makisser Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Καλησπερα.. Ειμαι σε αναζητηση λαπτοπ υψηλων επιδοσεων για development χρηση.. Το gaming δεν με ενδιαφερει.. Πλεον ειμαι σε δίλημμα στο θεμα επεξεργαστη.. Βλεπω πως ο καινουριος ι7 ειναι 4c/8threads οσο δηλαδη και ο ι7 7700hq. Τα λαπτοπ με τον Ι7 8550U ειναι φτηνοτερα.. Αραγε ποιος αξιζει περισσοτερο?
mphxths Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Η σειρα U στους επεξεργαστες ειναι φτιαγμενη με γνωμονα την μικρη καταναλωση watts.Εξαιρεση δεν αποτελει ο 8550u. Για να το πετυχει αυτο λοιπον , εχει χαμηλοτερο base frequency απο τον 7700hq.Επισης το frequency μπορει να παιξει προς τα κατω πολυ ευκολα για να εξοικονομει ενεργεια. Σε αποδοσεις οι 2 επεξεργαστες ειναι σχεδον ισοδυναμοι..νικαει λιιιιγο στο ενα ο ενας , λιιιιιγο στο αλλο ο αλλος. Ο 7700hq συνανταται κυριως σε gaming φορητα και για αυτο δεν παιζει σε πιο φθηνα , γιατι εχει στην κατασκευη του μια νοοτροπια να "στηριξει" την multimedia/gaming πλευρα της ζωης μας Σαν σκετοι επεξεργαστες διαβαζω οτι ο 7700hq ειναι παντως πιο φθηνος. Συμπερασμα , και οι 2 ειναι ισοδυναμοι...δεν σε ενδιαφερει το gaming?Τραβα σε φορητο με 8550u που ειναι και πιο φθηνα.Θες να επενδυσεις σε gaming ?Η σιγουρη και λογικη λυση ειναι ο 7700hq.
makisser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Η αυτονομία είναι ένα χαρακτηριστικό που με ενδιαφέρει.. άλλα επειδή λόγω development θα φορτώνονται VMs θα ήθελα να μην γονατίζει.. Αναμένεται ΗQ επεξεργαστής στην σειρά 8 με περισσότερα cores/threads?
Sheogorath Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα, κάτι έχει ακουστεί για 6/12. Προσωπικά θα πήγαινα στον 8550.
makisser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναμένεται τώρα γρήγορα? Θέλω να κάνω την αγορά αρχές Μαρτίου.. Εκτός και αν βγει καμία καλή προσφορά πριν.. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2018 από makisser
Sheogorath Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 31/1/2018 στις 11:51 ΠΜ, makisser είπε Αναμένεται τώρα γρήγορα.. Θέλω να κάνω την αγορά αρχές Μαρτίου.. Εκτός και αν βγει καμία καλή προσφορά πριν.. Αυτες οι δυο τελείες που γράφεις πάντα είναι ";", είναι τρεις τελείες που η μια χάθηκε στον δρόμο; Τι ακριβώς; Για να καταλάβω αν ρωτάς κάτι ρε φίλε.
makisser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 31/1/2018 στις 12:37 ΜΜ, Sheogorath είπε Αυτες οι δυο τελείες που γράφεις πάντα είναι ";", είναι τρεις τελείες που η μια χάθηκε στον δρόμο; Τι ακριβώς; Για να καταλάβω αν ρωτάς κάτι ρε φίλε. Ε θέμα συνήθειας Ναι λοιπόν ρωτάω αν αναμένεται τώρα γρήγορα.
Sheogorath Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Ρίξε μια ματια εδώ https://www.anandtech.com/show/12077/intel-8th-generation-and-9th-generation-processor-lists-leaked-coffee-lake-refresh Πρώτο εξάμηνο λέει. 1
Dr.Tesla Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μία λεπτομέρεια που έχω παρατηρήσει και κατα πάσα πιθανότητα θα κρίνει ποιον θα διαλέξεις είναι , το αν θα το χρησιμοποιείς περισσότερο στο ρεύμα ή στη μπαταρία. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί οι HQ τρέχουν στο base clock όσο είναι εκτός ρεύματος . Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με τους U. Αν το λάπτοπ το έχεις σε ρεύμα όσο κάνεις δουλειά επιλέγεις τον φθηνότερο γιατί είναι πρακτικά ίδιοι. Αν ένα μέρος της παραγωγικότητας σου είναι σε μπαταρία ο HQ θα σου δώσει περισσότερη ισχύ ( και λιγότερη μπαταρία ) . Το 1Gz είναι πολύ όταν θες κάτι να τελειώσει γρήγορα . Μία τελευταία παρατήρηση είναι η ram. Αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό που θες (είναι ακραίο σενάριο αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς το θες το εργαλείο), τότε ο HQ θα σου δώσει την υποστήριξει 2666/3000 σε συγκεκριμένες εταιρίες και μοντέλα.
makisser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Στις 31/1/2018 στις 6:35 ΜΜ, Dr.Tesla είπε Μία λεπτομέρεια που έχω παρατηρήσει και κατα πάσα πιθανότητα θα κρίνει ποιον θα διαλέξεις είναι , το αν θα το χρησιμοποιείς περισσότερο στο ρεύμα ή στη μπαταρία. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι γιατί οι HQ τρέχουν στο base clock όσο είναι εκτός ρεύματος . Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με τους U. Αν το λάπτοπ το έχεις σε ρεύμα όσο κάνεις δουλειά επιλέγεις τον φθηνότερο γιατί είναι πρακτικά ίδιοι. Αν ένα μέρος της παραγωγικότητας σου είναι σε μπαταρία ο HQ θα σου δώσει περισσότερη ισχύ ( και λιγότερη μπαταρία ) . Το 1Gz είναι πολύ όταν θες κάτι να τελειώσει γρήγορα . Μία τελευταία παρατήρηση είναι η ram. Αν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό που θες (είναι ακραίο σενάριο αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς το θες το εργαλείο), τότε ο HQ θα σου δώσει την υποστήριξει 2666/3000 σε συγκεκριμένες εταιρίες και μοντέλα. Επέκταση χμμ τωρα με βαζεις σε σκεψεις.. δηλαδη οταν δεν ειναι στο ρευμα δεν ανεβαινει στο boost? H κυριως εργασια μου σαφως και γινεται σε desktop pc. Αλλα θελω μια σχετικη δυναμη οταν ειμαι εκτος γιατι θα παιζουν VMs του docker η android emulator οποτε αν δεν ανεβαινει πανω απο το 1.8Ghz θα ειναι θεματακι πιστευω.
Dr.Tesla Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δικό μου λάθος , δεν το εξήγησα καλά. Στο ρεύμα πάντα δουλεύει στο max boost. ακόμα και όταν το load είναι 4% για παράδειγμα. Αλλά σε μπαταρία θα πρέπει να δεις πως έχει ρυθμισμένα τα option η εταιρία. Και τι πιάνει πραγματικά ο επεξεργαστής αναφορικά πάντα με την καμπύλη του load. Εμένα για παράδειγμα ο 6700hq με όλα στο τέρμα από τα option , πιάνω 2.2 με 2.4 σε idle (0,2 κάτω από το base) , και 3.2 από τα 3.5 σε load πάνω από το 50-60%. Σε ρεύμα δουλεύω με 3.2 idle - 3.5 boost . O 8550U δείχνει πάντως καλύτερη επιλογή γενικότερα , αλλά αν το καταφέρεις και βρεις πουθενά video , δες πως δουλεύει σε real life. Ο ενδοιασμός μου είναι ότι τα 1,8 από το 4,0Gz είναι μεγάλη απόσταση ( και δεν έχουν δώσει την καμπύλη). Οπότε σε ένα σενάριο που εσύ θα χρειάζεσαι ψηλά ρολόγια αλλά θα έχεις χαμηλό load θα είναι κρίμα να σε κρατήσει στα 2,5Gz (τυχαία έδωσα το νούμερο) και να ψάχνεσαι. Μπορείς ο ίδιος να τα ρυθμίσεις τα ελάχιστα και τα μέγιστα ποσοστά στα οποία θα δουλεύει ο επεξεργαστής σε κάθε περίπτωση. Και το φέρνεις στα μέτρα σου. 1
randy1989 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Εγω παντως που εχω τον i5 8250u μια χαρα πιανει το max boost του καθε φορα που ανεβαινει το load, με η χωρις ρευμα. Καμια διαφορα. Μην ανησυχεις για αυτο. Και αν ανεβασεις το tdp απο 15w στα 30-35w κραταει το boost στο max ΟΣΟ θες και ειναι μια χαρα stable χωρις να ανεβαζει θερμοκρασιες. 4 1
makisser Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2018 οκ.. Απο οτι καταλαβαινω λοιπον 8550u μαλλον συμφερει εκτος απο την τιμη και σε θεμα διαχειρησης μπαταριας μιας και σε μη απαιτητικες εργασιες μενει χαμηλα εξοικονομώντας μπατάρια.. Οποτε μαλλον την διαφορα στρην τιμη μπορω να την επενδυσω σε μνημη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα