Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρεα

Μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα που τράβηξα με αποστημα σε σπασμένο δόντι πήρα την απόφαση να φτιάξω όλα μου τα δόντια μονομιάς σε οδοντίατρο που κάνει ολική νάρκωση Κ σε 2 με 3 ωριτσες είσαι έτοιμος.δυστυχως από μικρός είχα παρατήσει τα δόντια μου Κ τώρα τρέχω Κ δε φτάνω. 

Βρήκα 4-5 μέσω google αλλά θα ήθελα αν έχεις κάποιος ανάλογη εμπειρία να μου πει πως του φάνηκε από θέμα κόστους/χρόνου/δουλειάς κλπ.

Αύριο θα πάρω κάποιον που έχω στο μυαλό μου ώστε να κλείσω ραντεβού για διάγνωση.

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, geogoku είπε

Καλησπέρα στην παρεα

Μετά από ένα σοβαρό πρόβλημα που τράβηξα με αποστημα σε σπασμένο δόντι πήρα την απόφαση να φτιάξω όλα μου τα δόντια μονομιάς σε οδοντίατρο που κάνει ολική νάρκωση Κ σε 2 με 3 ωριτσες είσαι έτοιμος.δυστυχως από μικρός είχα παρατήσει τα δόντια μου Κ τώρα τρέχω Κ δε φτάνω. 

Βρήκα 4-5 μέσω google αλλά θα ήθελα αν έχεις κάποιος ανάλογη εμπειρία να μου πει πως του φάνηκε από θέμα κόστους/χρόνου/δουλειάς κλπ.

Αύριο θα πάρω κάποιον που έχω στο μυαλό μου ώστε να κλείσω ραντεβού για διάγνωση.

Ολικη νάρκωση για ποιο λογο? Τα δοντια σου θα κάνεις, οχι εγχειρηση καρδιάς...

Θα πας σε οδοντιατρο στα τυφλά χωρις να εχεις δει την δουλειά του? Χωρις να παρεις γνωμη απο κάποιον?

• Super Moderators
Δημοσ.

Υπερβολή νομίζω και τσάμπα κίνδυνος από την ολική αναισθησία...

Ο γιατρός θα στα πει καλύτερα αλλά μέσα σε 2-3 ώρες αποκλείεται κάποιος να προλάβει να σου φτιάξει όλα τα δόντια...

Βρες έναν σύγχρονο γιατρό και αποκλείεται να νιώσεις πόνο, όσες ...επισκευές και να χρειαστεί να κάνεις! :)

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Δε γίνεται σε 1 συνεδρία να φτιαξεις σωστα ουτε ενα δοντι που θελει π.χ. απονευρωση, ποσο μαλλον ολα τα δοντια.

2. Ο ασθενης που εχει τις αισθησεις του παρεχει πληροφοριες κρισιμες στον ιατρο, π.χ. ποσο εκτεταμενη είναι η νεκρωση, αν υπάρχει "ζωντανο" νευρο κτλ.

Καλυτερα περιμενε καποιον οδοντιατρο να σε πληροφορήσει  επακριβώς. 

++ τους κινδυνους της γενικης αναισθησιας.

Επεξ/σία από xgol
  • Like 4
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Ntinaras said:

Αν μενεις Αθηνα εχω να σου προτεινω μια οδοντιατρο που ειναι εκπληκτικη. Στο Χαιδαρι ειναι.

Φρόντισε να είναι και εντυπωσιακή για να ...ξεχαστεί ευκολότερα! :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γνώριζες τι είναι η γενική αναισθησία, θα σκεφτόσουν τελείως διαφορετικά.

Σαν ειδικός λοιπόν σου λέω ότι γενική αναισθησία σημαίνει: καταστολή μέχρι άπνοια---> διασωλήνωση της τραχείας--->μηχανική αναπνοή.

Αποκλείεται λοιπόν οδοντίατρος να διαθέτει τον εξοπλισμό, την παρουσία αναισθησιολόγου και  την αίθουσα ανάνηψης, ώστε να παρέχει ασφαλή γενική αναισθησία. 

Επιπλέον θα πρέπει να έχει προηγηθεί όλος ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος που απαιτείται για την χορήγηση γενικής αναισθησίας. 

Προσανατολίσου λοιπόν στις υπηρεσίες που μπορεί να σου παράσχει ένας καλός οδοντίατρος. 

Επεξ/σία από Green Dragon
  • Like 10
Δημοσ.

Και φιλοσοφικά να το δεις ο πόνος είναι αναπόφευκτος για να βελτιωθεί κάποιος και να γίνει πιο δυνατός.

Αλλά έχει μάθει η κοινωνία. Να ψάχνει κάθε τρόπο να αποφύγει τον πόνο.Γέννα χωρίς πόνο,δόντι χωρίς πόνο,ίωση χωρίς πυρετό,ψυχοφάρμακα για τον ψυχικό πόνο κτλ κτλ.

Και έτσι οι άνθρωποι έχουν γίνει εύθραυστοι και με μηδενική αντοχή στον πόνο και στις κακουχίες.

Μάθε λοιπόν να υπομένεις τον πόνο και μην ψάχνεις λύσεις για να τον αποφεύγεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, xgol είπε

Δηλαδη εσυ αν μπορεις να κανεις την ιδια διεργασία επώδυνα ή ανώδυνα, θα διαλεγες να πονεσεις?

Το δίλημμα που βάζεις είναι άκυρο.   Είναι σαν να ρωτας: Θα προτιμούσες να είσαι πλούσιος και υγιής ή φτωχός και άρρωστος;;;

Και για να ξαναέρθουμε στο θέμα.  

Όλες οι επεμβάσεις έχουν ενα βαθμό ταλαιπωρίας- πόνου.

Στις οδοντιατρικές επεμβάσεις, υπάρχει η τοπική ( στελεχιαία) αναισθησία για να εξασφαλίζει το ανώδυνο. 

Επεξ/σία από Green Dragon
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, xgol είπε

Δηλαδη εσυ αν μπορεις να κανεις την ιδια διεργασία επώδυνα ή ανώδυνα, θα διαλεγες να πονεσεις?

Αν ο πόνος πρόκειται να μου προσφέρει κάτι φυσικά και θα επιλέξω την επώδυνη οδό. 

Είναι δυνατόν να γεννήσεις χωρίς να ζήσεις τον πόνο της γέννας; Μπορεί να συγκριθούν τα συναισθήματα μια φυσικής γέννας με μια που έγινε με καισαρική;

Είναι δυνατόν να θρηνήσεις για κάποιον που πέθανε χωρίς να ζήσεις τον πόνο του θανάτου;

Και αν τα καταφέρεις να υπομείνεις στον πόνο γίνεσαι πιο δυνατός. Αποκτάς τα γαλόνια της ζωής οτι τα κατάφερες.

Οι πεζοναύτες γιατί υποβάλλονται σε συνεχείς δοκιμασίες,πίεση και πόνο;

Είναι στην ανθρώπινη φύση να επιζητά την εύκολη οδό. Αλλά η ευκολία δε σε βελτιώνει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...