webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Καταλαβαίνω πως το λες. Έγινε μια αλλαγή για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Είναι λογικό ειδικά στην αρχή να στηριχτεί αυτή η αλλαγή για να δούμε πως θα πάει. Αν δεν πάει λογικά θα αλλάξει πάλι. Το συγκεκριμένο μήνυμα που έγραψε ο snoob πάντως για το τι να προσέχει κάποιος είναι σωστό, έστω με τα νέα δεδομένα στο 4. Είναι πράγματα που τα έχει ξαναγράψει και πριν την αλλαγή (χωρίς το 4 αφού δεν υπήρχε) και είναι πράγματα που έχουμε αναφέρει σκόρπια πολλοί από μας. Γι'αυτό λέω ότι με το μήνυμα δύσκολο να διαφωνήσεις, άλλο αν διαφωνείς πλέον με το καινούργιο σύστημα. Διαφωνω γιατι εμενα πλεον δε με απασχολουν οι αξιολογησεις και εαν εχω 2 αντικειμενα για πουλημα δε θα δηλωσω αγοραστη και δε θα κλειδωσω την αγγελια. Αυτο σαν απαντηση στο οτι δεν υπαρχει λογος για καποιον να μη δεχθει να ορισει αγοραστη. Φυσικα θα ενημερωθει ο αγοραστης πριν προχωρησουμε σε συναλλαγη. edit @zio10 Να προσθεσω οτι δε θα κλειδωνα αγγελια πριν ολοκληρωθει η συναλλαγη για τον λογο οτι μπορει απλα να μην ειναι επιτυχης η συναλλαγη,οποτε και θα επρεπε να περιμενω να την ανανεωσω. Δεν το εχω δοκιμασει ακομα,εαν υπαρχει τροπος ας μου τον πει καποιος. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2018 από webparts
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δεκτό. Νομίζω βλέποντας και κάνοντας είναι το καινούργιο σύστημα, θα το δούμε στην πράξη. Σίγουρα δεν θα τους βολέψει όλους, όπως και κανένα σύστημα δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Απλά δεν μπορούμε να το κάψουμε πριν το δοκιμάσουμε. 1
webparts Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, zio10 είπε Δεκτό. Νομίζω βλέποντας και κάνοντας είναι το καινούργιο σύστημα, θα το δούμε στην πράξη. Σίγουρα δεν θα τους βολέψει όλους, όπως και κανένα σύστημα δεν μπορεί να το πετύχει αυτό. Απλά δεν μπορούμε να το κάψουμε πριν το δοκιμάσουμε. Απο οσα εχω πει με το snoob ( εδω να πω οτι μονο με αυτον βγαζω ακρη ασχετα με αυτα που ειπα παραπανω ) η αποφαση ειναι οριστικη. Εχω ασχοληθει πολυ με τις αγγελιες καθως ειναι και το αντικειμενο μου η τεχνολογια,αλλα πλεον η παρουσια μου στις αγγελιες ειναι σχεδον ανυπαρκτη,καθως ξενερωσα πολυ με τον τροπο που μας αντιμετωπισε η διοικηση.Εμεις ειμασταν το insomnia,οχι οι εμποροι που προσπαθειτε να διωξετε. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2018 Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω αυτόν τον ξαφνικό εξωραϊσμό της προηγούμενης κατάστασης. Υπήρχε ένα σύστημα όπου ο κάθε κακόβουλος, χασομέρης ή αυτόκλητος προστάτης των αγοραστών έμπαινε και άφηνε "αξιολογήσεις". Δεχόμασταν σωρεία παραπόνων. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν και με τους ασυνεπείς στις συναντήσεις, εκεί όπου η απουσία κάθε απόδειξης (την οποία νομίμως να μπορούμε να εξετάσουμε, κοινώς όχι ιδιωτικών τηλεφωνικών συνομιλίων) δημιουργούσε σοβαρό θέμα. Μετά, είχαμε τις αμιγώς εκδικητικές αξιολογήσεις: είχε ο χρήστης Α μια κακή συναλλαγή με το χρήστη Β, έπαιρνε παραμάζωμα τις αγγελίες του Β και άφηνε "αξιολογήσεις". Όλα αυτά τα θέματα λύθηκαν. Υπάρχει πλέον ένας πολύ απλός τρόπος να έχουν δικαίωμα αξιολόγησης οι δύο εμπλεκόμενοι στη συναλλαγή. Και σε τυχόν άρνηση ορισμού αγοραστή, υπάρχει και μια ισχυρή ένδειξη για τον υποψήφιο αγοραστή να το σκεφτεί πολύ καλά πριν προχωρήσει στα επόμενα βήματα. Ξαναλέω, βάσιμος λόγος για να αρνηθεί κάποιος να σας ορίσει αγοραστή δεν υπάρχει. Άγνοια του πλαισίου, ναι. Γι' αυτό και έχουμε εξηγήσει αυτά τα πράγματα πάμπολλες φορές, γι' αυτό υπάρχει και το σχετικό επισημασμένο νήμα. Αλλάζει γνώμη ο ένας; Είτε από κοινού συμφωνείτε και στέλνετε μήνυμα για ακύρωση της επιλογής αγοραστή, είτε διατηρείτε το δικαίωμα αξιολόγησης. Μονομερείς ενέργειες αποκλείονται. Με δυο λόγια, και βελτιωμένη ασφάλεια, και επαρκής ευελιξία. Δεν μπορώ να φανταστώ, σε επίπεδο αξιοπιστίας, τι ανώτερο είχε το προηγούμενο σύστημα. Το θέμα ορισμένων (και η μόνη ουσιώδης αντίρρηση που έχω διαβάσει ως τώρα, τα υπόλοιπα παράπονα που διαβάζουν φανερώνουν έλλειψη εξοικίωσης με το σύστημα) είναι τα πολλαπλά αντικείμενα σε μία αγγελία. Που και σε αυτό έχουμε εξηγήσει αναλυτικά το σκεπτικό, όπως και το γιατί το να λέμε ότι δεν φτάνουν σε έναν ερασιτέχνη 104 αγγελίες το χρόνο, 8+ το μήνα, είναι υπερβολικό. Είχαμε αγγελίες-διαρκές παζάρι, αγγελίες όπου εμφανίζονταν συνέχεια νέα προϊόντα, σφραγισμένα, διαγράφονταν τα κείμενα, άλλαζαν οι περιγραφές, δεν ήταν δυνατόν να υπάρξει κανένας συσχετισμός αντικειμένου-αξιολόγησης, είχαμε σωρεία παραπόνων ότι κάναμε τα στραβά μάτια σε εμπόρους και δήθεν ερασιτέχνες που όμως είχαν εμπορική συμπεριφορά ("στοκ υπάρχει, στείλτε πμ για τιμές" κτλ.). Προωθήθηκε μια σημαντική αλλαγή, έχουμε ένα σύστημα ασφαλέστερο, που αν μη τι άλλο καλύπτει περισσότερες περιπτώσεις, περιορίζει τα περιθώρια για αδικίες και ακολουθούν και άλλες λειτουργίες για ακόμη καλύτερες αγγελίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος αρνητισμός. 4 1
~Palpatin~ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δεν γράφω συνήθως σε τέτοια θέματα αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Για αρχή έχω κάνει πάνω από 10 καταγγελίες για "μαγαζάκια" μαζίε αποδείξεις πχ το site του καταστήματος και δεν έχει γίνει το παραμικρό, οπότε (γνώμη μου) κάτι άλλο παίζει πάρα η διάθεση να φύγουν τα μαγαζιά από τις αγγελίες. Αντιθέτως φίλος και γνωστός του φόρουμ "έφαγε" ban (χωρίς προειδοποίηση και αυτό έχει σημασία) από το φόρουμ με την κατηγορία ότι διατηρεί κατάστημα. Το ότι αυτό έγινε κατόπιν διαμάχης που είχε με γνωστό συμφορουμιτη που επί δεκάδες ποστ "διαφημίζε" συγκεκριμένο κατάστημα προφανώς είναι τυχαίο φυσικά. Τώρα το τι ακριβώς γίνεται από πίσω δεν το γνωρίζω και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει να πω την αλήθεια αλλά πραγματικά δεν μπορώ να διαβάζω ειδικά από administrator πράγματα τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία (σχεδόν) υπόσταση. 3
Super Moderators Snoob Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Σε γενικές και αόριστες "καταγγελίες" προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Θα σταθώ απλά στο εξής ένα σημείο: δεν προβλέπεται κάπου αποστολή προειδοποίησης πριν την επιβολή ποινής. Επίσης, γενική παρατήρηση, άλλο η παροχή υπηρεσιών κατά σύστημα και άλλο η διατήρηση εμπορικής επιχείρησης. Ενδεχομένως (δεν θυμάμαι πρόχειρα) να είχαν -στην προηγούμενη υλοποίηση- ίδια κατηγορία προειδοποίησης Κι ένα μικρό σταστιστικό, για όσους ελαφρά τη καρδία -και, προφανώς, χωρίς να έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στα αρχεία καταγραφών που βλέπουν οι συντονιστές- ισχυρίζονται ότι "δεν γίνεται το παραμικρό": Από τις τελευταίες 15 (ολογράφως: δεκαπέντε) ποινές που έχουν δοθεί, οι 7 (ολογράφως: επτά) αφορούν προώθηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Είναι που δεν γίνεται το παραμικρό. Μη γράφετε χωρίς να ξέρετε (γνώμη μου).
Dekavle Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά προσφατα εκανα κατάθεση ένα ποσο μεγάλο 460€ για την αγορά μιας κάρτας η κάρτα εδώ και κοντά 10 μερες δεν έχει έρθει καο απ όσο το βλεπω δεν πρόκειται να ρθει.. υπάρχουν όλα υα πραγματικά στοιχεία (έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή) τι μπορώ να κάνω; υπαρχει περίπτωση να καυαφερω κάτι με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ;; και κάτι ακόμα δεν με όρισε ως αγοραστή υπάρχουν όλα τα στοιχεία όπως προείπα κατάθεσης,συνομιλίας κτλ σας παρακαλώ ας βοηθήσει κάποιος είμαι πρόθυμος να το πάω στο τέρμα!! ευχεριστω πολύ!
kormos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 53 λεπτά πριν, Dekavle είπε Καλησπέρα παιδιά προσφατα εκανα κατάθεση ένα ποσο μεγάλο 460€ για την αγορά μιας κάρτας η κάρτα εδώ και κοντά 10 μερες δεν έχει έρθει καο απ όσο το βλεπω δεν πρόκειται να ρθει.. υπάρχουν όλα υα πραγματικά στοιχεία (έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή) τι μπορώ να κάνω; υπαρχει περίπτωση να καυαφερω κάτι με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ;; και κάτι ακόμα δεν με όρισε ως αγοραστή υπάρχουν όλα τα στοιχεία όπως προείπα κατάθεσης,συνομιλίας κτλ σας παρακαλώ ας βοηθήσει κάποιος είμαι πρόθυμος να το πάω στο τέρμα!! ευχεριστω πολύ! Έχεις κάποια σχέση με το μέλος @athensfinest13 και το θέμα που υπάρχει με τίτλο Απάτη? . Τα όσα αναφέρεις μου φαίνονται πανομοιότυπα. Αν ναι νομίζω έχουν δωθεί απαντήσεις... *αν είναι απλά σύμπτωση, γράψε λάθος ΜΦΧ
~Palpatin~ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Αγαπητέ Snoob μιας και βλέπω υπάρχει διάθεση και συζητάμε παραθέτω το κομμάτι των κανονισμών για τις αγγελίες. Στο νέο φόρουμ δεν το βρήκα αλλά ούτως ή άλλως δεν αναφέρθηκα για γεγονότα που έγιναν στο νέο. Έκανα απλά ερώτηση ΕΑΝ στο νέο θα αλλάξουν πράγματα. Ορίστε το κομμάτι: Σημειώνεται ότι σε περίπτωση δημοσίευσης αγγελίας με απαγορευμένο περιεχόμενο, κατά τα ανωτέρω, θα διαγράφεται τόσο η αγγελία όσο και τυχόν αξιολογήσεις που αφορούν την εν λόγω αγγελία. Σε περίπτωση επανάληψης της δημοσίευσης της αγγελίας, θα απαγορεύεται η πρόσβαση στο μέλος (ban).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να λέμε και την αλήθεια, με το νέο σύστημα, αν και στην αρχή είχε φανεί μια πτώση στη συμμετοχή, πλέον έχει επανέλθει ο κόσμος και πολλά από τα προβλήματα του παρελθόντος έχουν διορθωθεί. Ειδικά από τη στιγμή που τελείωσε και το indexing και λειτουργεί καλά πλέον το search, διευκολύνεται η ζωή όλων. Επειδή είμαι από αυτούς που βρίσκονται συνεχώς σε αναμπουμπούλα "πάρε το τάδε παιχνίδι, πούλα το τάδε παιχνίδι" (το ίδιο και στα hardware θέματα), ναι οι 2 αγγελίες τη βδομάδα δεν είναι αρκετές, αλλά και οι 5 θα μπορούσαν να μην είναι κάποιες φορές. Απλά το δέχεσαι και πας παρακάτω. Δεν θα βάλω όμως 3 παιχνίδια σε διαφορετικές αγγελίες για να νιώθουν ασφαλείς όλοι οι αγοραστές με το κλείδωμα. Είμαι μέλος 13 χρόνια με 15000post, αν θέλουν ας το λάβουν υπ' όψη, αλλιώς, next... Όπως σε αντίστοιχη περίπτωση δεν το απαιτώ κιόλας. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από GeorgeMan 1
kanesaxo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Όσο και να βελτιωθεί μια πλατφόρμα, ενα σύστημα, το αλισβερίσι των αγγελιών θα εγκυμονεί κινδύνους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε τις αξιολογήσεις, τη παρουσία στο φόρουμ ώς ένδειξη και μόνο. Οπως στο χέρι του ενός ειναι να καταθέσει χρήματα καλή τη πίστη, έτσι στο χέρι του αλλουνού είναι να αποστείλει το προϊόν στη σωστή κατάσταση. Απίθανο ειναι να στειλει καποιος ένα προϊον ενταξει, κι ο αγοραστής απο ασχετοσύνη να κανει μια ζημια; να στραβωσει ενα πινάκι, να να να. Ποιος θα αποδείξει σε ποιον για το ποιος δεν ειναι ο ελεφαντας; Οποτε αυτό που έλεγα παλαιώθεν. Συναλλαγές πρωτα απο κοντά, μεχρι να χτιστούν καποιες Χ αξιολογήσεις και έπειτα μεσω πμ. Αλλα και πάλι, πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος απατης. Κοινός νους χρειάζεται, για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιες τουλάχιστο. Παράδειγμα: πουλούσα ένα S6. Το ειχα βαλει και σε ΦΒ-γκρουπς (απο κει πωληθηκε κιολας, σχετικα αμεσα). Μου στέλνει πμ (δε το λεω ρατσιστικά) ένας αλβανός. Του είπα έλα στο χωριο να το παρεις. Οχι μου λεει συνάντηση. Και ηθελε να συναντηθούμε στη Γιαννιτσών, που ειναι το άντρο τους (κατω απο ΝΣ σταθμό για τους θεσνικείς). ΚΑι λέω τωρα εγώ. Οκ μπορει να μένει εκει ο άνθρωπος. Αλλα αλισβερισι με τον αλβανό σε περιοχή που ειναι λόμπι τους...είναι λιγο...τραβηγμένο! 2
Sheogorath Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Όσο για τις αποδείξεις που λες, βγάζεις 3,4,5 φωτογραφίες απο το προιόν πριν το στείλεις. Παλιότερα απο βλακεία μου δέχθηκα πίσω κάρτα γραφικών "γιατί δεν την σήκωνε το τροφοδοτικό του". Ήρθε με artifacts. Απο τότε με φωτογραφίες απο πρίν κτλ κτλ, τεστ όσα μπορώ να τρέξω, βίντεο, και ότι άλλο σκεφτώ. Και προφανώς δεν δέχομαι πια επιστροφές. Είναι μια λύση. 2
sm4rt Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα μπορουσε παντως να γινει και στο insomnia κατι αντιστοιχο με ebay, οποιος θέλει να βαλει αγγελία πώλησης να χει δηλώσει στο site του τα στοιχεία του, φωτοτυπια ταυτοτητας, αφμ, τουλάχιστον ετσι θα αποφευγονταν πολλα διπλα-τριπλα accounts και αν μη τι αλλο αν καποιος ηθελε να εξαπατήσει θα του το έκανε πιο δύσκολο. Επισης πολλοι πωλητες ειναι πολυ λογικο να ζητάνε κατάθεση πρωτα, γιατι αν στειλουν κατι αντικαταβολη και ο αγοραστης αλλαξει γνώμη και δε το παραλάβει θα έχουν χάσει 10€. Ωστόσο, αν του προταθει να του βάλεις προκαταβολικά τα χρήματα των μεταφορικών και πάλι αρνηθει να το στείλει, παλι θα υποθέσω οτι κάτι δε πάει καλά! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από sm4rt συμπληρωση 1
SeXBOX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Να ρωτήσω κάτι; Καταρχάς δεν ξέρω τι προμήθεια κρατάνε οι τράπεζες Ελλάδα, τις είχα αφήσει να ζητάνε 2-3€ ανά συναλλαγή. Επίσης ρε guys για μισό λεπτό, δεν ασχολούμαι καθόλου με αγγελίες αλλά δεν μπορεί να γίνει το προφανές; Δηλαδή να συμφωνήσει ο αγοραστής να πάρει τον IBAN να κάνει μια κατάθεση όσο θα έδινε για έναν καφέ μια μέρα, να του πει το σύστημα σε ποιο όνομα και επώνυμο έγινε η κατάθεση, μετά να επικοινωνήσει ο αγοραστής με τον πωλητή να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του(π.χ Λέγεσαι Νικόλας Μπλαμπλά;) και να μιλήσουν από τα σταθερά του χωρίς απόκρυψη και οι 2 να είναι καλυμμένοι και να κλείσουν ένα deal του τύπου τα μισά όταν το στείλεις και τα άλλα μισά όταν το παραλάβω functional. Είναι μπελαλίδικο αλλά είναι μια λύση...
zio10 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, sm4rt είπε Θα μπορουσε παντως να γινει και στο insomnia κατι αντιστοιχο με ebay, οποιος θέλει να βαλει αγγελία πώλησης να χει δηλώσει στο site του τα στοιχεία του, φωτοτυπια ταυτοτητας, αφμ, τουλάχιστον ετσι θα αποφευγονταν πολλα διπλα-τριπλα accounts και αν μη τι αλλο αν καποιος ηθελε να εξαπατήσει θα του το έκανε πιο δύσκολο. Επισης πολλοι πωλητες ειναι πολυ λογικο να ζητάνε κατάθεση πρωτα, γιατι αν στειλουν κατι αντικαταβολη και ο αγοραστης αλλαξει γνώμη και δε το παραλάβει θα έχουν χάσει 10€. Ωστόσο, αν του προταθει να του βάλεις προκαταβολικά τα χρήματα των μεταφορικών και πάλι αρνηθει να το στείλει, παλι θα υποθέσω οτι κάτι δε πάει καλά! Ζητάει ταυτότητα κλπ το ebay; Όταν είχα γραφτεί εγώ δεν ζητούσε. Επίσης έχουν γράψει οι υπεύθυνοι ότι μπλέκει πολύ το πράγμα με τα προσωπικά δεδομένα νομίζω. 2 λεπτά πριν, SeXBOX είπε Να ρωτήσω κάτι; Καταρχάς δεν ξέρω τι προμήθεια κρατάνε οι τράπεζες Ελλάδα, τις είχα αφήσει να ζητάνε 2-3€ ανά συναλλαγή. Επίσης ρε guys για μισό λεπτό, δεν ασχολούμαι καθόλου με αγγελίες αλλά δεν μπορεί να γίνει το προφανές; Δηλαδή να συμφωνήσει ο αγοραστής να πάρει τον IBAN να κάνει μια κατάθεση όσο θα έδινε για έναν καφέ μια μέρα, να του πει το σύστημα σε ποιο όνομα και επώνυμο έγινε η κατάθεση, μετά να επικοινωνήσει ο αγοραστής με τον πωλητή να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του(π.χ Λέγεσαι Νικόλας Μπλαμπλά;) και να μιλήσουν από τα σταθερά του χωρίς απόκρυψη και οι 2 να είναι καλυμμένοι και να κλείσουν ένα deal του τύπου τα μισά όταν το στείλεις και τα άλλα μισά όταν το παραλάβω functional. Είναι μπελαλίδικο αλλά είναι μια λύση... Μεταξύ ίδιων τραπεζών δεν υπάρχει προμήθεια στο ebanking. Αν είναι άλλη κανονίζεις ή να πας να τα καταθέσεις χωρίς προμήθεια ή συμφωνείς ποιος θα την πληρώσει. Η λύση που λες δε νομίζω ότι λειτουργεί. Και τώρα με το που κάνεις την κατάθεση ξέρεις τα στοιχεία, συνεχίζουν να γίνονται απατεωνιές όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις