Προς το περιεχόμενο

dual channel DDR ερώτηση...

javaneze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Xairetai!

Xrhsimopoiw ena dimaki TRANCEND 512MB sta 333MHz.

Diathetw to asus P4G8X Deluxe mobo pou yposthrizei dual channel memory.

Thelw na agorasw allo ena dimaki gia na ekmetaleytw th dynatothta tou mobo.

Gnwrizete an arkei allo ena opoiodhpote dimaki , arkei na einai 512 sta 333, h' xreiazetai nte kai kala na einai idio akribws kai allo dimaki?

Phga sto plaisio kai h ypallhlos mou eipe pws an den brw idio akribws se marka, to pc apla tha diahetei 1024MB mnimi alla den tha paizei se dual channel. Ontws etsi einai re paidia h' h kopela den hksere pou pan ta 4?

En to metaksy TRANCEND den paizei pouthena ... exei brwmisei h stournarh me kingston .....

(to mobo exei to granite bay to chipaki kai asxetws xronismou h mnimi paizei se 266MHz max, alla ayto den to ksera otan eixa parei to 1o dimaki... )

thanxxx...

Δημοσ.

Είστε σίγουροι γι'αυτά που λέτε ρε παλικάρια? Έχω 2 256ρια dimάκια, ένα της Naya και ένα της JetRam κσι παίζουν κανονικότατα σε Dual (και άλλο ένα ξεκάρφωτο 512ρι σε Single)...

Δημοσ.

Όλα θα παίξουν εφόσον αντέχουν/είναι στα ίδια timings, αλλά το ιδανικό είναι να να είναι όμοια.

Απλά στην "αλυσίδα" του pc σου, όταν κάποια δεδομένα πιθανότατα στέλνονται με λάθος,

ξαναστέλνονται με αποτέλεσμα αυτό να μειώνει τις επιδόσεις του.

sc

Δημοσ.

Κι εγώ δούλευα με ένα Transcend και ένα Kingston σε dual, αλλά αντί να δουλεύουν και τα δύο στα 400 δούλευαν στα 320 και έτσι πήρα άλλο ένα Kingston αφού επέστρεψα το Transcend.

Ανδρέας

Δημοσ.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι να αγοράσεις 2 ΟΜΟΙΑ dimms και να πουλήσεις το ένα σε κάποιον έτσι ώστε να μειώσεις το κόστος αγοράς.

Θα σε γλυτώσει και από τον κόπο και χρόνο για να βρείς όμοιο με αυτό που έχεις ήδη.

Δημοσ.

H Transcend που έχω είναι πολύ καλύτερη της Kingston αφού τρέχει 219 με 2-2-3

Η Kingston 211 με 2.5-3-3.

Επίσης ακόμα και σε dual kit υπάρχει περίπτωση να διαφέρουν λίγο τα max MHz του κάθε dimm.

Εγώ πήρα δυο Kingston όχι kit αλλά ίδιες ημερομηνίες παραγωγής+τσιπάκια και είχαν διαφορά...η μία 214 ή άλλη 202 με 2.5-3-3.

Άβυσσος η ψυχή των μνημών...θέλει και κωλοφαρδία...εκτός αν παίρνεις Winbond!

Βέβαια όλα αυτά ποσώς ενδιαφέρουν κάποιον που δεν κάνει OCing.

Δημοσ.

re Spyrus gia kalo se rwthsame????? :P :P :P

An thes re agorina ekshghse ligo ola ayta ta noumera kai mh milas san na milas se kathigites panepistimiou .... entwmetaksy ayta ta sygkritika poy ta brikes? dhladh h trancend einai kamia gnwsti? den einai noname fasi?

Kai telika kserei kaneiS POU POULANE TRANCEND DIMAKIA ??? :?: merci.

Δημοσ.

Kαταρχήν η Kingston έχει τσιπ Kingston που είναι μέτρια σε γενικές γραμμές.

Το 219 είναι τα MHz δηλαδή DDR 438 για την ακρίβεια (Τranscend)

Η Kingston 422 πήγε (2x211).

Tα 2-3-2 και 2.5-3-3 είναι τα timings των μνημών...αν μπεις στο bios θα δεις κάποιες τιμές CL,Ras To Cas κλπ...

Το ιδανικό είναι 2-2-2-5 ή 2-2-2-10,11 (για ΝForce τσιπ)...

και μετά ανεβαίνεις ανάλογα...

Όσο πιο πολύ προσπαθείς να φτάσεις στα 2-2-2 τόσο θα πέφτει η ταχύτητα των μνημών..

π.χ. Kingston πάει 186(372 DDR) με 2-2-2 και 211 όπως είπα με 2.5-3-3...

Εγώ βέβαια για να μην έχεις προβλήματα να μην τα πειράξεις αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις...

Δημοσ.

Επίσης η Transcend δεν αποτελεί εγγύηση για ταχύτητα σε chips αλλά σε ποιότητα...

Transcend με Transcend τσιπάκια δεν έχω ακούσει καλά λόγια...

Transcend όμως με JetRam τσιπάκια (όπως η δική μου) λέει άσχημα αφού φτάνουν επιδόσεις Winbond CH-5!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...