ASTOU Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, james rod είπε βαλε παραπανω μνημη, πεθαμενος ο πεντιουμ. αν ειναι συμβατη ηλεκτρικα η μητρικη σου βαλε εναν yonah αν βρεις. αυτοι ηταν 1/2core και κουμπωναν σε καποια 478. ειναι πιο σβελτος επεξεργαστης απο τον πεντιουμ. παραπανω απο 5-10 ευρω δε πρεπει να δωσεις γι' αυτους. https://en.wikipedia.org/wiki/Socket_M Δεν νομίζω ότι αξίζει κανείς να ασχοληθεί με ένα τέτοιο σύστημα. Βάζεις απλά μια ραμ ακόμη αν την βρεί φθηνή και μια ελαφρυά διανομή linux και τέλος μέχρι να πάρεις κάτι καλύτερο...
Qless Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/9/2018 στις 2:08 ΠΜ, drapanakis είπε Bαλε +1 γιγα μνημη και βγαλε ολα τα περιττα services. Πιστεψε με ειναι πολλα. Θα ανακουφιστει αρκετα. Εγω εχω pentium 4.Μια χαρα κανω τη δουλεια μου για γραφειου χρηση και ιντερνετ. Σε ποιό σύμπαν συμβαίνει αυτό δε μας λες? Με outdated xp σταματημένα στον Αύγουστο του 2014, χωρίς antivirus, με κάποια αρχαία έκδοση του mozilla και youtube μέχρι 480p, και κάθε φορά που ανοίγεις νέο παράθυρο να βαράει 100% το cpu usage ΑΥΤΟ δεν είναι μια χαρά κάνω την δουλειά μου, αλλά βασανιστήριο, και μην μπείς στην διαδικασία να μου πείς οχι εγώ αυτό ή το τάδε, πολλάκις δοκιμασμένο και στην πραγματικότητα το ανωτέρω σενάριο, η μόνη χρήση που κάνει ο pentium 4 είναι για τα σκουπίδια ή την ανακύκλωση αν είσαι οικολόγος, πλέον κοντεύουμε να μιλάμε για σύστημα 20ετίαςέλεος πια..... 3 1
james rod Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 47 λεπτά πριν, Qless είπε Σε ποιό σύμπαν συμβαίνει αυτό δε μας λες? Με outdated xp σταματημένα στον Αύγουστο του 2014, χωρίς antivirus, με κάποια αρχαία έκδοση του mozilla και youtube μέχρι 480p, και κάθε φορά που ανοίγεις νέο παράθυρο να βαράει 100% το cpu usage ΑΥΤΟ δεν είναι μια χαρά κάνω την δουλειά μου, αλλά βασανιστήριο, και μην μπείς στην διαδικασία να μου πείς οχι εγώ αυτό ή το τάδε, πολλάκις δοκιμασμένο και στην πραγματικότητα το ανωτέρω σενάριο, η μόνη χρήση που κάνει ο pentium 4 είναι για τα σκουπίδια ή την ανακύκλωση αν είσαι οικολόγος, πλέον κοντεύουμε να μιλάμε για σύστημα 20ετίαςέλεος πια..... εδω σερνεται ο 6750, φαντασου ο πεντιουμ που σερνοταν απο το '10. επεξεργαστη των 4w να βαλεις, θα δουλευει πιο γρηγορα σημερα σε σχεση με τον πεντιουμ. απλα μερικοι θελουν να πετανε λεφτα σε πατσαβουρια. 1
ASTOU Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, james rod είπε εδω σερνεται ο 6750, φαντασου ο πεντιουμ που σερνοταν απο το '10. επεξεργαστη των 4w να βαλεις, θα δουλευει πιο γρηγορα σημερα σε σχεση με τον πεντιουμ. απλα μερικοι θελουν να πετανε λεφτα σε πατσαβουρια. Σε τόσο outdated σύστημα δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μόνο τα 775 με xeon μπορούν να γίνουν αρκετά ικανοποιητικά συστύματα ακόμη και για σήμερα. 1
mechpanos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Ανάλογα την χρήση! Για απλή χρήση γραφείου κάνουν και οι c2duo με 4 γιγα ραμ και έναν ssd. Έχω στο γραφείο 4 τέτοια μηχανηματα, τα πήρα όταν σταμάτησαν τα updates των Windows XP, refurbished μαζί με Windows 7άρια και μέχρι σήμερα δουλεύουν ρολόι.
james rod Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 19 ώρες πριν, mechpanos είπε Ανάλογα την χρήση! Για απλή χρήση γραφείου κάνουν και οι c2duo με 4 γιγα ραμ και έναν ssd. Έχω στο γραφείο 4 τέτοια μηχανηματα, τα πήρα όταν σταμάτησαν τα updates των Windows XP, refurbished μαζί με Windows 7άρια και μέχρι σήμερα δουλεύουν ρολόι. το ρολοι ειναι σχετικο. δυσκολο να δουλεψουν πλεον αυτα τα μηχανηματα οση μνημη και να βαλεις. πριν 3-4 χρονια δουλευαν ικανοποιητικα, τωρα ομως οχι.
mechpanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 41 λεπτά πριν, james rod είπε το ρολοι ειναι σχετικο. δυσκολο να δουλεψουν πλεον αυτα τα μηχανηματα οση μνημη και να βαλεις. πριν 3-4 χρονια δουλευαν ικανοποιητικα, τωρα ομως οχι. Για να κόβουν τιμολόγια, να τυπώνουν καρτέλες πελατών, να καταχωρούν στοιχεία πωλήσεων κλπ, και να κάνουν χρήση του gmail είναι υπεραρκετά. Σε ένα περιβάλλον γραφείου δεν χρειάζεται να έχεις ταυτόχρονα ανοικτές 5 καρτέλες του facebook!!! Εγώ που κάνω άλλη χρήση (engineering), πήρα ryzen (αν και την ψιλοπάλευε ο παλιός q6600, ακόμα!). 3
Qless Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Αλλος επεξεργαστής ο core 2 duo, άλλος ο pentium 4 και δη μονοπύρηνος σε socket 478 που είναι ΕΟL to 2003.... Aκόμα και οι pentium D (διπύρηνοι) είναι ανεπαρκείς που ρίχνουν ενα 40% στους μονοπύρηνους του σόκετ 478, οι core 2 duo μπορεί να είναι και 100% γρηγορότεροι από τους pentium D, αν μιλούσαμε ακόμη και για τον ταπεινό core 2 duo [email protected], με 4gb ram είναι επαρκέστατος για απλή χρήση και με ένα ssd είναι ένα γρήγορο συστηματάκι, όμως εδώ μιλάμε για τον pentium 4 1
mechpanos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Έχω και ένα P4 με 2 γίγα RAM, Windows XP, η μόνη χρήση του είναι για διαχείριση συντήρησης (CMMS). Αν και τρέχει το πρόγραμμα και κανένα Ecxel παραπάνω από ικανοποιητικά, για οποιαδήποτε άλλη χρήση (πχ αν πάω να ανοίξω browser για οτιδήποτε), η CPU όντως βαράει κόκκινα αλλά άμα είναι τζάμπα, γιατί όχι (από το καθόλου;)
james rod Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, mechpanos είπε Για να κόβουν τιμολόγια, να τυπώνουν καρτέλες πελατών, να καταχωρούν στοιχεία πωλήσεων κλπ, και να κάνουν χρήση του gmail είναι υπεραρκετά. Σε ένα περιβάλλον γραφείου δεν χρειάζεται να έχεις ταυτόχρονα ανοικτές 5 καρτέλες του facebook!!! Εγώ που κάνω άλλη χρήση (engineering), πήρα ryzen (αν και την ψιλοπάλευε ο παλιός q6600, ακόμα!). καλα ασε το fb. επειδη εχω τετοιο μηχανημα με 6750 μαλιστα και 2gb ram και αλλα 2 στικακια παρκαρισμενα 2gb, σου λεω οτι δε κανω τον κοπο ουτε να ασχοληθω να τα βαλω. ολικη αναβαθμιση και τελος. o ssd δε βοηθαει πουθενα. παλια(3-4 χρονια) επαιζα wot, ραδιοφωνο, ταμπς ανοιχτα συν antivirus που εμπαινε για update και δεν υπηρχε κανενα προβλημα. τωρα ανοιγεις 5-6 καρτελες, κανει update το antivirus και σερνονται τα παντα. καλα εννοειται οτι wot το ξεχνας με ολα αυτα ανοιχτα. ειδικα με τις τελευταιες εκδοσεις του firefox εχει παραγινει το κακο. για βιντεο youtube...., δυσκολα τα 1080p πλεον.
ASTOU Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 7 λεπτά πριν, james rod είπε καλα ασε το fb. επειδη εχω τετοιο μηχανημα με 6750 μαλιστα και 2gb ram και αλλα 2 στικακια παρκαρισμενα 2gb, σου λεω οτι δε κανω τον κοπο ουτε να ασχοληθω να τα βαλω. ολικη αναβαθμιση και τελος. o ssd δε βοηθαει πουθενα. παλια(3-4 χρονια) επαιζα wot, ραδιοφωνο, ταμπς ανοιχτα συν antivirus που εμπαινε για update και δεν υπηρχε κανενα προβλημα. τωρα ανοιγεις 5-6 καρτελες, κανει update το antivirus και σερνονται τα παντα. καλα εννοειται οτι wot το ξεχνας με ολα αυτα ανοιχτα. ειδικα με τις τελευταιες εκδοσεις του firefox εχει παραγινει το κακο. για βιντεο youtube...., δυσκολα τα 1080p πλεον. Αναβάθμισα πρόσφατα τέτοιο μηχάνημα με L5410 ssd και συνολικά 6 ραμ και παίζει το PC να είναι καλύτερο απο το λαπτοπ μου με τον i5 5200u... 1
becoming_I Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2018 Στις 1/31/2018 στις 6:43 ΜΜ, alexioannou είπε Έξω από τον ΟΑΕΔ βρήκα πεταμένα παλια pc.Ενας φόραγε 2.8ghz τον οποίον και πέρασα στον pc μας. Ρε παιδιά που είναι αυτός ο ΟΑΕΔ; Στις 1/31/2018 στις 6:43 ΜΜ, alexioannou είπε Το θέμα είναι ότι έχει μόνο 1gb ram οπότε στο ιντερνέτ σέρνεται...... και με 2GB το πιο πιθανό να σέρνεται εκτός αν επισκέπτεται sites τύπου παλιό insomnia. Με linux θα έχεις μια αξιοπρεπή desktop χρήση αλλά το internet άστα να παν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα