Προς το περιεχόμενο

DDR3L και skylake

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα CPU που μου το έκαναν δώρο, intel g4400 και μια motherboard που ποστηριζει DD3L μνήμη. Ωστόσο εγώ για οικονομικούς λόγους το τρέχω με DDR3. Λένε ότι μπορεί να καταστρέψει το CPU κάτι τέτοιο. Αν βάλω από το BIOS το ρευμα των μνημών σε 1.35 λύνεται το πρόβλημα ή όχι λέτε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χαλάνε οι επεξεργαστές? πιο πιθανόν να κάψεις μητρική πάρα cpu... επίσης έχω άλλη μια απορία πως κατάφερες να τρέξεις g4400 με ddr3 άπλα δεν υπάρχει αυτό που λες

Επεξ/σία από ziaba
Δημοσ.

Κανενα προβλημα, τρεχω με κανονικες DDR3 στα 2400MHZ CL11. Μια παραμυθα ηταν αυτη για να σπρωξουν τον κοσμο σε ddr4.

• Moderators
Δημοσ.

Και όμως με κανονικές DDR3 είχαν ακουστεί πράγματα περί degradation του memory controller.

Οι περισσότερες απλές δουλεύουν και στα 1.35v-1.4v πάντως. :-) Οι τσιτωμένες των 1.65+v πάντως μάλλον μεσοπρόθεσμα δημιουργούν θέμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, whoose είπε

Έχω ένα CPU που μου το έκαναν δώρο, intel g4400 και μια motherboard που ποστηριζει DD3L μνήμη. Ωστόσο εγώ για οικονομικούς λόγους το τρέχω με DDR3. Λένε ότι μπορεί να καταστρέψει το CPU κάτι τέτοιο. Αν βάλω από το BIOS το ρευμα των μνημών σε 1.35 λύνεται το πρόβλημα ή όχι λέτε;

Ναι αν έχεις επιλογή στο bios να ρίξεις το ρεύμα στα 1.35-1.40v κάντο, δεν θα χει πρόβλημα ο memory controller και μακροπρόθεσμα. Αν μείνει το σύστημα σταθερό θα είσαι κομπλέ. Διαφορετικά πας αναγκαστικά σε ddr4.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ.

Με την εμφάνιση των ddr4 που λειτουργούν στα 1,2-1,4volt υπάρχει κάποιο θέμα με τις πλατφόρμες μετά την 1150 γιατί οι ddr3 λειτουργούν στα 1,5-1,65volt.

Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό δεν υπήρχε ή δεν ήταν σημαντικό στη μετάβαση από ddr2 σε ddr3, στις τελευταίες combo υπολοιήσεις σε 775 γιατί, μέχρι τότε, ο ελεγκτής μνήμης βρισκόταν στην north bridge της μητρικής, η οποία έχει μεγαλύτερη ανοχή σε αυξομειώσεις ρεύματος.

Από 1156 και μετά ο ελεγκτής μνήμης μετακόμισε στον επεξεργαστή, οπότε η χρήση ddr3 στα 1,5-1,65volt αυξάνει το ρεύμα, όχι στη μητρική, αλλά απευθείας σε έναν επεξεργαστή που είναι φτιαγμένος να λειτουργεί στα 1,2-1,4volt, άρα, είναι σαν να τον έχεις μόνιμα υπερχρονισμένο...

Αφού οι μνήμες που έχεις είναι στα 2400/1,65volt πήγαινε, τουλάχιστον, στο 1,5volt και ό,που φτάσεις από συχνότητα...

Γενικά, σίγουρα οι επεξεργαστές, αν τοποθετηθούν σωστά, είναι το λιγότερο τρωτό εξάρτημα ενός pc. Nομίζω, όμως, ότι οι 775 επεξεργαστές ήταν περισσότερο ανθεκτικοί, ακριβώς γιατί δεν είχαν ενσωματωμένους ελεγκτές μνήμης και γραφικά. Αντίθετα, οι σύγχρονοι επεξεργαστές, με όλα τα συμπαρομαρτούντα, τη μικρότερη αρχιτεκτονική και τις χαμηλότερης ποιότητας πάστες που χρησιμοποιούνται παρουσιάζουν, αναλογικά, περισσότερα προβλήματα...  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...