sinikos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Παίδες τελικά μετά από 10 μέρες πειραματισμών (virtualbox, εναλλακτικά προγράμματα στο mac κλπ), κατέληξα οτί η καλύτερη λύση για μένα για να κάνω μία συγκεκριμένη δουλειά με το τρόπο που θέλω, (όλα τα άλλα θα τα κάνω με το macOS), είναι να περάσω dual boot windows (προτιμώ win10, αλλά αν δεν γίνεται ας περάσω 7). Τι έχω κάνει μέχρι στιγμής και που είναι το πρόβλημα. Ανοίγω το bootcamp, βάζω ένα φλασάκι 16gb, έχω κατεβάσει και iso των win και ενώ έχω δει ΑΠΕΙΡΟΥΣ οδηγούς στο youtube δεν μου ανοίγει το πεδίο για να επιλέξω το ISO. Μετά από προσπάθεια, αν δεν κάνω λάθος κατάλαβα οτι το mac μου δεν υποστηρίζει boot απο usb (?). Τέσπα, κάτι έκανα, κάτι κατέβηκ στο φλασάκι και μου ζητάει να βάλω dvd των win. Δοκίμασα ένα dvd και αφου το διάβαζε, μετά απο 2 λεπτά το πέταξε έξω. Λέω μήπως φταίει το δισκάκι. Βάζω άλλο και έκανε το ίδιο. Λέω μήπως φταίει το dvd drive (γιατι δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ), βάζω ένα μουσικό cd και το έπαιζε μια χαρά... Τι συμβαίνει ρε γαμώτο? Υπάρχει άλλος τρόπος να έχω dual boot με win στο mac??? Εχουν σπάσει τα νεύρα μου...
atheatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για ποιον iMac μιλάμε? ΥΓ. Το usb δοκίμασε να φτιάξεις σε έναν υπολογιστή με Windows σαν να το έκανες για άλλο Windows 10 pc.Τωρα πρόσεξα τα specs σου. Δες παρόμοιο πρόβλημα εδώ https://discussions.apple.com/thread/7080678?start=0&tstart=0 Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2018 από atheatos
sinikos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2018 23 ώρες πριν, atheatos είπε Για ποιον iMac μιλάμε? ΥΓ. Το usb δοκίμασε να φτιάξεις σε έναν υπολογιστή με Windows σαν να το έκανες για άλλο Windows 10 pc.Τωρα πρόσεξα τα specs σου. Δες παρόμοιο πρόβλημα εδώ https://discussions.apple.com/thread/7080678?start=0&tstart=0 Αυτο για ενα προβλημα του ηχου λεει. Εγω δεν μπορώ να περάσω καν windows
atheatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν διαβάσεις καλύτερα θα δεις ότι καλύτερα είναι να τα βάλεις όχι UEFI. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα non efi usb stick με το Rufus για παράδειγμα ή φτιάξε ένα dvd με Windows 10 και να επιλέξεις με το alt κατά την εκκίνηση να μην κάνει την EFI εγκατάσταση αλλά την απλή. Μπορει να μην δεχέται από usb αλλά αν φτιάξεις ένα dvd με Windows 10 κατά προτίμηση dvd -r είμαι σίγουρος ότι θα τα δει εφόσον δουλεύει σωστά το dvd drive. ΥΓ. Μπορείς να φτιάξεις με το disk utility ένα partition στο οποίο θα εγκατασταθούν τα Windows. Δεν είναι απαραίτητο το boot camp. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2018 από atheatos
sinikos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Αλήθεια τώρα, είναι δυνατόν να είναι τοσο δύστροπο το macOS? Προσπαθώ να βρω λύση, έχω δει άπειρα τουτόριαλ και τώρα προσπαθώ να αλλάξω κάτι στο info.plist και δεν με αφήνει λόγω δικαιωμάτων, πάω με το get info στο αρχείο να αλλάξω δικαίματα σε read+write και μου πετάει αυτό The operation can’t be completed because you don’t have the necessary permission. Ψάχνω στο google και έχω βρει 50 λύσεις με terminal και με recovery boot και δεν δουλεύουν.... Προσπαθώ 15 μέρες να περάσω windows και δεν μπορώ.... Έχω το μηχάνημα και το μετάνοιωσα που το πήρα τελικά. Τι άλλο να κάνω? Αλήθεια έχουν σπάσει τα νεύρα μου γαμώτο
Jiakometi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, sinikos είπε Αλήθεια τώρα, είναι δυνατόν να είναι τοσο δύστροπο το macOS? Προσπαθώ να βρω λύση, έχω δει άπειρα τουτόριαλ και τώρα προσπαθώ να αλλάξω κάτι στο info.plist και δεν με αφήνει λόγω δικαιωμάτων, πάω με το get info στο αρχείο να αλλάξω δικαίματα σε read+write και μου πετάει αυτό The operation can’t be completed because you don’t have the necessary permission. Ψάχνω στο google και έχω βρει 50 λύσεις με terminal και με recovery boot και δεν δουλεύουν.... Προσπαθώ 15 μέρες να περάσω windows και δεν μπορώ.... Έχω το μηχάνημα και το μετάνοιωσα που το πήρα τελικά. Τι άλλο να κάνω? Αλήθεια έχουν σπάσει τα νεύρα μου γαμώτο Προσπάθησε από το ξεφορτωθεις Αν σε 15 ημέρες δεν μπηκες σε πειρασμό να ασχοληθείς με το Mac OS, να το επεξεργαστεις, να το δουλέψεις, να δεις τι μπορεί να κάνει για σένα, αλλά παιδεύεσαι να βαλεις Windows σε hardware που εμφανώς δε φτιάχτηκε για αυτά (γι αυτό και οι drivers δεν δουλευουν πάντα ) τότε κάτι δεν πάει καλά. Η καλύτερη λύση για το μηχάνημα σου ειναι parallels,και 16GB RAM. Ολα τα υπόλοιπα θα σε παιδεψουν άδικα. Αν ήθελες / χρειάζεσαι τόσο πολύ Windows πήγανε σε PC. Αν μένεις στο iMac δούλεψε το λειτουργικό που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα για σένα. Αρκεί να το πιστέψεις /ψάξεις ......... 1
CryptoCSM01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, sinikos είπε Αλήθεια τώρα, είναι δυνατόν να είναι τοσο δύστροπο το macOS? Προσπαθώ να βρω λύση, έχω δει άπειρα τουτόριαλ και τώρα προσπαθώ να αλλάξω κάτι στο info.plist και δεν με αφήνει λόγω δικαιωμάτων, πάω με το get info στο αρχείο να αλλάξω δικαίματα σε read+write και μου πετάει αυτό The operation can’t be completed because you don’t have the necessary permission. Ψάχνω στο google και έχω βρει 50 λύσεις με terminal και με recovery boot και δεν δουλεύουν.... Προσπαθώ 15 μέρες να περάσω windows και δεν μπορώ.... Έχω το μηχάνημα και το μετάνοιωσα που το πήρα τελικά. Τι άλλο να κάνω? Αλήθεια έχουν σπάσει τα νεύρα μου γαμώτο Ρίξε μια ματιά σε αυτά: mp3val, mp3Gain Express, Tag Stripper, https://pro.keepvid.com/id3/remove-id3-tag.html Ίσως κάτι από αυτά βοηθήσει. 1
sinikos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Στις 11/02/2018 στις 7:20 ΜΜ, naka είπε δοκίμασε το parallel 15 ώρες πριν, Jiakometi είπε Η καλύτερη λύση για το μηχάνημα σου ειναι parallels,και 16GB RAM. Δεν το είχα δοκιμάσει το parallel γιατι νομιζα οτι θα είναι παρόμοιο του virtualbox. Το δοκίμασα εχθες και επαθα πλάκα. Λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα (και ακόμα είμαι με 4gb ram). Πλεον δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρειάζομαι dual boot. Πέρασα με το parallel win10 και πάνε τέλεια (και όλα τα προγράμματα που χρειάζομαι). Σας ευχαριστώ πολύ όλους...
CryptoCSM01 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2018 Προσπάθησε σιγά σιγά να βρεις τα εναλλακτικά προγράμματα και εφαρμογές για Mac. Θεωρώ ότι είναι μαρτύριο να παλεύεις με δύο διαφορετικά λειτουργικά για να κάνεις τη δουλειά σου. Καλή συνέχεια.
sinikos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2018 Στις 14/02/2018 στις 2:59 ΜΜ, CryptoCSM01 είπε Προσπάθησε σιγά σιγά να βρεις τα εναλλακτικά προγράμματα και εφαρμογές για Mac. Είμαι σε πολύ καλό επίπεδο. Έκανα όλη την δουλειά που ήθελα, εξολοκλήρου από το macOS. Στις 14/02/2018 στις 12:07 ΠΜ, CryptoCSM01 είπε Ρίξε μια ματιά σε αυτά: mp3val, mp3Gain Express, Tag Stripper, Το TagStripper μου κάνει μια χαρά! Το Mp3val δεν δούλεψε ο τροπος που λέει το site και το mp3gain express δούλεψε μια χαρά, αλλά μου φάνηκε οτι αλλοιώνει λίγο τον ήχο (μπορεί να είναι και η ιδέα μου). Το καλό της υπόθεσης είναι οτι αρχίζω να συνηθίζω το mac 1
Piterakos83 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορείς να δοκιμάσεις και με rEFIt. http://refit.sourceforge.net/ Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2018 από Piterakos83
atheatos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, Piterakos83 είπε Μπορείς να δοκιμάσεις και με rEFIt. http://refit.sourceforge.net/ ή τον γιο του... https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα