Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμένα και 3 φίλους που είχαμε freepos ήρθε το παρακάτω με email. Στην σελίδα τους δεν αναφέρει κάτι σχετικό.

image.png.fd2a2dba1d58602e643719852dd65bf7.png

Επεξ/σία από cheetos109
  • Απαντ. 357
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, POS είπε

έτσι... εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το άλλο. γιατί κάποιος να μην θέλει να δέχεται έστω και 4-5 πληρωμές με κάρτες τον χρόνο. δεν είναι δα και τίποτα το σπουδαιο. αν πχ κανει συναλλαγες 100 ευρω το χρονο αντε να δωσει και 1.5 ή 2 ευρω σε προμήθεια στην τράπεζα το χρόνο. σιγα τα λεφτά.

Ε τι να κανουμε υπαρχουν και καποιες τετοιες δυσνοητες περιπτωσεις σα και εμας που αυτο θελουν να πετυχουν και τωρα αν οντως κλεισει το φρεεπος μας βαζει σε μπελαδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις ήρθε νέο email από freepos που λέει πως τελικά η υπηρεσία θα σταματήσει στις 11/3/2020. Θα έπεσε κράξιμο μάλλον...

image.png.aff82a3aeba30d04251144f52728a7a4.png

Επεξ/σία από cheetos109
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cheetos109 είπε

Μόλις ήρθε νέο email από freepos που λέει πως τελικά η υπηρεσία θα σταματήσει στις 11/3/2020. Θα έπεσε κράξιμο μάλλον...

Πάλι καλά, ήταν τραγικό να σταματήσουν την υπηρεσία με τόσο μικρή ενημέρωση. Ας μας δώσουν λίγο χρόνο να δούμε τις επιλογές μας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα 2 φθηνα pos που προτεινουν ως αντικατασταση του free pos ειναι με bluetooth μονο και αυτο που εχει 7€ χρεωση το μηνα ειναι με 24μηνη παραμονη στην υπηρεσια.

Επεξ/σία από POS
Δημοσ.

Στο everyday έστειλα εχθές μήνυμα για να μου πούνε εάν καλύπτει τη νομική απαίτηση του κράτους, αλλά για την ώρα δεν έχω λάβει απάντηση. 

Δημοσ.

Για κοιτάξτε εδώ:

https://government.gov.gr/ti-ischii-gia-ta-pos/

Αναφορά σε κείμενο

Η υποχρέωση απόκτησης τερματικού POS δεν αφορά όσους από τους παραπάνω  πωλούν αγαθά ή παρέχουν υπηρεσίες αποκλειστικά σε άλλες επιχειρήσεις (νομικά ή φυσικά πρόσωπα) στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητες (Β2Β συναλλαγές). Για παράδειγμα, ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως δικηγόροι και μηχανολόγοι μηχανικοί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες μόνο σε εταιρίες, δεν υποχρεούνται να εγκαταστήσουν τερματικό POS.

Μήπως τελικά δεν χρειαζόμαστε καθόλου?

Επίσης

Αναφορά σε κείμενο

Αποδεκτά τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής με κάρτα από το νόμο, είναι όλα εκείνα στα οποία ο καταναλωτής μπορεί να πληρώσει με κάρτα (πιστωτική, χρεωστική, προπληρωμένη) τόσο με φυσική παρουσία της κάρτας όσο και χωρίς φυσική παρουσία κάρτας. Επομένως, τέτοιες συσκευές μπορεί να είναι ενσύρματα ή ασύρματα τερματικά POS, mobile POS καθώς επίσης και άλλες ηλεκτρονικές εφαρμογές (virtual POS) που προσφέρουν τέτοιες λύσεις για πληρωμή με κάρτα.

Άρα αν έχουμε vivawallet λογαριασμό που έχει virtual pos είμαστε καλυμμένοι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Guerriero4 είπε

Για κοιτάξτε εδώ:

https://government.gov.gr/ti-ischii-gia-ta-pos/

Μήπως τελικά δεν χρειαζόμαστε καθόλου?

Επίσης

Άρα αν έχουμε vivawallet λογαριασμό που έχει virtual pos είμαστε καλυμμένοι?

Αν είσαι μόνο B2B τότε ναι δεν χρειάζεσαι POS, αλλά καλό είναι να επαληθεύσης με το λογιστή σου. 

Τώρα. σε εμένα ο vivawallet λογαριασμός που είναι business verified εμφανίζεται στο Ε3 (μαζί με κωδικό τερματικού POS) άρα από τυπικής άποψης πρέπει να είναι οκ. 

Αλλά καλό είναι πριν πάρετε τέτοιες αποφάσεις να διασταυρώσετε γιατί σε πιθανούς ελέγχους προφανώς δεν μπορείς να πεις μου το είπε κάποιος στο ίντερνετ ...

- edit -

Φυσικά σίγουρα θα πρέπει να δηλώσετε το λογαριασμό στην ΑΑΔΕ και να είναι business

Επεξ/σία από GothicCrusader
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GothicCrusader είπε

Αν είσαι μόνο B2B τότε ναι δεν χρειάζεσαι POS, αλλά καλό είναι να επαληθεύσης με το λογιστή σου. 

Τώρα. σε εμένα ο vivawallet λογαριασμός που είναι business verified εμφανίζεται στο Ε3 (μαζί με κωδικό τερματικού POS) άρα από τυπικής άποψης πρέπει να είναι οκ. 

Αλλά καλό είναι πριν πάρετε τέτοιες αποφάσεις να διασταυρώσετε γιατί σε πιθανούς ελέγχους προφανώς δεν μπορείς να πεις μου το είπε κάποιος στο ίντερνετ ...

Μίλησα με τον λογιστή και μου είπε ότι κανονικά δεν χρειάζομαι γιατί είμαι B2B αλλά επειδή έχω ΚΑΔ που είναι στα απαιτούμενα, καλύτερα να βάλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αλλά πάλι καλά, μόλις μίλησα με την vivawallet και μου είπαν ότι μπορώ να ενεργοποιήσω το Virtual POS στον λογαριασμό μου και νομικά με καλύπτει.

Οδηγίες δήλωσης του virtual POS:

https://support.vivawallet.com/hc/el/articles/360001362225-Λογαριασμός-Viva-Wallet-Web-POS

Δημοσ.

Εμένα μόλις μου τηλεφώνησαν από everypay, μου είπαν ότι είμαι νομικά καλυμμένος και επειδή γίνεται χαμός αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνουν, αύριο θα μου έρθει ένα email με περισσότερες πληροφορίες, καθώς στη σελίδα τους δεν έχουν κανένα οικονομικό στοιχείο (ποσοστά κλπ).

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Guerriero4 είπε

Μίλησα με τον λογιστή και μου είπε ότι κανονικά δεν χρειάζομαι γιατί είμαι B2B αλλά επειδή έχω ΚΑΔ που είναι στα απαιτούμενα, καλύτερα να βάλω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αλλά πάλι καλά, μόλις μίλησα με την vivawallet και μου είπαν ότι μπορώ να ενεργοποιήσω το Virtual POS στον λογαριασμό μου και νομικά με καλύπτει.

https://support.vivawallet.com/hc/el/articles/360001362225-Λογαριασμός-Viva-Wallet-Web-POS

αυτό το έχουμε ήδη δηλωμένο από τότε που είχαμε το free pos? αρα δεν αλλάζουμε τίποτα... απλά λέμε ότι έχουμε το virtual pos πλέον

Εχει εφαρμογή το virtual?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Guerriero4 είπε

Μια χαρά. 

Εγώ πάντως δήλωσα μόνο το λογαριασμό στην ΑΑΔΕ. Στο Ε3 αν θυμάμαι καλά δεν έκανα τίποτα.

2 λεπτά πριν, cheetos109 είπε

Εμένα μόλις μου τηλεφώνησαν από everypay, μου είπαν ότι είμαι νομικά καλυμμένος και επειδή γίνεται χαμός αυτές τις μέρες και δεν προλαβαίνουν, αύριο θα μου έρθει ένα email με περισσότερες πληροφορίες, καθώς στη σελίδα τους δεν έχουν κανένα οικονομικό στοιχείο (ποσοστά κλπ).

Είσαι σίγουρος; Έχεις e-shop ή κάνεις παροχή υπηρεσιών;  

Ρώτησέ τους και πώς θα δηλώσεις το τερματικό;

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε η eveypay είναι πολύ καλή λύση.

Δημοσ.

Μηχανικός είμαι, παροχή υπηρεσιών δηλαδή.

Μου είπαν προφορικά ότι είμαι καλυμμένος, αλλά εάν δεν δω κάποιες λεπτομέρειες γραπτώς, κρατώ μικρό καλάθι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...