logistoulis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ρε φίλε δεν είμαι σκυλόφιλος, ούτε έχω σκύλο γιατί δεν έχω καμία διάθεση να ασχολούμαι μαζί του ξέρω όμως ότι η λύση να πάψει να γαυγίζει δεν είναι να του φοράς κολάρα, αλλά να το πας για εκπαίδευση αν δεν έχεις το χρόνο τότε μην πάρεις σκύλο, όπως κανονικά και σε αρκετούς δεν θα έπρεπε να τους επιτρέπεται να κάνουν παιδιά. τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδια, ή ασχολήσου με το θέμα ή πολύ απλά μην πάρεις, δεν σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις. και βεβαίως και όσοι τα έχουν και γαυγίζουν και δεν κάνουν τίποτα δεν είναι καλύτεροι Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από logistoulis 5
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 34 minutes ago, masteripper said: Το ζώο είναι ζώο....ότι και να κάνετε όπως και να το κάνετε η ευφυία του έχει 1 πολύ συγκεκριμένο πάνω όριο....οπότε αν αποφασίσει να γαβγισει θα γαβγίσει και δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για συμβουλές ούτε για εκπαίδευση...σε αντίθεση με το μέσο παιδί που με το κλάμα εκφράζει μια δυσφορία που μερικές φορές δεν αποκρυπτογραφείται...ΟΜΩΣ μεγαλώνοντας επικοινωνεί με τους γύρω του και ενημερώνει για τις καταστάσεις που το ενοχλούν ....κρατώντας το κλάμα μόνο για καταστάσεις έντονου σωματικού πόνου και συναισθηματικής φόρτισης και υπόψιν με άλλη ΜΗ ενοχλητική χροιά...... Οπότε μόνο 1 μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει στον OP Που σκέφτηκε τους γύρω του και αποφάσισε να πράξει για να προστατεύσει τον περίγυρο....και κάποια στιγμή σκυλόφιλοι ανιτληφθήτε ότι το σκυλί είναι ζώο όπως ζώο είναι η γάτα...όπως η κότα που τρώτε με περισσότερη ή λιγότερη ευχαρίστηση...η αγελάδα που οι σύγχρονες μεθόδοι εκμετάλλευσης τις καταδικάζουν να μένουν σε σχεδόν πλήρη ακινησία για την διάρκεια της ζωής τους και πάει λέγοντας...οπότε όπως όλα τα άλλα ζώα το ίδιο και αυτά... Ο επιεικώς αχαρακτήριστος χαρακτηρισμός σου νομίζω ότι καταδεικνύει την απέχθεια στους συνανθρώπους και το επίπεδο σου σαν άνθρωπος....συγχαρητήρια.... Σε αντίθεση με σένα, δεν τρέφω καμία απέχθεια απέναντι σε ανθρώπους και σε ζώα. Δεν μπορείς να έχεις ειρωνικό και υποτιμητικό υφάκι και να ενοχλείσαι ταυτόχρονα όταν σου κάνουν το ίδιο. Κάτσε λοιπόν και σκέψου και πράξε ανάλογα σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία μας εδώ μέσα. Το ζώο είναι ζώο και το παιδί είναι παιδί. Δεν συγκρίνουμε την εξυπνάδα τους ούτε και τις δυνατότητες επικοινωνίας τους γιατί πολύ απλά είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. Συζητάμε για την πρόκληση θορύβου και ενόχλησης των ανθρώπων που ζουν μέσα ή δίπλα από το σπίτι μας με αφορμή τα "αξεσουάρ" βασανισμού ζώων με ηλεκτροσόκ ώστε να σταματήσουν να γαβγίζουν. Αν εσύ συμφωνείς με μια τέτοια μέθοδο, τότε γιατί να μη συμφωνήσω κι εγώ σε κάτι αντίστοιχο για το παιδί που περιέγραψα πιο πάνω? Ίσα ίσα όσες φορές τους χτύπησα το κουδούνι, ήταν γιατί πραγματικά ανησύχησα για την υγεία του παιδιού (χτυπιόταν στην πορτα για 2 ώρες χωρίς να ασχολείται κάποιος μαζί του) και όχι για να τους πω πως με ενοχλεί. Το ότι ο σκύλος είναι ζώο, δεν δίνει αυτόματα τη δυνατότητα σε κάποιον να το βασανίσει με ηλεκτροσοκ για να προσαρμοστεί στις ανάγκες του. Έχω ζήσει με πολλά σκυλιά όλα αυτά τα χρόνια και κανένα δεν γάβγιζε ασταμάτητα χωρίς λόγο. Ήταν εξυπνότερα απο τα άλλα? Πήραν απο το αφεντικό τους? Έκανα μαγικά? Φαίνεται πως δεν έχεις ιδέα για τη συμβίωση ενός σκύλου μαζί με μια οικογένεια, οπότε ας μην είσαι τόσο απόλυτος (εκτός από προσβλητικός προς τους άλλους). PS. Είδα πως έβαλες και προσθήκες στο μήνυμά σου αλλά δεν θες να γράψω αυτό που πραγματικά σκέφτομαι. Μπορείς απλά να αποκτήσεις μια -σχετική- αίσθηση του χιούμορ (btw, δεν είναι μωρό αλλά είναι ένα παιδάκι που πλέον περπατάει, μιλάει και ίσως πάει και προνήπια. Παρουσιάζει όμως μια αφύσικη συμπεριφορά κλαίγοντας καθημερινά για 2 με 3 ώρες σε τόσο έντονο βαθμό που σχεδόν νομίζεις πως λιποθυμάει επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει από τα ουρλιαχτά. Τη μία φορά που έκλαιγε για κανα 3ωράκι μαζευτήκαμε έξω απο την πόρτα 3-4 ενοικοι της πολυκατοικίας και χτυπήσαμε το κουδούνι. Απάντησε από μέσα μια γυναικεία φωνή: είμαι η νταντά που το προσέχει αλλά δεν μπορώ να ανοίξω την πόρτα γιατί με κλειδώνουν μέσα οι γονείς του όταν φεύγουν!!!). 4 1
johnbond Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Σχετικά με το κολάρο με ρεύμα. https://youtu.be/HSMfUlsp4Tw?t=10m3s
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Αλλο ηταν το θεμα μου ρε παιδια ...Εχω αλλα 5 σκυλια και τα φροντιζω μια χαρα ....Αυτο μπορει να θελει να εκτονωθει με το γαυγισμα και ειμαι υποχρεωμενος να το ανεχτω αλλα οι αλλοι τι φταινε ? 1 ώρα πριν, moure είπε Αυτό είναι το μόνο που ξέρω ότι υπαρχει https://www.petsamolis.gr/proionta/skilos/axesouar/ilektronikessiskefes/kolarogafgismatospetsafesbc-1020503300.html Τζαμπα πραγμα... 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, Γιάννης Platano said: Αλλο ηταν το θεμα μου ρε παιδια ...Εχω αλλα 5 σκυλια και τα φροντιζω μια χαρα ....Αυτο μπορει να θελει να εκτονωθει με το γαυγισμα και ειμαι υποχρεωμενος να το ανεχτω αλλα οι αλλοι τι φταινε ? Τζαμπα πραγμα... Το καταλάβαμε αυτό και δεν αμφισβήτησε κανείς τη φροντίδα που τους προσφέρεις. Απλά αναφέρθηκα στις συσκευές που κάνουν ηλεκτροσόκ. Η συσκευή στο link που ψεκάζει κάτι, κοστίζει όσο μια βασική εκπαίδευση από έναν ειδικό που θα σου δώσει πιο αποτελεσματικές συμβουλές σχετικά με την αποτροπή του συνεχόμενου γαβγίσματος.
margaritagr Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Γιατι δε δοκιμαζετε ν αυξησετε την εκτονωση του; Μια μεγαλη βολτα πριν τον υπνο μπορει να ναι αρκετη 2 1
karaLRS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Και ο δικός μου γαβγίζει όταν ακούει τίποτα αμολυτά από τους γείτονες να περνάνε έξω. ξεκινάει το γρύλισμα και του λέω με έντονο ύφος "σφαχτο τώρα" και σταματάει. αν δεν τον προλάβω θα πάει σε κοντινό παράθυρο να το παίξει μάγκας. νομίζω αν τον διορθώνουν όταν πάει να γαβγίσει μπορεί να βελτιωθεί.
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 27 λεπτά πριν, billdanos είπε Το καταλάβαμε αυτό και δεν αμφισβήτησε κανείς τη φροντίδα που τους προσφέρεις. Απλά αναφέρθηκα στις συσκευές που κάνουν ηλεκτροσόκ. Η συσκευή στο link που ψεκάζει κάτι, κοστίζει όσο μια βασική εκπαίδευση από έναν ειδικό που θα σου δώσει πιο αποτελεσματικές συμβουλές σχετικά με την αποτροπή του συνεχόμενου γαβγίσματος. Φυσικα και δεν θα επερνα κατι οπου κανει ηλεκτροσοκ στο ζωο.Αυτο με τα 4 ευρω δεν φοριεται αλλα ειναι καπου στο τραπεζι και υποτιθεται οτι με υπερηχους δεν αφηνει τον σκυλο να γαυγισει πολυ.Δεν το κανει ομως.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 minute ago, Γιάννης Platano said: Φυσικα και δεν θα επερνα κατι οπου κανει ηλεκτροσοκ στο ζωο.Αυτο με τα 4 ευρω δεν φοριεται αλλα ειναι καπου στο τραπεζι και υποτιθεται οτι με υπερηχους δεν αφηνει τον σκυλο να γαυγισει πολυ.Δεν το κανει ομως. Δεν κάνει κάτι γιατί ο υπέρηχος είναι απλά ένας ήχος που ακούει ο σκύλος. Συνήθως αυτά τα χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση σαν ηχητικό ερέθισμα (όπως τα clickers) και όχι σαν μέθοδο αποτροπής γαβγίσματος. Ασε που αν κάποιος γείτονας έχει κάνα χάμστερ/κουνέλι κλπ θα του δημιουργήσεις πρόβλημα με μια τέτοια συσκευή. 1
duende Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Φυσικα και δεν θα επερνα κατι οπου κανει ηλεκτροσοκ στο ζωο.Αυτο με τα 4 ευρω δεν φοριεται αλλα ειναι καπου στο τραπεζι και υποτιθεται οτι με υπερηχους δεν αφηνει τον σκυλο να γαυγισει πολυ.Δεν το κανει ομως. αυτο με τους υπερηχους "ισως" δουλεψει αν εχει την αναλογη ισχυ (δλδ να γινει αρκετα ενοχλητικο για το ζωο) και να ενεργοποιειται μονο οταν ανιχνευει το γαυγισμα. αν και μπορει να εχει το εντελως αντιθετο αποτελεσμα, να τσιτωσει το ζωο και να μη σταματαει εγω θελω να ρωτησω το εξης, οσοι εχετε σκυλια στο σπιτι και γαυγιζουν μερα-νυχτα, δε σας σπανε τα νευρα? γιατι απο τη μια βλεπω πολλους που ειναι της λογικης "χεστηκα για τον γειτονα" απο την αλλη δε μπορω να καταλαβω, δε παιζουν τα νευρα των ιδιων απο το συνεχομενο γαυγισμα μεσα στο σπιτι? εχουν κουφαθει? τι? Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από duende
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 3 minutes ago, duende said: εγω θελω να ρωτησω το εξης, οσοι εχετε σκυλια στο σπιτι και γαυγιζουν μερα-νυχτα, δε σας σπανε τα νευρα? γιατι απο τη μια βλεπω πολλους που ειναι της λογικης "χεστηκα για τον γειτονα" απο την αλλη δε μπορω να καταλαβω, δε παιζουν τα νευρα απο το συνεχομενο γαυγισμα μεσα στο σπιτι? Δεν μου έτυχε ποτέ τόσο ακραία περίπτωση. Αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που να μπορεί να αντέξει για καιρό ένα συνεχόμενο γάβγισμα... Συνήθως οι αναίσθητοι είναι αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τη δική τους ηρεμία, ούτε και για των άλλων...
Zerg13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, duende είπε αυτο με τους υπερηχους "ισως" δουλεψει αν εχει την αναλογη ισχυ (δλδ να γινει αρκετα ενοχλητικο για το ζωο) και να ενεργοποιειται μονο οταν ανιχνευει το γαυγισμα. αν και μπορει να εχει το εντελως αντιθετο αποτελεσμα, να τσιτωσει το ζωο και να μη σταματαει εγω θελω να ρωτησω το εξης, οσοι εχετε σκυλια στο σπιτι και γαυγιζουν μερα-νυχτα, δε σας σπανε τα νευρα? γιατι απο τη μια βλεπω πολλους που ειναι της λογικης "χεστηκα για τον γειτονα" απο την αλλη δε μπορω να καταλαβω, δε παιζουν τα νευρα των ιδιων απο το συνεχομενο γαυγισμα μεσα στο σπιτι? εχουν κουφαθει? τι? 1) ναι εχουν κουφαθει, ο θορυβος ειναι σαν το σαρακι στα τυμπανα 2) οταν δεν αντεχουν αλλο τα βγαζουν στα μπαλκονια και γαυγιζουν ολη μερα τους περαστικους. Κλεινουν και τις μπαλκονοπορτες Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από Zerg13
duende Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν μου έτυχε ποτέ τόσο ακραία περίπτωση. Αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανένας φυσιολογικός άνθρωπος που να μπορεί να αντέξει για καιρό ένα συνεχόμενο γάβγισμα... Συνήθως οι αναίσθητοι είναι αυτοί που δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τη δική τους ηρεμία, ούτε και για των άλλων... δεν ειναι καθολου ακραια, μπορω να σου πω 3 παραδειγματα που ξερω διπλοκατοικια διπλα σε μας, εχει κλειδωμενο μομιμα εξω ενα ψιλο-σακατεμενο στην αυλη το οποιο γαυγιζει απο το πρωι ως το βραδυ σε ο,τι αντιληφθει. ο τυπος μενει εκει. αν κλεινω εγω τα παραθυρα που ειμαι 2 πολυκατοικιες πιο περα, φανταζομαι αυτος πως το ακουει απεναντι απο το πατρικο, ενας τυπος εχει ενα μεγαλοσωμο σκυλο μονιμως εξω, σε ενα μπαλκονι 2x2 ο οποιος επισης γαυγιζει ασταματητα απο το πρωι σε ο,τι αντιληφθει, ακομα και στα πουλια. μιλαμε για τρελλα ντεσιμπελ σε αλλο σπιτι μας, στην ιδια πολυκατοικια 8 στους 10 εχουν σκυλια. guess what, αρχιζει το ενα, ακολουθουν και τα αλλα, γινεται της παλαβης προφανως και δε φταινε τα ζωντανα, αλλα το'χω απορια, δε τους ενοχλει καθολου Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από duende
Zerg13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, duende είπε δεν ειναι καθολου ακραια, μπορω να σου πω 3 παραδειγματα που ξερω διπλοκατοικια διπλα σε μας, εχει κλειδωμενο μομιμα εξω ενα ψιλο-σακατεμενο στην αυλη το οποιο γαυγιζει απο το πρωι ως το βραδυ σε ο,τι αντιληφθει. ο τυπος μενει εκει. αν κλεινω εγω τα παραθυρα που ειμαι 2 πολυκατοικιες πιο περα, φανταζομαι αυτος πως το ακουει απεναντι απο το πατρικο, ενας τυπος εχει ενα μεγαλοσωμο σκυλο μονιμως εξω, σε ενα μπαλκονι 2x2 ο οποιος επισης γαυγιζει ασταματητα απο το πρωι σε ο,τι αντιληφθει, ακομα και στα πουλια. μιλαμε για τρελλα ντεσιμπελ σε αλλο σπιτι μας, στην ιδια πολυκατοικια 8 στους 10 εχουν σκυλια. guess what, αρχιζει το ενα, ακολουθουν και τα αλλα, γινεται της παλαβης προφανως και δε φταινε τα ζωντανα Τηλεφωνο στην αστυνομια οταν δεις σκυλο σε μπαλκονι που γαυγιζει. Απαγορευεται. Και σε αυλες και μεσα στα σπιτια απαγορευται το γαυγισμα/ηχορυπανση. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από Zerg13 1
duende Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Τηλεφωνο στην αστυνομια οταν δεις σκυλο σε μπαλκονι που γαυγιζει. Απαγορευεται. Και σε αυλες και μεσα στα σπιτια απαγορευται το γαυγισμα/ηχορυπανση. απ'οσο ξερω, τουλαχιστον για τις 2 πρωτες περιπτωσεις εχουν γινει κλησεις στην αστυνομια και τους εχουν γραψει κανονικα. φιλοζωικες τους ειπαν οτι πρεπει να κανουν καταγγελια στην αστυνομια. goto 1 κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις