Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τις ημέρες και τις ώρες που αυτός έχει τη μηχανή η το αυτοκίνητο σταθμευμένο εκεί εσύ το δικό σου που το βάζεις ;  αν ένας κακός γείτονας χωρίς μηχανή έπιανε τι συγκεκριμένη θέση με το όχημά του θα του ζητούσες να την έχετε εκ περιτροπής ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, pontez2 said:

Θεωρεις τον εαυτό σου αούγκανο?

Μολις μου απαντησεις σε τι ακριβως βοηθαει τη συζητηση επι του θεματος το συγκεκριμενο ερωτημα, τοτε θα σου δωσω και απαντηση. Διαφορετικα σου επιστρεφεται η ερωτηση.

9 hours ago, pontez2 said:

Όλα θέμα προσέγγισης ειναι. Δε καλείς απευθείας τροχαία. Ενημερώνεις, βλέπεις τις αντιδράσεις, ψυχολογείς τον άλλο, καταλαβαίνεις αν σε παίρνει. 

Τι θα μου πει δηλαδή ο άλλος? Οχι μη βάζεις τη μηχανη διπλα απ τη δική μου? Η άμεση απάντηση ειναι το φωνάζουμε τη τροχαία και τα βρισκουμε και αν δω τη μηχανη μου να έχει γρατζουνιά σε θεωρώ υποπτο και μάλιστα ενημερώνω το κοντινότερο τμημα για τη συμπεριφορά σου.

Λύσεις υπάρχουν, αρκει εμεις να μη συμπεριφερόμαστε σαν αούγκανοι.

Γενικά οι περισσότεροι θέλουν την ησυχίας τους και αν μπλεχτεί η αστυνομία στα πόδια τους, τρελαίνονται ολοι. Οπότε ts αν μπορεις να πας νομικά, θα ηρεμήσεις. Αν όχι, κάνε την αγελάδα :-)

Τριχες κατσαρες, κατσαροτατες.

Θεμα προσεγγισης και ιστοριες. Οτι και αν σου πει ο αλλος, μολις προχωρησεις στο καλεσμα της τροχαιας ή οποιοδηποτε αλλου υπευθυνου εκτελεστικου οργανου, απλουστατα ο γειτονας θα εξαγριωθει μαζι σου, ειδικα, δε, αν υποστει νομικες συνεπειες λογω της καταγγελιας σου (απο προστιμο εως δικασιμο). Το τι μπορει να επακολουθησει δεν χρειαζεται πολλη φαντασια να το σκεφτεις, το εγραψα ηδη. Αν λοιπον εσυ βρεις την μηχανη σου σπασμενη και καλεσεις την τροχαια κατονομαζοντας ως υποπτο τον γειτονα, μαντεψε: Δεν θα καταφερεις απολυτως τιποτα αν δεν εχεις μαρτυρες ή αποδειξεις. Πιο πιθανο να μπλεξεις εσυ... Και (ξανα)μαντεψε: Προφανως και δεν θα εχεις ουτε απο το ενα, ουτε απο το αλλο, γιατι θα φροντισει για αυτο...Η νυχτα προσφερεται.

Και κατι που σου διαφευγει. Η τροχαια δεν φερει ευθυνη για τις κακοβουλες φθορες σε οχηματα, συνεπως και να την καλεσεις θα φας ακυρο. Ειναι προφανες λοιπον οτι δεν γνωριζεις ουτε την νομιμη οδο για να καταγγειλεις ενα τετοιο περιστατικο αλλα παρ'ολα αυτα τα συμπερασματα σου τα βγαζεις.

Επανερχομαι λοιπον, τριχες κατσαρες.

Καλη ειναι η νομιμη οδος και την υποστηριζω 101%, απλα θετω υποψιν οχι σε εσενα, αλλα στους υπολοιπους τις πιθανες τροπες που θα παρει μια τετοια κατασταση στην ελληνικη πραγματικοτητα. Εσυ συνεχισε να ονειρευεσαι οτι ζεις σε χωρα του εξωτερικου που Α. ο νομος εφαρμοζεται και Β. οι πολιτες σε συντριπτικο ποσοστο τον σεβονται χωρις να περναει απο το μυαλο τους ουτε η εκδικηση ουτε και τα "ξερεις ποιος ειμαι εγω" και αλλα χαριτωμενα γνωρισματα του μεσου Ελληνα πολιτη .

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
3 hours ago, adsl2+ said:

Τις ημέρες και τις ώρες που αυτός έχει τη μηχανή η το αυτοκίνητο σταθμευμένο εκεί εσύ το δικό σου που το βάζεις ;  αν ένας κακός γείτονας χωρίς μηχανή έπιανε τι συγκεκριμένη θέση με το όχημά του θα του ζητούσες να την έχετε εκ περιτροπής ;

Αν έχει παραδίπλα, αλλιώς ψάχνω και κάνω κύκλους σαν τον μαλακα μέχρι να βρω. Όπως τύχει.

Τί θες να πεις με την ερώτησή σου; Ότι σε μια γειτονία με πρόβλημα πάρκινγ δεν είναι κακό να πιάνει ένας μόνιμα μια θέση είτε είναι εκεί είτε όχι;

Προσπαθώ να καταλάβω τον συλλογισμό σου.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, funbreaker είπε

Τί ταλαιπωρία είναι αυτή, να κουβαλάω ογκόλιθους κάθε μέρα. Ε και τί θα γίνει, θα σταματήσει να παρκάρει εκεί;

Μην εισαι απολυτος... βαζε οτι θελεις..

Πιστευω πως θα σταματησει..

Αλλιως με 2ο ατομο σηκωνεις μηχανη και την βαλεις στην ακρη... για να παρκαρει καποιος...

Αν πεσει ομως ρουφιανια θα εχεις προβλημα.. ενω με τα εμποδιο δεν πειραζεις την περουσια του..! αν μαθει οτι εισαι εσυ και τσαμπουκαλεφτει ετοιμασου για ξυλο-ΝΤΟΥ...!!!!!!!!!!

Δημοσ.

ενα παρομοιο περιστατικο συμβαινει αυτη τη φορα στην πυλωτη της οικοδομης μου στο πατρικο μου.

ενας τυπος ,που απλα χρησιμοποιει γραφειο στο ισογειο ,και αμφιβαλω αν συμμετεχει στα εξοδα απο τα κοινοχρηστα και δεν ξερω καν αν θεωρειται ενοικος,εχει εγκαταλειψει χωρις πινακιδες το 1ο του αυτοκινητο και τις ωρες που εργαζεται βαζει μεσα και το 2ο που χρησιμοποιει πλεον.

το εγκαταλελειμενο αυτοκινητο ειναι μερικα χρονια και δεν ξερω κι εγω τι μπορει να εχει γυρω του η και μεσα του(πηγη εστιασης μικροβιων η οτι αλλο μπορει να φανταστει καποιος).

υπαρχει καποια νομιμη διοδος καθως απ οτι φαινεται δεν εχει την ευγενεια να το παει αλλου.

Δημοσ.

Απαγορευεται να ειναι παρκαρισμενο αυτοκινητο χωρις πληρωμενα τελη (αρα και πινακιδες) σε δημοσιο δρομο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Απαγορευεται να ειναι παρκαρισμενο αυτοκινητο χωρις πληρωμενα τελη (αρα και πινακιδες) σε δημοσιο δρομο.

Αν καταλαβα καλα δεν ειναι σε δημοσιο δρομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε πυλωτή μάλλον το εγκατέλειψε. όχι σε δρόμο. κ προφανώς δε μένει στην οικοδομή αυτή , απλώς εργάζεται εκεί.

Επεξ/σία από gdriver
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, YourTrueLegend είπε

Μολις μου απαντησεις σε τι ακριβως βοηθαει τη συζητηση επι του θεματος το συγκεκριμενο ερωτημα, τοτε θα σου δωσω και απαντηση. Διαφορετικα σου επιστρεφεται η ερωτηση.

Τριχες κατσαρες, κατσαροτατες.

Θεμα προσεγγισης και ιστοριες. Οτι και αν σου πει ο αλλος, μολις προχωρησεις στο καλεσμα της τροχαιας ή οποιοδηποτε αλλου υπευθυνου εκτελεστικου οργανου, απλουστατα ο γειτονας θα εξαγριωθει μαζι σου, ειδικα, δε, αν υποστει νομικες συνεπειες λογω της καταγγελιας σου (απο προστιμο εως δικασιμο). Το τι μπορει να επακολουθησει δεν χρειαζεται πολλη φαντασια να το σκεφτεις, το εγραψα ηδη. Αν λοιπον εσυ βρεις την μηχανη σου σπασμενη και καλεσεις την τροχαια κατονομαζοντας ως υποπτο τον γειτονα, μαντεψε: Δεν θα καταφερεις απολυτως τιποτα αν δεν εχεις μαρτυρες ή αποδειξεις. Πιο πιθανο να μπλεξεις εσυ... Και (ξανα)μαντεψε: Προφανως και δεν θα εχεις ουτε απο το ενα, ουτε απο το αλλο, γιατι θα φροντισει για αυτο...Η νυχτα προσφερεται.

Και κατι που σου διαφευγει. Η τροχαια δεν φερει ευθυνη για τις κακοβουλες φθορες σε οχηματα, συνεπως και να την καλεσεις θα φας ακυρο. Ειναι προφανες λοιπον οτι δεν γνωριζεις ουτε την νομιμη οδο για να καταγγειλεις ενα τετοιο περιστατικο αλλα παρ'ολα αυτα τα συμπερασματα σου τα βγαζεις.

Επανερχομαι λοιπον, τριχες κατσαρες.

Καλη ειναι η νομιμη οδος και την υποστηριζω 101%, απλα θετω υποψιν οχι σε εσενα, αλλα στους υπολοιπους τις πιθανες τροπες που θα παρει μια τετοια κατασταση στην ελληνικη πραγματικοτητα. Εσυ συνεχισε να ονειρευεσαι οτι ζεις σε χωρα του εξωτερικου που Α. ο νομος εφαρμοζεται και Β. οι πολιτες σε συντριπτικο ποσοστο τον σεβονται χωρις να περναει απο το μυαλο τους ουτε η εκδικηση ουτε και τα "ξερεις ποιος ειμαι εγω" και αλλα χαριτωμενα γνωρισματα του μεσου Ελληνα πολιτη .

Εκεί ακριβώς που κολλάει η δική σου εκτιμηση πως ο μέσος Έλληνας ειναι αούγκανος. Ανηκεις στον μέσο Έλληνα ή οχι; Eiσαι δηλαδή και εσύ αούγκανος; Βοηθάει στη συζήτηση να αντιληφθούμε πως ισχύει πάντα το γνωστό "φταίνε οι άλλοι".

Πάντως θεωρουμε δεδομένο οτι ο άλλος θα εξαγριωθεί αν καλέσουμε τροχαία-αστυνομία (καλύφθηκε το επιχείρημα της κακόβουλης φθοράς, το κοντινότερο τμημα ειπα οτι θα ενημερώσω οχι τη τροχαία. Το ξεκαθαρίζω στο ποστ μου. Απο που συμπέρανες οτι θα καλέσω τροχαία και για τις 2 περιπτωσεις?). Προκαλεί εντύπωση ο φόβος που υπάρχει για να λυθεί νομικά μια λύση

Τελικά η νόμιμη οδός ειναι τρίχες κατσαρές ή καλή? Διότι πάνω μας λες οτι αν καλέσουμε τροχαία θα έχουμε προβλημα απ τον αούγκανο, αλλά παρακάτω λες οτι υποστηρίζεις 100% τη νόμιμη οδό αλλά μας προειδοποιείς για τις συνέπειες.

Με βάση τη παραπάνω λογική, αν αυριο σας κλέψει κάποιος, μη καλέσετε αστυνομία. Μπορει να εκνευριστεί ο άνθρωπος και να βρειτε μετά σπασμένο κανα αμάξι σας.

Επεξ/σία από pontez2
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συγκρίνεις ανόμοιες καταστάσεις.

Αν αύριο με κλέψει κάποιος, θα καλέσω την αστυνομία. Αν δεν είμαι έμπορος ναρκωτικών, ας πούμε, και μου έχει κλέψει αυτός ο κάποιος ένα κιλό πρέζα. Γιατί τότε, τι ακριβώς θα καταγγείλω;

Ανάλογα (προφανώς άλλης βαρύτητας), όταν εγώ και όλη η γειτονιά παρκάρουμε παράνομα, και το θέμα μας είναι πως ένας από όλους, εκτός από παράνομος, είναι και θρασύς, και καβατζώνει μια θέση συνέχεια στο πεζοδρόμιο, πώς ακριβώς θα προσφύγουμε στην τροχαία;

Εκεί, προφανώς αν μαθευτεί ποιος φώναξε την τροχαία και "έκαψε" όλη τη γειτονιά (και όχι μόνο τον θρασύ, αφού προφανώς θα περάσουν ένα χέρι κλήσεις όλους τους καβαλημένους στα πεζοδρόμια, εφόσον έκαναν -αν έκαναν- τον "κόπο" να εμφανιστούν) θα υπάρξει θέμα.

Στο νόμο στρέφεσαι όταν είσαι εντάξει. Όταν κοιτάμε να δούμε ποιος παρανομεί περισσότερο και ποιος λιγότερο, ο νόμος παύει να είναι και τόσο χρήσιμος.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H συγκριση έγινε σε απάντηση του προηγούμενου ποστ όμως που γράφει κάτι διαφορετικο

Σαφως και αναφέρομαι σε περιπτώσεις που εγω ειμαι οκ με τον νομο.

Εγω ειμαι νόμιμος, δεν καβαλάω πεζοδρόμια και παρκάρω σαν άνθρωπος. Καλώ την αστυνομία, τροχαία, πυροσβεστική, τον ράμπο, ή απλά κάνω την αγελάδα για να μην εκνευρίσω τους γείτονες και υπάρξει "θέμα"; Γιατι προσωπικά, όσες φορές και αν χρειάστηκε να το κάνω, δεν ειχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Το πρόβλημα το ειχαν οι παράνομοι.

Ορισμένες φορές δε καταλαβαίνω τη λογικη μας (εδω δεν απευθηνομαι σε εσένα Snoob). Απ τη μια είμαστε αούγκανοι, αλλά αν αποφασίσουμε να πάμε νόμιμα, όντας εμείς νόμιμοι, θα εκνευρίσουμε τον γειτονα και θα έχουμε πρόβλημα. Υπάρχει κάτι που δεν αντιλαμβάνομαι σωστά;

Επεξ/σία από pontez2
  • Super Moderators
Δημοσ.

To να εκνευρίσεις το γείτονα είναι πάντοτε μια περίπτωση. Αν ο άλλος είναι αρκετά θρασύς, δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσεις ιδιαίτερα.

Απλά, επιμένω να αναφέρομαι στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εδώ δεν έχει (εύκολη) εφαρμογή η προσφυγή στο νόμο, που διαφορετικά κι εγώ θα πρότεινα.

Γενικά μιλώντας, ναι, παρά την απογοητευτική στάση των αρμοδίων αρχών σε διάφορα θέματα τήρησης του νόμου, προφανώς αυτό πρέπει να κάνουμε. Τώρα, αν ο προβληματικός είναι πορτιέρης σε νυχτερινό μαγαζί-ανθρωπόμορφη τρίφυλλη ντουλάπα, ο καθένας ζυγίζει τα πράγματα και πράττει ανάλογα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...