phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Snoob είπε Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις. Αν αύριο με κλέψει κάποιος, θα καλέσω την αστυνομία. Αν δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών, ας πούμε, και μου έχει κλέψει αυτός ο κάποιος ένα κιλό πρέζα. Γιατί τότε, τι ακριβώς θα καταγγείλω; Ανάλογα (προφανώς άλλης βαρύτητας), όταν εγώ και όλη η γειτονιά παρκάρουμε παράνομα, και το θέμα μας είναι πως ένας από όλους, εκτός από παράνομος, είναι και θρασύς, και καβατζώνει μια θέση συνέχεια στο πεζοδρόμιο, πώς ακριβώς θα προσφύγουμε στην τροχαία; Εκεί, προφανώς αν μαθευτεί ποιος φώναξε την τροχαία και "έκαψε" όλη τη γειτονιά (και όχι μόνο τον θρασύ, αφού προφανώς θα περάσουν ένα χέρι κλήσεις όλους τους καβαλημένους στα πεζοδρόμια, εφόσον έκαναν -αν έκαναν- τον "κόπο" να εμφανιστούν) θα υπάρξει θέμα. Στο νόμο στρέφεσαι όταν είσαι εντάξει. Όταν κοιτάμε να δούμε ποιος παρανομεί περισσότερο και ποιος λιγότερο, ο νόμος παύει να είναι και τόσο χρήσιμος. Δε μπορώ να πω πως συμφωνώ απόλυτα. Όλοι παράνομοι είμαστε, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, ειδικά με τον ΚΟΚ. Μιας και αφορά κι εμένα το παράδειγμα αφού ενίοτε παρκάρω κι εγώ το δικό μου στο πεζοδρόμιο, και χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο; Υποθέτουμε ότι πάρκαρα χθες το δικό μου στο πεζοδρόμιο, σήμερα το πάρκαρα νόμιμα, και πιάνω το γείτονα να βάζει καφάσια μπροστά από την είσοδό του για να έχει να παρκάρει όταν γυρίσει. Δε μπορώ να το καταγγείλω δηλαδή, επειδή χθες ήμουν παράνομος; Τι άκυρο είναι αυτό; Δηλαδή το σκεπτικό σου είναι το «με τι μούτρα θα καταγγείλω κάποιον που παρανομεί, επειδή έχω κι εγώ λερωμένη τη φωλιά μου»; Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από phanispal
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, phanispal είπε [...] Τι άκυρο είναι αυτό; Έχεις διαβάσει καθόλου τη συγκεκριμένη περίπτωση που περιγράφει ο ts; Αν όχι, εν συντομία: είναι μια ολόκληρη περιοχή με θέμα στο πάρκινγκ. Το αποτέλεσμα είναι να καβαλάνε συστηματικά τα πεζοδρόμια. Ένας από τους γείτονες, εκτός από συστηματικά παράνομος είναι και θρασύς, αφού καβατζώνει θέση με τη μηχανή του. Φωνάζοντας την τροχαία, τους καις όλους. Κι αυτούς που "δεν σου φταίνε". Και θα βρεθείς απέναντι όχι μόνο με τον θρασύ, αλλά και με τους άλλους, που "δεν σου φταίνε". Δεν είσαι δηλαδή μόνο "χτες", παράνομος, είσαι συνέχεια. Και σε μια περιοχή που για τον άλφα ή βήτα λόγο η παρανομία είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, θέλεις πραγματικά να ανοίξεις τέτοια ιστορία και να γίνεις στόχος άλλων 15; Ρώτα με τώρα ξανά για το άκυρο που έλεγες. 2
phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Ακριβώς το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό γίνεται και στη γειτονιά που μένω τώρα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να παρκάρω πιο μακριά, αρκεί να μην επικρατεί αυτό το φαινόμενο του καβατζώματος θέσεων. Είπα πιο πάνω ότι μόνο σε τρεις κατοικίες δίπλα μου, έχουν καβατζωθεί πέντε θέσεις. Λίγο πιο πέρα είναι κανά δυο ακόμα. Αν δεν έπαιζε ύπουλο καβάτζωμα δε θα με απασχολούσε σε αυτό το βαθμό. Καταλαβαίνω τι λες, όπως καταλαβαίνω τι έλεγες και στο νήμα με το φακελάκι, παρόλ' αυτά δε συμφωνώ απόλυτα, και θεωρώ πως με αυτές τις τακτικές εκτός του να κάνουμε τη δουλειά μας, διαιωνίζουμε και αυτή την κατάσταση. Δηλαδή για να μην ανοίξω τέτοια ιστορία και γίνω στόχος άλλων 15, για να μη χρειαστεί να εμπιστευτώ το χειρούργο που έχω σκοπό να καταγγείλω, μπλα μπλα μπλα, επιλέγω να μην ασχοληθώ καν και να κοιτάω το (υποτιθέμενα) καλύτερο για εμένα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δεν συνεννοούμαστε, φοβάμαι. Και την τροχαία να φωνάξει, κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, εφόσον δεχτούμε ότι παρανομούν από ανάγκη. Δεν θα φυτρώσουν θέσεις στάμευσης αν έρθει η αστυνομία και αρχίσει να κόβει κλήσεις/μαζεύει πινακίδες. Για να πληγεί, λοιπόν, ο έξτρα παράνομος, θα πληγούν και όλοι οι άλλοι. Με μία φορά θα ψάχνουν να δουν ποιος τους έκανε την ζημιά, και φυσικά δεν θα αλλάξει κανείς συμπεριφορά. Αν ξαναγίνει, τότε θα στοχοποιηθεί αυτός που τους φωνάζει την αστυνομία. Την κατάσταση, λοιπόν, τη διαιωνίζουμε με πολλούς τρόπους. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως τη διαιωνίζουμε βαφτίζοντας "χώρους στάθμευσης" το πεζοδρόμιο (βλ. τίτλο νήματος). Την κατάσταση, ενδεχομένως, θα έλεγε κάποιος ότι τη διαιωνίζουμε θεωρώντας πρόβλημα το "ύπουλο καβάτζωμα" και όχι τη διαρκή κατάληψη των πεζοδρομίων. Στο θέμα μας, και κλείνω με αυτό, γιατί τα έχω γράψει ήδη πάμπολλες φορές και επαναλαμβάνομαι, άρα μάλλον δεν μπορώ να εκφραστώ αρκετά καλά και δεν υπάρχει λόγος να το κουράζω άλλο: Τον έπιασαν, του μίλησαν, τίποτε (big huge surprise εδώ...) Μετά, ή κάνεις το ίδιο (καβατζώνεις δική σου θέση), ή δεν ασχολείσαι (όπως έγραψα από την αρχή). Νόμιμες λύσεις εκεί που παρανομούν όλοι, δεν υπάρχουν. Ουτοπικά, ναι, για να λέμε "γίνε η αλλαγή που θες να δεις" κτλ. Πρακτικά, η τροχαία δεν μπορεί να σου λύσει κανένα τέτοιο θέμα.
Ntinaras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Snoob είπε Δεν συνεννοούμαστε, φοβάμαι. Και την τροχαία να φωνάξει, κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί, εφόσον δεχτούμε ότι παρανομούν από ανάγκη. Δεν θα φυτρώσουν θέσεις στάμευσης αν έρθει η αστυνομία και αρχίσει να κόβει κλήσεις/μαζεύει πινακίδες. Για να πληγεί, λοιπόν, ο έξτρα παράνομος, θα πληγούν και όλοι οι άλλοι. Με μία φορά θα ψάχνουν να δουν ποιος τους έκανε την ζημιά, και φυσικά δεν θα αλλάξει κανείς συμπεριφορά. Αν ξαναγίνει, τότε θα