Infernum Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια Λοιπον,για αρκετο καιρο αντεμετωπιζω προβλημα με συνεχεις αποσυνδεσεις και αργο ιντερνετ(εχω wind),δοκιμασα εναλλακτικες οπως να συνδεσω το ρουτερ με διαφορετικα καλωδια κτλ ,αλλα δεν αλλαξε κατι,στη συνεχεια απευθυνθηκα στην τεχνικη υποστηριξη της wind ηρθε ο τεχνικος στο σπιτι και μου ειπε οτι οι καλωδιωσεις(utp) του σπιτιου εχουν θεμα και παιρνω αρκετα λιγοτερη ταχυτητα σε σχεση με αυτη που ερχετε απο το καλωδιο του οτε επισης οτι και συχνες αποσυνδεσεις εχουν να κανουν με αυτο(Δε μου ανεφερε κατι για το ρουτερ).Οποτε και εμενα μου φανηκε λογικο διοτι οι συνγεκριμενες ειναι 30 χρονων.Πριν απο λιγες μερες αλλαξα τις καλοδιωσεις του σπιτιου και οντως η ταχυτητα τριπλασιαστηκε αλλα το θεμα με τις αποσυνδεσεις παρεμεινε ετσι λοιπον αρχισα να υποψιαζομαι το ρουτερ(Μοντελο D-link Dsl-2745) και αρχισα να ψαχνω πληροφοριες για αυτο και εκει επεσα σε ενα ατομο που ειπε αυτο:''Εχει ομως ενα σημαντικο μειονεκτημα...σε σπιτια που οι γραμμες εχουν προβλημα κανει συνεχεις αποσυνδεσεις(ειδικα σε wind) και κοβεται το ιντερνετ για 1 λεπτο περιπου μεχρι να ξανασυχρονισει,ενω στην ιδια γραμμη που βαζω ενα παλιο alcatel του κιλου (τηςHOL) κραταει την γραμμη παρα πολυ καλα παρολα τα λαθη που μαζευει απο την γραμμη.'' Τελος παντων μετα απο αυτο σκεφτομαι να βρω καποιο ρουτερ που να ειναι ''ανθεκτικο'' σε σπιτια με κακες συνδεσεις οπως το δικο μου. Εχετε να μου προτεινετε καποιο ρουτερ;Η κατι γενικοτερα; Ευχαριστω. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από Infernum
vAg0s97 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Χμμ, οι αποσυνδέσεις μπορεί να οφείλονται και σε outdated firmware του router , δηλαδή να χρειάζεται firmware update...είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο σε Wind Routers... Θεωρητικά μπορείς να πάρεις ότι adsl2+ router θες , "του κιλού" όπως λένε και έξω και να το ρυθμίσεις σύμφωνα με τον πάροχό σου...Αλλά επειδή υπάρχει όντως περίπτωση να παίζει θέμα συμβατότητας θα σου συμβούλευα να δεις από το site τους εδώ , τον προτεινόμενο εξοπλισμό που έχουν και να αγοράσεις ανάλογα ότι εσύ επιθυμείς για την adsl γραμμή σου!
Infernum Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, vAg0s97 είπε Χμμ, οι αποσυνδέσεις μπορεί να οφείλονται και σε outdated firmware του router , δηλαδή να χρειάζεται firmware update...είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο σε Wind Routers... Θεωρητικά μπορείς να πάρεις ότι adsl2+ router θες , "του κιλού" όπως λένε και έξω και να το ρυθμίσεις σύμφωνα με τον πάροχό σου...Αλλά επειδή υπάρχει όντως περίπτωση να παίζει θέμα συμβατότητας θα σου συμβούλευα να δεις από το site τους εδώ , τον προτεινόμενο εξοπλισμό που έχουν και να αγοράσεις ανάλογα ότι εσύ επιθυμείς για την adsl γραμμή σου! Μηπως ξερεις πως μπορω να κανω firmware update στο ρουτερ?Επειδη δεν εχω γνωση επι του θεματος.Ευχαριστω πολυ παντως
vAg0s97 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Γνωρίζω να σε καθοδηγήσω και να σου πω την όλη την διαδικασία...απλά τώρα που βλέπω στην επίσημη σελίδα της d-link στην υποστήριξη για το συγκεκριμένο router δεν έχουν δώσει καμία ενημέρωση για το firmware ... Οπότε μάλλον δεν παίζει κάτι τέτοιο... Ωστόσο μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις μια επαναφορά του Router σε εργοστασιακές ρυθμίσεις να δεις άμα δεις καμία διαφορά...(για να το κάνεις επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις , ενώ είναι ήδη ανοιγμένη η συσκευή , πατάς παρατεταμένα για 10 δευτερόλεπτα το reset button δίπλα από το power on/off) Διαφορετικά μάλλον πας για καινούριο... Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από vAg0s97
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα