phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Προβλέπεται πρόστιμο 400€ για τις παράνομες καταλήψεις οδοστρώματος, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει να κάνεις επώνυμη καταγγελία, αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν, και ιδανικά να είσαι εκεί για να υποδείξεις ποιος και τι, συν ότι όταν θα έρθουν θα πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει σαφές ότι όντως ο τάδε διέπραξε παράβαση, και όχι να έρθουν και να βρουν απλά τον κουβά και ο τύπος να είναι άφαντος, η γυναίκα του να αλλάζει την υπηκοότητά της σε κινέζικη, κ.ο.κ.. Εκτός από όλα αυτά, ακόμα και να καταφέρεις να φάει το πρόστιμο, ακόμα και να γλιτώσεις τα αντίποινα, το πιθανότερο είναι να πάει να πάρει ένα σάπιο παπί και να το έχει μόνο για να το βάζει εκεί όταν θα θέλει να πάρει το αυτοκίνητο. Και εκεί πρακτικά δε μπορείς να του κάνεις κάτι. Η λύση έχουμε ξαναπεί, είναι είτε να πάψεις ν' ασχολείσαι, είτε να ασχοληθείς με τον τύπο, όπως επιθυμεί ο καθένας, άλλος με ήρεμη κουβέντα, άλλος με απειλές, άλλος με κλωτσομπούνια. 4 λεπτά πριν, pontez2 είπε Eσυ ακομα δεν έχεις φωνάξει τροχαία να τους αλλάξει τα φωτα? Μονο τα 3-4 μηχανάκια που λες οτι βάζει και κλείνουν θέση, στάνταρ ειναι αντικανονικά παρκαρισμένα. Είπαμε, αν δεν ασχοληθείς εσύ που σε ενοχλεί η κατάσταση, δε θα ασχοληθεί κανεις. Πλέον δεν αφήνω τιποτε χωρις αντιδραση. Πάντα νομιμη! Σου είπα, προς το παρόν παρανομώ κι εγώ και όταν δε βρίσκω στη γειτονιά και στα γύρω στενά, το παρκάρω στο πεζοδρόμιο απέναντι (αν βρω). Μέχρι στιγμής όλο και κάπου βρίσκω. Μαλακία, αλλά και να πάω να το παρκάρω κανά δεκάλεπτο μακριά (με τα πόδια), δε θα το κάνω. Και αν έρθει τροχαία να μου κόψει κλήση που το έχω στο πεζοδρόμιο, θα τους πάρει όλους η μπάλα. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, funbreaker είπε Ε δεν ξέρω με ακρίβεια λεπτού τι ώρα έρχεται και σιγά μην του στήσω και καρτέρι να χωθώ 3 sec πριν βάλει αυτός το αμάξι του. Δεν θέλω να έρθω να κάτσω να μαλώνω μιας και δεν έχει νόημα. Η μηχανή είναι ολόκληρη πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρκάρει παράνομα όπως και όλη η γειτονιά όμως. Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα για μια τέτοια γαιδουροσυμπεριφορά. Δεν κατάλαβα ότι παρκάρει στο πεζοδρόμιο. Και πάλι δύσκολα τα πράγματα όμως, παρτακισμός είναι. Πολύ διαδεδομένο φαινόμενο!
pontez2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Βρε παιδια, υπάρχουν νομιμες λύσεις, χωρις να ταλαιπωρήστε. Βάζει ο άλλος τη μηχανή κάθετα ή παράλληλα στο πεζοδρόμιο για να καβατζώσει θέση? Φέρνεις και τη δική σου μηχανή και τη βάζεις διπλα Πιάνει θέση με καφάσια, εμπόδια κτλ. Καλεις τροχαία Βγαζει το ένα αμάξι και βάζει το άλλο; Τσεκαρε πόσο κοντά ειναι σε στροφή, ή σε έξοδο γκαράζ. Βάση νόμου (και εμένα απο ασφαλιστικη μου το έχουν πει), δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα, 5 μέτρα πριν και μετά απο στροφή ή είσοδο/έξοδο νόμιμου γκαράζ. Κάνεις καταγγελία. Ναι γινεσαι ο σπαστικος της γειτονιάς αλλά θα αποκτήσεις την ηρεμία σου. Μονο με τον νομο και τα προστιμα βάζουν όλοι μυαλό. Για την ιστορία, τη μια και μοναδικη φορά που κάλεσα τροχαία να έρθει για παράνομο παρκάρισμα, ήρθαν μετά απο 30 λεπτά, έκοψαν κλήση και ξήλωσαν και πινακίδες. Και δεν αρκέστηκαν μονο σε αυτο. Άφησαν κλησεις στα μισά παρκαρισμένα αμάξια και μηχανές της γειτονιάς για διάφορες παρανομίες. Σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης αυτό. 2 1
funbreaker Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 2 hours ago, pontez2 said: Οπως εχω γράψει σε παλαιότερο παρόμοιο θέμα, εγω επραξα οπως παρακάτω: Πάρκαρα τη δική μου μηχανή, ακριβως στη θέση που ειχε παρκαρισμένη τη δική του, με τον ίδιο ακριβως τρόπο (παράλληλα στο πεζοδρόμιο) . Χωράνε και οι δυο χωρις να ακουμπάει η μια την άλλη. Γύρισε, άρχισε να γκαρίζει, έβριζε, προσπάθησε να τσακωθεί μαζί μου, πήγε να κουνησει τη μηχανή, κατέβηκα και του ειπα οτι καλώ αστυνομία αν την ακουμπήσει, η μηχανή έμεινε αμετακινητη για 1 εβδομάδα και μόλις πήγα να τη μετακινήσω, έβαλα τον ψιλικατζή να φέρει το παπί του. Ο τύπος, ο οποίος ειναι ο ορισμός του ψωρόμαγκα, έχει μειώσει τη συχνότητα καβατζόματος. Και οποτε βλέπω να επιμένει σε μια θέση, βάζω τη μηχανή μου. Να τονίσω οτι προσφατα έκανε το κορυφαίο και έβαλε διαγώνια τη μηχανή. Του είπα οτι αν δε τη μετακινήσει, θα του τη μετακινήσει γερανος τροχαίας. Ξέρει οτι υπάρχουν κάποιοι στη γειτονιά που θα τον πολεμάνε, οπότε αναγκάζεται να συμβιβαστει, βριζοντας θεους και δάιμονες. Ναι αλλά εγώ δεν έχω μηχανή, ούτε καν ποδήλατο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Για να φωνάξεις την τροχαία, επαναλαμβάνω, πρέπει να είσαι νόμιμος. Ο ΤS -και οι άλλοι στη γειτονιά- δεν είναι. Καβάλα στα πεζοδρόμια πορεύονται. Τους έχω τηλεφωνήσει άπειρες φορές για τσιμεντωμένους τενεκέδες, στην Αθήνα. Όσο τους είδες εσύ, στη Θεσσαλονίκη, άλλο τόσο τους είδα κι εγώ. Δεν ασχολούνται, πάρα πολύ απλά. Την παράνομη στάθμευση έχουν κάτι να κόψουν πρόστιμο, να πάρουν πινακίδες. Θα μαζέψουν τα καφάσια; Θα σηκώσουν τα τσιμέντα; Όχι.
mentoras28 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μενω Παγκρατι οποτε μπορειτε να καταλαβετε τι εχω περασει στο θεμα παρκινγκ. Εχω πλακωθει με καταστηματαρχες που θεωρουν οτι για καποιο λογο τους ανηκει η θεση εξω απο το μαγαζι τους . Εχω τσακωθει με γιαγιαδες που λενε οτι κρατανε την θεση και τωρα ερχεται ο ανδρας τους να παρκαρει. Εχω συχτηρισει μαλκες που τ αφηνουν σε στροφες με αποτελεσμα ειτε να μην χορας ειτε για να δεις αν ερχεται κανεις να πρεπει να βγαλεις την μιση μουρη εξω. Ποτε ομως δεν εχω τσαμπουκαλευτει με καποιον που αφησε την μηχανη του για να καβατζωσει θεση. (Και οχι δεν εχω μηχανη) . Στο δικο μου μυαλο μου απο την στιγμη που ο αλλος παρκαρει νομιμα την μηχανη του δεν εχω το δικαιωμα να του πω κατι. Βεβαια αν τυχει και την πετυχω την θεση αδεια την ωρα που κανει την τραμπα προφανως και θα παρκαρω και θα τσακωθω με οποιον εχει κατσει και "φυλαει " την θέση . 2
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, mentoras28 είπε Βεβαια αν τυχει και την πετυχω την θεση αδεια την ωρα που κανει την τραμπα προφανως και θα παρκαρω και θα τσακωθω με οποιον εχει κατσει και "φυλαει " την θέση . Αυτό έχει ενδιαφέρον. Νομικά πώς καλύπτεσαι; Πώς αποδεικνύεις ότι «φυλάει» τη θέση; Αφού παρκάρει τη νόμιμη μηχανή του στο δρόμο. 1
zio10 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτό έχει ενδιαφέρον. Νομικά πώς καλύπτεσαι; Πώς αποδεικνύεις ότι «φυλάει» τη θέση; Αφού παρκάρει τη νόμιμη μηχανή του στο δρόμο. Όταν ελευθερωθεί η θέση εννοεί, την ώρα που βγάζει τη μηχανή για να βάλει το αμάξι.
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το κατάλαβα. Και τι; Είναι κάτι νομικά επιλήψιμο; Υπάρχει νόμος που του αφαιρεί το δικαίωμα και που ορίζει ότι απαγορεύεται ο κάτοχος ενός οχήματος όταν ξεπαρκάρει να βάλει δικό του όχημα εκεί, και ότι αν πρέπει οπωσδήποτε να μπει άλλο όχημα εκεί, πρέπει υποχρεωτικά να ανήκει σε άλλον; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
mp123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Βρε παιδια, υπάρχουν νομιμες λύσεις, χωρις να ταλαιπωρήστε. Βάζει ο άλλος τη μηχανή κάθετα ή παράλληλα στο πεζοδρόμιο για να καβατζώσει θέση? Φέρνεις και τη δική σου μηχανή και τη βάζεις διπλα Πιάνει θέση με καφάσια, εμπόδια κτλ. Καλεις τροχαία Βγαζει το ένα αμάξι και βάζει το άλλο; Τσεκαρε πόσο κοντά ειναι σε στροφή, ή σε έξοδο γκαράζ. Βάση νόμου (και εμένα απο ασφαλιστικη μου το έχουν πει), δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα, 5 μέτρα πριν και μετά απο στροφή ή είσοδο/έξοδο νόμιμου γκαράζ. Κάνεις καταγγελία. Ναι γινεσαι ο σπαστικος της γειτονιάς αλλά θα αποκτήσεις την ηρεμία σου. Μονο με τον νομο και τα προστιμα βάζουν όλοι μυαλό. Για την ιστορία, τη μια και μοναδικη φορά που κάλεσα τροχαία να έρθει για παράνομο παρκάρισμα, ήρθαν μετά απο 30 λεπτά, έκοψαν κλήση και ξήλωσαν και πινακίδες. Και δεν αρκέστηκαν μονο σε αυτο. Άφησαν κλησεις στα μισά παρκαρισμένα αμάξια και μηχανές της γειτονιάς για διάφορες παρανομίες. Σε γειτονιά της Θεσσαλονίκης αυτό. Να υποθέσω πως μετά από αυτό δεν σου μιλάει κανένας στην γειτονια
mentoras28 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μαλλον δεν με καταλαβες. Κατα πασα πιθανοτητα δεν υπαρχει νομος που περιγραφεις αλλα δεν αντιλαμβανομαι και την συνδεση με αυτο που ειπα εγω. Απο κει και περα τουλαχιστον στην δικια μου γειτονια εχει τυχει πολλες φορες καποιος που καβατζωνει την θεση με καποιο αντικειμενο , να βαζει εναν ανθρωπο να μετακοινισει το αντικειμενο και στην θεση του αντικειμενού να μένει ο ανθρωπος μεχρις οτου ερθει ο αλλος που ειχε καβατζωσει την θεση του για να παρκαρει. Εγω αναφερομουν αν τυχον στο μεσοδιαστημα αυτο θελω να παρκαρω και δεν με αφηνει ο αλλος λεγοντας οτι κραταει την θεση θα εχουμε θεμα.
pontez2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 18 λεπτά πριν, mp123 είπε Να υποθέσω πως μετά από αυτό δεν σου μιλάει κανένας στην γειτονια Δεν ειμαι πλέον σε αυτή τη γειτονιά Αλλά και που ήμουν τοτε τι θα έλεγαν? Fun το καταλαβαίνω, τουλάχιστον εγω αυτό έκανα 1
phanispal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 35 λεπτά πριν, mentoras28 είπε Εγω αναφερομουν αν τυχον στο μεσοδιαστημα αυτο θελω να παρκαρω και δεν με αφηνει ο αλλος λεγοντας οτι κραταει την θεση θα εχουμε θεμα. Ώπα, αυτό είναι άλλο. Σαφώς και δεν μπορεί κανείς να σου πει «έρχεται να παρκάρει». Εννοείται ότι το βάζει όποιος προλάβει. 1
mp123 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Παλι καλα που εχω παρκινγκ κλειστο.αλλιως θα ειχα μαθει πολεμικες τεχνες να μην μου κολαει κανενας.νιντζα 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις