therock Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου On 15/01/2024 at 14:23, therock said: κοιτα βλεπω εχει και μια δευτερη εφαρμογη mypos glass terminal, αλλα δεν ξερω αν πρεπει να εχουν προηγοηθει ενεργειες στην βασικη mypos εφαρμογη και το τερμιναλ ειναι απλα για να δεχεσαι τις πληρωμες εγω σε πρωτη φαση δε θελω να δεχτω καποια πληρωμη απλα να καταγραψω το σειριακο αριθμο... οκ τα καταφερα. Κατεβαζεις το Mypos glass, πατας activate σου δινει εναν κωδικο, μετα γυρνας στην κυρια mypos εφαρμογη πας devices->activate mypos device και πατας τον κωικο που πηρες απο τη Myglass εφαρμογη, μετα επιλογης το free πακετο (αν δε θες χρεωσεις με το Pro) πατας τα επομενα πεδια και εισαι ετοιμος Απλα τωρα δε ξερω πως να το δηλωσω στην εφορια.. Πηγα στο μητρωο και εκεινη που κανεις εισαγωγη Pos μου ζηταει καποια πεδια που δε τα ξερω. Mid αφμ και εδρα εταιριας παροχης κτλ. Μηπως τα ξερει κανεις αυτα
doom26 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Ερώτηση σε όποιον δουλεύει το viva terminal (στο κινητό) .Αν επιλέξει κάποιος η πληρωμή που δέχεται να μεταφέρεται σε iban αλλης τράπεζας (εθνική) θα υπάρχει πέρα του 1.67% προμήθειας και άλλη χρέωση λόγω εμβασματος?Και σε πόσες μέρες φαίνονται τα χρήματα στον λογαριασμό?
iignatios Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, therock είπε οκ τα καταφερα. Κατεβαζεις το Mypos glass, πατας activate σου δινει εναν κωδικο, μετα γυρνας στην κυρια mypos εφαρμογη πας devices->activate mypos device και πατας τον κωικο που πηρες απο τη Myglass εφαρμογη, μετα επιλογης το free πακετο (αν δε θες χρεωσεις με το Pro) πατας τα επομενα πεδια και εισαι ετοιμος Απλα τωρα δε ξερω πως να το δηλωσω στην εφορια.. Πηγα στο μητρωο και εκεινη που κανεις εισαγωγη Pos μου ζηταει καποια πεδια που δε τα ξερω. Mid αφμ και εδρα εταιριας παροχης κτλ. Μηπως τα ξερει κανεις αυτα Tα στοιχεία αυτά τα μεταφέρει η εταιρεία μέσα σε ένα μήνα+ περίπου στην εφορία.
therock Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 17 hours ago, iignatios said: Tα στοιχεία αυτά τα μεταφέρει η εταιρεία μέσα σε ένα μήνα+ περίπου στην εφορία. Η εταιρεια εννοεις εγω ή η MyPOS τους ενημερωνει αυτοματα χωρις να κανω εγω τιποτα
iignatios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, therock είπε Η εταιρεια εννοεις εγω ή η MyPOS τους ενημερωνει αυτοματα χωρις να κανω εγω τιποτα H mypos. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου από iignatios
sdikr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2 hours ago, therock said: Η εταιρεια εννοεις εγω ή η MyPOS τους ενημερωνει αυτοματα χωρις να κανω εγω τιποτα Δεν βλέπω να έχει πάρει το οκ για την εφαρμογή, μόνο για κάποια απο τα Pos της https://www.aade.gr/epiheiriseis/diasyndesi-pos-tameiakon-systimaton/poies-einai-oi-epiloges-moy/pos
therock Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Τι σημαίνει αυτό, ότι δεν μπορούμε να τη δηλώσουμε?
theopan Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Στις 15/1/2024 στις 9:13 ΜΜ, haris013 είπε Για εμάς που μας υποχρεώνει για pos το κρατος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί λόγο φύσης δουλειάς (προηγείται πάντα κατάθεση σε τραπεζα) τι προτείνετε να βάλω? Viva η κάτι άλλο? Viva και μην ασχολείσαι περαιτέρω. Δηλώνουν και μόνοι τους ό,τι χρειάζεται ώστε να εμφανίζεται ότι δέχεσαι κάρτες και τέλος. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις ανοησίες των Πιτσιλίδων.
sdikr Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 1 hour ago, therock said: Τι σημαίνει αυτό, ότι δεν μπορούμε να τη δηλώσουμε? Είναι άλλο πράγμα η δήλωση και άλλο πράγμα το αν δουλεύει με το νέο σύστημα διασύνδεσης ταμιακής Pos 51 minutes ago, theopan said: Viva και μην ασχολείσαι περαιτέρω. Δηλώνουν και μόνοι τους ό,τι χρειάζεται ώστε να εμφανίζεται ότι δέχεσαι κάρτες και τέλος. Αρκετά ασχοληθήκαμε με τις ανοησίες των Πιτσιλίδων. η viva τουλάχιστον το app δεν υποστηρίζεται ακόμα, υπάρχει διαδικασία για την διασύνδεση με ταμιακή, ακόμα όσα δουλεύουν με Midleware έχουν θέμα
theopan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 19/1/2024 στις 4:18 ΜΜ, sdikr είπε Είναι άλλο πράγμα η δήλωση και άλλο πράγμα το αν δουλεύει με το νέο σύστημα διασύνδεσης ταμιακής Pos η viva τουλάχιστον το app δεν υποστηρίζεται ακόμα, υπάρχει διαδικασία για την διασύνδεση με ταμιακή, ακόμα όσα δουλεύουν με Midleware έχουν θέμα Εγώ δεν εχω ταμειακή λόγω παροχής υπηρεσιών οπότε δεν με αφορά το όποιο θέμα διασύνδεσης με αυτήν. Και ο ερωτών δεν είδα να διευκρινίζει κάτι σχετικό για αυτό απάντησα έτσι.
sdikr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 hours ago, theopan said: Εγώ δεν εχω ταμειακή λόγω παροχής υπηρεσιών οπότε δεν με αφορά το όποιο θέμα διασύνδεσης με αυτήν. Και ο ερωτών δεν είδα να διευκρινίζει κάτι σχετικό για αυτό απάντησα έτσι. Δικό μου λάθος το σκέτο ταμιακή, αφορά όλους τους τρόπους έκδοσης στοιχείων λιανικής Είναι υποχρέωση για όσους εκδίδουν στοιχεία λιανικής πώλησης η υποχρέωση, κάποιος όντως μπορεί να μην έχει ταμιακή αλλά θα έχει φορολογικό μηχανισμό ή θα κάνει την έκδοση μέσω παρόχου υπηρεσιών και αυτοί πρέπει να προχωρήσουν στην διασύνδεση με Pos εφόσον έχουν υποχρέωση να διαθέτουν Pos Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από sdikr
theopan Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, sdikr είπε Δικό μου λάθος το σκέτο ταμιακή, αφορά όλους τους τρόπους έκδοσης στοιχείων λιανικής Είναι υποχρέωση για όσους εκδίδουν στοιχεία λιανικής πώλησης η υποχρέωση, κάποιος όντως μπορεί να μην έχει ταμιακή αλλά θα έχει φορολογικό μηχανισμό ή θα κάνει την έκδοση μέσω παρόχου υπηρεσιών και αυτοί πρέπει να προχωρήσουν στην διασύνδεση με Pos εφόσον έχουν υποχρέωση να διαθέτουν Pos Ούτε φορολογικό μηχανισμό ούτε έκδοση μέσω παρόχου. Από την "τιμολογιέρα" της ΑΑΔΕ εκδίδω (Μηχανικός είμαι). TID και MID Τερματικού (αυτά που βγάζει η εφαρμογή Viva Terminal) κανονικά δηλωμένα στο "Στοιχεία Τερματικών EFT-POS" της ΑΑΔΕ χωρίς να κάνω εγώ τίποτα. Βλέπω μάλιστα αυτή τη στιγμή ότι δήλωσαν και 2ο "σετ" από IDs επειδή αρχές Δεκέμβρη εγκατέστησα την εφαρμογή και σε νέο κινητό. Η κατάσταση και στα 2 εμφανίζεται "Προς αναβάθμιση". Προφανώς η Viva θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται μέχρι την όποια προθεσμία συνεπώς. Υ.Γ. Ο λογιστής μου δεν μου έχει πει κάτι μέχρι τώρα πέρα από τη συμβουλή προ αρκετού καιρού -επειδή έχω σπάνια b2c συναλλαγές- να ενεργοποιήσω κάποιο POS πριν κάνω συναλλαγή με ιδιώτη. Σε όσους κάνουν αποκλειστικά b2b συναλλαγές εννοείται ότι δεν απαιτείται ύπαρξη POS ανεξάρτητα από τον ΚΑΔ τους. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από theopan
sdikr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου η απόφαση λέει πως για ότι βγάζεις απόδειξη λιανικής θα πρέπει μέχρι τέλη του μηνός σε περίπτωση κάρτας να στέλνει το ΦΗΜ εντολή στο pos, το pos πλέον θα είναι κλειδωμένο και δεν θα μπορείς να περάσεις τιμή εσύ με το χέρι. Βέβαια κλασικά, ακόμα δεν είναι έτοιμοι, παρουσίαση είχαμε μόνο απο ταμιακές με συγκεκριμένα pos που δουλεύουν αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει ακόμα διασύνδεση με ERP, με φορολογικούς, ούτε υπάρχει διασύνδεση με pos που κάνουν χρήση δικιάς τους πλατφόρμας (συνήθως 4G). Αυτή την στιγμή κάποιος που έχει Pos και ταμιακή που υποστηρίζονται, αλλά κόβει και αποδείξεις απο υπολογιστή ή κάνει κινήσεις με το Pos θα επιλέξει να μην ενεργοποιήσει την διασύνδεση, καθώς μετά δεν θα μπορεί να δουλεύει αυτόνομα το Pos. Θέλω να πιστεύω πως θα πάρουν και άλλη παράταση κλασικά Είναι άλλο πράγμα η υποχρέωση να έχεις Pos που καλύπτει η ύπαρξη της εφαρμογής και είναι άλλο το ότι αν κόβεις λιανική θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση ΦΗΜ με Pos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα