Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το build που θα φτιάξω σε λίγο καιρό είναι αυτό:

Userbenchmark PC Build Comparison  
Baseline Bench: Game 98%, Desk 97%, Work 77%
CPU: Intel Core i5-8600K €244
GPU: Nvidia GTX 980 Ti €522
SSD: Samsung 850 Evo 250GB €83
HDD: WD Black 1TB (2013) €69
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 C16 2x8GB €209
MBD: Gigabyte Z370 AORUS Ultra Gaming €152
Total: €1,279

Και το build που ειχα είναι αυτό. 

Alternative Bench: Game 18%, Desk 53%, Work 28%
CPU: Intel Core i3-3220 €120
GPU: Nvidia GTX 650 €106
SSD: Samsung 850 Evo 250GB €83
HDD: WD Black 1TB (2013) €69
RAM: Corsair Vengeance DDR3 1600 C10 1x8GB €66
MBD: Gigabyte GA-B75M-D3V
Total: €445

Ακούω γνώμες και σχόλια με θετική κριτική. 
Επίσης θα ήθελα να μου πείτε πως θα μπορούσα να ανεβάσω το Workstation... 

(Ο καθένας οτι σηκώνει η τσέπη του, μη τις βγάλουμε έξω και τις μετράμε τώρα.... :P:P

ασδασδασδασδα.JPG

Επεξ/σία από Iamkontzo
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Συμπλήρωσε τη φόρμα.

Κάρτα μόνο απ' αυτά που αναφέρεις μόνο δε μου κολλάει. Συμπλήρωσε τη παραπάνω φόρμα να δούμε τι απαιτήσεις έχεις και τι περιφερειακά έχεις (ή θέλεις).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μητρικη ειναι απο τις κακες z370. Η καρτα γραφικων απο που προεκυψε? Γιατι 980ti?

Eπισης, ποιος ειναι ο σκοπος σου, να ανεβαζεις τα νουμερακια στο pcbenchmark η να παρεις PC για να κανεις τη δουλεια σου? Για να ανεβασεις το workstation πρεπει να παρεις επεξεργαστες με πολλους πυρηνες / threads. 8700k ας πουμε

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ.
2 ώρες πριν, strawman είπε

H μητρικη ειναι απο τις κακες z370. Η καρτα γραφικων απο που προεκυψε? Γιατι 980ti?

Eπισης, ποιος ειναι ο σκοπος σου, να ανεβαζεις τα νουμερακια στο pcbenchmark η να παρεις PC για να κανεις τη δουλεια σου? Για να ανεβασεις το workstation πρεπει να παρεις επεξεργαστες με πολλους πυρηνες / threads. 8700k ας πουμε

Η μητρική δεν πιστεώ οτι ειναι κακή( για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή). Απλά εχει 7 VRM's και οι καλοί επεξεργαστές 8700Κ θέλουν 10 για αποτελεσματικό OC. Για τον 8600Κ είναι μια χαρά , απ'οτι διάβασα.. 

Όσο για την 980ti την βρήκα σε καλή τιμή και είπα αντι να παω σε μια 1070 που ειναι σχεδόν αντίστοιχη με 500+ € ή σε μια 1060 που είναι κατώτερη να πάρω μια 980ti που θα μου κάνει την δουλειά και για τα επόμενα 3 χρόνια... 

Σ'ευχαριστώ για την συμβουλή περί workstation. Πάνω κάτω ήξερα οτι αυτό θέλει αλλά το budget μου εκεί φθάνει.. Σαφώς και δεν παίζω με τα νουμεράκια απλά από περιέργεια.. 

14 ώρες πριν, cpttony είπε

Συμπλήρωσε τη φόρμα.

Κάρτα μόνο απ' αυτά που αναφέρεις μόνο δε μου κολλάει. Συμπλήρωσε τη παραπάνω φόρμα να δούμε τι απαιτήσεις έχεις και τι περιφερειακά έχεις (ή θέλεις).

Καλημέρα,

Η κάρτα γνωριζω τι ειναι παλια υλοποιήση αλλά δεν σημαίνει οτι δεν είναι από τις καλύτερες εκεί έξω.. 

Δημοσ.
6 hours ago, Iamkontzo said:

Η μητρική δεν πιστεώ οτι ειναι κακή( για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή). Απλά εχει 7 VRM's και οι καλοί επεξεργαστές 8700Κ θέλουν 10 για αποτελεσματικό OC. Για τον 8600Κ είναι μια χαρά , απ'οτι διάβασα.. 

Όσο για την 980ti την βρήκα σε καλή τιμή και είπα αντι να παω σε μια 1070 που ειναι σχεδόν αντίστοιχη με 500+ € ή σε μια 1060 που είναι κατώτερη να πάρω μια 980ti που θα μου κάνει την δουλειά και για τα επόμενα 3 χρόνια... 

Δεν ειναι θεμα τι OC σηκωνει, το θεμα ειναι σε τι θερμοκρασιες ειναι τα vrm's οταν κλοκαρις. Και δυστηχως στην συγκεκριμενη δεν, ζεσταινονται παραπανω απο οτι πρεπει.

Την 980ti σε τι τιμη την βρηκες? Μεταχειρισμενη μιλαμε παντα ε?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, strawman είπε

Δεν ειναι θεμα τι OC σηκωνει, το θεμα ειναι σε τι θερμοκρασιες ειναι τα vrm's οταν κλοκαρις. Και δυστηχως στην συγκεκριμενη δεν, ζεσταινονται παραπανω απο οτι πρεπει.

Την 980ti σε τι τιμη την βρηκες? Μεταχειρισμενη μιλαμε παντα ε?

Αυτό ακριβώςλέω παραπάνω. Επειδή έχει λιγότερα VRM's δεν σηκώνει πολύ OC (βλέπε 8700Κ) 

ΟC (4,9Ghz)  στον 8600Κ κανένα πρόβλημα. 

Την βρήκα 400€

2 ώρες πριν, cpttony είπε

Αν βρήκες την 980Τι σε καλή τιμή, οκ.

Συμπλήρωσε τη φόρμα όμως.

Μα εχω γράψει ήδη τι έχω και τι θα βάλω ,με τιμές κιόλας.. γτ να κάνω την ειδική φόρμα ; 

Δημοσ.
2 minutes ago, Iamkontzo said:

Αυτό ακριβώςλέω παραπάνω. Επειδή έχει λιγότερα VRM's δεν σηκώνει πολύ OC (βλέπε 8700Κ) 

ΟC (4,9Ghz)  στον 8600Κ κανένα πρόβλημα. 

Την βρήκα 400€

Η δεν καταλαβαινεις, η δεν καταλαβαινεις.

Και τον 8700k τον παει στα 4.9ghz, δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι οτι τα VRMS της δεν ψυχονται σωστα με αποτελεσμα να εχει πολυ μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο οτι θα επρεπε, που σημαινει οτι καποια στιγμη θα την παρεις στα χερια. Το προβλημα δεν ειναι ο αριθμος των VRM's, αλλα η κακη υλοποιηση. Αν θυμαμαι καλα δεν κανουν καλη επαφη τα pads με το heatsink, και γιαυτο ζεσταινονται. Δεν θα επανελθω, αν επιμενεις οτι ολα ειναι okay τοτε αγορασε την

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, strawman είπε

Η δεν καταλαβαινεις, η δεν καταλαβαινεις.

Και τον 8700k τον παει στα 4.9ghz, δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι οτι τα VRMS της δεν ψυχονται σωστα με αποτελεσμα να εχει πολυ μεγαλυτερες θερμοκρασιες απο οτι θα επρεπε, που σημαινει οτι καποια στιγμη θα την παρεις στα χερια. Το προβλημα δεν ειναι ο αριθμος των VRM's, αλλα η κακη υλοποιηση. Αν θυμαμαι καλα δεν κανουν καλη επαφη τα pads με το heatsink, και γιαυτο ζεσταινονται. Δεν θα επανελθω, αν επιμενεις οτι ολα ειναι okay τοτε αγορασε την

Άντε πάλι...

Άνθρωπε μου έχει να κάνει με τον φορτο εργασίας στα VRM's.

ΔΗΛΑΔΗ!!!

ο 8700Κ για να κλοκάρει αποτελεσματικά και με χαμηλές θερμοκρασίες θέλει ΠΟΛΥ ΙΣΧΥ που 10 VRM's του την παρέχουν άνετα σε αντίθεση με τα 7 της εν λόγω μητρικής που νε'μεν ανταποκρίνονται αλλά υπερφορτώνονται λογω φόρτου εργασίας και έτσι υπερθερμαίνονται. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ο 8600Κ για αποτελεσματικό OC ΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ απαιτεί ΜΟΝΟ 7 VRM's (που έχει η μητρική) και έτσι όλα καλά όλα ωραία. 

Δεν εχει να κάνει σχέση με κακή υλοποίηση, οι ψύκτρες είναι άψογα τοποθετημένες. 

Δημοσ.

Οk, εχεις δικιο. Ο φορτος εργασιας φταιει που χτυπανε 120. Οι αλλες entry level μητρικες που δουλευουν στα 60-70 δεν τους φταιει ο φορτος εργασιας αλλα ο αναδρομος ερμης.

Τα vrm της μητρικης ΟΤΙ επεξεργαστη και να βαλεις εχουν ΚΑΚΕΣ θερμοκρασιες σε σχεση με αλλες μητρικες αντιστοιχου κοστους με τον ιδιο επεξεργαστη. ΤΕΛΟΣ. FACT. Τωρα το οτι μπορει ισως να την παλεψεις με τον 8600k στα 4.9ghz χωρις να σου παθει ζημια δεν ειναι λογος να το ρισκαρις, χωρις που πετας στον καλαθο οποιαδηποτε δυνατοτητα αλλαγης επεξεργαστη σε 8700 / 9700 / w.e στο μελλον. 

