SpirosG86 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι κι εγώ για smart TV και χωρίς πολλά πολλά απλώνω το σεντόνι να μη χαλάω τον χρόνο σας. Διαθέσιμο budget: 500 - 650, άντε 700 αν έχει μεγάλη διαφορά Απόσταση και γωνία θέασης: 2.50 - 3.00 μέτρα, στη μέση και απέναντι από γωνιακό καναπέ Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: Κυρίως ταινίες (torrent, netflix), άντε καμιά χαζοταινία σε κανάλι αλλά και για PC Monitor για browsing/youtube και καμιά δουλειά με desktop εφαρμογές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 49" Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Ο χώρος παίρνει και 55" αλλά τσίμα τσίμα και (μάλλον) είναι overkill Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): WiFi, HDR, απόδοση μαύρου Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Καταλήγω σε Samsung μετά από debate Samsung-LG γιατί από κοντά μου φάνηκαν να έχουν πολύ καλύτερη εικόνα οι αντίστοιχες συγκρίσιμες (επίσης φάνηκαν λεπτότερες και η θέση των θυρών πολύ βολικότερη για τοποθέτηση σε τοίχο). Μετά από κάμποση έρευνα έχω καταλήξει στις παρακάτω: 1. UE49MU6100: https://www.displayspecifications.com/en/model/0ee3e44 2. UE49MU6170: https://www.displayspecifications.com/en/model/3533e45 3. UE49MU6400: https://www.displayspecifications.com/en/model/be1eb41 Αυτές από διάφορες βόλτες σε MediaMarkt, Κωτσόβολο και Skroutz Δε νομίζω να μου ξέφυγε καμιά (η λίστα αρχικά ήταν πολύ μεγαλύτερη...) αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Αυτές είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους απ' όσο μπορώ να ξέρω: Η 6100 είναι Direct-led, οι άλλες δύο Edge-led Η 6100 δεν έχει DVB-S/DVB-S2 που έχουν οι άλλες δύο H 6400 έχει ADS panel, οι άλλες δύο VA Η 6400 παίζει στα 1500 PQI, οι άλλες δύο στα 1300 Οπότε περνάω στις ερωτήσεις (με τις 2 πρώτες τις σημαντικότερες για την επιλογή): Διάβασα ότι οι Edge-led δημιουργούν διάφορα προβλήματα με μεγαλύτερη φωτεινότητα περιφεριακά. Αυτό σημαίνει πρακτικά και σε αυτό το budget ότι οι Direct-led είναι καλύτερη επιλογή; Μου κάνει εντύπωση που Direct-led έχει μόνο η 6100 που φαίνεται να είναι το κατώτερο μοντέλο. Προσανατολίζομαι σε VA panel αντί για IPS γιατί με ενδιαφέρει η απόδοση του μαύρου και όχι τόσο η γωνία θέασης (με ενδιαφέρει να βλέπω ταινίες κυρίως). Τί είναι όμως το ADS panel που με μπερδεύει και τι γνώμη έχετε γι αυτό; DVB-S[2] είναι ο δορυφορικός δέκτης; Θα μπορώ δηλαδή να πιάνω τα ελεύθερα δορυφορικά; Δε θα με χάλαγε αλλά δεν είναι και must Το PQI φαντάζομαι είναι και πλασματικό, θα πρέπει να τις (ξανα)δω από κοντά. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από SpirosG86
alexakos89 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2018 καλησπερα φιλε μου. τελικα επελεξες καποια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα