stakas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Καλημέρα σας, Ελπίζω να είμαι οn topic, Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα, μένω στον 4ο όροφο σε πολυκατοικία κατασκευής 2013, πρόσφατα αναβάθμισα την γραμμή σε Fiber-VDSL (δεν βρίσκω την πραγματική διαφορά εκτός απο το όνομα), απο 24αρα σε 30αρα, έγινε η μετάβαση και η ταχύτητα μου απο 12Mpbs που έπιανα πήγε στα 14 Mbps, νεύρα κακό ιστορία, τηλέφωνα στον ΟΤΕ, ήρθε ο τεχνικός του ΟΤΕ και μου λέει το καλώδιο που έρχεται σπίτι κάτω στο υπόγειο μετράω 35-36Mbps (το είδα με τα μάτια μου) θα έπρεπε να είχες μου λέει τουλάχιστον 24-28Mbps στο σπίτι, δεν γίνεται να είναι τόσο καινούργια κατασκευή και να έχει απώλεια! Ανεβήκαμε και στο διαμέρισμα έκανε και εκεί μετρήσεις Νεύρα ξανά εγώ, καλώ τον ιδιοκτήτη, τον ενημερώνω οτι κάπου υπάρχει πρόβλημα με την καλωδίωση εαν γίνεται να το δει ηλεκτρολόγος, δεν ζητάω του λέω να ρίξεις νέο καλώδιο, απλά να δει εαν έχει κάποια φθορά ή εαν το μοιράζει τόσο πολύ που έχω απώλειες τουλάχιστον να δω τι έχει γίνει. Η απάντηση του ηταν ΟΧΙ! Περιττό να πω οτι δίνω εναν σκασμό λεφτά, δεν είναι υποχρεωμένος βέβαια, τεσπα. Σκέφτηκα να κάνω το εξής και θέλω την άποψη σας στο εαν γίνεται. Έχω μια αποθήκη στο υπόγειο που τυχαίνει να είναι κοντά το μέρος που έρχονται τα καλώδια του ΟΤΕ, λεω να τραβήξω απο εκεί καλώδιο και να το περάσω στην αποθήκη μου μέσα, εκεί με ενα powerline να μεταφέρω μέσω ρεύματος το ιντερνετ σπίτι μου. Εδώ θα κάνω μια σημείωση, είχα δοκιμάσει ξανά στο παρελθόν ενα powerline το ένα στο διαμέρισμα επάνω και ενα στην αποθήκη μου και είχα κανονικά ιντερνετ, επομένως δουλεύει. Τώρα πως θα κάνω αυτή την σύνδεση μιας και το τηλέφωνο είναι VOB. Θα σας πω την σκέψη μου και ελπίζω να μην είναι υπερβολική, τραβάω καλώδιο απο το κουτί του ΟΤΕ στο υπόγειο στην αποθήκη μου, εκεί το συνδέω στο powerline στην θύρα utp που έχει ο αντάπτορας, πάω επάνω στο διαμέρισμα και στον άλλον αντάπτορα βγάζω απο κάτω utp και απο την άλλη άκρη το βύσμα θα είναι τηλεφώνου και το συνδέω στο σπλιτεράκι και μετά στο router, γενικά μετά τον αντάπτορα του διαμερίσματος που θα βγει σε φις τηλεφώνου θα τα συνδέσω όπως πρέπει. Γίνεται αυτό? Εαν ναι, θα έχω απώλειες και εαν ναι πιστεύετε θα έχω τόση όσο έχω τώρα που χάνω τα μισά περίπου 14Mbps? Υ.Γ : Μιλούσα και με έναν τεχνικό αφού είχα συντάξει το παραπάνω κείμενο και μου είπε να απομονώσω τις άλλες πρίζες που έχω στο σπίτι ( 4 διπλές ανά χώρο, σύνολο 8, βέβαια οι μισές λειτουργούν) και να αφήσω την κεντρική, θα έρθει και ο ίδιος για να μου βρει ποια θα είναι η κεντρική.
jkoukos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δεν θα δουλέψει όπως το σκέφτεσαι. Μέσω powerline περνάει μόνο σήμα Ethernet, με απλά λόγια δίκτυο και όχι η τηλεφωνία. Αυτό που σου προτείνει ο τεχνικός είναι και το σωστό. Εφόσον βρεθεί ποια είναι η πρώτη πρίζα στην οποία έρχεται το καλώδιο από τον κατανεμητή και απομονώνοντας όλες τις υπόλοιπες, κάνουμε έλεγχο συγχρονισμού ώστε να δούμε πόση είναι η απώλεια. Αν εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αναγκαστικά πρέπει να περάσουμε νέο καλώδιο. Αν είναι σε λογικά και αποδεχόμενα πλαίσια, τότε προχωράμε συνδέοντας την επόμενη μόνο πρίζα και ξανακάνουμε τον έλεγχο, μέχρι να βρεθεί που είναι το αίτιο. Επίσης ανάλογα το είδος της εσωτερικής καλωδίωσης και πως έχει περαστεί από τον εγκαταστάτη, υπάρχει δυνατότητα να ορίσουμε ποια θα είναι η πρώτη πρίζα (από το σύνολο του διαμερίσματος) ώστε να έχουμε την βέλτιστη συνδεσμολογία. Ειδικά σε VDSL σήμα και VoIP τηλεφωνία, θέλουμε αυτά τα 2 να διαχωρίζονται πλήρως μεταξύ τους, όσο το δυνατόν νωρίτερα και με τρόπο ώστε να μην υπάρχει ανάγκη χρήσης οποιουδήποτε splitter ή φίλτρων.
poulinos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 αν δεν κανεις αυτο δεν θα δεις ποτε σωστη ταχυτητα. https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjd64npyY3ZAhXOMywKHWLyDD0QFjAAegQIDxAB&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK το vdsl δεν ειναι σαν το adsl.για να παιξει σωστα δεν θελει bridge taps
stakas Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω και εύχομαι να βγάλω άκρη αν και δεν το βλέπω, κατέβηκα υπόγειο και σύνδεσα το router απ'ευθείας στη ρικλέτα με καλώδιο ethernet και η ταχύτητα ήταν 29,999. Στο σπίτι έχω 15,500, τεσπα θα το ψάξω θα ζητήσω και απο τον ιδιοκτήτη να μιλήσει με τον ηλεκτρολόγο εαν μπορεί να μου πει που κάνει την σύνδεση στο σπίτι μέσα το καλώδιο γιατι στις πρίζες που είδα δεν γίνεται εκει η σύνδεση, ούτε έξω απο το διαμέρισμα, κάπου σε κάποιο κουτάκι το έχει, έβγαλα 2-3 που πίστευα αλλά ηταν για ρεύμα.. Απομόνωσα και τις άλλες πρίζες και πάλι καμία διαφορά σε ταχύτητα. Του είπα να φέρει ηλεκτρολόγο του ιδιοκτήτη να δει και να το λύσει και μου λέει αφού έχεις internet είσαι εντάξει τώρα εαν δεν πιάνεις αυτό που θες δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εντομεταξύ πληρώνω ενα σκασμό λεφτά για ενοίκιο! Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από stakas
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 Δημοσ. 11 Απριλίου 2018 δεν ξερω αν το εφτιαξες αλλα επειδη λες οτι ειναι πολυκατοικια και λογικα του 2013 λογικα ολες οι πριζες θα πρεπει να ενωνονται στην κεντρικη πριζα η οποια θα πρεπει να ειναι η πρωτη πριζα που μπαινεις μεσα στο σπιτι.απο αυτην μπορεις να κανεις τα παντα για να παρεις το μεγιστο της γραμμης οπως και να αλλαξεις ζευγαρι στην καθετη που λογικα θα υπαρxει.ισως να ειναι και utp τα καλωδια.αν θες ανοιξε πριζακι κεντρικο και βγαλε φωτο.μου φαινεται δυσκολο να τα εχει ενωσει παραλληλα σε κρυφο σημειο.ναι ο ιδιοκτητης σιγα μην πληρωσει για ηλεκτρολογο. On 6/2/2018 at 2:17 PM, stakas said: Ευχαριστώ πολύ θα το κοιτάξω και εύχομαι να βγάλω άκρη αν και δεν το βλέπω, κατέβηκα υπόγειο και σύνδεσα το router απ'ευθείας στη ρικλέτα με καλώδιο ethernet και η ταχύτητα ήταν 29,999. Στο σπίτι έχω 15,500, τεσπα θα το ψάξω θα ζητήσω και απο τον ιδιοκτήτη να μιλήσει με τον ηλεκτρολόγο εαν μπορεί να μου πει που κάνει την σύνδεση στο σπίτι μέσα το καλώδιο γιατι στις πρίζες που είδα δεν γίνεται εκει η σύνδεση, ούτε έξω απο το διαμέρισμα, κάπου σε κάποιο κουτάκι το έχει, έβγαλα 2-3 που πίστευα αλλά ηταν για ρεύμα.. Απομόνωσα και τις άλλες πρίζες και πάλι καμία διαφορά σε ταχύτητα. Του είπα να φέρει ηλεκτρολόγο του ιδιοκτήτη να δει και να το λύσει και μου λέει αφού έχεις internet είσαι εντάξει τώρα εαν δεν πιάνεις αυτό που θες δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, εντομεταξύ πληρώνω ενα σκασμό λεφτά για ενοίκιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα