Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μικρή ανανέωση των λύσεων Android TV που παρέχει, προχώρησε σήμερα η Xiaomi παρουσιάζοντας τα Mi Box 4 και Mi Box 4c, αρχικά για την αγορά της Κίνας.

Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ίδιο σχεδιασμό, ενώ η κύρια αλλαγή βρίσκεται στο εσωτερικό τους όπου συναντάμε το ανανεωμένο chipset Amlogic S905L με τετραπύρηνο επεξεργαστή, και το οποίο προσφέρει σε σχέση με το παρελθόν υποστήριξη HDMI 2.0b καθώς και Hybrid Log Gamma HDR.  Ελαφρώς αλλαγμένο είναι το χειριστήριο στο οποίο το μικρόφωνο για τις φωνητικές  εντολές, βρίσκεται πλέον πάνω από το clickwheel. Κατά τα άλλα παραμένει η υποστήριξη αναπαραγωγής βίντεο ανάλυσης 4K στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο για αρχεία HEVC/h.265 με υποστήριξη HDR10 ενώ στον τομέα του ήχου υποστηρίζονται τα κορυφαία πρότυπα DTS και Dolby Digital Plus μέσω οπτικής εξόδου ή της HDMI θύρας.

Το Mi Box 4 έρχεται με 2GB μνήμη καθώς και με 8GB αποθηκευτικού χώρου τα οποία μπορούν να επεκταθούν με τη σύνδεση ενός οπτικού μέσου στη USB 2.0 θύρα στο πίσω μέρος. Το Mi Box 4c έρχεται με τη μισή μνήμη (1GB) και σε αντίθεση με το μεγαλύτερο αδερφάκι του δεν υποστηρίζει Bluetooth καθώς και Dolby. Η κυκλοφορία και των δύο μοντέλων ξεκινά από την Κίνα την 1η Φεβρουαρίου με τιμή στα €45 περίπου για το Mi Box 4 και στα €32 για το Mi Box 4c. Η Xiaomi πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τα νέα της android tv box και στην ευρωπαϊκή αγορά, αν και οι διαφορές με τις υπάρχουσες προτάσεις της εταιρείας δεν είναι μεγάλες.

gsmarena_003.jpg.b01eb0cc0daffd8c82b55c36e09c926d.jpg

GSMArena

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Δεν πειράζει, διατηρεί χαμηλά την τιμή τουλάχιστον και τα specs του είναι τίμια για τη δουλειά που καλείται να κάνει

• Like 1
Δημοσ.

Αντε μπας και βρω κανενα (αξιο) αντικαταστατη του Mede8er μου μετα απο 7 χρονια, σε προσιτη τιμη.

Δημοσ.

Προσωπικά έχω 2 raspberry pi για media player. Ένα με Libreelec στο σαλόνι και ένα με rasplex στην κρεβατοκάμαρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο για καιρό.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  • Θα έχει πάλι τα χίλια μύρια προβλήματα με το HDCP (και άρα την έλλειψη Netflix;)
  • Θα δίνει πάλι μόλις 5.5 GB διαθέσιμα στο χρήστη που προφανώς δεν φτάνουν σε Kodi αν βλέπεις Quasar και θέλεις να κασάρεις ταινία σε καλή ποιότητα;
  • Θα έχει πάλι τα χίλια μύρια προβλήματα με το Quasar που σέρνεται όταν κατεβάζει, το οποίο κατά τ' άλλα παίζει άψογα σε ξεφτιλομηχανάκια σαν το Raspberry Pi2;
  • Θα έχει πάλι τα κουσούρια του Mi Box 3 που τις μισές φορές που το επανεκκινείς δεν αναγνωρίζει το τηλεκουμάντο και πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισό λεπτό ή να το ξανασυντονίσεις;
  • Θα έχει πάλι το ίδιο τρισάθλιο wifi με το Mi Box 3 που σέρνεται σαν το διάολο ακόμα και στο Youtube;
  • Θα έχει ξανά το ίδιο πρόβλημα με το wifi που σε πολλά access points πάει και αποσυνδέει όλους τους υπόλοιπους clients;
  • Θα έχει την ίδια υποστήριξη "4k" (της πλάκας δηλαδή), όπου τα πάντα ψιλοσέρνονται και φτιάχνει μόνο αν το γυρίσεις σε 1080p;
  • Θα παίζει σωστά το Youtube στα 60fps ή θα έχουμε ξανά stuttering όπως στο Mi Box 3; 
  • Θα παίζει σωστά σε όλες τις τηλεοράσεις Sony και Panasonic ή θα είναι σαν το Mi Box 3 που λόγω έλλειψης Force RGB βγάζει σπασμένα χρώματα;
  • Τα 45 ευρώ της Κίνας εύκολα μεταφράζονται σε 65-70 εδώ, ειδικά αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει flash sales συν ένα μήνα για να παραλάβει. Στα οποία πρέπει να προστεθεί το κόστος ενός USB-Ethernet adapter (15-25 ευρώ) αφού το RJ45 είναι σχεδόν μονόδρομος. Το Mi Box 4 δεν θα έχει USB 3.0 άρα λογικά το bus δεν θα αρκεί για Gigabit Ethernet.

Με λίγα λόγια γελάει ο κόσμος. Χίλιες φορές ένα Wetek ή (το κατά πολύ ακριβότερο) Shield, το οποίο και λιμπίζομαι εδώ και αρκετό καιρό.

Στα συν ότι παραμένει ένα μηχανάκι Android TV που παίζει γενικά out-of-the-box, χωρίς τα γνωστά χεριάσματα που απαιτούν σχεδόν όλα τα κινεζοκούτια των 30-50 ευρώ (τα οποία δεν πλησιάζω ούτε με κοντάρι επί κοντώ).

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fingolfingr είπε

Προσωπικά έχω 2 raspberry pi για media player. Ένα με Libreelec στο σαλόνι και ένα με rasplex στην κρεβατοκάμαρα. Δεν νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι άλλο για καιρό.

Κι εγώ αν δεν ήθελα να βλέπω Netflix με το Pi θα είχα μείνει, αλλά houston we got a problem. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, music_lover είπε

Δες βλέπω υποστήριξη για Atmos και DTS X και δεν βλέπω θύρα Ethernet, θα παραμείνω με το Nvidia Shield

κάποια μηνύματα καλό θα είναι να έχουν και κάποια λογική :)) 

παιδιά και το rpi (3) για τα μπάζα είναι , θα μείνω με τον i9/64gb ram/KatiTBssd υ/η μου 

αν ήθελες σε τόσο καιρό που έχεις (που προφανώς είναι λίγος) να αλλάξεις το shield με κάτι που δεν κάνει ούτε το 1/4 ε τότε μάλλον ούτε το shield έπρεπε να πάρεις 

μου θύμισες πάντως (sorry κιόλας) κλασικό σχόλιο σε θέμα με smartwatch τύπου "δεν μου κάνει, προτιμώ το πανακριβό μου -βάλε ό.τι μαρκα θες- ρολόι"

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nzeppos είπε
  • Θα έχει πάλι τα χίλια μύρια προβλήματα με το HDCP (και άρα την έλλειψη Netflix;)
  • Θα δίνει πάλι μόλις 5.5 GB διαθέσιμα στο χρήστη που προφανώς δεν φτάνουν σε Kodi αν βλέπεις Quasar και θέλεις να κασάρεις ταινία σε καλή ποιότητα;
  • Θα έχει πάλι τα χίλια μύρια προβλήματα με το Quasar που σέρνεται όταν κατεβάζει, το οποίο κατά τ' άλλα παίζει άψογα σε ξεφτιλομηχανάκια σαν το Raspberry Pi2;
  • Θα έχει πάλι τα κουσούρια του Mi Box 3 που τις μισές φορές που το επανεκκινείς δεν αναγνωρίζει το τηλεκουμάντο και πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισό λεπτό ή να το ξανασυντονίσεις;
  • Θα έχει πάλι το ίδιο τρισάθλιο wifi με το Mi Box 3 που σέρνεται σαν το διάολο ακόμα και στο Youtube;
  • Θα έχει την ίδια υποστήριξη "4k" (της πλάκας δηλαδή), όπου τα πάντα ψιλοσέρνονται και φτιάχνει μόνο αν το γυρίσεις σε 1080p;
  • Θα παίζει σωστά το Youtube στα 60fps ή θα έχουμε ξανά stuttering όπως στο Mi Box 3; 
  • Τα 45 ευρώ της Κίνας εύκολα μεταφράζονται σε 65-70 εδώ, ειδικά αν κάποιος δεν θέλει να περιμένει flash sales συν ένα μήνα για να παραλάβει. Στα οποία πρέπει να προστεθεί το κόστος ενός USB-Ethernet adapter (15-25 ευρώ) αφού το RJ45 είναι σχεδόν μονόδρομος. Το Mi Box 4 δεν θα έχει USB 3.0 άρα λογικά το bus δεν θα αρκεί για Gigabit Ethernet.

Με λίγα λόγια γελάει ο κόσμος. Χίλιες φορές ένα Wetek ή (το κατά πολύ ακριβότερο) Shield, το οποίο και λιμπίζομαι εδώ και αρκετό καιρό.

Στα συν ότι παραμένει ένα μηχανάκι Android TV που παίζει γενικά out-of-the-box, χωρίς τα γνωστά χεριάσματα που απαιτούν σχεδόν όλα τα κινεζοκούτια των 30-50 ευρώ (τα οποία δεν πλησιάζω ούτε με κοντάρι επί κοντώ).

Πραγματικά ότι χειρότερο έχω δει απο υποστήριξη από την Xiaomi. Το 3 έχει χίλια δυο προβλήματα, τα οποία δεν έχει και - απ ότι φαίνεται - ούτε θα λύσει ποτέ. 

Nougat δεν πήρε ποτέ επίσημα και και η beta αντί να λύνει προβλήματα προσθέτει και άλλα. 

Και μετά από όλα αυτά νιώθει την ανάγκη να το βγάλει τέταρτη έκδοση. Ρε ουστ. Μόνο Windows μηχανάκια ή Linux πχ Odroid C2.  

• Like 2
Δημοσ.

Όσο υπερμαχος και θαυμαστής της xiaomi στη δουλειά που κάνει στα κινητα, τόσο γελάω με τα λάθη που συνεχίζει να κάνει στο mi box. Το μονο που κράτησα σαν θετικό ειναι οτι εριξε τις τιμές σε επιπεδα που αρμόζει για το προσφερόμενο hardware.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...