στοχοποιηθεί αυτός που τους φωνάζει την αστυνομία. Την κατάσταση, λοιπόν, τη διαιωνίζουμε με πολλούς τρόπους. Θα μπορούσε να πει κάποιος πως τη διαιωνίζουμε βαφτίζοντας "χώρους στάθμευσης" το πεζοδρόμιο (βλ. τίτλο νήματος). Την κατάσταση, ενδεχομένως, θα έλεγε κάποιος ότι τη διαιωνίζουμε θεωρώντας πρόβλημα το "ύπουλο καβάτζωμα" και όχι τη διαρκή κατάληψη των πεζοδρομίων. Στο θέμα μας, και κλείνω με αυτό, γιατί τα έχω γράψει ήδη πάμπολλες φορές και επαναλαμβάνομαι, άρα μάλλον δεν μπορώ να εκφραστώ αρκετά καλά και δεν υπάρχει λόγος να το κουράζω άλλο: Τον έπιασαν, του μίλησαν, τίποτε (big huge surprise εδώ...) Μετά, ή κάνεις το ίδιο (καβατζώνεις δική σου θέση), ή δεν ασχολείσαι (όπως έγραψα από την αρχή). Νόμιμες λύσεις εκεί που παρανομούν όλοι, δεν υπάρχουν. Ουτοπικά, ναι, για να λέμε "γίνε η αλλαγή που θες να δεις" κτλ. Πρακτικά, η τροχαία δεν μπορεί να σου λύσει κανένα τέτοιο θέμα. Πρεπει ομως καποια στιγμη να τελειωνει αυτο προβλημα με το αναρχο παρακρισμα στην ελλαδα. Αν δεν εχεις θεση σταθμευσης ειναι δικο σου προβλημα, δεν θα ταλαιπωρεις τους αλλους για την δικη σου βολεψη. Να πας να παρκαρεις 30 χλμ μακρια, η να μην παρεις αυτοκινητο. Οταν αγοραζει ο καθενας 2-3 αυτοκινητα, μετα καθεται και γκρινιαζει γιατι ο δημος και το κρατος δεν του παρεχει 5 θεσεις οπου εχει να παει, γιατι ο ελληναρας θελει να παρκαρει ακριβως απ εξω για να κοιταει με καμαρι το χρεπι που αγορασε με 72 δοσεις. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από Ntinaras 2
Shadows Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δεν θα τελειωσει ποτε το αναρχο παρκαρισμα και απο τον σχεδιασμο της ιδιας της πολης-εων και απο τον αριθμο των αμαξιων ανα κατοικο. Μοναδικη λυση θα ηταν πολυοροφα παρκινγκ που θα καλυπταν μεγαλο μερος των κατοικων(ουτοπια),αλλα θα ερχοταν σε αντιθεση με την μηδενικη διαθεση του μεσου ελληνα να περπατησει πανω απο 10 λεπτα απο το αμαξι στο σπιτι συν το γεγονος οτι θα επρεπε να πληρωνουν σε αντιθεση με την τσαμπα θεση. 2
Zerg13 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Οταν γινει μια τηλεφωνικη καταγγελια ζητανε ονομα; Αν ναι, το λενε και στον αλλον, σας καταγγειλε αυτος κυριε;
Ntinaras Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Shadows είπε Δεν θα τελειωσει ποτε το αναρχο παρκαρισμα και απο τον σχεδιασμο της ιδιας της πολης-εων και απο τον αριθμο των αμαξιων ανα κατοικο. Μοναδικη λυση θα ηταν πολυοροφα παρκινγκ που θα καλυπταν μεγαλο μερος των κατοικων(ουτοπια),αλλα θα ερχοταν σε αντιθεση με την μηδενικη διαθεση του μεσου ελληνα να περπατησει πανω απο 10 λεπτα απο το αμαξι στο σπιτι συν το γεγονος οτι θα επρεπε να πληρωνουν σε αντιθεση με την τσαμπα θεση. Οσες θεσεις παρκινγκ και να υπηρχαν, παλι θα ειχαμε προβλημα, γιατι πολυ απλα θα αγοραζαμε περισσοτερα και μεγαλυτερα αυτοκινητα.
phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Shadows είπε Μοναδικη λυση θα ηταν πολυοροφα παρκινγκ που θα καλυπταν μεγαλο μερος των κατοικων(ουτοπια),αλλα θα ερχοταν σε αντιθεση με την μηδενικη διαθεση του μεσου ελληνα να περπατησει πανω απο 10 λεπτα απο το αμαξι στο σπιτι συν το γεγονος οτι θα επρεπε να πληρωνουν σε αντιθεση με την τσαμπα θεση. Ότι αποτελεί λύση δηλαδή το να έχεις πάρκινγκ σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια. Λες και το αυτοκίνητο το παίρνεις μόνο για να πας ταξίδια ή έστω στη δουλειά σου. Εδώ έχει πάρκινγκ ο άλλος, και επειδή ξέρει ότι σε ένα τέταρτο θα ξαναφύγει δεν το βάζει μέσα, αλλά το παρκάρει έξω αφού βρίσκει άδεια θέση, και αφού δεν είναι υποχρεωμένος απ' το νόμο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη δική του θέση. Μπορεί να είναι ψιλομαλακία να βαριέται τα ανέβα-κατέβα, τα άνοιξε-κλείσε, αλλά πώς να το κάνουμε, δεν απαγορεύεται κιόλας. Κι εσύ λες για ψύλλου πήδημα να περπατάμε δεκάλεπτα. Τι ώρα;
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 33 λεπτά πριν, phanispal είπε Ότι αποτελεί λύση δηλαδή το να έχεις πάρκινγκ σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια. Λες και το αυτοκίνητο το παίρνεις μόνο για να πας ταξίδια ή έστω στη δουλειά σου. Εδώ έχει πάρκινγκ ο άλλος, και επειδή ξέρει ότι σε ένα τέταρτο θα ξαναφύγει δεν το βάζει μέσα, αλλά το παρκάρει έξω αφού βρίσκει άδεια θέση, και αφού δεν είναι υποχρεωμένος απ' το νόμο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τη δική του θέση. Μπορεί να είναι ψιλομαλακία να βαριέται τα ανέβα-κατέβα, τα άνοιξε-κλείσε, αλλά πώς να το κάνουμε, δεν απαγορεύεται κιόλας. Κι εσύ λες για ψύλλου πήδημα να περπατάμε δεκάλεπτα. Τι ώρα; Το να παρκάρει έξω από το δικό του πάρκινγκ δεν είναι πρόβλημα. Ίσα ίσα αν έχει δύο αυτοκίνητα είναι και καλό. Μια θέση παραπάνω για τους άλλους. Αλλά και ένα να έχει δεν τρώει καμιά θέση, δεν θα μπορούσε να παρκάρει άλλος εκεί.
phanispal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Όχι, εγώ λέω να παρκάρει σε άλλη θέση, και να στο εξηγήσω γιατί η αλήθεια είναι ότι ακούγεται οξύμωρο και υπερβολικό. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που για να παρκάρεις ακριβώς έξω απ' το δικό σου parking, μπορεί να χωράς ίσα-ίσα, και να χρειάζονται μανούβρες. Παράλληλα, την ώρα που έρχεσαι να παρκάρεις γνωρίζοντας ότι θα ξαναφύγεις μετά από π.χ. 10 λεπτά, βρίσκεις πιο άνετο χώρο σε θέση που είναι για όλους. Ο νόμος απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύει να σταθμεύσεις όπου θέλεις, ούτε σε υποχρεώνει να σταθμεύεις είτε μέσα στο parking σου, είτε ακριβώς απ' έξω. Είναι άτυπος κανόνας αυτός που λέει ότι κοιτάω να βολευτούν και οι άλλοι. Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω πιο πάνω, είναι ότι το να έχεις δική σου θέση σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια δεν έχει και πολύ νόημα.
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, odys03 είπε Είχαμε και εμείς έναν μάγκα κάποτε. Ύστερα από προκλητική συμπεριφορά επι αρκετό καιρό, ξαφνικά κάτι συνέβη και τώρα παρκάρει τόσο μακρυά που δεν έχουμε δει το αυτοκίνητο του! Για κανά χρόνο ήταν ο πιο μάγκας της πολυκατοικίας. Μετά έστρωσε. Υποψιάζομαι του συνέβη κάτι σοκαριστικό που τον έκανε να αναθεωρήσει την φιλοσοφία του. Ετσι ειχαμε και εμεις ενα μαγκα που σε περιοχη με προβλημα παρκαρε μονιμως το αμαξι σε θεση για 2 και το αφηνε εκει για μερες,η αφηνε τη μηχανη για να κραταει θεση. Μια φορα λοιπον αγορασα μια λακτα,εφαγα τη μιση και εγινε αυτο στο παραθυρο του αυτοκινητου του.Για κανα δυο μηνες το παρκαρε 2 τετραγωνα πιο κατω και μετα επεστρεψε. Επανελαβα το σκηνικο με τη λακτα και εκτοτε δεν τον ξαναειδα να το βαζει εκει.Προφανως εγινε προβλημα καποιου αλλου,αλλα τι να κανεις.. 1 ώρα πριν, zio10 είπε Το να παρκάρει έξω από το δικό του πάρκινγκ δεν είναι πρόβλημα. Ίσα ίσα αν έχει δύο αυτοκίνητα είναι και καλό. Μια θέση παραπάνω για τους άλλους. Αλλά και ένα να έχει δεν τρώει καμιά θέση, δεν θα μπορούσε να παρκάρει άλλος εκεί. Η παλια γειτονια μου ηταν αυτο που συζητατε,αλλα οι τυποι παρκαραν τα αμαξια σε κανονικες θεσεις,οχι μπροστα στα παρκινγκ τους. Μιλαμε για πολλες ροχαλες.. 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Όχι, εγώ λέω να παρκάρει σε άλλη θέση, και να στο εξηγήσω γιατί η αλήθεια είναι ότι ακούγεται οξύμωρο και υπερβολικό. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που για να παρκάρεις ακριβώς έξω απ' το δικό σου parking, μπορεί να χωράς ίσα-ίσα, και να χρειάζονται μανούβρες. Παράλληλα, την ώρα που έρχεσαι να παρκάρεις γνωρίζοντας ότι θα ξαναφύγεις μετά από π.χ. 10 λεπτά, βρίσκεις πιο άνετο χώρο σε θέση που είναι για όλους. Ο νόμος απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύει να σταθμεύσεις όπου θέλεις, ούτε σε υποχρεώνει να σταθμεύεις είτε μέσα στο parking σου, είτε ακριβώς απ' έξω. Το θεμα ειναι να μην εισαι γαιδουρι και αφηνεις το αμαξι εκει ολη μερα ( και ολη νυχτα ) . Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από webparts 1
mp123 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Zerg13 είπε Οταν γινει μια τηλεφωνικη καταγγελια ζητανε ονομα; Αν ναι, το λενε και στον αλλον, σας καταγγειλε αυτος κυριε; Όχι.απλος θα φορέσεις μια κουκούλα να τον δώσεις στεγνά.
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, phanispal είπε Όχι, εγώ λέω να παρκάρει σε άλλη θέση, και να στο εξηγήσω γιατί η αλήθεια είναι ότι ακούγεται οξύμωρο και υπερβολικό. Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που για να παρκάρεις ακριβώς έξω απ' το δικό σου parking, μπορεί να χωράς ίσα-ίσα, και να χρειάζονται μανούβρες. Παράλληλα, την ώρα που έρχεσαι να παρκάρεις γνωρίζοντας ότι θα ξαναφύγεις μετά από π.χ. 10 λεπτά, βρίσκεις πιο άνετο χώρο σε θέση που είναι για όλους. Ο νόμος απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύει να σταθμεύσεις όπου θέλεις, ούτε σε υποχρεώνει να σταθμεύεις είτε μέσα στο parking σου, είτε ακριβώς απ' έξω. Είναι άτυπος κανόνας αυτός που λέει ότι κοιτάω να βολευτούν και οι άλλοι. Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να πω πιο πάνω, είναι ότι το να έχεις δική σου θέση σε απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια δεν έχει και πολύ νόημα. Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα γιατί λες ότι είναι καλύτερα να παρκάρει αλλού. Εγώ πιστεύω πως αν δεν το βάζει μέσα καλύτερα να κλείνει το δικό του πάρκινγκ. Επίσης δεν το βρίσκω παράλογο να μην το βάζει στο πάρκινγκ αν είναι να ξαναφύγει σύντομα, ειδικά αν είναι κανένα δύσκολο πάρκινγκ. Εγώ πχ έχω μια θέση που είναι αρκετά ζόρι να μπεις και να βγεις, αν μπορούσα να το μισοβάζω χωρίς να κλείνω κανέναν θα το έκανα.
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 55 λεπτά πριν, mp123 είπε Όχι.απλος θα φορέσεις μια κουκούλα να τον δώσεις στεγνά. Δεν ειναι αστειο μαν.Μας εχουν περασει το "μην εισαστε ρουφιανοι" με αποτελεσμα να ζοριζομαστε να σηκωσουμε το τηλεφωνο και να κανουμε καταγγελια για να μη μαθευτει και μας πουν ρουφιανους.Εγω πραγματικα δεν θα ειχα προβλημα να πω στα ισια σε καποιον οτι τον ρουφιανεψα,αλλα δε θα το εκανα απο φοβο για τα οποια αντιποινα οπως ζημιες στο αμαξι και στο παπι ή φολα στα σημεια που βγαζω τα σκυλια μου. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις