Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω σε μια γειτονιά που δεν υπάρχουν πιλοτές ούτε θέσεις πάρκινγκ σε αφθονία και όλοι παρκάρουν στο πεζοδρόμιο.

Ένας έξυπνος τύπος κλείνει μια θέση μόνιμα βάζοντας την μηχανή του και από πίσω υπάρχει ένα τεράστιο κενό.

Όταν επιστρέφει με το αυτοκίνητο παίρνει την μηχανή, βάζει από πίσω το αυτοκίνητο και ξαναβάζει την μηχανή μπροστά.

Προσωπικά δεν με πειράζει τόσο η μόνιμη κατάληψη της θέσης, όσο η γαιδουριά, η αδιαφορία και ο τρόπος σκέψης.

Ακόμα και οπτικά φαίνεται άσχημο, βλέπεις ένα χάος αυτοκινήτων παντού και σε μια γωνία μια κενή θέση μόνιμα (γιατί τα πρωινά λείπει) και μια μηχανή μπροστά.

Του το έχουν πει πολλές φορές άλλοι γείτονες αλλά δεν νοιάστηκε.

Μπορώ να κάνω κάτι για να του το κόψω; Καμιά ιδέα;

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά ευγενικά αν τον ξέρεις του μιλάς η του αφήνεις σημείωμα. Λογικά θα σε γράψει. 

Θεωρητικα μπορείς να μετακινήσεις την μηχανή εσυ, με κίνδυνο να κανείς ζημιά ωστόσο. Αν είναι παράνομα παρκαρισμένη μπορείς να φωνάξεις την τροχαία, βέβαια αν όλοι παρκάρετε εκεί, το να φωνάξεις την τροχαία θα ήταν λίγο υποκριτικό. 

Επεξ/σία από j0hnn1e
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. ποιές ώρες ο γείτονας βάζει τη μηχανή και επιστρέφει; θα περιμένεις με το αμάξι σου με τα alarm κοντά στην ώρα που έρχεται, μέχρι να έρθει να μετακινήσει τη μηχανή. μόλις τη μετακινήσει, τσουπ θα πας εσύ και θα πιάσεις τη θέση.

2. βρες ένα δίτροχο χρέπι και βάζε και εσύ παράλληλα με το δικό του.

Επεξ/σία από gdriver
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν θα δοκιμάσω καν να του μιλήσω γιατί του μίλησαν πολλοί άλλοι γείτονες και τους έγραψε.

Το να μετακινήσω εγώ την μηχανή δεν ξέρω αν γίνεται ούτε νομίζω πως είναι σωστό να το κάνω.

Αν φωνάξω την τροχαία θα γράψει και όλη την υπόλοιπη γειτονιά.

Είναι όλα πανω στο πεζοδρόμιο παράνομα παρκαρισμένα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, gdriver said:

ποιές ώρες ο γείτονας βάζει τη μηχανή και επιστρέφει; θα περιμένεις με το αμάξι σου με τα alarm κοντά στην ώρα που έρχεται, μέχρι να έρθει να μετακινήσει τη μηχανή. μόλις τη μετακινήσει, τσουπ θα πας εσύ και θα πιάσεις τη θέση.

Ε δεν ξέρω με ακρίβεια λεπτού τι ώρα έρχεται και σιγά μην του στήσω και καρτέρι να χωθώ 3 sec πριν βάλει αυτός το αμάξι του.

Δεν θέλω να έρθω να κάτσω να μαλώνω μιας και δεν έχει νόημα.

1 hour ago, zio10 said:

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, δεν κάνει κάτι παράνομο.. (εκτός αν παρκάρει παράνομα).

Η μηχανή είναι ολόκληρη πάνω στο πεζοδρόμιο. Παρκάρει παράνομα όπως και όλη η γειτονιά όμως.

Δεν μπορώ να δεχτώ πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα για μια τέτοια γαιδουροσυμπεριφορά.

Επεξ/σία από funbreaker
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν μπορεις να μετακινησεις τη μηχανη. Αλλα, μπορεις να περιμενεις να ελευθερωθει μια θεση διπλα στη μηχανη, ωστε να πας να παρκαρεις αναμεσα και να πιασεις και τις 2 θεσεις.

Δημοσ.
1 hour ago, Ntinaras said:

Δεν μπορεις να μετακινησεις τη μηχανη. Αλλα, μπορεις να περιμενεις να ελευθερωθει μια θεση διπλα στη μηχανη, ωστε να πας να παρκαρεις αναμεσα και να πιασεις και τις 2 θεσεις.

Έχει δέντρο ενδιάμεσα σε χωράει να περάσει αυτοκίνητο. Δεν έχω και μηχανή για να την βάλω μπροστά απ την δική του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς, αυτό το χάλι με τις μηχανές/μηχανάκια που λειτουργούν σαν καβάτζα θέσης είναι διαδεδομένο εκεί όπου οι θέσεις είναι λιγοστές. Μόδα -κοντά σε σταθμούς μετρό- είναι και οι τσιμεντωμένοι τενεκέδες, δήθεν ότι "περιμένουν μαστόρους" (εδώ και χρόνια).

Άκρη δεν βγαίνει, και με το παράνομο παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο δεν μπορείς να φωνάξεις και τροχαία.

Κοινώς, ή κάνεις το ίδιο, ή δεν ασχολείσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως εχω γράψει σε παλαιότερο παρόμοιο θέμα, εγω επραξα οπως παρακάτω:

Πάρκαρα τη δική μου μηχανή, ακριβως στη θέση που ειχε παρκαρισμένη τη δική του, με τον ίδιο ακριβως τρόπο (παράλληλα στο πεζοδρόμιο) . Χωράνε και οι δυο χωρις να ακουμπάει η μια την άλλη.

Γύρισε, άρχισε να γκαρίζει, έβριζε, προσπάθησε να τσακωθεί μαζί μου, πήγε να κουνησει τη μηχανή, κατέβηκα και του ειπα οτι καλώ αστυνομία αν την ακουμπήσει, η μηχανή έμεινε αμετακινητη για 1 εβδομάδα και μόλις πήγα να τη μετακινήσω, έβαλα τον ψιλικατζή να φέρει το παπί του.

Ο τύπος, ο οποίος ειναι ο ορισμός του ψωρόμαγκα, έχει μειώσει τη συχνότητα καβατζόματος. Και οποτε βλέπω να επιμένει σε μια θέση, βάζω τη μηχανή μου. 

Να τονίσω οτι προσφατα έκανε το κορυφαίο και έβαλε διαγώνια τη μηχανή. Του είπα οτι αν δε τη μετακινήσει, θα του τη μετακινήσει γερανος τροχαίας. Ξέρει οτι υπάρχουν κάποιοι στη γειτονιά που θα τον πολεμάνε, οπότε αναγκάζεται να συμβιβαστει, βριζοντας θεους και δάιμονες.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

με τον γείτονα που έχει μετατρέψει τον δρόμο σε υπαίθριο συνεργείο τι κάνω? επισκευάζει τα αυτοκίνητα στον δρόμο,

πιάνει 3 και 4 θέσεις, αν και δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα παρκαρίσματος. πήρα τηλεφωνο την αστυνομία και μου είπαν να

παω απο εκεί και να κάνω καταγγελία για να το δουν γιατι μπορεί αυτός να ισχυριστεί οτι επισκευάζει αυτοκίνητα φίλων του !!!

τώρα οι άλλοι γείτονες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε ρε παιδιά, τελευταία όλο και περισσότεροι διαμαρτύρονται γι' αυτή την κατάσταση.

Στη γειτονιά εκτός από τη γριά ακριβώς δίπλα που έχω ξαναπεί εδώ ότι έχει καβατζώσει δύο (!) θέσεις, συν άλλη μία για το δικό της, και το γέρο παραδίπλα που βάζει τενεκέ με μπετόν, ο άλλος διπλανός μου (απ' την άλλη μεριά), έχει αυλή γεμάτη με τζετ σκι και μηχανάκια. Απ' έξω έχει μονίμως μία BMW, η οποία πιάνει κανονική θέση στάθμευσης, συν άλλη μία (πάλι BMW), με την οποία κλείνει το δικό του parking.

Όταν παίρνει τη δεύτερη, δε μπορεί να πάει κάποιος και να του κλείσει την είσοδο.

Όταν παίρνει την πρώτη, εννοείται ότι βγάζει 3-4 μηχανάκια και κλείνει τη θέση.

Δηλαδή μόνο σε τρία σπίτια δίπλα μου, τα δύο δεξιά μου και ένα αριστερά μου, έχουν καπαρωθεί τουλάχιστον τέσσερις θέσεις. Βάλε κι άλλη μία που ένας άλλος τύπος έχει παρκαρισμένο το δικό του και δεν το κουνάει για μήνες, πέντε.

Και φυσικά καταλήγουμε να παρκάρουμε (και) στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, j0hnn1e είπε

Θεωρητικα μπορείς να μετακινήσεις την μηχανή εσυ, με κίνδυνο να κανείς ζημιά ωστόσο. 

Σορρυ,αλλα αυτο να μη το κανεις και να μη το προτεινεις κιολας.

Να παρκαρει καποιος τη μηχανη του και να τρωει θεση,ειναι ανηθικο αλλα οχι παρανομο.Αλλα επειδη μου εχουν μετακινησει τη μηχανη(χωρις να πιανω θεση κιολας.Και ηταν με κλειδωμενο τιμονι και συναγερμο,δηλαδη την εσυρε) ,αν τον επιανα εκεινη την στιγμη,θα πλακωνομουνα.

Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να βαλεις χερι στη περιουσια μου,ακομα και εαν σε ενοχλει για οποιοδηποτε λογο.Γιατι αν κανεις και ζημια το πιο πιθανο ειναι οτι θα κανεις το κινεζο και θα φυγεις κιολας.

Επισης πολλες φορες μπορει καποιος να βαλει περιεργα τη μηχανη για να μη του τη ριξουν τα αυτοκινητα.

Προσωπικα ποτε δε τη βαζω αναμεσα σε αυτοκινητα,γιατι ξεπαρκαρει ο αλλος,τη πεταει και φευγει.

Οποτε ναι προτιμω να τη βαλω παραλληλα με το πεζοδρομιο(που νομιζω ο κοκ ετσι λεει οτι πρεπει να μπαινει η μηχανη ,αλλα δεν ειμαι σιγουρος) παρα να γυρισω και  να βρω ζημια ενα χιλιαρικο.

Μη σκεφτεστε λοιπον μονο τη παρτη σας.

Επισης αν φωναξει τροχαια (που δεν εχω αντιρρηση),να σκεφτει και το ενδεχομενο να φωναξει ο αλλος τροχαια και για ολα τα αλλα πανω στο πεζοδρομιο.Εγω το μονο σωστο που βλέπω απο αυτα που ειπωθηκαν,ειναι το να βαλεις μια μηχανη εκει που τη βαζει και να την αφησεις ετσι ωστε να μη μπορει να παρκαρει.Τον πληρωνεις με το ιδιο νομισμα.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

Yποτίθεται πως η κατάληψη θέσεων με τενεκέδες, καφάσια κτλ. (συνηθέστατο φαινόμενο πέριξ σταθμών του Μετρό που χτίστηκαν χωρίς καμία πρόβλεψη για χώρους στάθμευσης, καθιστώντας έτσι εφιαλτική την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, για να τα λέμε όλα) είναι παράνομη και επίσης υποτίθεται πως η τροχαία έρχεται και τα απομακρύνει αυτά.

Πρακτικά, δεν ασχολείται κανείς. Ειδικά με κάτι βουλκανιζατέρ-φαναρτζίδικα κτλ. που πιάνουν θέσεις με χρέπια ή/και αμάξια υπό επισκευή, δεν υπάρχει περίπτωση μία στο εκατομύριο να τολμήσει η τροχαία να πλησιάσει.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Τι έγινε ρε παιδιά, τελευταία όλο και περισσότεροι διαμαρτύρονται γι' αυτή την κατάσταση.

Στη γειτονιά εκτός από τη γριά ακριβώς δίπλα που έχω ξαναπεί εδώ ότι έχει καβατζώσει δύο (!) θέσεις, συν άλλη μία για το δικό της, και το γέρο παραδίπλα που βάζει τενεκέ με μπετόν, ο άλλος διπλανός μου (απ' την άλλη μεριά), έχει αυλή γεμάτη με τζετ σκι και μηχανάκια. Απ' έξω έχει μονίμως μία BMW, η οποία πιάνει κανονική θέση στάθμευσης, συν άλλη μία (πάλι BMW), με την οποία κλείνει το δικό του parking.

Όταν παίρνει τη δεύτερη, δε μπορεί να πάει κάποιος και να του κλείσει την είσοδο.

Όταν παίρνει την πρώτη, εννοείται ότι βγάζει 3-4 μηχανάκια και κλείνει τη θέση.

Δηλαδή μόνο σε τρία σπίτια δίπλα μου, τα δύο δεξιά μου και ένα αριστερά μου, έχουν καπαρωθεί τουλάχιστον τέσσερις θέσεις. Βάλε κι άλλη μία που ένας άλλος τύπος έχει παρκαρισμένο το δικό του και δεν το κουνάει για μήνες, πέντε.

Eσυ ακομα δεν έχεις φωνάξει τροχαία να τους αλλάξει τα φωτα?

Μονο τα 3-4 μηχανάκια που λες οτι βάζει και κλείνουν θέση, στάνταρ ειναι αντικανονικά παρκαρισμένα.

Είπαμε, αν δεν ασχοληθείς εσύ που σε ενοχλεί η κατάσταση, δε θα ασχοληθεί κανεις.

Πλέον δεν αφήνω τιποτε χωρις αντιδραση. Πάντα νομιμη!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...