Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, pontez2 said:

Ορισμένες φορές δε καταλαβαίνω τη λογικη μας (εδω δεν απευθηνομαι σε εσένα Snoob). Απ τη μια είμαστε αούγκανοι, αλλά αν αποφασίσουμε να πάμε νόμιμα, όντας εμείς νόμιμοι, θα εκνευρίσουμε τον γειτονα και θα έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι σωστά;

Παμε παλι γιατι προφανως υπαρχει προβλημα στην κατανοηση του προφανους.

Σε σχεση με το να παιρνει καποιος το νομο στα χερια του, σαφεστατα ειμαι υπερ της νομιμης οδου για τα προβληματα που δεν επιλυονται με συνενοηση. Αυτο που συμβουλευω ειναι οτι οποιος προτιθεται -επωνυμα- να κανει τετοιου τυπου καταγγελιες για τετοιου τυπου παραβασεις, να εχει υποψιν του την ιδιοσυγκρασια αυτου με τον οποιο αντιμαχεται και το τι ειναι ικανος να δωσει ως αντιποινα (λογω ιδιοσυγκρασιας). Δεν τιθεμαι κατα της νομιμης οδου, εξηγω τις ιδιοτυπες συνεπειες που προκαλουνται λογω των αουγκανων. Και δεν μιλαω για σεναρια που βγαζω απο την κοιλια μου, αλλα για πραγματικοτητες των οποιων γινομαστε μαρτυρες σε καθημερινη βαση.

Θα εκλεινα εδω, αλλα επιβαλλεται να στο κανω πενηνταρακια μπας και αντιληφθεις το αυτονοτο.

Πολιτης που παρκαρει τη μηχανη του παρανομα και κατα τροπο ωστε να καβατζωνει 2η θεση για παρτη του αγνοωντας οτι δημιουργει προβλημα σε ολους στη γειτονια και που χρειαζεται για αυτο το θεμα νομικη διαδικασια μπας και συμμορφωθει, ΕΙΝΑΙ αουγκανος. Συνεπως οι πιθανοτητες να συμμορφωθει και να μην ξαναενοχλησει αν τον πας νομικα ειναι ελαχιστες, ενω πολυ περισσοτερες ειναι να κανει escalate την κινηση σου, με τον τροπο που ξερει...Αν εσυ αυτο το βλεπεις σαν καλο tradeoff/ρισκο κανενα προβλημα, απλα εκτος απο σενα υπαρχουν κι αλλοι που αν δεν μπορουν να σκεφτουν το προφανες, καλα ειναι να τους το δειξουμε.

Τελος, αν σε ενδιαφερει να συνεισφερεις στη συζητηση και στην ανταλλαγη αποψεων δεν χρειαζεσαι τετοια τσιτατα για να βοηθησεις την -οποια- επιχειρηματολογια σου:

9 hours ago, pontez2 said:

Με βάση τη παραπάνω λογική, αν αυριο σας κλέψει κάποιος, μη καλέσετε αστυνομία. Μπορει να εκνευριστεί ο άνθρωπος και να βρειτε μετά σπασμένο κανα αμάξι σας.

Στο παρον τοπικ μιλαμε για προστριβες της πλακας μεταξυ γειτονων και οχι εγκληματικες συμπεριφορες σαν αυτη που αναφερεις. Και πουθενα δεν εγραψα οτι ακολουθουμε το ιδιο procedure ειτε δε τα βρισκουμε με το γειτονα, ειτε αν μας αδειασουν το σπιτι κλεφτες...Οτι εγραψα αφορα το τοπικ και περιπτωσεις σαν του ts.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε η φάση με τους αουγκανους. Ως μέσοι πολίτες είμαστε και αουγκανοι οπότε έχει δίκιο ο midi. Τι να τον φέρεις τον αστυνομικό; Αφού στο τέλος θα τσακωθείτε. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, webparts είπε

Δεν ειναι αστειο μαν.Μας εχουν περασει το "μην εισαστε ρουφιανοι" με αποτελεσμα να ζοριζομαστε να σηκωσουμε το τηλεφωνο και να κανουμε καταγγελια για να μη μαθευτει και μας πουν ρουφιανους.Εγω πραγματικα δεν θα ειχα προβλημα να πω στα ισια σε καποιον οτι τον ρουφιανεψα,αλλα δε θα το εκανα απο φοβο για τα οποια αντιποινα οπως ζημιες στο αμαξι και στο παπι ή φολα στα σημεια που βγαζω τα σκυλια μου.

Δεν έχεις άδικο.δικιο εχεις.

πλακα κάνω με την κουκούλα που λέω.παλι καλά που ποτε δεν είχα πρόβλημα παρκινγκ.ειδικα τωρα που έχω κλειστό παρκ για το αμάξι μαζι με την μηχανή.παλι καλά που δεν εχω τέτοια θέματα.

• Like 1
Δημοσ.

Οτι και αν κανετε προσεξτε τα αντιποινα,οι πιθανοτητες ειναι εναντιον σας.

Και οπως εχει δειξει η ιστορια,οι νομιμες λυσεις δεν ειναι αποτελεσματικες,οποτε καθενας κρινει και ρισκαρει.

Απο την αλλη,συμβαινουν και ατυχηματα..

21 ώρες πριν, mp123 είπε

Δεν έχεις άδικο.δικιο εχεις.

πλακα κάνω με την κουκούλα που λέω.παλι καλά που ποτε δεν είχα πρόβλημα παρκινγκ.ειδικα τωρα που έχω κλειστό παρκ για το αμάξι μαζι με την μηχανή.παλι καλά που δεν εχω τέτοια θέματα.

Καλοσοριζω το χαβαλε,απλα ειναι πολυ δύσκολο ζητημα αυτο..

Εχω κανει τηλεφωνα στην τροχαια ( για επικινδυνους οδηγους ) και οταν το ανεφερα σε καποια συζητηση με γνωστους η αντιδραση τους εκλινε προς το ρουφιανος.

Εδω Καλαματα επειδη ειναι μικρη σχετικα κοινωνια αυτες οι καταγγελιες εχουν αποτελεσμα,καθως οι επικινδυνοι ειναι ηδη στιγματισμενοι και στο επομενο μπλοκο τους περιλαμβάνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς ετσι οπως τα λες ειναι.το να καλέσεις αστυνομία μετά θα εχεις αντίποινα η το στίγμα του ρουφιάνου.αμα ο άλλος είναι ζώον δεν βγάζεις άκρη.

Τουλάχιστον στην πόλη που ζεις εχεις ποιότητα ζωής δεν είναι το χαλί της Αθήνας Πειραιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παρκαρω συνεχεια εξω απο την πολυκατοικία που μενω εχει πολυ χωρο για να παρκαρουν κι αλλα αμαξια απο διπλανες πολυκατοικιες. Ο ιδιοκτητης δεν μπορει να βαλει αριθμιμενες θεσεις, ολα ειναι ατυπα. 

Κανενα θεμα ως εδω πάντα εβρισκα και το εβαζα, ειδικα το βραδυ το εβαζα σε πολυ καλη θεση. Η απο κατω μου το παρατουσε οπου εβρισκε, δεν ξερω τι παιχτηκε τελευταια που επιασα δουλεια, αρχισε να το βαζει στην θεση που συνηθως εβαζα εγω το δικο μου. Λεω οκ θα το βαλω παραδίπλα, χωρις να με πειραξει αυτο, αφου εβρισκα παρκινγκ παλι.

Ερχεται το ρεπο μου, βαζω το αμαξι στην παλια του θεση αφου το βρηκα κενο, την αλλη μερα βρηκα το μπροστινο λαστιχο που τα χα βαλει πριν 1,5 μηνα με σπασμενη βαλβιδα.

Πηγα τι εφτιαξα και οποτε βρω κενη θεση το ξαναβαζω, αν ξαναβρω λαστιχο κλαταρισμενο,  θα παρω πατατες και θα τα βουλωσω οσα ειναι σε σειρα. 

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.
On 2/1/2018 at 12:53 AM, Ntinaras said:

Απαγορευεται να ειναι παρκαρισμενο αυτοκινητο χωρις πληρωμενα τελη (αρα και πινακιδες) σε δημοσιο δρομο.

On 2/1/2018 at 1:04 AM, webparts said:

Αν καταλαβα καλα δεν ειναι σε δημοσιο δρομο.

On 2/1/2018 at 8:34 AM, gdriver said:

σε πυλωτή μάλλον το εγκατέλειψε. όχι σε δρόμο. κ προφανώς δε μένει στην οικοδομή αυτή , απλώς εργάζεται εκεί.

On 2/1/2018 at 8:54 AM, Ntinaras said:

Α, νομιζα οτι το εχει στο δρομο και το βαζει στη πυλωτη για να καβατζωνει θεση στο δρομο :P

αρα?? 

καλα κανει?? :P 

Δημοσ.

Το αν εχει πινακιδες δεν εχει σχεση απο την στιγμη που το παρκαρει στην πιλοτη. Οι θεσεις της πιλοτης ειναι "οποιος προλαβει"

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Το αν εχει πινακιδες δεν εχει σχεση απο την στιγμη που το παρκαρει στην πιλοτη. Οι θεσεις της πιλοτης ειναι "οποιος προλαβει"

Στην σύσταση ιδιοκτησιών της οικοδομής αναφέρεται το όποιο καθεστώς ισχύει για τις θέσεις στάθμευσης της πυλωτής.

• Moderators
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Ως προς τι ;

Αν θυμαμαι καλα ως προς το οτι δεν μπορεί να "νοικιάζεται ο χώρος της πιλοτής σε ενα άτομο και θεωρείται κοινόχρηστος χώρος (για τους ένοικους).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Όποιος προλάβει, κατ'αναλογία όμως με το ποσοστό συνιδιοκτησίας του οικοπέδου που αντιστοιχεί στην ιδιοκτησία/μίσθιο... δλδ ιδιοκτήτης/ενοικιαστής διαμερίσματος που αντιστοιχεί σε μια θέση στάθμευσης στον κοινόχρηστο χώρο, δεν μπορεί να παρκάρει όσα αυτοκίνητα γουστάρει γιατί "πρόλαβε".

Και νομίζω ότι ναι μεν δεν μπορούν να προσδιοριστούν εμπράγματα δικαιώματα επί της πυλωτής (με σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας κτλ), αλλά γίνεται κατόπιν συμφωνίας να υπάρξει αντιστοίχηση θέσεων με διαμερίσματα, απλά οι θέσεις παραμένουν τυπικά κοινόχρηστες και άρα δεν μπορούν να εκμισθωθούν σε τρίτους - γι'αυτό νομίζω είχε γίνει η φασαρία.

Δημοσ.

Να δω αν κατάλαβα καλά...

Ο TS παραπονιέται διότι ένας με γαϊδουρινή συμπεριφορά, παρκάρει ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ και δε μπορεί εύκολα ο ίδιος να βρει θέση ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ για να παρκάρει. κι έτσι λοιπόν δημιουργείται το πρόβλημα.

όπως λέει ο λαός.....2 γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα.

Βέβαια αν μπορούσε να παρκάρει ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, δε θα το έκανε θέμα και δε θα είχε κανείς γαϊδουρινή συμπεριφορά 

ποιος είπαμε έχει τη γαϊδουρινή συμπεριφορά;

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...