτερα για εμένα το κλιματιστικό με τόσα χρήματα που κοστίζει η Kerosun.

Επεξ/σία από manolis115
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαλτε μια ξυλοσομπα 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην ψαχνεστε και ταλαιπωρείστε.

Αν δεν εχετε δικά σας ξύλα για να βάλετε ξυλόσομπα (με οτι αυτό συνεπάγεται) βάλτε κλιματιστικό.

Ειναι το μόνο που συμφέρει. Γρηγορη θέρμανση οταν τη χρειάζεστε ακριβώς.

Αν δεν ειναι ευκολο να το αγοράσετε κοιτάξτε για μεταχειρισμένο σε κανενα ψυκτικο εγκαταστάτη. Υπάρχουν διότι πολλοί τα αλλάζουν με inverter.

Εγω θα προτιμούσα μεταχειρισμένο διοτι τα περισσότερα δεν ειναι inverter και θεωρώ οτι τα απλά εινα καλύτερα.

ΟΙ λογος ειναι (για εμένα) οτι τα inverter δεν σταματούν να δουλεύουν ποτέ, απλά μειώνουν την απόδοση οταν πιάσει ο χώρος τη θερμοκρασία θερμοστάτη.

Εγω καποιες φορές δουλεύω ενα 12αρι (απλό) και εχω παρατηρήσει (για πολλές ώρες και μέρες) οτι με το θερμοστάτη στους 21 C,  8 λεπτά δουλεύει και 4 λεπτά σταματάει εντελώς (προφανώς πιάνοντας τη θερμοκρασία θερμοστάτη). Υπολογίζω οτι για 16 ωρες χρήση δουλεύει συνολικά 10 ωρες και θα καταναλώσει 10hx2kw = 20 κιλοβατωρες x 0,095 =  2 ευρω την ημέρα περίπου. Αν επίσης εχετε νυχτερινη χρεωση ή πάτε σε παροχο εκτος ΔΕΗ, που χρεώνει την kw/h 0,065 ευρω τοτε ειναι ακόμη πιο φθηνά. Η κατανάλωση μπορεί να διαπιστωθεί και με το μετρητή της ΔΕΗ ή να βάλετε στην πρίζα του κλιματιστικού μια συσκευή μέτρησης κατανάλωσης.

Πρεπει να ξέρετε οτι το κλιματιστικό δεν ειναι παρα μια αντλία θερμότητας και θα εχετε ακούσει οτι αυτές αποτελούν μετά τη γαιωθερμία την πιο οικονομική λύση θερμανσης -ψυξης σήμερα.

Για αποφυγή παρεξηγήσεων δεν πουλάω τιποτα, ειμαι πολιτικος μηχανικος και θερμαινόμαστε με σόμπα - λέβητα ξύλων, γιατί έχουμε δικά μας ξύλα.

Επεξ/σία από zevage
  • Like 6
Δημοσ.

Φίλε μου καλησπέρα, 

Είχαμε πάρει πριν 5-6 χρόνια το μεγάλο μοντέλο της kerosun που θέλεις να αγοράσεις. Ζεσταίνει πολύ σύντομα στο χώρο που τοποθετείται (σε 10 λεπτά περίπου έχει ανεβάσει τη θερμοκρασία 5-6 βαθμούς). Κάπου εδώ όμως τα καλά τελειώνουν.

1. Κατά το άναμμα μυρίζει πολύ έντονα όλος ο χώρος οπότε θα πρέπει να έχεις ανοιχτά 5-6 λεπτά τουλάχιστον.

2. Είναι εξαιρετικά ασύμφορη. Η τιμή της κυροζίνης είναι αρκετά πιο πάνω από αυτή του πετρελαίου και για τις ώρες που θέλεις να ανάβεις θα δίνεις αρκετά χρήματα.

3. Σου ζεσταίνει τον ενιαίο χώρο που την τοποθετείς. Η ζέστη δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει στους υπόλοιπους χώρους.

4. Είναι ακριβή για να την αγοράσεις, καλύτερα να πάρεις μια σόμπα όπως σου είπαν παραπάνω. Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι σήμερα η μόνη οικονομική λύση είναι το air condition. 

5. Κάτι άσχημο που συνέβει σε εμάς. Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας (που ανέφερα παραπάνω), δημιούργησε μούχλα στο χώρο που την είχαμε τοποθετήσει. Την πούλησα μέσα σε 15 μέρες.

Μην την πάρεις...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kaktos77 είπε

................

5. Κάτι άσχημο που συνέβει σε εμάς. Η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας (που ανέφερα παραπάνω), δημιούργησε μούχλα στο χώρο που την είχαμε τοποθετήσει. Την πούλησα μέσα σε 15 μέρες.

Η μουχλα δεν οφειλόταν στην αυξηση της θερμοκρασίας αλλά στο οτι με την καύση απελευθερώνει υδρατμούς, ειδικά αυτή που δεν εχει καμιναδα για να απάγει τα προϊόντα καύσης (οτι καιγεται εκλείει εκτός των άλλων και υδρατμούς), οι οποίοι μαζεύονται στα πιο ψυχρά σημεία (συνήθως στις ακμές της οροφής) όπου ψύχονται και δημιουργείται μουχλα.

Ενα επιπλέον πλεονέκτημα των κλιματιστικών ειναι οτι ξηραίνουν την ατμοσφαιρα στο χώρο, αρα λιγότερη υγρασία, μικρότερη αισθηση ψυχους κλπ.

Επεξ/σία από zevage
  • Like 4
Δημοσ.

Κατάλαβα παιδιά ;)

Όπως έγραψα και στην αρχή, έκανα μια έρευνα και όπως είναι φυσικό υπήρχαν και θετικά και αρνητικά σχόλια (βέβαια δε σας κρύβω ότι στα σχόλια που ήταν γραμμένα στο skrourz, την χαρακτήριζαν ως πολύ καλή επιλογή). Για αυτό και είπα να πάρω και τη γνώμη ατόμων   που έχουν μια παραπάνω γνώση - εμπειρία. Το συμπέρασμα από ότι φαίνεται είναι ότι δεν αξίζει η αγορά της. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας για το χρόνο που διαθέσατε καθως και τις πολύτιμες πληροφορίες 

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mitsoschios είπε

Κατάλαβα παιδιά ;)

Όπως έγραψα και στην αρχή, έκανα μια έρευνα και όπως είναι φυσικό υπήρχαν και θετικά και αρνητικά σχόλια (βέβαια δε σας κρύβω ότι στα σχόλια που ήταν γραμμένα στο skrourz, την χαρακτήριζαν ως πολύ καλή επιλογή). Για αυτό και είπα να πάρω και τη γνώμη ατόμων   που έχουν μια παραπάνω γνώση - εμπειρία. Το συμπέρασμα από ότι φαίνεται είναι ότι δεν αξίζει η αγορά της. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας για το χρόνο που διαθέσατε καθως και τις πολύτιμες πληροφορίες 

mitsoschios απο τη Χιο είσαι?

Τι κάνει ο Πάκης?

Δημοσ.
Στις 2/2/2018 στις 11:38 ΠΜ, gia_nnis είπε

ποσο το λιτρο σου βγανει????

Δεν θυμάμαι πόσο έχει το 18ίτρο που παίρνω (θα πάρω αυτές τις μέρες και θα σας ενημερώσω).

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έχει όσο έχει πχ εδώ (αν το θυμάμαι καλά μου βγαίνει γύρω στο 1,50 ευρώ το λίτρο).

Και για την αποκατάσταση της αλήθειας (επειδή διάβασα πολλά παραπάνω), τουλάχιστον όπως την βιώνω εγώ, έχω να πω ότι:

Χρησιμοποιώ αυτή.

Μυρίζει κατά το άναμα/σβήσιμο (γι' αυτό και το κάνω στο μπαλκόνι). Μετά όμως είναι οκ (η σύζυγος έχει μύτη λαγωνικού :) και άρα δεν θα την ανεχόταν αν υπήρχε θέμα).

Δεν είναι η φθηνότερη λύση για θέρμανση, τουλάχιστον πολύωρη. Από την άλλη όμως, με εξαίρεση την ξυλόσομπα, δεν υπάρχει άλλη πηγή θερμότητας με αντίστοιχη ποιότητα ζέστης. Όλα τα υπόλοιπα (κλιματιστικά, κονβέκτορες, αερόθερμα, ηλεκτρικά καλοριφέρ, κλπ) είναι...απλές οδοντόκρεμες (για τους παλιότερους που γνωρίζουν την ατάκα ;)).

Εννοείται πως δεν θα την συγκρίνω με ολοκληρωμένες λύσεις θέρμανσης (πχ αντλίες θερμότητας, ενδοδαπέδια, κλπ) αλλά σε σχέση με τα "μπαλώματα" που βλέπω ότι συζητιούνται στα φόρουμ απλά για να "βγάλουμε αυτό τον χειμώνα" την θεωρώ πολύ καλή λύση (πάντα με την προϋπόθεση ότι ψάχνουμε για θέρμανση και όχι να "σπάσουμε" το ψοφόκρυο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...