Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Γνωρίζει κανένας γιατί χρησιμοποιούμε τα linq στην C#.

Αφού μπορούμε να αποθηκεύσουμε στοιχεία σε database σε xml και σε array. 

γιατί linq ?

Αν γνωρίζει κάποιος ας με βάλει στο νόημα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια εφαρμογή ? δηλαδή τι θα αποθήκευα σε linq ?

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Δημοσ.

Δεν αποθηκευεις κατι σε LINQ. Οπως φανερωνει και το ονομα ( Language Integrated Query ) , την χρησιμοποιησεις για να κανεις data queries, ειναι δηλαδη κατι αντιστοιχο των Sql query statements.

https://en.wikipedia.org/wiki/Language_Integrated_Query

για περισσοτερες πληροφοριες.

Δημοσ.

TS δεν έχεις καταλάβει νομίζω ούτε τα σούπερ βασικά για το τι είναι το LINQ και τι κάνει. Είναι απλά πράγματα και υπάρχουν πάρα πολλά εισαγωγικά κείμενα στο ιντερνετ, βάλε πρώτα τις βάσεις και μετά μπορούμε να σου λύσουμε και τις απορίες.

Δημοσ.

Όταν αρχίσεις να φτιάχνεις μεγαλύτερα project θα καταλάβεις γιατί θα το βρεις μπροστά σου...

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι δεν είναι μέρος που αποθηκεύεις κάτι, αλλά τρόπος για να χειριστείς αποθηκευμένα (ή μη) δεδομένα, ο οποίος δουλεύει και με βάσεις δεδομένων, και δομές όπως λίστες και πίνακες. Ο προηγούμενος τρόπος να επικοινωνήσεις από πρόγραμμα με μια βάση sql ήταν να καλέσεις μέθοδο που έπαιρνε string, και στο string να γράψεις εντολές sql. Από κει και πέρα το LINQ θα σου φανεί χρήσιμο σε πολλά σημεία.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα από πραγματική προσωπική εμπειρία. Φτιάχνω ένα video game, και το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Τη πιο πρόσφατη ήθελα σε μια οθόνη ο παίκτης να μπορεί να διαλέξει το save file του και να το κάνει load, και πιο πάνω να εμφανίζονται τα πιο πρόσφατα saves, ενώ προς τα κάτω τα πιο παλιά. (όπως γίνεται στα περισσότερα video games). Τα saves αποθηκεύονται ως αρχεία χύμα σε ένα folder του σκληρού δίσκου. Για να καταφέρω να τα κάνω να εμφανίζονται με χρονολογική σειρά, αφού πρώτα τα έκανα deserialize και τα έβαλα σε μια generic list, χρησιμοποίησα το LINQ για να κάνω orderby descending τη λίστα, με βάση την ημερομηνία/ώρα δημιουργίας του αρχείου, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσω instances των αντίστοιχων GUI στοιχείων για κάθε save.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Μου δώσατε να το καταλάβω τα linq.

Eυχαριστώ και πάλι.
Τώρα δουλεύω με php,html,css,jquery και mysql και τώρα ξεκινάω να μάθω C# και κάπου διάβασα για τα linq.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επί της ουσίας τώρα, η LINQ είναι μια σχετικά νέα (υποστηρίζεται από το .Net 3.5 framework) τεχνική ανάγνωσης και διαχείρησης δεδομένων , όχι μόνο από βάση δεδομένων αλλά και άλλες πηγές δεδομένων όπως πχ ένα XML αρχείο, που εισάγει την SQL γλώσσα μέσα στον κώδικα της C# και σου επιτρέπει να διαχειρίζεται τα δεδομένα θεωρητικά με λιγότερο κώδικα.

Παραθέτω κάποια links που μπορείς να δεις...

https://www.codeproject.com/Tips/590978/LINQ-Tutorial-for-Beginners

https://www.codeproject.com/Articles/43025/A-LINQ-Tutorial-Mapping-Tables-to-Objects

http://www.c-sharpcorner.com/UploadFile/ajyadav123/linq-programming-language-integrated-query/

Στην ερώτησή σου "γιατί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει" η απάντηση είναι ότι δεν είναι υποχρεωτικό.

Είναι άλλη μια μέθοδος ως εφόδιο του κάθε προγραμματιστή που αποφασίζει τον κώδικα που θέλει να γράψει.

Επεξ/σία από billdanos
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχεις μπερδέψει το ef με το linq. Google ienumerable και iquerble. Πάνω σε αυτά πατάει το linq, το δε πρώτο δεν έχει καμία σχέση με database. Βασικά ούτε το δεύτερο, η διαφορά τους είναι στο ποτε εκτελείται το expr tree. Δεν ξέρω γιατί έχεις κολλήσει με database.

• Super Moderators
Δημοσ.

Hello all.

Λύστε μου μια απορία: πως γίνεται να είστε άτομα "του χώρου" με πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και να ξοδεύετε άπειρο χρόνο στους μεταξύ σας "τσακωμούς"? Οκ, μπορεί κάποιος να ρωτήσει κάτι που δεν στέκει ή να μην έχει καταλάβει σωστά, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για  να "τον πάρετε από τα μούτρα"...

Δημοσ.

Τα forum είναι για να ρωτάς συγκεκριμένα πράγματα. Ερωτήσεις σαν αυτές του OP μπορούν να απαντηθούν με ένα απλό search στον γκούγκλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...