Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, greengroser είπε

οκ κομπλε αυτο το ποστ μου επιβεβαιωσε αυτο που πιστευα εξαρχης 

οτι ειμαστε ζωα ,,και προσπαθουμε να κατηγορησουμε ο ενας τον αλλων 

και να μην τα βαλουμε με τον εναν και μοναδικο εχθρο τις εταιριες...

οι gamers πρεπει να ξεκολλησουν να κατηγορουν τους miners για ολη αυτην την ιστορια 

(εγω ειμαι gamer,,και προσπαθω οπως ολοι οι αλλοι να αγορασω μια καρτα γραφικων)

ο καθενας θελει να κανει την δουλεια του ,,ητε gaming ητε mining ...

ολη αυτη η κατασταση εχει αρχησει απο τις κωλοεταιριες και μονο απο αυτες ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ

νομιζεται οτι η ASUS ,MSI,GB δεν θα μπορουσε να σταματησει ολη αυτην την κατασταση 

μεσω ενος και μονο bios update ,,τι νομιζεται δεν εχουν την τεχνολογια η τους ανθρωπους 

να το κανουν ,,,να βγαλουν 2 ειδων καρτες μια για σκαψιμο και μια παιχνιδι,,η καθεμια να μην μπορει 

να κανει και τις 2 τις δουλιες ...

δεν θελουν ,,κονομανε και δεν τους νοιαζει ,,,αλλα δεν φταινε αυτοι φταιμε εμεις που ειμαστε ζωα 

γιατι οι καρτες στο θεο αλλα αγωραζουμε ολα τα υπολοιπα που παραγει η καθε εκαστοτε εταιρια 

ποντικια,πληκτρολογια,μητρικες κτλ...,,,

η λυση ειναι μια εφοσων αυτες οι εταιριες παραγουν τα παντα και εμεις θα πρεπει να μποικοταρουμε τα παντα 

να μην αγορασουμε τιποτα ,,,να γεμησουν οι αποθηκες μεχρι πανω και να μην ξερουν τι να κανουν 

ετσι θα αναγκαστουν να βρουν μια λυση σε αυτο θεμα ωστε να μπορουν να πουλησουν τα στοκκκκκ απο τα υπολοιπα προιντα που παραγουν

....ειμαστε ζωα και καθοδηγουμαστε απο ζωα και αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα 

τοσοι μεγαλοι YOUTUBERS K SITES(πανω στο ειδος) κανουν μοκο και δεν μηλανε γιατι ειναι βολεμενοι και δεν θελουν να χαλασουν τις σχεσεις 

τους ,,με αυτους που τους χορηγουν ,τους δινουν πραγματα για ριβιου ,,και τους μπουκωνουν με χρηματα για φουλ διαφημιση ...

ΕΤΣΙ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ,,ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΣΕ 2 ΜΗΝΕς ΜΕΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΩΛΟΘΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ....

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ 

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου σε όλα. Για πια επανάσταση μιλάμε πάλι....

Τα ίδια και τα ίδια η εκμετάλλευση σε βάρος της μάζας συνεχίζεται και κάποιοι έχουν πορωθεί και θέλουν να είναι οι πρωτοπόροι και στήνουν μηχανήματα που καίνε τα άντερα τους, αυτό είναι το πιο τραγικό από όλα.

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ii_die_4 είπε

Ne ρε φιλε, τζόγος.

Για αυτό έχω τις 20 rx580 να παράγουν ethereum με καθαρό κέρδος 2000 τον μηνα.

Τζόγος είναι. Α ρε εγκέφαλοι που είσαστε. Ακόμη και μέσα σε τεχνολογικό forum

Καταναλώνεις πόρους σου και περιμένεις (βγάζεις εν προκειμένω) ένα κέρδος, μια απλούστευση του όρου επένδυση. Όπου παρεμπιπτόντως, αυτός είναι και ο ορισμός του τζόγου.

Ανεξάρτητα από το αν τώρα βγάζεις 2000€ τον μήνα, που μακάρι να τα κάνεις 10000€ μέσα από την καρδιά μου, είναι κάτι στο οποίο δεν έχεις κανέναν έλεγχο στις μελλοντικές του τιμές. Έχεις κάνει μια αρχική επένδυση και βγάζεις κάποια καλά χρήματα. Εσύ θα πρότεινες στους νέους της Ελλάδας να πάνε να πάρουν 20 rx580 ή να κάνουν ένα προπτυχιακό/μεταπτυχιακό; Ποιά είναι η μακροπρόθεσμη απόδοση αυτών;

Όσο για τα κρυπτονομίσματα, η άποψη μου είναι πως είναι ένα βήμα στην σωστή κατεύθυνση. Αλλά δεν σημαίνει πως είναι η μόνη λύση στους οικονομικούς καρκίνους των καιρών μας (τράπεζες, οίκοι αξιολόγησης, επενδυτικοί όμιλοι κ.ο.κ.).

1 ώρα πριν, SilverMachine είπε

Το τι χρημα επιτρεπουν τα μεγαλα αφεντικα να κανουν οι Ελληνες ειναι μετρημενα κουκια. Αν εξεραισεις καποιους που πουλανε την πατριδα τους, οι υπολοιποι ειμαστε καταδικασμενοι σε εναν αιωνιο κυκλο "βγαλε, ξοδεψε, πληρωσε κρατος". 10 βγαζεις? 11 θα σου ζητησουν. 100 βγαζεις? 200 θα σου ζητησουν. 1000 βγαζεις? 5000 θα σου ζητησουν. Αν νομιζεις οτι οσοι ειναι κατι αιωνες αφεντικα καθονται κ ξοδευουν τον χρονο τους πινοντας μπαφους κ κανοντας αστειακια μεταξυ τους, δεν εχεις την παραμικρη ιδεα. Οχι, νομιζεις εχουν τα πραγματα λασκα κ χαλαρα, αν θες να γινεις μεγαλος κ τρανος.... Ναι, σιγουρα... Τοσα χρονια βασιλιαδες ετσι μειναν- δινοντας σε ολους την ευκαιρια...

Νομίζω ότι αναφέρεσαι στον καπιταλισμό, και όχι στην Ελλάδα κατ' ανάγκη.

Συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις, διαφωνώ με το πόσα ζητάει το κράτος (δεν το αθωώνω). Το 90 οι επαγγελματίες δεν πλήρωναν το κράτος και ας ζητούσε λιγότερα. Ήρθαν οι πολυεθνικές, ξεπουλήθηκαν όλοι και πέθανε το επιχειρείν στην Ελλάδα. Αν υπήρχε κράτος θα σταματούσε τις πρακτικές των πολυεθνικών, που αγόραζαν ποσότητες σε τιμές ξεφτίλα, ενώ ο μικρομεσαίος πλήρωνε τον κούκο αηδόνι για μια μονάδα του ίδιου αντικειμένου.

Ελεύθερη αγορά, φευ.

• Like 3
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, ooaris είπε

Οταν ξυπνησες μια μερα και σου ειπαν , νταβατζιλικι, οτι τα λεφτα ΣΟΥ που εβαλες στην τραπεζα να στα προσεχουν και να σου προσφερουν υπηρεσιες με το αζημιωτο, δεν μπορεις να τα βγαλεις , αλλα θα κανεις αναληψη το πολυ ενα 50αρι την εβδομαδα, δεν καταλαβες οτι προκειται για αερα κοπανιστο;
Για το καθε τι διαφορετικο που μπορει να φερει εξελιξη μιλαμε για ουτοπια και ιδεολογια και εμεις ειμαστε "ρεαλιστες"
Ρεαλιστες ηταν και αυτοι πριν μερικα χρονια που λεγανε οτι οι μαυροι γενιουνται και πεθαινουν δουλοι.
Ρεαλιστες ηταν και αυτοι που λεγανε πως η γυναικα δεν εχει δικαιωματα.
Η καθε εποχη ειχε τους "ρεαλιστες" τους.
Μπεεε...

Σε βλέπω βελάζεις γιατί;

Αν εσύ πιστεύεις ότι τα cryptos είναι εξέλιξη και ότι είναι το ίδιο με τα διακαιώματα των μαύρων και των γυναικών, τότε ναι είσαι πρόβατο και καταλαβαίνω γιατί βελάζεις !!!

Άλλωστε τι σε νοιάζει εσένα τι λένε οι άλλοι; βγάλε εσύ τα εκατομμύρια... διότι αυτό πραγματικά θέλεις και όχι τις αερολογίες για εξέλιξη του κόσμου.

Για κάνε πάλι μπεεε ... ωραία το κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος έχει ασχοληθεί με τα κρυπτονομίσματα, τη φιλοσοφία τους και γενικά το blockchain, θα καταλάβει ότι ούτε μόδα, είναι ούτε τίποτα. Μπορεί να μην λέγεται bitcoin, ethereum ή ripple αλλά θα λέγεται κάτι άλλο. Η τεχνολογία σαν φιλοσοφία ειδικά μετά από καμιά 5ετία - ίσως ούτε τόσο, θα είναι ψηφιοποίηση σε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα. Προφανώς το ίδιο αφορά και τα νομίσματα. Ακόμα και τα ίδια τα χαρτονομίσματα που χρησιμοποιείται τους δίνουν δύναμη οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες. Αύριο να αποφασίσουν κάτι άλλο σαν μορφή 'χρήματος' θα τα χρησιμοποιείται σε καμιά τούρκικη τουαλέτα μαξ. Τα κρυπτονομίσματα είναι άλλης φιλοσοφίας, περισσότερο ή τελείως αποκεντρωμένα, αρκετά από αυτά την δυναμική τους την αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι αλλά καμία χώρα. Την ίδια την αξία στο εκάστοτε valuable την αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Ας γίνει κανένα τέτοιο ντου και στα χρήματα και θα ψάχνεστε όλοι. Διαβάστε λιγοοοοο B)

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nhzt είπε

Σε βλέπω βελάζεις γιατί;

Αν εσύ πιστεύεις ότι τα cryptos είναι εξέλιξη και ότι είναι το ίδιο με τα διακαιώματα των μαύρων και των γυναικών, τότε ναι είσαι πρόβατο και καταλαβαίνω γιατί βελάζεις !!!

Άλλωστε τι σε νοιάζει εσένα τι λένε οι άλλοι; βγάλε εσύ τα εκατομμύρια... διότι αυτό πραγματικά θέλεις και όχι τις αερολογίες για εξέλιξη του κόσμου.

Για κάνε πάλι μπεεε ... ωραία το κάνεις.

