Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χάλασε το λάπτοπ στο μαγαζί της γυναίκας.

Προσωρινά τοποθετησα ένα παλιό υπολογιστή desktop που είχαμε.

Shoket 478.ειχε επεξεργαστή 2,4ghz.

Έξω από τον ΟΑΕΔ βρήκα πεταμένα παλια pc.Ενας φόραγε 2.8ghz τον οποίον και πέρασα στον pc μας.

Το θέμα είναι ότι έχει μόνο 1gb ram οπότε στο ιντερνέτ σέρνεται......

Η ερώτηση είναι έχω βρει ένα επεξεργαστή εκτός ινσομνια 3.2ghz στα 5€.

Εκτός από 1gb ram που θα παρω σίγουρα να πάρω και αυτόν τον επεξεργαστή?θα θέλει άλλη ψυκτρα?

Δημοσ.

Μην αλλάξεις επεξεργαστή, δεν θα δεις καμία απολύτως διαφορά. Βάλε άλλο 1gb ddr1 αν το υποστηρίζει η μητρική. Λειτουργικό τι έχει τώρα; 

Δημοσ.

Έναν intel 2,8ghz.οτι είδα πάνω στο τσιπ.δουλευει άψογα σαν pc.στο ιντερνέτ κλαταρει.θα πάρω 1gb ram ακόμα και θα βελτιωθεί.

Άμα είναι να μην ψάχνω και ψυκτρα να πάρω και το 3.2ghz επεξεργαστή.

100% δουλειά γραφείου και ιντερνέτ,ούτε παιχνίδια ούτε τίποτα βαρύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βρήκε με 5 ευρώ επεξεργαστή δεν χάνει κάτι να προσπαθήσει. Βέβαια πολύ δύσκολα να ζωντανέψει ξανά αυτό το PC. Για εμένα πάρε άλλη μια RAM και κάνε προσωρινά την δουλειά σου, και αν είσαι εξοικιομένος μπορείς να δοκιμάσεις να περάσεις κάποια ελαφρυά διανομή λίνουξ. Επίσης αν πάρεις απόφαση για τον επεξεργαστή λογικά δεν θα χρειαστείς ψύκτρα όσο είσαι σε στοκ συχνότητες.

Επεξ/σία από ASTOU
Δημοσ.
19 ώρες πριν, alexioannou είπε

Έξω από τον ΟΑΕΔ βρήκα πεταμένα παλια pc.Ενας φόραγε 2.8ghz τον οποίον και πέρασα στον pc μας.

Εκτός από 1gb ram που θα παρω σίγουρα να πάρω και αυτόν τον επεξεργαστή?θα θέλει άλλη ψυκτρα?

Δεν θα αλλάξει τίποτα δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι cpu είναι με έναν πυρήνα και το usage 100αριζει για πλάκα ακομα και στο web browsing

Δημοσ.
6 ώρες πριν, alexioannou είπε

Οκ.ευχαριστω.δυπυρινοι υπάρχουν για αυτο?

Οχι, καθολου διπυρηνοι. Νομιζω τα εχουμε (ξανα)πει.
:shifty:
Χρειαζεσαι και το HT απαραιτητα σημερα, αν θελεις καπως να παλεψεις την κατασταση
comanche_divx.gif
Αυτο το +33% μπορει να ειναι σε παλιο benchmark μεν, αλλα στη σημερινη πραγματικοτητα
βρισκει μεγαλη αντιστοιχια -ετσι οπως το software (και ΛΣ) τρεχουν + ζητουν ο,τι μπορουν...!

Δημοσ.

βάλε 1gb ram παραπάνω και δώσε μια ευκαιρία στο lubuntu. το έχω βάλει σε παλιά μηχανήματα ηλικιωμένων και γενικά μή εξοικειωμένων χρηστών και δεν είχαν παράπονο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ZAFIRIOSNT είπε

βάλε 1gb ram παραπάνω και δώσε μια ευκαιρία στο lubuntu. το έχω βάλει σε παλιά μηχανήματα ηλικιωμένων και γενικά μή εξοικειωμένων χρηστών και δεν είχαν παράπονο.

Είχα βάλει το mint στο παλιό PC στο πατρικό πριν κάνω την αναβάθμιση και τώρα παραπονιούνται που πέρασα τα 7. Όλα είναι θέμα συνήθειας και σε everyday use είναι πολύ βολικό.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Bαλε +1 γιγα μνημη και βγαλε ολα τα περιττα services. Πιστεψε με ειναι πολλα. Θα ανακουφιστει αρκετα. Εγω εχω pentium 4.Μια χαρα κανω τη δουλεια μου για γραφειου χρηση και ιντερνετ.

Επεξ/σία από drapanakis
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 2/6/2018 στις 10:18 ΠΜ, ZAFIRIOSNT είπε

Απόλυτα σωστός, είναι ο μόνος τρόπος να κρατάς λειτουργικά... δεινόσαυρους και με τσάμπα λειτουργικό!

Δημοσ.
Στις 31/1/2018 στις 6:43 ΜΜ, alexioannou είπε

βαλε παραπανω μνημη, πεθαμενος ο πεντιουμ. αν ειναι συμβατη ηλεκτρικα η μητρικη σου βαλε εναν yonah  αν βρεις. αυτοι ηταν 1/2core και κουμπωναν σε καποια 478. ειναι πιο σβελτος επεξεργαστης απο τον πεντιουμ. παραπανω απο 5-10 ευρω δε πρεπει να δωσεις γι' αυτους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Socket_M

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...