Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 02/02/2018 at 6:19 PM, Νυσταγμένος said:

Ευχαριστω πολυ. Δηλ η αποψη των περισσοτερων ειναι να παω σε ενα απλο πολυπριζο ή σε ups? Πειτε κανενα καλο απλο πολυπριζο με 8+ πριζες.

αν εχεις τα χρηματα ups.εξαρτατε παντα τι θελει να προστατεψει καποιος

2 hours ago, nas91 said:

Σκεφτομαι για αυτο https://www.skroutz.gr/s/6196451/APC-PM5-GR.html...

Το θελώ για τηλεοραση και παιχνιδοκονσολες.Να το παρω η να παω στο eaton(https://www.skroutz.gr/s/3088265/Eaton-68583.html#reviews) που αναφερθηκε παραπανω?

θα προτιμουσα apc

20 minutes ago, isay said:

Ετσι παιδιά, μπράβο. Να αγοράζετε πολλά και ακριβά αντικεραυνικά πολύπριζα (στην αγορα λέγονται πολύπριζα ασφαλειας) για να σας προστατεουν απο το ενδεχόμενο κεραυνου.

Προστασία και μάλιστα σοβαρή εχουμε μονο με σταθεροποιητές τάσης ή ups. Εκει αξίζει να δώσετε τα λεφτά σας

οταν καποιος θελει κατι με 10 20 ευρω δυσκολα θα τον πεισεις να παρει ups των 60 ευρω πχ καποιο μικρο apc.οπως οταν λες στον αλλον 100 ευρω ups apc ο αλλος σου λεει βρηκα turbo x με 50....

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, poulinos είπε

οταν καποιος θελει κατι με 10 20 ευρω δυσκολα θα τον πεισεις να παρει ups των 60 ευρω πχ καποιο μικρο apc.οπως οταν λες στον αλλον 100 ευρω ups apc ο αλλος σου λεει βρηκα turbo x με 50....

Σε καταλαβαίνω και συμφωνω. Αν κάποιος δεν θελει να πειστεί να γλυτώσει τα 10-20 ευρω  για να νομίζει οτι είναι προστατευμενος ... επιλογή του. Δίνει τα λεφτά του σε αέρα.

Αν λοιπον δεν θέλει να αποφύγει το περιττό  έξοδο καλύτερα να δώσει άλλα 20 και να παρει ενα ups tuVloX παρα να μένει στα 30, να πάρει πολύπριζο apc και να νομιζει οτι ειναι προστατευμένος.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, isay είπε

Ετσι παιδιά, μπράβο. Να αγοράζετε πολλά και ακριβά αντικεραυνικά πολύπριζα (στην αγορα λέγονται πολύπριζα ασφαλειας) για να σας προστατεουν απο το ενδεχόμενο κεραυνου.

Προστασία και μάλιστα σοβαρή εχουμε μονο με σταθεροποιητές τάσης ή ups. Εκει αξίζει να δώσετε τα λεφτά σας

Τα αντικεραυνικά λειτουργούν συμπληρωματικά με τα UPS και τους σταθεροποιητές. Κατα τη γνώμη μου μάλιστα είναι πιό χρήσιμα, καθώς οι πιό πολλές ζημιές σε ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούνται απο κρουστικές υπερτάσεις και όχι απο τις απλές διακυμάνσεις της τάσης.

Τα καλά UPS πάντως έχουν συνήθως ενσωματωμένη αντικεραυνική προστασία.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε

Τα αντικεραυνικά λειτουργούν συμπληρωματικά με τα UPS και τους σταθεροποιητές. Κατα τη γνώμη μου μάλιστα είναι πιό χρήσιμα, καθώς οι πιό πολλές ζημιές σε ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούνται απο κρουστικές υπερτάσεις και όχι απο τις απλές διακυμάνσεις της τάσης.

Τα λες μια χαρα. Απο τις απαντησεις περι ενεργειας που γραφεις γενικοτερα στο forum, φαινεται οτι το εχεις με την ενεργεια.

Το κακο με την αγορα (ας ειναι καλα το marketing) είναι οτι ο κοσμος ψωνίζει πολύπριζα ασφαλείας, ΟΧΙ για αντικεραυνική προστασία, αλλα γιατί πιστευει οτι τον προστατευει απο τις διακυμάνσεις τάσης (μετωπικες υπερτάσεις ή βυθίσεις με ακολουθες υπερτάσεις), οι οποιες στην εποχή μας ειναι οι στατιστικά υπευθυνες για καμμένες πλακέτες και τροφοδοτικά. Αγοράζει πιρούνι για να φάει σούπα.

Αυτό που λες με το "συμπληρωματικά" το επιβεβαιώνω. Στο "σταθμό" μου που εχω οθόνες, υπολογστες, laptop, εκτυπωτή, τηλεόραση,  tvbox, φορτιστές, κλπ στην πρίζα τοίχου έχω μια αντικευρανική σουκο και απο εκει πάμε σε 2 ups (που εννοειται εχουν αντικεραυνικη προστασία) και απο εκει αρχίζει το χάος.σε καλώδια. Τακτικότατα μεσα στη μερα ακούω τα avr των ups να γκρινιαζουν.

Δημοσ.

σε μαρκα δες apc.στο ποσα va θα πρεπει να δεις ποση καταλανωση εχεις.αλλο τα va αλλο τα watt.πχ τα 1000 watt μπορει να ειναι 700 va.τα apc γραφουν ποσα watt βγαζουν .δηλαδη θα γραφει 1000va/700 watt για παραδειγμα

3 hours ago, Νυσταγμένος said:

Σε ups τι προτεινετε? Το θέλω για μια οθόνη ενα πισι και ενα στερεοφωνικό. 

8 hours ago, isay said:

Σε καταλαβαίνω και συμφωνω. Αν κάποιος δεν θελει να πειστεί να γλυτώσει τα 10-20 ευρω  για να νομίζει οτι είναι προστατευμενος ... επιλογή του. Δίνει τα λεφτά του σε αέρα.

Αν λοιπον δεν θέλει να αποφύγει το περιττό  έξοδο καλύτερα να δώσει άλλα 20 και να παρει ενα ups tuVloX παρα να μένει στα 30, να πάρει πολύπριζο apc και να νομιζει οτι ειναι προστατευμένος.

ναι ειναι λιγο βλακεια να γλυρωσεις 10-20-50 ευρω οταν εχεις ενα Pc πχ των 1000 ευρω ή μια αντιστοιχη τηλεοραση.βεβαια ακομα και ενα πολυπριζο ασφαλειας ειναι κατι καλυτερο απο το τιποτα.παντως δεν θα επαιρνα ups μαρκα οτι να νε.προτιμω να περιμενω λιγο παραπανω και να παρω ενα σοβαρο Ups που θα το κρατησω χρονια παρα tuvlox και δεν ξερω τι αλλες μαρκες made in Πουθενα που υπαρχουν.

8 hours ago, Fubar.gr said:

ετσι ειχα κανει και εγω.ειχα ενα πολυπριζο ασφαλειας apc surge performance και μετα ειχα 2 smart apc 1500 και 1000va αντιστοιχα.αν γινει κατι μεγαλο προτιμω να την φαει το πολυπριζο ασφαλειας παρα το ups ασχετα οτι εχει ασφαλεια και αντικεραυνικα κτλ.

7 hours ago, isay said:

Τα λες μια χαρα. Απο τις απαντησεις περι ενεργειας που γραφεις γενικοτερα στο forum, φαινεται οτι το εχεις με την ενεργεια.

Το κακο με την αγορα (ας ειναι καλα το marketing) είναι οτι ο κοσμος ψωνίζει πολύπριζα ασφαλείας, ΟΧΙ για αντικεραυνική προστασία, αλλα γιατί πιστευει οτι τον προστατευει απο τις διακυμάνσεις τάσης (μετωπικες υπερτάσεις ή βυθίσεις με ακολουθες υπερτάσεις), οι οποιες στην εποχή μας ειναι οι στατιστικά υπευθυνες για καμμένες πλακέτες και τροφοδοτικά. Αγοράζει πιρούνι για να φάει σούπα.

Αυτό που λες με το "συμπληρωματικά" το επιβεβαιώνω. Στο "σταθμό" μου που εχω οθόνες, υπολογστες, laptop, εκτυπωτή, τηλεόραση,  tvbox, φορτιστές, κλπ στην πρίζα τοίχου έχω μια αντικευρανική σουκο και απο εκει πάμε σε 2 ups (που εννοειται εχουν αντικεραυνικη προστασία) και απο εκει αρχίζει το χάος.σε καλώδια. Τακτικότατα μεσα στη μερα ακούω τα avr των ups να γκρινιαζουν.

ο κοσμος μαλλον δεν ξερει καν απο τι καιγεται ο εξοπλισμος μαλλον δεν ξερει τι σημαινει βυθιση μαλλον δεν ξερει καν τι ψωνιζει περα οτι του λενε παρτε ενα πολυπριζο ασφαλειας των 5 ευρω για να εισαστε καλυμμενος.και οταν καει λεει γιατι καηκε και μου ειπατε οτι δεν θα καει και οτι εχει προστασια.και το χειροτερο ειναι οτι σχεδον κανενας δεν μπαινει στον κοπο να ψαξει τι ειναι αυτο που αγορασε και τι κανει.οποτε δεν φταιει μονο το Marketing αλλα και ο καταναλωτης που αγοραζει οτι βρει χωρις καν να διαβασει κατι χωρις να ρωτησει.επισης υπαρχει μια μανια να προσπαθουν να γλυτωσουν λεφτα και οκ παμε στο φτηνοτερο χωρις να δουν τι αγοραζουν.δεν σκεφτονται οτι για να υπαρχει μια διαφορα τιμης υπαρχει λογος.και καταλαβαινω οτι οκ ο κοσμος δεν εχει χρηματα αλλα οτι οι μισοι ψαχνουν Ups με 40 ευρω και πολυπριζο ασφαλειας απο το ebay και την κινα με 10 ευρω .....

μου θυμιζει τα tuvlo x ups που τιμη χωμα για να κρατησουν μισο χρονο.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, pavloa είπε

APC να προτιμήσεις. Εχω γεμίσει όλο το σπίτι με τέτοια πολύπριζα

Αυτη δεν ειναι σοβαρη αιτιολογηση βεβαια,αλλα σιγουρα θα το λαβω υποψην.Ευχαριστω πολυ!

10 ώρες πριν, isay είπε

Τα Ups ειναι σταθεροποιητες τασης.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nas91 είπε

Στο γενικό ναι, στο τυπικό  τα πρώτα  ups (οπως και τωρα τα φθηνιάρικα) δεν ειχαν avr (σταθεροποιηση τάσης) αλλα μια μπαταρία και ένα κύκλωμα επιτηρητή τάσης. Τώρα σχεδόν όλα τα ups εχουν και σταθεροποιητή τασης και η μπαταρία θα προστατευσει το μηχανημα και απο διακοπές ρευματος

• Like 1
Δημοσ.

Στον υπολογιστη μου εχω κανονικα ups(μοναδα,οθονη,ηχεια).

Τωρα για τη τηλεοραση,επειδη δε μπορω να διαθεσω 70-100 ευρω για Ups,και επειδη η μονη χρηση ειναι για παιχνιδοκονσολες 1-2 ωρες τη μερα...

Σε περιπτωση διακοπης ρευματος,δε θα με προστατευε ενα πολυμπριζο ασφαλειας?Εννοω να μη καψει τη tv και τη κονσολα.Δε με νοιαζει να κλεισει και να χασω τα save κτλ..

Δημοσ.

16 minutes ago, nas91 said:

Στον υπολογιστη μου εχω κανονικα ups(μοναδα,οθονη,ηχεια).

Τωρα για τη τηλεοραση,επειδη δε μπορω να διαθεσω 70-100 ευρω για Ups,και επειδη η μονη χρηση ειναι για παιχνιδοκονσολες 1-2 ωρες τη μερα...

Σε περιπτωση διακοπης ρευματος,δε θα με προστατευε ενα πολυμπριζο ασφαλειας?Εννοω να μη καψει τη tv και τη κονσολα.Δε με νοιαζει να κλεισει και να χασω τα save κτλ..

Θα σε προστατεψει απο κεραυνους ή αν αυξηθει πολυ η ταση ή γινει κατι αλλο "παραξενο"θα το κοψει να μην περασει στην συσκευη αφου εχουν και ενα Circuit breaker συνηθως .Σε μικρες αυξομειωσεις ή σε βυθισματα τασης που και καποιο βυθισμα θα κανει την συσκευη να υπολειτουργει με οτι επακολουθο μπορει να εχει για την συσκευη δεν θα σε προστατεψει.

21 minutes ago, isay said:

Στο γενικό ναι, στο τυπικό  τα πρώτα  ups (οπως και τωρα τα φθηνιάρικα) δεν ειχαν avr (σταθεροποιηση τάσης) αλλα μια μπαταρία και ένα κύκλωμα επιτηρητή τάσης. Τώρα σχεδόν όλα τα ups εχουν και σταθεροποιητή τασης και η μπαταρία θα προστατευσει το μηχανημα και απο διακοπές ρευματος

Ηταν το απολυτο τραγικο αυτο.να βλεπεις Ups να ειναι μονο battery backup και να μην εχουν avr.ενω πλεον σε καλα ups μπορεις να ρυθμισεις μεχρι ποια volt θα παιζει τo avr και μετα θα στο κοψει για να δωσει απο την μπαταρια.μεχρι και sensitivity εχουν πανω.

41 minutes ago, nas91 said:

Αυτη δεν ειναι σοβαρη αιτιολογηση βεβαια,αλλα σιγουρα θα το λαβω υποψην.Ευχαριστω πολυ!

η apc ειναι απο τις top εταρειεις με το αναλογο κοστος.το Ups ναι ειναι και battery backup ειναι και σταθεροποιητης (avr) πλεον στο 99 τις 100 των μοντελων εχουν και Circuit braker και προστασια απο κεραυνους κτλ.το manual αναφερει αν εχει avr ή οχι.επισης καποια εχουν προστασια σε καλωδιο δικτυου ή σε τηλεφωνικο καλωδιο οπως και καποια πολυπριζα ασφαλειας εχουν και προστασια σε καλωδιο κεραιας.Πολλα εχουν και software για να ρυθμιζεις διαφορα και hotswap αλλαγη μπαταριας.Στα apc υπαρχουν και πριζες surge only που δεν δινουν απο την μπαταρια και απλα Protect secondary electronics from surges and spikes without reducing battery power used to run primary electronics during an outage. οποτε ενα Ups κανει οτι ενα πολυπριζο ασφαλειας + ενας σταθεροποιητης τασης + διαφορα αλλα ακομα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως καταλαβαίνουμε αν ένα ups είναι avr? 

Για παράδειγμα έχω αυτό το ups https://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html

είναι avr?

Kai τα apc https://www.skroutz.gr/c/41/ups/m/431/APC.html ποια είναι avr?

Επεξ/σία από pavloa
Δημοσ.

πρεπει να βρεις το manual για το πρωτο γιατι εγω δεν βρισκω ουτε το site τους οχι το manual:P

το ιδιο και για τα apc.βλεπεις στο Site της μαμας εταιρειας.αν και πλεον δυσκολο να βρεις apc Που να μην εχει avr.

http://www.apc.com/shop/eg/en/categories/power/uninterruptible-power-supply-ups-/computer-and-peripheral/N-a4lk5l

εδω βαζεις το Ups που θες και βλεπεις τι δινει.

9 minutes ago, pavloa said:

Για παράδειγμα έχω αυτό το ups https://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html

είναι avr?

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, pavloa είπε

είναι avr?

Όσα είναι line interactive έχουν ενσωματωμένο AVR.

http://www.apc.com/us/en/faqs/FA158913/

Αναφορά σε κείμενο

AVR is a feature of Line Interactive Topology. With AVR Technology, instead of going to battery during high or low input voltages, the unit will increase (BOOST) or reduce (TRIM) the voltage to a safe operating range. This is achieved by re-routing the input voltage through the internal Automatic Voltage Regulating transformer, all without running off of the internal battery. The main advantage of this is that it helps to prolong the life of the battery and extends the operating range in which the UPS can operate online.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημα με τα φθηνά είναι ότι δεν μπορείς να βρεις προδιαγραφές στο ιντερνετ.

Να σας δώσω τις προδιαγραφές πιο κάτω για ένα οικονομικό που έχω δοκιμάσει (από την συσκευασία του):

https://www.skroutz.gr/s/3088251/Energenie-SPG5-C-5.html

Max surge: 6000V

Max spike: 9000V

100.000 αποζημίωση αν πάθεις ζημιά λόγω πολύπριζου

Απορρόφηση υπερτάσεων: 250 Joules (αντίστοιχα στο πιο φθηνό APC είναι 980 joules).

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
24 minutes ago, GenesisX said:

Το πρόβλημα με τα φθηνά είναι ότι δεν μπορείς να βρεις προδιαγραφές στο ιντερνετ.

Να σας δώσω τις προδιαγραφές πιο κάτω για ένα οικονομικό που έχω δοκιμάσει (από την συσκευασία του):

https://www.skroutz.gr/s/3088251/Energenie-SPG5-C-5.html

Max surge: 6000V

Max spike: 9000V

100.000 αποζημίωση αν πάθεις ζημιά λόγω πολύπριζου

Απορρόφηση υπερτάσεων: 250 Joules (αντίστοιχα στο πιο φθηνό APC είναι 980 joules).

σε πολλα δεν βρισκεις καν site Της εταιρειας ή γενικα info για την εταιρεια και τα προιοντα της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...