Εγω πιστευω πως 99.9% των crypto ειναι καιροσκοποι που απλως εκμεταλευονται καταστασεις.
Βλεπω ομως ενα ποσοστο 0.1% το οποιο οντως δουλευει εδω και χρονια και εφαρμοζεται στην καθημερινοτητα με την τεχνολογια του blockchain και αν καταφερει και επιζησει θα αλλαξει πολλα πραγματα για το πως "εχεις μαθει πως λειτουργει ο κοσμος" (οπως τοτε οι "ρεαλιστες" λεγανε "μα ειναι δυνατον; Μαυρος/γυναικα με δικαιωματα; εισαι τρελος;")
Ετσι και εσυ σημερα κατσε να σε κανει οτι θελει ο πασα ενας και να σου οριζει κατα το δοκουν κανονες και κατσε και πες "ειμαι ρεαλιστης, ετσι ειναι τα πραγματα, δεν γινεται να αλλαξει τιποτα anyway"
Μπραβο σου.
Σκοταδισμος.

Εν κατακλειδι, ειμαι οπαδος  της τεχνολογιας πισω απο το cryptocurrency , ασχετως των ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ καιροσκοπων , γιατι πιστευω σε αυτην.
Και ναι , δεν επιδιωκω να βγαλω λεφτα , απλως μου αρεσει η αποκεντρωση, ειτε αυτο αφορα τις τραπεζες ή το συστημα υγειας ή την ψηφο ή ή ή....

Δημοσ.

Χμμμμ... για να μπαίνει στο χορό μια μεγάλη εταιρία επίσημα κιόλας κάτι μου λέει ότι η ιστορία θα λήξει σε το πολύ 1-2 χρόνια. Πουφ τέλος... Μια μεγάλη εταιρία μυρίζεται το κέρδος και ορμάει με το προιόν να μαζέψει ότι προλάβει προτού περάσει η μπόρα. Που σημαίνει ότι οι μελετητές της λένε όπου νάναι θα γίνει το "πουφ" βγάλε τώρα μηχάνημα στο εμπόριο να προλάβουμε να μαζέψουμε πωλήσεις.

Δεν εξηγείτε αλλιώς... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ooaris είπε

Οταν ξυπνησες μια μερα και σου ειπαν , νταβατζιλικι, οτι τα λεφτα ΣΟΥ που εβαλες στην τραπεζα να στα προσεχουν και να σου προσφερουν υπηρεσιες με το αζημιωτο, δεν μπορεις να τα βγαλεις , αλλα θα κανεις αναληψη το πολυ ενα 50αρι την εβδομαδα, δεν καταλαβες οτι προκειται για αερα κοπανιστο;
Για το καθε τι διαφορετικο που μπορει να φερει εξελιξη μιλαμε για ουτοπια και ιδεολογια και εμεις ειμαστε "ρεαλιστες"
Ρεαλιστες ηταν και αυτοι πριν μερικα χρονια που λεγανε οτι οι μαυροι γενιουνται και πεθαινουν δουλοι.
Ρεαλιστες ηταν και αυτοι που λεγανε πως η γυναικα δεν εχει δικαιωματα.
Η καθε εποχη ειχε τους "ρεαλιστες" τους.
Μπεεε...

Οι ιδιοι που καποτε λεγαν οτι οι μαυροι ειναι γεννημενοι για δουλοι (κ τους πουλαγαν), ειναι αυτοι που σημερα υπερασπιζονται τα δικαιωματα τους. Αυτοι που λεγαν οτι οι γυναικες δεν ειχαν δικαιωματα (κ φτιαχναν τις θρησκειες-ιδεολογιες που το απαιτουσαν), ειναι παλι που φτιαχνουν ομαδες υπερασπισης των γυναικων. Αυτοι σου ειπαν νταβατζιλικι οτι μονο 50 την βδομαδα μπορεις να βγαλεις κ αυτοι που φεραν τον ορο "ρεαλιστης" στις πολιτικες ιδεολογιες. Χρειαζεται να πας πολυ πολυ πολυ πισω στην ιστορια, για να βρεις καποια αλλη ομαδα ατομων να φτιαχνει τους κανονες. Σιγουρα πανω απο 300 χρονια. Αμα δεις την εικονα ετσι πολλα απ αυτα που λες δεν υπαρχουν καν ως γεγονοτα, αλλα μονο ως θεατρικα εργα ευπεπτης καταναλωσης. Αλλα πρεπει να μπορεις να δεις το δασος απο πολυ μακρυα....

10 λεπτά πριν, nectons είπε

Χμμμμ... για να μπαίνει στο χορό μια μεγάλη εταιρία επίσημα κιόλας κάτι μου λέει ότι η ιστορία θα λήξει σε το πολύ 1-2 χρόνια. Πουφ τέλος... Μια μεγάλη εταιρία μυρίζεται το κέρδος και ορμάει με το προιόν να μαζέψει ότι προλάβει προτού περάσει η μπόρα. Που σημαίνει ότι οι μελετητές της λένε όπου νάναι θα γίνει το "πουφ" βγάλε τώρα μηχάνημα στο εμπόριο να προλάβουμε να μαζέψουμε πωλήσεις.

Δεν εξηγείτε αλλιώς... 

Οχι απαραιτητα. Μπορει σιγα σιγα ολες να αρχιζουν να μπαινουν. Η AMD ηδη θα ειχε μπει με τα μπουνια μεσα αν δεν φοβοταν να της ξεμεινει κανα στοκ απουλητο. Στην Κινα ηδη υπαρχουν καινουργιες εταιριες που βγαζουν αποκλειστικα προιοντα για mining. Κ αν το καλοσκεφτεις, τα λεφτα κ τα ονοματα που εχουν ηδη πεσει μεσα σε αυτην την ιστορια δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SilverMachine είπε

Οι ιδιοι που καποτε λεγαν οτι οι μαυροι ειναι γεννημενοι για δουλοι (κ τους πουλαγαν), ειναι αυτοι που σημερα υπερασπιζονται τα δικαιωματα τους. Αυτοι που λεγαν οτι οι γυναικες δεν ειχαν δικαιωματα (κ φτιαχναν τις θρησκειες-ιδεολογιες που το απαιτουσαν), ειναι παλι που φτιαχνουν ομαδες υπερασπισης των γυναικων. Αυτοι σου ειπαν νταβατζιλικι οτι μονο 50 την βδομαδα μπορεις να βγαλεις κ αυτοι που φεραν τον ορο "ρεαλιστης" στις πολιτικες ιδεολογιες. Χρειαζεται να πας πολυ πολυ πολυ πισω στην ιστορια, για να βρεις καποια αλλη ομαδα ατομων να φτιαχνει τους κανονες. Σιγουρα πανω απο 300 χρονια. Αμα δεις την εικονα ετσι πολλα απ αυτα που λες δεν υπαρχουν καν ως γεγονοτα, αλλα μονο ως θεατρικα εργα ευπεπτης καταναλωσης. Αλλα πρεπει να μπορεις να δεις το δασος απο πολυ μακρυα....

Οχι απαραιτητα. Μπορει σιγα σιγα ολες να αρχιζουν να μπαινουν. Η AMD ηδη θα ειχε μπει με τα μπουνια μεσα αν δεν φοβοταν να της ξεμεινει κανα στοκ απουλητο. Στην Κινα ηδη υπαρχουν καινουργιες εταιριες που βγαζουν αποκλειστικα προιοντα για mining. Κ αν το καλοσκεφτεις, τα λεφτα κ τα ονοματα που εχουν ηδη πεσει μεσα σε αυτην την ιστορια δεν ειναι καθολου ευκαταφρονητα.

Οκ μαζί σου. Μπορεί να γίνει και έτσι δεν αντιλέγω. Αλλά μου φαίνεται παράλογο να αγοράζεις ένα μηχάνημα που "γεννάει" λεφτά !!!... Γιατί εδώ μιλάμε στην κυριολεξία για γέννα. Το βάζεις στην πρίζα και γεννάει λεφτά. Εσύ δεν κάνεις τίποτε. Το βάζεις στην πρίζα το ρυθμίζεις μια φορά πατάς start και αυτό γεννάει λεφτά. 

Οκ. Ο καθένας που έχει χρήματα για επένδυση αγοράζει τέτοια μηχανήματα και "φτιάχνει" λεφτά.

Έχει λογική κάτι τέτοιο.? Τουλάχιστον στην εποχή που διανοίουμε μου φαίνεται πολύ παράλογο ρε παιδιά.. .τι να πω.

Εγώ και η λογική μου πιστεύω ότι είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. Οκ. Κάποιοι έβγαλαν κάποια χρήματα. Πολλά ... ΟΚ! Αλλά για πόσο μπορεί να γίνεται αυτό? Τι εμποδίζει τον καθένα να πάρει ένα "μαγικό" μηχάνημα που θα γεννάει χρήματα? Γιατί να μην το κάνουν όλοι?

Δεν έχει λογική. Εγώ όπως είπα πιστεύω ότι είναι μια πνοή λίγο πριν το RIP. Τώρα πόσο κακό θα είναι αυτό για κάποιους που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα και ελπίδες ΕΛΠΙΖΩ να μην είναι μεγάλες πολύ οι επιπτώσεις!. Αν και με τα νούμερα που διαβάζω κάποιοι θα φάνε μεγάλη πίκρα...

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, ooaris είπε

Εγω πιστευω πως 99.9% των crypto ειναι καιροσκοποι που απλως εκμεταλευονται καταστασεις.
Βλεπω ομως ενα ποσοστο 0.1% το οποιο οντως δουλευει εδω και χρονια και εφαρμοζεται στην καθημερινοτητα με την τεχνολογια του blockchain και αν καταφερει και επιζησει θα αλλαξει πολλα πραγματα για το πως "εχεις μαθει πως λειτουργει ο κοσμος" (οπως τοτε οι "ρεαλιστες" λεγανε "μα ειναι δυνατον; Μαυρος/γυναικα με δικαιωματα; εισαι τρελος;")
Ετσι και εσυ σημερα κατσε να σε κανει οτι θελει ο πασα ενας και να σου οριζει κατα το δοκουν κανονες και κατσε και πες "ειμαι ρεαλιστης, ετσι ειναι τα πραγματα, δεν γινεται να αλλαξει τιποτα anyway"
Μπραβο σου.
Σκοταδισμος.

Εν κατακλειδι, ειμαι οπαδος  της τεχνολογιας πισω απο το cryptocurrency , ασχετως των ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ καιροσκοπων , γιατι πιστευω σε αυτην.
Και ναι , δεν επιδιωκω να βγαλω λεφτα , απλως μου αρεσει η αποκεντρωση, ειτε αυτο αφορα τις τραπεζες ή το συστημα υγειας ή την ψηφο ή ή ή....

Πολυ μεγαλο ποσοστο βλεπεις. Συμφωνω με την οπτικη σου στα σιγουρα. Ιδιως ολοι αυτοι οι Ρωσσοι 50αρηδες-60αρηδες που φτιαχνουν διαφημησεις για να επενδυσουμε στις φαρμες τους... ΛΟΛ... φανταζεσαι που τα βρηκαν τα λεφτα... ΛΟΛ. Ασε τους Κινεζους παλι.... αυτοι φτιαχνουν φαρμες-εργοστασια, καπου χαμενα στα βαθη της Κινας κ δεν τους βλεπει/ακουει κανενας. Τι κανουν, τι μαζευουν, ποσα εχουν, τι θελουν... ο θεος κ η ψυχη τους... (αν πιασει η κρυπτοοικονομια, αυτοι μπορει να μας αγορασουν ολους). Το Tether που το βαζεις παλι?? ΛΟΛ ξανα... 1 tether για 1 δολλαριο !! χαχαχαχα!!! μαζεψαν 2μιση δισ κ λενε οτι εχουν να τα καλυψουν με λεφτα στην τραπεζα, ΑΛΛΑ δεν μας λενε σε ποια!!!  χαχαχαχαχα!!! Ασε που πραγματικο συστημα ασφαλειας ακομα ΔΕΝ υπαρχει, περαν του blockchain. Τα ανταλλακτηρια ειναι με κατεβασμενα βρακια, τα hardware που πουλιουνται για κινητα πορτοφολια ανοιγουν με κατσαβιδι (!!), το FBI μπαινει κ κλεινει το ενα μαγαζακι μετα το αλλο, χωρες ολοκληρες αρχιζουν να τα απαγορευουν, τα asic βγαζουν σε πολλα κρυπτο τον απλο κοσμο εντελως εκτος.... κλπ κλπ κλπ. Χεσε μεσα ειναι η κατασταση απο μια μερια. Αλλα απο την αλλη υπαρχει η ευκαιρια. Κ οι ανθρωποι ειναι παντα βλακες. Θα πανε για αυτην. 

Τα ιδια λεγαν κ για το youtube. Καποιοι προλαβαν κ γιναν εκατομυριουχοι. Οχι γιατι ηταν εξυπνοι. Αλλα γιατι καταλαβαν την αναγκη της google να κανει σωνει κ καλα την πλατφορμα της παγκοσμια. Κ λουστηκαν το χρημα. Το ιδιο νομιζω θα γινει κ εδω, γιατι καποιοι θελουν αυτην την πλατφορμα να γινει παγκοσμια.

• Like 1
Δημοσ.

οι λιγοι τολμηροι βγάλανε πολλά, το υπόλοιπο 90% προς το παρών έχασε 10.000 μέσα σε 1,5 μήνα. Κάτω απο τα 10κ σήμερα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Σε ποια καταψυξη ησουν κρυμενος τοσο καιρο αδερφε? Ενταξει, την δεκαετια του 90 που εγω ασχολιομουν με οικονομικα κ ειχα διαβασει οτι το χρημα ειναι εντελως ψευτικο, το καταλαβαινα οτι κανενας γυρω μου δεν με πιστευε. Γελαγα μαζι τους που με λεγανε τρελο... (εσυ το εχεις χωνεψει τελικα οτι η Ελλαδα δεν ειχε ΠΟΤΕ δικο της νομισμα??? Το εχεις χαμπαριασει καλα οτι ποτε ως κρατος -απ την επανασταση κ ως σημερα- δεν εχουμε κρατικη κεντρικη τραπεζα κ δεν βγαλαμε ΠΟΤΕ ελληνικο χαρτονομισμα?). Το ιδιο κ στην Αμερικη- δεν πιστευε κανενας οτι το δολλαριο δεν ειναι του κρατους τους. Μεχρι που ηρθε το ιντερνετ κ "ξυπνησε" κ η κουτση Μαρια... Εσυ στον Σταρ κ τον Αντεννα εχεις μεινει ακομα? Το οτι βγαινουν οι μεγαλυτεροι ζαμπλουτοι του κοσμου κ μιλανε για ηλεκτρονικο χρημα δεν κανει register σε σενα?? Το να σου λεει ολοκληρος Ροκφελερ οτι το νομισμα θα ειναι ΕΝΑ κ ΨΗΦΙΑΚΟ, κ το ερωτημα ειναι αν θα το δεχτουμε με το καλο η με το ζορι, δεν σε κανει να αναρωτηθεις καποια βασικα? Το οτι στην Αμερικη εχουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ το cash ακομα κ στις τραπεζες, δεν σε εχει "ξεπαγωσει" καθολου?? Τα κεφαλια στη Samsung τα θεωρεις ηλιθια? Τον Πουτιν που λεει οτι φτιαχνει ηλ.ρουβλι τον εχεις τρελο? Εμεις που φτιαχνουμε μηχανηματα απ το υστερημα μας νομιζεις μασουλαμε κουτοχορτο κ την βρισκουμε με ελαφρα ρεψιματακια αερα? 

Καλα, ειλικρινα σορυ που στην λεω αλλα, ποσα ζευγαρια τσαρουχια χωραει το κρεβατι σου απο κατω οταν κοιμασε? Ολα στην οικονομια ειναι αερας κοπανιστος. Κ παντα καποιοι λιγοι καταληγουν να γελανε κ οι περισσοτεροι κλαινε. Για νεο μας το λες? Αδερφε, κατσε κ ασχολησου κ ανοιξε τα ματια σου, μπας κ κανεις καμια αρπαχτη "greek style" γιατι δεν θα χαιρομουν ποτε να σε εβλεπα σε ασχημη κατασταση. Ολοι τραβαμε ανηφορα. Πιθανοτητες πολλες δεν εχουμε. Κ αμα διαβασεις κ αλλα ποσταρισματα που κανω, ειμαι ο πρωτος που φωναζω εδω μεσα, οτι ζουμε σε νεκροταφειο ονειρων. Εχει, ομως ξεκινησει μια επανασταση στην παγκοσμια οικονομια κ συ ακομα ροχαλιζεις. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ οικονομια- οχι ελληνικη. Μιλαμε για ιντερνετ/εξωτερικο, οχι "λεφτα υπαρχουν" αλα Τζεφρυ. Ξυπνα, παρε θεση κ αρχισε να πολεμας. Αν εισαι μικρος, για σενα. Αν εισαι μεγαλος για τα παιδια σου. Θελω να σε δω χαρουμενο αδερφε. Λακουβες υπαρχουν παντου. Υπαρχουν ομως κ ευκαιριες. Η κρυπτοοικονομια μολις ξεκινησε 10 χρονια κ εχει μπροστα της αιωνες αναπτυξης. Ειναι συνδεδεμενη με ΑΙ κ υπολογιστες που δεν θα κουνηθουν απ την ζωη μας οσο θα ζουμε κ μεις κ τα δισεγγονα μας. Ασε τα ρομαντικα/γραφικα λοιπον κ ξεκινα.

Είσαι εύστροφος, ποιητής και με άριστο λόγο. Ότι γράφεις είναι πραγματικά λογικό. Αυτό που λέμε εμείς και που δεν μπορούμε να πιστέψουμε δεν είναι ότι δεν βγάζεις λεφτά από αυτή την ιστορία. Αυτό που  λέμε είναι ότι για πόσο μπορεί να κρατήσει κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι ότι έχει λογική να βγάζεις χρήματα από το πουθενά? Και ναι! ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλά για πόσο καιρό πρώτον και δεύτερον τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην παγκόσμια οικονομία.

Με την δική σου λογική αν "ξυπνήσουν" όλοι αυτόματα ΟΛΟΙ θα γίνουν πλούσιοι η έστω θα βγάζουν ένα παχυλό μισθό από το ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό όμως που θα οδηγήσει? Ποια θα είναι η κατάληξη? Η να το πω ποιο απλά για πόσο θα κρατήσει? Γιατί αν κρατήσει για πάντα όπως λες ΟΛΟΙ θα βγάζουν χρήματα δίχως να κάνουν τίποτε στην ζωή τους. Έχει λογική κάτι τέτοιο? Και αν είναι όλοι πλούσιοι τότε όλοι θα είναι αυτόματα φτωχοί. Για σκέψου το λίγο... 

ΟΛΑ σωστά όμως όσα έγραψες και έχει απόλυτη λογική αυτό που γράφεις. 

Όντως ήρθε πελάτης μου στο μαγαζί και μου είπε ευθέως. Μα καλά κοιμάσαι όρθιος? Έχεις μέσα στο μαγαζί 3 x GTX 1080 ti και τις έχεις και κάθονται? (στα μηχανήματα μου εννοώ). Μου τα έφτιαξε σε 10 λεπτά μέσα με απλές ρυθμίσεις έβαλε το πρόγραμμα πάτησε start και έχω περίπου 15-20 ευρώ ημερησίως. Άντε να κάψω συνολικά 5-6 ευρώ ρεύμα? καθαρά 10-15 ευρώ ημερησίως. 300+ ευρώ το μήνα. Οκ. Βουίζει ο τόπος από τους ανεμιστήρες γιατί δουλεύουν υπερωρία οι κάρτες αλλά ναι έχει κέρδος. Κάνεις σύντομα απόσβεση τις κάρτες και τον εξοπλισμό και μετά καθαρό κέρδος. 

ΑΛΛΑ. Πως είναι δυνατόν αυτό να κρατήσει για πάντα?

Εγώ ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω στην ιδέα. Και απορώ πως έχει κρατήσει τόσα χρόνια.

Τώρα τι λένε οι διάφοροι μεγάλοι της οικονομίας αυτό το αφήνω στο καλάθι των αχρήστων  γιατί αν αναλογιστούμε ότι περνάει ο πλανήτης όλος οικονομική κρίση εξαιτίας αυτών επέτρεψέ μου να μην πιστεύω σε τίποτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, nectons είπε

Οκ μαζί σου. Μπορεί να γίνει και έτσι δεν αντιλέγω. Αλλά μου φαίνεται παράλογο να αγοράζεις ένα μηχάνημα που "γεννάει" λεφτά !!!... Γιατί εδώ μιλάμε στην κυριολεξία για γέννα. Το βάζεις στην πρίζα και γεννάει λεφτά. Εσύ δεν κάνεις τίποτε. Το βάζεις στην πρίζα το ρυθμίζεις μια φορά πατάς start και αυτό γεννάει λεφτά. 

Οκ. Ο καθένας που έχει χρήματα για επένδυση αγοράζει τέτοια μηχανήματα και "φτιάχνει" λεφτά.

Έχει λογική κάτι τέτοιο.? Τουλάχιστον στην εποχή που διανοίουμε μου φαίνεται πολύ παράλογο ρε παιδιά.. .τι να πω.

Εγώ και η λογική μου πιστεύω ότι είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ. Οκ. Κάποιοι έβγαλαν κάποια χρήματα. Πολλά ... ΟΚ! Αλλά για πόσο μπορεί να γίνεται αυτό? Τι εμποδίζει τον καθένα να πάρει ένα "μαγικό" μηχάνημα που θα γεννάει χρήματα? Γιατί να μην το κάνουν όλοι?

Δεν έχει λογική. Εγώ όπως είπα πιστεύω ότι είναι μια πνοή λίγο πριν το RIP. Τώρα πόσο κακό θα είναι αυτό για κάποιους που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα και ελπίδες ΕΛΠΙΖΩ να μην είναι μεγάλες πολύ οι επιπτώσεις!. Αν και με τα νούμερα που διαβάζω κάποιοι θα φάνε μεγάλη πίκρα...

Κ γω κολαω στο ιδιο ζητημα. Ολη αυτη η εργασια για πιο λογο? Ολο αυτο το ρευμα προς τι? Καποιος ειπε οτι θελουν να εκπαιδευσουν το κεντρικο ΑΙ κ μεχρι να ερθουν κβαντικοι υπολογιστες δεν εχουν την δυναμη να το κανουν σε καποια χρονικα ορια που θα τους συνεφερε. ετσι ανακαλυφτηκε η τεχνολογια blockchain, να κανεις μαθηματικες πραξεις που καταληγουν σε καποιο ΑΙ ως εκπαιδευση, κ το συστημα σου δινει ψηφιακα νομισματα ως καροτο να σε εχει στο τρεξιμο συνεχως. Εξυπνη ιδεα θα ελεγα. Ετσι οποιοι εχουν το ΑΙ εχουν στην υπηρεσια τους εκατομμυρια υπολογιστες στον κοσμο να δουλευουν, λυνοντας προβληματα που το πιο δυνατο συστημα σερβερ δεν θα μπορουσε να κανει τοσο γρηγορα. 

Κ το γεγονος οτι ολο το ΑΙ θεμα ειναι συνιφασμενο με το blockchain το λενε κ οι ιδιοι που το φτιαχνουν (μονο μη μου ζητησεις λινκ γιατι βαριεμαι- γκουγκαρισε το κ θα σου βγει αμεσως). Μεχρι στιγμης τα πιο τρανταχτα ονοματα που φαινονται πισω απ ολο το παιχνιδι ειναι η Paypal mafia, οπως τους λενε. Δισεκατομυριουχοι που βλεπουν οτι εχουν την τεχνολογια στα χερια τους κ θελουν να βγαλουν απ την μεση τους τραπεζιτες για να ελενχουν αυτοι το παιχνιδι στην θεση τους. Τι ηταν το πρωτο πραγμα που εκανε η Σοφια (το 3ο ΑΙ που κυκλοφορησε προσφατα) μολις της δωσαν Σαουδαραβικη υπηκοοτητα? (αν δεν το  χεις ακουσει, εχει διαβατηριο το ΑΙ). Εφτιαξε κρυπτονομισμα !!!! Τωρα αρχιζεις να την σακουλευεσαι κ συ? Καλα κανεις κ εχεις ερωτηματικα. Οι απαντησεις υπαρχουν. Εμεις ειμαστε θεατες σε θεατρων σκιων ομως, οπως παντα.

5 λεπτά πριν, nectons είπε

Είσαι εύστροφος, ποιητής και με άριστο λόγο. Ότι γράφεις είναι πραγματικά λογικό. Αυτό που λέμε εμείς και που δεν μπορούμε να πιστέψουμε δεν είναι ότι δεν βγάζεις λεφτά από αυτή την ιστορία. Αυτό που  λέμε είναι ότι για πόσο μπορεί να κρατήσει κάτι τέτοιο. Αυτό που λέμε είναι ότι έχει λογική να βγάζεις χρήματα από το πουθενά? Και ναι! ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλά για πόσο καιρό πρώτον και δεύτερον τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην παγκόσμια οικονομία.

Με την δική σου λογική αν "ξυπνήσουν" όλοι αυτόματα ΟΛΟΙ θα γίνουν πλούσιοι η έστω θα βγάζουν ένα παχυλό μισθό από το ΠΟΥΘΕΝΑ. Αυτό όμως που θα οδηγήσει? Ποια θα είναι η κατάληξη? Η να το πω ποιο απλά για πόσο θα κρατήσει? Γιατί αν κρατήσει για πάντα όπως λες ΟΛΟΙ θα βγάζουν χρήματα δίχως να κάνουν τίποτε στην ζωή τους. Έχει λογική κάτι τέτοιο? Και αν είναι όλοι πλούσιοι τότε όλοι θα είναι αυτόματα φτωχοί. Για σκέψου το λίγο... 

ΟΛΑ σωστά όμως όσα έγραψες και έχει απόλυτη λογική αυτό που γράφεις. 

Όντως ήρθε πελάτης μου στο μαγαζί και μου είπε ευθέως. Μα καλά κοιμάσαι όρθιος? Έχεις μέσα στο μαγαζί 3 x GTX 1080 ti και τις έχεις και κάθονται? (στα μηχανήματα μου εννοώ). Μου τα έφτιαξε σε 10 λεπτά μέσα με απλές ρυθμίσεις έβαλε το πρόγραμμα πάτησε start και έχω περίπου 15-20 ευρώ ημερησίως. Άντε να κάψω συνολικά 5-6 ευρώ ρεύμα? καθαρά 10-15 ευρώ ημερησίως. 300+ ευρώ το μήνα. Οκ. Βουίζει ο τόπος από τους ανεμιστήρες γιατί δουλεύουν υπερωρία οι κάρτες αλλά ναι έχει κέρδος. Κάνεις σύντομα απόσβεση τις κάρτες και τον εξοπλισμό και μετά καθαρό κέρδος. 

ΑΛΛΑ. Πως είναι δυνατόν αυτό να κρατήσει για πάντα?

Εγώ ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω στην ιδέα. Και απορώ πως έχει κρατήσει τόσα χρόνια.

Τώρα τι λένε οι διάφοροι μεγάλοι της οικονομίας αυτό το αφήνω στο καλάθι των αχρήστων  γιατί αν αναλογιστούμε ότι περνάει ο πλανήτης όλος οικονομική κρίση εξαιτίας αυτών επέτρεψέ μου να μην πιστεύω σε τίποτε.

Δεν ειναι για παντα. Ειναι για οσο καιρο τα αφεντικα μας χρειαζονται να παιζουμε το παιχνιδι τους. Μολις τελειωσουν θα ξαναερθει το σκοταδι. Απλα τα αφεντικα θα εχουν αλλαξει. Σαν πολεμος. Αλλος διαταζει, αλλος ξεκοιλιαζεται. Καποιοι θα τελειωσει ο πολεμος κ θα εχουν κ χρυσες λιρες....

Επεξ/σία από SilverMachine
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ooaris είπε

Μπραβο σου.
Σκοταδισμος.

Ξεκίνησες να κράζεις χωρίς να έχεις καταλάβει τι θέλω να πω. Διάβασε το αρχικό μου ποστ και διάβασε τι γράφεις τώρα. Βασικά δεν υπάρχει διαφωνία.

Κατ αρχήν για τον ρεαλισμό που αναφέρεσαι αφορούσε την Samsung που βλέπει τα πράγματα με ρεαλισμό και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Παρανόησες.

Δεύτερον εγώ τους λέω τζογαδόρους και εσύ τους λες κεροσκόπους και μάλιστα  στο 99,9%. Συμφωνούμε.

Τρίτον ... κατάλαβες ότι εγώ δεν είμαι υπέρ της τεχνολογίας; έγραψα κάτι τέτοιο; μαζί σου και σ αυτό.

Στην τελική, αν καταργηθούν τα εθνικά νομίσματα και επικρατήσουν τα crypto , τι πιστεύεις ότι θα αλλάξει; Θα γίνει ο κόσμος καλύτερος; Θα πάψουν να υπάρχουν οι μεγαλοκαρχαρίες και ο λαουτζίκος; Εγώ δεν ζω με "θα" και με "αν". Εγώ ζω το σήμερα, όπως το βλέπω τώρα. Αν αύριο ισχύσει κάτι άλλο, τότε θα προσαρμοστώ σ αυτό.

Αρκετά με τα  crypto και την σωτηρία του κόσμου από αυτά.

Ηδη o xώρος των crypto μολύνθηκε από εγκληματίες και κλοπές πορτοφολιών.

• Like 1
Δημοσ.

Κάνω άλλη μία προσπάθεια γιατι το αρχικό μου σχόλιο το έφαγε η μαρμάγκα:

Όχι, η Samsung δέν μπαίνει στην αγορά των crypto miners.

Αυτό που λέει η είδηση είναι οτι η Samsung Foundry, το κατασκευαστικό τμήμα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων της Samsung θα κατασκευάσει τα συγκεκριμένα τσιπάκια κατα παραγγελία για κάποια κινέζικη εταιρία που δέν κατονομάζεται:

https://techcrunch.com/2018/01/31/samsung-confirms-asic-chips/

Αναφορά σε κείμενο

“Samsung’s foundry business is currently engaged in the manufacturing of cryptocurrency mining chips. However we are unable to disclose further details regarding our customers,” a company spokesperson told TechCrunch.

Τα τσιπάκια αυτά δηλαδή δέν ανήκουν στην Samsung, απλά αυτή τα κατασκευάζει για λογαριασμό της κινέζικης εταιρίας. Όπως παλιότερα η Samsung κατασκεύαζε τσιπάκια και για λογαριασμό της Apple.

Ο οποιοσδήποτε δηλαδή μπορεί να σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο, να δώσει τα σχέδια σε μία εταιρία κατασκευής και να του το φτιάξουν. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο στην βιομηχανία ημιαγωγών, καθώς τα εργοστάσια αυτά απαιτούν τεράστιο capex και τα έξοδα δέν βγαίνουν αν φτιάχνεις μόνο τα δικά σου τσίπ. Γι αυτό φτιάχνεις και τσίπ για λογαριασμό τρίτων.

• Like 2
Δημοσ.

Μια απορια-φοβο να εκφρασω.Ειμαι 54 ετων και με κοπο και εργασια μαζεψα λιγα χρηματα.Αυτα,δεν εχουν μια αξια-αντιστοιχια σε χρυσο?Εαν δηλαδη μπορουν να 'κοβουν' οσο χρημα θελουν.Εαν οχι,τοτε εαν τα κρυπτονομισματα μετατραπουν σε χρηματα,τοτε θα πρεπει να 'κοπει' περισσοτερο χρημα για να καλυψει τα κρυπτονομισματα και τα φυσικα ας μου επιτραπει η εκφραση,χρηματα.Ετσι τα χρηματα θα γινουν πληθωριστικα.Δηλαδη η Ε.Κ.Τ κοβει οσο χρημα της λειπει,αναλογο της νεας ζητησης που θα υπαρχει-οπως και στις Η.Π.Α.Σε αυτη την περιπτωση,(του πληθωριστικου χρηματος)ποιος θα ειναι ο νικητης?Αυτος με τα κρυπτονομισματα η αυτος με το φυσικο χρημα?Χαμενοι και οι δυο,αφου με τον πληθωρισμο οι τιμες των προιοντων θα εχουν εκτοξευτει.Εν κατακλειδι,θεωρω οτι ειναι ενα ομορφα στειμενο παιχνιδι,με ΟΛΙΓΟΥΣ στο τελος κερδισμενους(παντως οχι ο λαος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...