Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα λαπτοπ dell AMD A10 8700P, τριετίας, το οποίο μου έκανε μόνο του επανεκκίνηση καμιά 2-3 φορές και άλλες τόσες έκλεισε.Κατέβασα το hwmonitor να δω τι παίζει με τις θερμοκρασίες και είδα πως έφτανε τους 84-85 C όταν έβλεπα ταινία στο VLC ή όταν έτρεχα το avast και γενικά χωρίς να το τρέχω και πολύ.Το άνοιξα λοιπόν να το καθαρίσω,του άλλαξα θερμοαγώγιμη πάστα (arctic silver 5 που θεωρείται καλή) αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.Πλέον χτυπάει 95 C όταν κατεβάζω όλο κι όλο μια ταινία από το μ torrent.Το ανεμιστηράκι δεν δείχνει να έχει πρόβλημα,το οποίο δοκίμασα να λειτουργώ στο φουλ μήπως και πέσουν οι θερμοκρασίες,με το hwinfo64,αλλά τίποτα. Τι μπορεί να φταίει? Όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

95 είναι πολύ , θα γινε τρολλια με την πάστα , ξαναδοκίμασε ?

Κανονικά θα πρεπε να έιναι 70~75 max ή έστω  < 80 C. 

Τι φταει γενικά με τον επεξεργαστή και την dell : 
Φταίει το turbo boost 3.2ghz που προσπαθεί να πιάσει με μανία και ανεβάζει τάση(?).Και φυσικά το κάκιστο σύστημα ψύξης στη συγκεκριμένη υλοποίηση! 

Για να κάνεις δουλειά προσωρινά δοκίμασε:
 να βάλεις στο power plan να maxαρει στο 99% ο επεξεργαστής(adnvanced power settings->processor power management->maximum processor state->99%) .
Τον πετσοκόβεις στα 1.6ghz max αλλα απο το να κλείνει . 

Προσωπική εμπειρία:
Dell inspiron 5555 με ίδιο θέμα έτσι το άφησα να λειτουργεί μέχρι να το πάω για επισκευή . Εντός εγγύησης βέβαια, έγινε αλλαγή μητρικής και ανεμιστήρα για να στρώσει. 
Λόγω εγγύησης δεν ασχολήθηκα με πάστες και δεν έβαλα χέρι .Αν δεν είχε θα χα ξεκινήσει και εγώ απο πάστες. Ευτυχώς το πήγα και γλίτωσα . 

Για ταίνιες και browsing τσουλάει και στο 99% .Δεν είναι αυτο που πλήρωσες αλλάαα τσουλάει. Αν τον άφηνα μέχρι 100% και 3.2ghz?->Βάραγε  80-85C .

Όταν το πήρα πίσω απλά ανέβαινε για πολύ λίγο πανω απο 70 μερικές φορές και ξανάπεφτε ακαριαία σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα.
Και απο ρολόγια μέρα με τη νύχτα.
Επίσης εμφανίστηκε επιτέλους αισθητήρας για θερμοκρασία επεξεργαστή που απο οταν αγοράστηκε ήταν άφαντος . Μόνο ενσωματωμένα γραφικά έβλεπα που έχουν ίδια θερμοκρασία με cpu.
Με ενα clean install έδιωξα και τη σαπίλα της dell απο προγράμματα και "optimization" της κακιάς ώρας. Αυτο όμως με 80φευγα και 90καήκαμε θερμοκρασίες θα ήταν κάκιστη ιδέα.

Επεξ/σία από johnpopexi
Δημοσ.

Επειδή και εγώ σαν τρολιά το αντιλήφθηκα επανέλαβα τη διαδικασία με την πάστα άλλη μια φορά αλλά τζίφος. Το κακό με τη δική μου την περίπτωση είναι πως ξεκίνησε να κάνει αυτά τα όμορφα μόλις έληξε η εγγύηση,γι 'αυτό μπήκα στη διαδικασία ανοίγματος. "Επίσης εμφανίστηκε επιτέλους αισθητήρας για θερμοκρασία επεξεργαστή που απο οταν αγοράστηκε ήταν άφαντος . Μόνο ενσωματωμένα γραφικά έβλεπα που έχουν ίδια θερμοκρασία με cpu." Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το δικό μου...Επομένως το να λειτουργεί με αυτές τις επιδόσεις δεν παίζει και αν μπω στη διαδικασία του να τον κόψω στα 1.6 είναι σαν να τον έχω για μέιλ και φουμπου :P Ευχαριστώ για την απάντηση.Από ότι κατάλαβα δεν επιδέχεται και πολλών αλλαγών/παραμετροποιήσεων (άτιμη dell!) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου εχει τυχει και μενα αυτο σε dell και οτι και νακανα η θερμοκρασια παντα ανεβαινε και τελικα το λαπτοπ εκλεινε, ποτε δε βρηκα τι εφταιγε, τι παστες, τι συχνοτητα εριχνα............... τζιφος.

Επεξ/σία από rfc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...