Προς το περιεχόμενο

Spectre: Νέο Windows Update από τη Microsoft για την αντιμετώπιση των προβληματικών ενημερώσεων της Intel

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

45 minutes ago, coffeex said:

Ναι

επειδη εχω μπερδευτει,το patch που (μπορει να) ριχνει τις επιδοσεις,ειναι μεσω windows update η μεσω bios update που θα δινει ο κατασκευαστης του motherboard?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι πολύ απλό. Οι επιδόσεις πέφτουν-όπου πέφτουν- με το bios update. Επειδή όμως η Intel τα έκανε σκατα βγαίνει τωρα ένα νέο software update που διορθώνει την hardware βλακεία της Intel με αποτέλεσμα να παραμένεις με μια τρύπα να αλλά τουλάχιστον δεν θα επανεκκινει άσκοπα το pc σου και όλα αυτά μέχρι να ξαναβγεί το σωστό bios update το οποίο λογικά θα έχει το conflict του με το patch του patch της Microsoft και θα προκαλεί μπλε οθόνες μέχρι να βγάλει ένα νέο patch Η Microsoft που θα απενεργοποιεί το patch του patch. Μέχρι τότε θα έχουν βγει νέοι επεξεργαστές που θα έχουν όλη αυτή την μπούρδα της Intel εντός της αρχιτεκτονικής τους και θα νομίζεις ότι είσαι ασφαλής ενώ στην πραγματικότητα απλά θα έχεις ένα τρύπιο cpu που όμως δεν θα κάνει επανεκκινησεις από τα patch του patch που διορθώνουν το patch της τρύπας. 

Είναι τόσο απλό, απορώ γιατί μπερδευεστε. :-)

Απαράδεκτα πράγματα.. έχτιζα coffe lake σύστημα και μολις διαβασα ξένα άρθρα για το τι γίνεται, αλλαξα αμεσως σε ryzen.. να σαι καλα amd με την ταραχή που τους έκανες...αρκετα φραγκα ακουμπισαμε στην ιντελ για να περνούμε 5% παραπανω επιδόσεις σε καθε γενια...και τωρα με τα patch και τα bios μας τα παίρνουν πισω δίπλα και τριπλα.. τελειωσε για μενα η ιντελ μια και καλη...

• Like 4
  • Thanks 2
  • Confused 1

Το είπαμε και το ξανά-είπαμε. Beta testers είμαστε. Με τις υγείες μας. Τώρα να πω ότι θα έπρεπε να φάνε μια ομαδική μήνυση από μερικά εκατομμύρια πολίτες θα ακουστεί βαρύ.

Τώρα βέβαια μπορεί όλη αυτή η ιστορία να μην έγινε τυχαία απλά τυχαία να ανακαλύφτηκε (να συνωμοτήσουμε και λίγο :-)).

3 hours ago, VChris said:

Είναι πολύ απλό. Οι επιδόσεις πέφτουν-όπου πέφτουν- με το bios update. Επειδή όμως η Intel τα έκανε σκατα βγαίνει τωρα ένα νέο software update που διορθώνει την hardware βλακεία της Intel με αποτέλεσμα να παραμένεις με μια τρύπα να αλλά τουλάχιστον δεν θα επανεκκινει άσκοπα το pc σου και όλα αυτά μέχρι να ξαναβγεί το σωστό bios update το οποίο λογικά θα έχει το conflict του με το patch του patch της Microsoft και θα προκαλεί μπλε οθόνες μέχρι να βγάλει ένα νέο patch Η Microsoft που θα απενεργοποιεί το patch του patch. Μέχρι τότε θα έχουν βγει νέοι επεξεργαστές που θα έχουν όλη αυτή την μπούρδα της Intel εντός της αρχιτεκτονικής τους και θα νομίζεις ότι είσαι ασφαλής ενώ στην πραγματικότητα απλά θα έχεις ένα τρύπιο cpu που όμως δεν θα κάνει επανεκκινησεις από τα patch του patch που διορθώνουν το patch της τρύπας. 

Είναι τόσο απλό, απορώ γιατί μπερδευεστε. :-)

Και οσοι ειναι με παλια μηχανηματα που δεν εχουν υποστηριξη πλεον απο την εταιρια?

Εγω εχω ενα laptop 4.5 ετων και η εταιρια δεν δινει πια υποστηριξη,ουτε drivers ουτε bios updates.Εχει να δωσει χρονια.

Στην περιπτωση αυτη δηλαδη μενω με τις τρυπες?

Νομιζα οτι τα patch θα περνουσαν μεσω windows update,οχι bios update

Είναι τόσο κραγμενη  αποτυχία  που πάω στοίχημα ότι μια μέρα θα γίνει και ταινία.. Από τώρα ψάχνουν στο Χόλιγουντ ποιος θα κάνει τον Μ-----α που θα παίξει ότι ήξερε το πρόβλημα αλλά συμφώνησε ( με άλλους δύο τρεις ξέρω γω) να το κάνει γαργάρα.....

ρε παιδιά εγώ το κατέβασα αυτό που λέει από το  Windows Update catalog αλλά πατάω επάνω του διπλό κλικ και δεν κάνει τίποτα. υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εγκατάστασης του update αυτού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο προηγούμενο update έγινε το μηχάνημα μου κώλος. 

Έκανα φορματ. 

Δεν ξαναπερναω update. Θα μείνω με τις τρύπες και σε 2 μήνες πάω σε ryzen. Αει σιχτίρ! 

Επεξ/σία από panoskatos
  • Like 1

Παιδια μην τρελαθουμε η τρυπα υπαρχει σε ολους τους επεξεργαστες ως γνωστον αλλα ας μου απαντησουν οι ειδικοι των εταιριων πως μπορει ενα προβλημα hardware,αρχιτεκτονικης να λυθει με updates τα οποια upadates ειναι software οεο;Αυτο για να αλλαξει πιστευω οτι θα περασουν χρονια πολλα ωστε οι εταιριες αλλαξουν τον τροπο κατασκευης τους.Εξ'αλλου δεν διατρεχουμε προς το παρον οι χρηστες των οικιακων pc οσο οι μεγαλοι servers π.χ. οι cloud.Eπισης αν δεν κανω λαθος δεν εχει ακομα ανακαληφθει καποια κυβερνοεπιθεση μεσω των συγκεκριμενων bugs.Bασικα ασχετος ειμαι αλλα αναρωτιεμαι προς τι ολος αυτος ο χαμος;

On 1/30/2018 at 12:35 AM, azuli said:

Και οσοι ειναι με παλια μηχανηματα που δεν εχουν υποστηριξη πλεον απο την εταιρια?

Εγω εχω ενα laptop 4.5 ετων και η εταιρια δεν δινει πια υποστηριξη,ουτε drivers ουτε bios updates.Εχει να δωσει χρονια.

Στην περιπτωση αυτη δηλαδη μενω με τις τρυπες?

Νομιζα οτι τα patch θα περνουσαν μεσω windows update,οχι bios update

ξερει να απαντησει καποιος σ αυτο?

Στις 1/29/2018 στις 9:47 ΜΜ, kostas7837aek είπε

Απαράδεκτα πράγματα.. έχτιζα coffe lake σύστημα και μολις διαβασα ξένα άρθρα για το τι γίνεται, αλλαξα αμεσως σε ryzen.. να σαι καλα amd με την ταραχή που τους έκανες...αρκετα φραγκα ακουμπισαμε στην ιντελ για να περνούμε 5% παραπανω επιδόσεις σε καθε γενια...και τωρα με τα patch και τα bios μας τα παίρνουν πισω δίπλα και τριπλα.. τελειωσε για μενα η ιντελ μια και καλη...

Ακριβως οπως τα λες φιλε μου. Τα εχω ξαναγραψει και σε αλλο topic οτι πραγματικα πρεπει η Ιntel να παρει ενα γερο μαθημα καποια στιγμη, και αυτο βρισκετε στα χερια μας.

Και δεν ειναι επειδη εχει το κενο ασφαλειας.  Ειναι για το γαμωτο και γενικα την κοροιδοια που μας ριχνει εδω και μερικα χρονια η Ιntel. Οταν θα χρειαστει αυριο μεθαυριο με το καλο να κανω καποια αναβαθμιση θα το σκεφτω παρα μα παρα πολυ καλα αν θα ξαναβαλω Intel επεξεργαστη. Νομιζω οτι ισως ηρθε η ωρα να δωσουμε μια ευκαιρια και στην AMD. Και νομιζω πως θα το κανω. Οπως και παρα πολλοι γνωστοι μου που ακουω γενικα.
Και ολα αυτα τα λεει ενας που χρονια τωρα φοραει μονο Intel, που και ακομα μπορειτε να με πειτε funboy για την Intel

• Like 1

5 ώρες πριν, nio15 είπε

Ακριβως οπως τα λες φιλε μου. Τα εχω ξαναγραψει και σε αλλο topic οτι πραγματικα πρεπει η Ιntel να παρει ενα γερο μαθημα καποια στιγμη, και αυτο βρισκετε στα χερια μας.

Και δεν ειναι επειδη εχει το κενο ασφαλειας.  Ειναι για το γαμωτο και γενικα την κοροιδοια που μας ριχνει εδω και μερικα χρονια η Ιntel. Οταν θα χρειαστει αυριο μεθαυριο με το καλο να κανω καποια αναβαθμιση θα το σκεφτω παρα μα παρα πολυ καλα αν θα ξαναβαλω Intel επεξεργαστη. Νομιζω οτι ισως ηρθε η ωρα να δωσουμε μια ευκαιρια και στην AMD. Και νομιζω πως θα το κανω. Οπως και παρα πολλοι γνωστοι μου που ακουω γενικα.
Και ολα αυτα τα λεει ενας που χρονια τωρα φοραει μονο Intel, που και ακομα μπορειτε να με πειτε funboy για την Intel

Βασικά δεν ξέρω τι χρήση κάνεις ( επαγγελματική, κλπ) αλλά φίλε μου είναι το πιο λογικό πια να πας σε AMD

• Like 1

6 ώρες πριν, nio15 είπε

Δεν ειχα ποτε μου συστημα με amd εκτος απο ενα apu που ψιλοδουλευα... Μονο ιντελ και τις εδωσα πολλα λεφτα...και ναι ειναι ετσι οπως το λες..για το γαμωτο..γιατι αυτα τα ηξερε και το επαιζαν κυριλατοι..τελος για μένα..τα χρηματα που βγάζω τα σέβομαι και θέλω οι εταιρεις που μου τα παίρνουν να με σέβονται και αυτες..και η ιντελ αυτο δεν το εκανε...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...