117 degrees at 5.0GHz

Αυτες ειναι οι τιμες απο το kitguru με 8700k. Σιγουρα ο 8600k θα ειναι πιο κρυος, αλλα ποσο? 20%? 30%? Βαλε την Ελλαδα του καλοκαιριου που χτυπας 40αρια και φεξε μου.

It is worth spelling out that the VRM heat sinks remained cool at all times

Επισης απο το review του kitguru. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια? Πως ειναι κρυα τα heatsink με τα VRM's να βραζουνε? Μαντεψε...

https://overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/gigabyte_z370_aorus_ultra_gaming_review/14

https://www.kitguru.net/components/leo-waldock/gigabyte-z370-aorus-ultra-gaming-review/

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, strawman είπε

Οk, εχεις δικιο. Ο φορτος εργασιας φταιει που χτυπανε 120. Οι αλλες entry level μητρικες που δουλευουν στα 60-70 δεν τους φταιει ο φορτος εργασιας αλλα ο αναδρομος ερμης.

Τα vrm της μητρικης ΟΤΙ επεξεργαστη και να βαλεις εχουν ΚΑΚΕΣ θερμοκρασιες σε σχεση με αλλες μητρικες αντιστοιχου κοστους με τον ιδιο επεξεργαστη. ΤΕΛΟΣ. FACT. Τωρα το οτι μπορει ισως να την παλεψεις με τον 8600k στα 4.9ghz χωρις να σου παθει ζημια δεν ειναι λογος να το ρισκαρις, χωρις που πετας στον καλαθο οποιαδηποτε δυνατοτητα αλλαγης επεξεργαστη σε 8700 / 9700 / w.e στο μελλον. 

117 degrees at 5.0GHz

Αυτες ειναι οι τιμες απο το kitguru με 8700k. Σιγουρα ο 8600k θα ειναι πιο κρυος, αλλα ποσο? 20%? 30%? Βαλε την Ελλαδα του καλοκαιριου που χτυπας 40αρια και φεξε μου.

It is worth spelling out that the VRM heat sinks remained cool at all times

Επισης απο το review του kitguru. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια? Πως ειναι κρυα τα heatsink με τα VRM's να βραζουνε? Μαντεψε...

https://overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/gigabyte_z370_aorus_ultra_gaming_review/14

https://www.kitguru.net/components/leo-waldock/gigabyte-z370-aorus-ultra-gaming-review/
Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Iamkontzo είπε

Την βρήκα 400€

Μα εχω γράψει ήδη τι έχω και τι θα βάλω ,με τιμές κιόλας.. γτ να κάνω την ειδική φόρμα ; 

α) Πόσο εγγύηση θα έχει η κάρτα? 

β) Ναι Έχεις γράψει τι έχεις και τι θα βάλεις , έχεις πετάξει ένα comparison απο το σκουπιδοsite, αλλά δεν γράφεις τι θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή που σκοπεύεις να πάρεις.

Επεξ/σία από leros2004
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, leros2004 είπε

α) Πόσο εγγύηση θα έχει η κάρτα? 

β) Ναι Έχεις γράψει τι έχεις και τι θα βάλεις , έχεις πετάξει ένα comparison απο το σκουπιδοsite, αλλά δεν γράφεις τι θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή που σκοπεύεις να πάρεις.

έχεις δίκαιο ... 

ποσό: 1000€

χρήση υπολογιστή: gaming

Ειδικά προγράμματα: Autocad Electric, Eplan, TIA PORTAL... (Είναι βαρια όλα αυτά)

Οθόνη: Έχω ήδη 21,5", σκέφτομαι να πάω σε 27" στο μέλλον.

Χρειάζομαι πληκτρολόγιο, ποντίκι

Περιοχή: Αθήνα

Τοποθεσία εξαρτημάτων: Να είναι εντός Αττικής, από διαφορετικά καταστήματα 

Συναρμολόγηση: δικιά μου

Λειτουργικό σύστημα: Θα βάλω εγώ

Αναβάθμιση υπολογιστή.

Έχω ήδη 

ssd 850EVO 250GB

1TB HDD Western Digital

PSU:  Corsair VS550 series. 

CPU Cooler: Hypercool TX3 EVO

Case: Aeroccol StrikeX One

CPU: έχω ήδη αγορασμένο τον i5 8600K 

αν ξέχασα κάτι ρωτήστε με και θα το θυμηθώ

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ιδέα μου ή δεν παίζει να χωρέσει το τροφοδοτικό cpu OC + 980Ti ??  Χωρίς OC είναι οριακά μάλλον

Η ψύκτρα σίγουρα δεν είναι αρκετή πάντως για OC . (αν όντως γίνει κάποια στιγμη...)

Δημοσ.

Σοβαρα τωρα, την εβαλες αγγελια για πουλημα την z370? :D 

Πες ντε απτην αρχη οτι την εχεις αγορασει και γιαυτο φερνεις αντιρησεις. 

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...