Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 357
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Αν εννοεις εμας θα μας εχουν ψοφησει πριν φτασουμε συνταξη ...

Χαχαχα τι μήνυμα σου σε συνδυασμό με το κλαψιάρικο γατάκι που έχεις για avatar είναι τέρμα αστείο ακόμη χασκογελάω :P 

Δημοσ.
Στις 21/2/2020 στις 8:50 ΜΜ, POS είπε

το mypos το ξεχνάς. αν δεν κάνεις έστω 50 ευρω τζιρο με κάρτες τον χρόνο, μετά τον πρώτο χρόνο σου στέλνουν e-mail πως θα σου βάλουν χρέωση αδράνειας 15 ευρώ τον μήνα και επειδή ο λογαριασμός σου δεν θα έχει χρήματα για να τραβήξουν αυτό το ποσό θα στον απενεργοποιησουν.

Να κάνω λοιπόν μια χαζή ερώτηση. Έστω ότι δεν κάνω ούτε 50€ το χρόνο τζίρο, αφού το θέλω αποκλειστικά και μόνο για το υποχρεωτικό της περίπτωσης. 

Γιατί λοιπόν να μην κάνω μία πληρωμή στον εαυτό μου 50€ στις 31 Δεκεμβρίου, να χρεωθώ τα ελάχιστα (προμήθεια mypos, ΦΠΑ αλλά και φορολογία της υπηρεσίας που και καλά χρεώθηκα 50€). Ακόμα και 25€ να μου πάει η χρέωση συνολικά, είναι σαφώς καλύτερο από τα 15€ το μήνα χρέωση αδράνειας.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, polaki είπε

Να κάνω λοιπόν μια χαζή ερώτηση. Έστω ότι δεν κάνω ούτε 50€ το χρόνο τζίρο, αφού το θέλω αποκλειστικά και μόνο για το υποχρεωτικό της περίπτωσης. 

Γιατί λοιπόν να μην κάνω μία πληρωμή στον εαυτό μου 50€ στις 31 Δεκεμβρίου, να χρεωθώ τα ελάχιστα (προμήθεια mypos, ΦΠΑ αλλά και φορολογία της υπηρεσίας που και καλά χρεώθηκα 50€). Ακόμα και 25€ να μου πάει η χρέωση συνολικά, είναι σαφώς καλύτερο από τα 15€ το μήνα χρέωση αδράνειας.. 

δεν ειναι χαζο αυτο που γραφεις. αυτο ειναι το λογικο. χτυπάς μια δικη σου κάρτα στο poς. 

στα 50€ η mypos θα σου κρατησει 0.75€ (1.50%) και εισαι κομπλε. 😉

Επεξ/σία από POS
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα pos ειναι μηχανες μεταφορας χρηματων. τι να κοψει δλδ ;; οτι μετεφερε χρηματα απο εταιρικο λογαριασμο σε αλλο εταιρικο λογαριασμο της ιδιας εταιρειας ;

στην τελικη αυτο μπορει να το κανει και χωρις pos

Επεξ/σία από POS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, polaki είπε

H πληρωμή στον εαυτό σου είναι παράνομη.

18 ώρες πριν, POS είπε

τα pos ειναι μηχανες μεταφορας χρηματων. τι να κοψει δλδ ;; οτι μετεφερε χρηματα απο εταιρικο λογαριασμο σε αλλο εταιρικο λογαριασμο της ιδιας εταιρειας ;

στην τελικη αυτο μπορει να το κανει και χωρις pos

Εμένα πάντως η λογίστρια μου έχει πει ότι αυτό είναι παράνομο.

Το αν βέβαια θα σου έβαζε κάποιος πρόστιμο για αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά καλού κακού θα την ξαναρωτήσω.

-edit-

Τελικά έχω κάνει λάθος.

Δεν είναι παράνομο. Κανονικά όμως πρέπει να υπάρχει παραστατικό

Επεξ/σία από GothicCrusader
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

δεν ειναι πληρωμη στον εαυτο σου. μεταφορα κεφαλαιων ειναι μεταξυ λογαριασμων της ιδιας εταιρειας.

ουτε η πληρωμη στον εαυτο σου ειναι παρανομη. η πληρωμη στον εαυτο σου ονομαζεται «μερισμα»

Επεξ/σία από POS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά, βάλε μια φορά το χρόνο έναν πελάτη σου να σε πληρώσει μέσω POS. Αν λύνεται έτσι το θέμα;

Επεξ/σία από cheetos109
Δημοσ.
1 ώρα πριν, POS είπε

δεν ειναι πληρωμη στον εαυτο σου. μεταφορα κεφαλαιων ειναι μεταξυ λογαριασμων της ιδιας εταιρειας.

ουτε η πληρωμη στον εαυτο σου ειναι παρανομη. η πληρωμη στον εαυτο σου ονομαζεται «μερισμα»

Ακριβώς, ο μόνος λόγος είναι ότι θέλω να ξεγελάσω το "inactivity" θέμα της εταιρείας. Στην τελική το κάνω και με την κάρτα του αδερφού μου, και του δίνω 50€ μετρητά. Ορισμένοι κολλάνε σε αστείες λεπτομέρειες..

2 ώρες πριν, GothicCrusader είπε

Θα χρεώσω τον πατέρα μου και θα του δώσω 50€ μετρητά. Μην κολλάμε εκεί.

Δημοσ.

καλα δεν μπορω να πιστεψω πως υπαρχει επιχειρηματιας που ο νομος τον υποχρεωνει να εχει pos και δεν μπορει να πει σε 2-3 πελατες του να τον πληρωσουν με καρτα (ακομα και σε B2B)

Δημοσ.
16 ώρες πριν, panagiotisGReece είπε

Παρέ μωρε viva pos και τελείωνε

Έχει ρωτήσει κανείς την Viva wallet αν αυτο το pos με τα 69 € + ΦΠΑ που δίνει, είναι χωρίς μηνιαία συνδρομή? (Ή αν δεν θα μπεί τελος πάντων στο μέλλον?) Γιατί δεν το γράφει κάπου?

Επίσης με το mypos, δεν με πείθει ότι είμαστε σύννομοι με την ελληνική νομοθεσία.

- Τι βάζεις στη φορολογική δήλωση?

- Τα λεφτά που πηγαίνουν σε λογαριασμό εκτός Ελλάδας είναι όντως νόμιμο? Κ αφήστε τι λέει η ίδια η mypos, καμμια ελληνική νομοθεσία που να τα λέει υπάρχει?

- Αν δεν το κινήσεις κ σου βάλει inactivity fee, πως θα τα πάρει? Δεν έχεις κάνει καμμία συναλλαγή κ ο λογαριασμός είναι άδειος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...