Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι κι εγώ για smart TV και χωρίς πολλά πολλά απλώνω το σεντόνι να μη χαλάω τον χρόνο σας.

Διαθέσιμο budget: 500 - 650, άντε 700 αν έχει μεγάλη διαφορά

Απόσταση και γωνία θέασης: 2.50 - 3.00 μέτρα, στη μέση και απέναντι από γωνιακό καναπέ

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο: Κυρίως ταινίες (torrent, netflix), άντε καμιά χαζοταινία σε κανάλι αλλά και για PC Monitor για browsing/youtube και καμιά δουλειά με desktop εφαρμογές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters  :devil: "): 49"

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Ο χώρος παίρνει και 55" αλλά τσίμα τσίμα και (μάλλον) είναι overkill

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): WiFi, HDR, απόδοση μαύρου

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Καταλήγω σε Samsung μετά από debate Samsung-LG γιατί από κοντά μου φάνηκαν να έχουν πολύ καλύτερη εικόνα οι αντίστοιχες συγκρίσιμες (επίσης φάνηκαν λεπτότερες και η θέση των θυρών πολύ βολικότερη για τοποθέτηση σε τοίχο). Μετά από κάμποση έρευνα έχω καταλήξει στις παρακάτω:

1. UE49MU6100https://www.displayspecifications.com/en/model/0ee3e44 

2. UE49MU6170https://www.displayspecifications.com/en/model/3533e45

3. UE49MU6400https://www.displayspecifications.com/en/model/be1eb41

Αυτές από διάφορες βόλτες σε MediaMarkt, Κωτσόβολο και Skroutz :P Δε νομίζω να μου ξέφυγε καμιά (η λίστα αρχικά ήταν πολύ μεγαλύτερη...) αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Αυτές είναι οι ουσιαστικές διαφορές τους απ' όσο μπορώ να ξέρω:

• Η 6100 είναι Direct-led, οι άλλες δύο Edge-led
  • Η 6100 δεν έχει DVB-S/DVB-S2 που έχουν οι άλλες δύο
  • H 6400 έχει ADS panel, οι άλλες δύο VA
  • Η 6400 παίζει στα 1500 PQI, οι άλλες δύο στα 1300

Οπότε περνάω στις ερωτήσεις (με τις 2 πρώτες τις σημαντικότερες για την επιλογή):

• Διάβασα ότι οι Edge-led δημιουργούν διάφορα προβλήματα με μεγαλύτερη φωτεινότητα περιφεριακά. Αυτό σημαίνει πρακτικά και σε αυτό το budget ότι οι Direct-led είναι καλύτερη επιλογή; Μου κάνει εντύπωση που Direct-led έχει μόνο η 6100 που φαίνεται να είναι το κατώτερο μοντέλο.
  • Προσανατολίζομαι σε VA panel αντί για IPS γιατί με ενδιαφέρει η απόδοση του μαύρου και όχι τόσο η γωνία θέασης (με ενδιαφέρει να βλέπω ταινίες κυρίως). Τί είναι όμως το ADS panel που με μπερδεύει και τι γνώμη έχετε γι αυτό;
  • DVB-S[2] είναι ο δορυφορικός δέκτης; Θα μπορώ δηλαδή να πιάνω τα ελεύθερα δορυφορικά; Δε θα με χάλαγε αλλά δεν είναι και must
  • Το PQI φαντάζομαι είναι και πλασματικό, θα πρέπει να τις (ξανα)δω από κοντά.

Επεξ/σία από SpirosG86
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...