Προς το περιεχόμενο

Win 10 σε Imac?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Έπεσε στα χέρια μου μια ευκαιρία και αγόρασα ένα imac 21,5" i3. Επειδή είμαι χρόνια στα windows και επειδή εχω κάποιο προγραμμα που χρησιμοποιω καθώς και και μία ευκολία που έχει ο file explorer των Windows που το mac δεν το έχει, σκέφτομαι να περάσω Windows στο Mac. Έχω μερικές ερωτήσεις:

A) είναι καλύτερα να κάνω dual-boot ή  είναι καλυτερα να περάσω Windows μέσα στο Mac με virtual machine.

Β) αν περάσω και Windows καταπονεί καθόλου το μηχάνημα αυτή η διαδικασία? Επίσης αν κολλήσω ιό από τα Windows περνάει και στο Mac OS?

Γ) Βασικά θέλω να μπω σε όλη τη διαδικασία μόνο και μόνο για ένα πρόγραμμα "mp3tag" και για τον file Explorer που μπορώ και ενεργοποιώ και άλλα πεδία και τα βλέπω και τα σορτάρω. Πχ. Σε ένα φακελο που έχω mp3, στο detail view, εκτός από το filename, μπορώ να βλέπω και να σορταρω και λίστα με τα bitrate, το genre κλπ... Υπάρχει κάνας τρόπος χωρίς να πρέπει να περάσω win?

Επεξ/σία από sinikos
Δημοσ.
23 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ναι. Κάνε εισαγωγή τα MP3 σου στο iTunes.

Ευχαριστώ φίλε μου, όντως είναι αυτό που ήθελα για τα πεδία και τα σορταρίσματα. 

΄Μια και νέος σε macOS, έχω 2-3 ερωτήσεις ακόμα για να μην ανοίγω νέο νήμα. 

α) Έχω Sierra, υπάρχει τρόπος όταν έχω ένα παράθυρο/πρόγραμμα full screen, να μένει μόνιμα η πάνω μπάρα με τις επιλογές του προγράμματος και όχι να εμφανίζεται μόνο οταν κάνω hover στο πάνω μέρος

β) Χρησιμοποιώ ένα logitech ασύρματο πληκτρολόγιο και για να κάνω κάποιες συντομέυσεις όπως πχ. ctrl+a, ctrl-c κλπ πρέπει τώρα αντι για control να πατάω το κουμπι με το εικονίδιο των win. Οπως επίσης για εναλλαγή γλώσσας δεν με αφήνει να ρυθμίσω το alt+shift. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

γ) Επειδή τελικά σκέφτομαι να περάσω και win, δίαβασα αυτό το άρθρο https://www.laptopmag.com/articles/dual-boot-windows-macos όμως το mac δεν είναι στην λίστα που λέει να κοιτάξουμε το άρθρο. Δεν μπορώ να περάσω win10? Έχω iMac 21,5, i3, 4gb ram, νομιζω του 2010.

δ) Τα Win, μπορεί να επιβαρύνουν σε κάτι το mac και να το χαλάσουν?

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sinikos είπε

Ευχαριστώ φίλε μου, όντως είναι αυτό που ήθελα για τα πεδία και τα σορταρίσματα. 

α) Έχω Sierra, υπάρχει τρόπος όταν έχω ένα παράθυρο/πρόγραμμα full screen, να μένει μόνιμα η πάνω μπάρα με τις επιλογές του προγράμματος και όχι να εμφανίζεται μόνο οταν κάνω hover στο πάνω μέρος

β) Χρησιμοποιώ ένα logitech ασύρματο πληκτρολόγιο και για να κάνω κάποιες συντομέυσεις όπως πχ. ctrl+a, ctrl-c κλπ πρέπει τώρα αντι για control να πατάω το κουμπι με το εικονίδιο των win. Οπως επίσης για εναλλαγή γλώσσας δεν με αφήνει να ρυθμίσω το alt+shift. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?

γ) Επειδή τελικά σκέφτομαι να περάσω και win, δίαβασα αυτό το άρθρο https://www.laptopmag.com/articles/dual-boot-windows-macos όμως το mac δεν είναι στην λίστα που λέει να κοιτάξουμε το άρθρο. Δεν μπορώ να περάσω win10? Έχω iMac 21,5, i3, 4gb ram, νομιζω του 2010.

α) Προτού πατήσεις το Maximize στο παράθυρο (το πράσινο κουμπάκι) κράτα πατημένο το Alt key. Θα παρατηρήσεις πώς θα αλλάξει εικονίδιο και θα γίνει +

β) Μπορείς να πας στις ρυθμίσεις (Προτιμήσεις Συστήματος) - > Πληκτρολόγιο -> Πληκτρολόγιο -> Πλήκτρα Τροποποίησης. Εκεί μπορείς να αλλάξεις το cmd με το ctrl.

δ) Ο υπολογιστής σου είναι ένας υπολογιστής όπως όλοι, με μητρική, επεξεργαστή, κάρτες μνήμης κ.ο.κ. όπως και όλοι. Είτε τον βγάζει η Apple, είτε τον φτιάχνεις εσύ. Αν κάνεις τον υπολογιστή σου windows, σε ένα μηχάνημα όπως λες του 2010, 1000 φορές πάνε πάρε τον πιο φθηνό Turbo X και τελειώνει η υπόθεση.
Ο λόγος που κάποιος παίρνει ένα MAC είναι το λειτουργικό του για να αποφύγει την όποια σαπίλα των Windows (προσωπικά πήρα mac όταν πρωτοβγήκαν τα Windows 7, οπότε μέχρι τότε σαπίλα ήταν). Και ο δικός μου υπολογιστής είναι του 2010 και πετάει. Και εγώ στις αρχές ψαχνόμουν για να εξοικειωθώ με το OS X. 2-3 keywords να πατάς στο google θα σου λύνονται όλες οι απορίες, και μετά από κάνα 6μηνο θα έχεις ξεχάσει την ρουτίνα των Windows. Οι περισσότερες και μεγαλύτερες εφαρμογές υπάρχουν και στα 2 λειτουργικά. Αν ας πούμε χρησιμοποιείς κάτι απολύτως απαραίτητο για τη δουλειά σου (έχω φίλο που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο πρόγραμμα 3D για αρχιτεκτονικό σχέδιο) τότε θα βάλεις και 2ο λειτουργικό για να δουλεύεις τα Χ προγράμματα σου χρειαστούν.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sinikos είπε

α) Για να κάνεις maximize ένα παράθυρο όπου θα πιάνει όλη την έκταση του Desktop, κράτα πατημένα τα πλήκτρα Shift-Option και κάνε διπλό κλικ με το ποντίκι σε μια από τις 4 γωνίες του παραθύρου. Αμέσως θα το δεις να γεμίζει όλο το Desktop. Διαφορετικά συμπεριφέρεται ως full screen με το Dock και τη γραμμή μενού σε Show/Hide. Και αυτά όμως μπορείς να τα εμφανίζεις και να τα εξαφανίζεις και μόνος σου χειροκίνητα ώστε να έχεις περισσότερο χώρο. Αν δεν βρεις πως γίνεται ρωτάς.
*Το Option στα keyboards της Apple είναι το Alt. Για σένα είναι το πλήκτρο των Win.

β) Για να κάνεις αλλαγή πλήκτρων κάνεις αυτό που λέει και ο φίλος yazidis.
Για να αλλάξεις τα πλήκτρα συντόμευσης ώστε να ορίσεις τον δικό σου συνδυασμό για την αλλαγή γλώσσας, System Preferences > Keyboard > Shortcuts > από τον πίνακα αριστερά επιλέγεις Input Sources > Επιλέγεις Select the previous input source, πατάς διπλό κλικ επάνω στην συντόμευση που υπάρχει για να ενεργοποιηθεί το πεδίο ώστε να δεχθεί την αλλαγή, πατάς τον συνδυασμό που θέλεις στο πληκτρολόγιο για τη συντόμευση που θέλεις να ορίσεις και τέλος.

γ) Windows μπορείς να περάσεις και με VM. Δηλαδή, εάν η δουλειά για την οποία θέλεις να βάλεις Windows δεν είναι απαιτητική (κάποιο βαρύ πρόγραμμα), δεν χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία Bootcamp. Επειδή όμως έχεις μόνο 4GB Ram αυτό θα έλεγα να το αποφύγεις για να μην έχεις κολλήματα.

δ) Τα Windows δεν μπορούν να επιβαρύνουν σε κάτι τα Mac. Ούτε να τα χαλάσουν. Σε κατάσταση Bootcamp απλά πρέπει να κάνεις boot σε Windows κατά την εκκίνηση του Mac. Σε VM τρέχουν παράλληλα αλλά θέλεις λίγη μνήμη κατα τη γνώμη μου. Επίσης σε Bootcamp θα πρέπει να περάσεις και antivirus ενώ σε VM δεν χρειάζεται.
Το δικό σου μηχάνημα μπορεί να δεχθεί μέχρι 16GB. Ίσως κάποια στιγμή έκανες μια μικρή αναβάθμιση έστω +4GB ακόμα. Θα του έδινε διαφορετικό αέρα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύμε καλύψατε απόλυτα στο Α και Β όσο αφορά το Γ,Δ και εγώ είμαι της άποψης να μάθω το νέο λειτουργικό και να ξεφύγω από τα win. 

Οσο για τα προγράμματα που χρησιμοποιώ μάλλον είναι αναπόφεκτο το VM (έτσι και αλλιώς σκέφτομαι ακόμα 8gb ram και SSD δίσκο) με WIn.

Χρησιμοποιώ

• Mp3tag (είδα οτι έχει έκδοση μαζί με wine. το δοκίμασα και δουλέυει μια χαρά
  • Spek (είδα οτι έχει έκδοση για mac)
  • MP3 Val (δεν έχει έκδοση για mac)
  • Mp3 gain (δεν έχει έκδοση για mac)
  • ID3 Remover (δεν έχει έκδοση για mac)
  • Traktor, RekordBox, Ableton (Στα licences μπορώ να κατεβάσω και τις 2 εκδόσεις, αρκεί να κάνω deauthorize από το pc γιατί τα έχω και στο macbook)
  • MixedInkey (Το licence μου είναι μόνο για pc που αγόρασα αρχικά :( )

Άρα το πρόβλημά μου είναι τα κόκκινα. Πιστέυω με Virtual Machine θα είναι μια χαρά.

Δημοσ.
Στις 02/02/2018 στις 8:38 ΠΜ, CryptoCSM01 είπε

Το δικό σου μηχάνημα μπορεί να δεχθεί μέχρι 16GB. Ίσως κάποια στιγμή έκανες μια μικρή αναβάθμιση έστω +4GB ακόμα. Θα του έδινε διαφορετικό αέρα.

Καλησπέρα και πάλι. Είδα τα spec του μηχανήματος εδώ https://support.apple.com/kb/sp588?locale=el_GR και είδα οτι έχει 4 slots so-dimm και αυτή την στιγμή εχει 2x2gb στα 1333. Εγώ πρέπει να προσέξω κάτι σε συνδιασμό με τις άλλες μνήμες ή οτι και να βάλω σε so-dimm 1333 είμαι οκ? Δηλαδή αν βάλω στο 3ο σλοτ μια 4άρα (σύνολο 8) και κάποια στιγμή βάλω στο 4ο μια 8άρα (σύνολο 16) θα είμαι οκ? ή θέλει σε ζευγάρια πχ 4x2gb, 2x2gb + 2x4gb, 2x8gb κλπ?

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sinikos είπε

Καλησπέρα και πάλι. Είδα τα spec του μηχανήματος εδώ https://support.apple.com/kb/sp588?locale=el_GR και είδα οτι έχει 4 slots so-dimm και αυτή την στιγμή εχει 2x2gb στα 1333. Εγώ πρέπει να προσέξω κάτι σε συνδιασμό με τις άλλες μνήμες ή οτι και να βάλω σε so-dimm 1333 είμαι οκ? Δηλαδή αν βάλω στο 3ο σλοτ μια 4άρα (σύνολο 8) και κάποια στιγμή βάλω στο 4ο μια 8άρα (σύνολο 16) θα είμαι οκ? ή θέλει σε ζευγάρια πχ 4x2gb, 2x2gb + 2x4gb, 2x8gb κλπ?

Ρίξε μια ματιά εδώ. Τα έχει όλα αναλυτικά.

Δημοσ.
Στις 2/2/2018 στις 8:38 ΠΜ, CryptoCSM01 είπε

γ) Windows μπορείς να περάσεις και με VM. Δηλαδή, εάν η δουλειά για την οποία θέλεις να βάλεις Windows δεν είναι απαιτητική (κάποιο βαρύ πρόγραμμα), δεν χρειάζεται να μπεις σε διαδικασία Bootcamp. Επειδή όμως έχεις μόνο 4GB Ram αυτό θα έλεγα να το αποφύγεις για να μην έχεις κολλήματα.

δ) Τα Windows δεν μπορούν να επιβαρύνουν σε κάτι τα Mac. Ούτε να τα χαλάσουν. Σε κατάσταση Bootcamp απλά πρέπει να κάνεις boot σε Windows κατά την εκκίνηση του Mac. Σε VM τρέχουν παράλληλα αλλά θέλεις λίγη μνήμη κατα τη γνώμη μου. Επίσης σε Bootcamp θα πρέπει να περάσεις και antivirus ενώ σε VM δεν χρειάζεται.

Μέχρι να πάρω μνήμη είπα να δοκιμάσω το virtualbox. Λέω πόσο να αργεί... Τελικά σερνόταν απελπιστικά οπότε σκέφτομαι τώρα ότι μπορεί να σερνεται τοσοοο πολύ λόγο μνήμης? Και με 8 gb να φτιάξει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sinikos είπε

Μέχρι να πάρω μνήμη είπα να δοκιμάσω το virtualbox. Λέω πόσο να αργεί... Τελικά σερνόταν απελπιστικά οπότε σκέφτομαι τώρα ότι μπορεί να σερνεται τοσοοο πολύ λόγο μνήμης? Και με 8 gb να φτιάξει?

δεν εχω δοκιμασει για πολλες ωρες, αλλα για κατι που ηθελα σερνοτανε και σε μενα το osx με 16gb ram, σιγουρα θα φτιαξει με παραπανω μνημη αλλα δεν νομιζω να ειναι τερμα smooth εκτος αν εκανα εγω κατι λαθος

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sinikos είπε

Το μηχάνημα χρειάζεται μνήμη για να τρέξεις VM. Λογικό είναι να σέρνεται. Με 4GB τι να σου κάνει;

Δημοσ.
Στις 1/31/2018 στις 8:15 ΜΜ, sinikos είπε

για τον file Explorer που μπορώ και ενεργοποιώ και άλλα πεδία και τα βλέπω και τα σορτάρω. Πχ. Σε ένα φακελο που έχω mp3, στο detail view, εκτός από το filename, μπορώ να βλέπω και να σορταρω και λίστα με τα bitrate, το genre κλπ... Υπάρχει κάνας τρόπος χωρίς να πρέπει να περάσω win?

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω και εγώ.

Στις 2/1/2018 στις 12:29 ΠΜ, Jiakometi είπε

Ναι. Κάνε εισαγωγή τα MP3 σου στο iTunes.

Δεν βολεύει αυτό γαμώτο. Στον explorer έβλεπες την λίστα σου και με ένα del έσβηνες και αυτά που δεν ήθελες. Στο iTunes με το σβήσιμο, απλά αφαιρούνται από την συλλογή. Επίσης μπορεί να θέλω να χειριστώ κάποια τραγούδια που δεν θέλω να τα περάσω στην συλλογή του itunes

Δημοσ.

εγω τρεχω το parallel χωρις προβλημα αναγκαστηκα γιατι δεν εβρισκα driver για εναν επαγγελματικο εκτυπωτη που εχω. βολευει απιστευτα. εκανα και bootcamp αλλα το χρησιμοποιω σπανια. αν και εχω του 11 νομιζω μπορει να φορεσει τις ιδιες μνημες και φτανει ως 32 γιγα. ετσι κι αλλιως κι αυτες που φοραει samsung εινai δεν ειναι apple. βασικα εγω και επεξεργαστη αλλαξα με το μαξιμουμ συμβατο και ssd εβαλα. τωρα αυτοι που σου λενε οτι τον εχουν απο το 2010 μαμα και πεταει μαλλον πεταει σε κανενα word και σε κανενα safari 

Δημοσ.

Ρε παίδες επειδή ΔΕΝ βγάζω άκρη με bootcamp, πέρασα  win 7 με virtualbox και παει οκ. Μπορεί να μου πει κάποιος πως μεγαλώνουμε αυτή την ριμάδα την οθόνη να γίνει fullscreen? Τώρα στα win 7 μου έχει βρει drivers Intel graphics και αν βάλω ανάλυση 1600χ1200 τότε χάνεται η κάτω μπάρα. Αν βάλω 1280χ1024 τότε φαίνεται τετράγωνη με πολύ μαυρο δεξιά αριστερά. 

Δοκίμασα και αυτό τον οδηγό αλλά όταν το έκανα έβαλε σαν κάρτα "Virtual box graphic controller" με μέγιστη ανάλυση 1024χ768

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...