DrNick Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Ειδικά τα γυαλιά της υψηλής μυωπίας δημιουργούν μεγάλη σμίκρυνση στην εικόνα. Επιπλέον σκέψου το εξής: φαντάσου ένα μπαλόνι που το φουσκώνεις κανονικά ("φυσιολογικό" μάτι). Βάψε 2 σημεία πολύ κοντά το ένα στο άλλο στο πίσω μέρος του (ας πούμε 2 υποδοχείς όρασης). Μετά φούσκωσε το μπαλόνι κι άλλο ("μυωπικό" - μεγαλύτερο μάτι). Θα δεις ότι τα δυο σημεία έχουν απομακρυνθεί (έχουν αραιώσει). Φαντάσου λοιπόν στο 1ο μπαλόνι μια εικόνα που αποτελείται από 2 σημεία να εστιάζει ακριβώς πάνω στα 2 σημεία που είχες αρχικά σημαδέψει: καθαρή εικόνα. Μετά σκέψου στο μεγαλύτερο μπαλόνι τα 2 σημεία που καταφέρνεις να τα εστιάσεις με το γυαλί των 16 βαθμών: τα 2 σημεία της εικόνας εστιάζουν τελικά στο πίσω μέρος του μεγάλου μπαλονιού, αλλά επειδή η εικόνα έχει μικρύνει τα 2 σημεία τελικά είναι πιο κοντά μεταξύ τους. Άρα, όχι μόνο 2 σημεία πιο κοντά αλλά και 2 υποδοχείς πιο μακρυά. Να γιατί η όραση δεν είναι άριστη. Ε βρε κέφια που έχω Δευτεριάτικα... 2
Anorymous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 7 λεπτά πριν, DrNick είπε Ειδικά τα γυαλιά της υψηλής μυωπίας δημιουργούν μεγάλη σμίκρυνση στην εικόνα. Επιπλέον σκέψου το εξής: φαντάσου ένα μπαλόνι που το φουσκώνεις κανονικά ("φυσιολογικό" μάτι). Βάψε 2 σημεία πολύ κοντά το ένα στο άλλο στο πίσω μέρος του (ας πούμε 2 υποδοχείς όρασης). Μετά φούσκωσε το μπαλόνι κι άλλο ("μυωπικό" - μεγαλύτερο μάτι). Θα δεις ότι τα δυο σημεία έχουν απομακρυνθεί (έχουν αραιώσει). Φαντάσου λοιπόν στο 1ο μπαλόνι μια εικόνα που αποτελείται από 2 σημεία να εστιάζει ακριβώς πάνω στα 2 σημεία που είχες αρχικά σημαδέψει: καθαρή εικόνα. Μετά σκέψου στο μεγαλύτερο μπαλόνι τα 2 σημεία που καταφέρνεις να τα εστιάσεις με το γυαλί των 16 βαθμών: τα 2 σημεία της εικόνας εστιάζουν τελικά στο πίσω μέρος του μεγάλου μπαλονιού, αλλά επειδή η εικόνα έχει μικρύνει τα 2 σημεία τελικά είναι πιο κοντά μεταξύ τους. Άρα, όχι μόνο 2 σημεία πιο κοντά αλλά και 2 υποδοχείς πιο μακρυά. Να γιατί η όραση δεν είναι άριστη. Ε βρε κέφια που έχω Δευτεριάτικα... καταλαβα, θεωρητικα αν βαλω φακο πανω στο ματι η ενδοφακο θα εχω τελεια οραση η παλι θα υπαρχει μειωμενη οπτικη οξυτητα ?
DrNick Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Anorymous είπε καταλαβα, θεωρητικα αν βαλω φακο πανω στο ματι η ενδοφακο θα εχω τελεια οραση η παλι θα υπαρχει μειωμενη οπτικη οξυτητα ? Θα βελτιώσεις πολύ το ένα από τα 2 μέρη του προβλήματος: τη σμίκρυνση της εικόνας που δημιουργεί το γυαλί.
Anorymous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, DrNick είπε Θα βελτιώσεις πολύ το ένα από τα 2 μέρη του προβλήματος: τη σμίκρυνση της εικόνας που δημιουργεί το γυαλί. καταλαβα, ο αστιγματισμος που εχω παιζει ρολο στην απωλεια της οπτικης οξυτητας ?
DrNick Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Anorymous είπε καταλαβα, ο αστιγματισμος που εχω παιζει ρολο στην απωλεια της οπτικης οξυτητας ? Μάλλον, αλλά με ένα τρόπο που είναι δύσκολο να εξηγήσω "οπτικά". 1
Anorymous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, DrNick είπε Μάλλον, αλλά με ένα τρόπο που είναι δύσκολο να εξηγήσω "οπτικά". οκ, ξερω οτι σε εχω πρηξει και συγνωμη , θελω ακομα να μαθω αν υψηλος αστυγματισμος και μεγαλη μυωπια ειναι συνηθης φαινομενο , υπαρχει καποια σχεση αναμεσα τους ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, Anorymous είπε οκ, ξερω οτι σε εχω πρηξει και συγνωμη , θελω ακομα να μαθω αν υψηλος αστυγματισμος και μεγαλη μυωπια ειναι συνηθης φαινομενο , υπαρχει καποια σχεση αναμεσα τους ? Με επιφυλλαξη αλλα σε εγαλες μυωπιες υπαρχει και αστιγματισμος .Οχι οτι δεν γινεται να υπαρχει και σε πιο μικρες. Ποσο συχνη ειναι η μυωπια ριξε μια ματια γυω σου ποσοι φορανε γυαλια αλλα υπαρχουν και ...κρυφοι με φακους επαφης. 2
DrNick Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, Anorymous είπε οκ, ξερω οτι σε εχω πρηξει και συγνωμη , θελω ακομα να μαθω αν υψηλος αστυγματισμος και μεγαλη μυωπια ειναι συνηθης φαινομενο , υπαρχει καποια σχεση αναμεσα τους ? 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Με επιφυλλαξη αλλα σε εγαλες μυωπιες υπαρχει και αστιγματισμος .Οχι οτι δεν γινεται να υπαρχει και σε πιο μικρες. Ποσο συχνη ειναι η μυωπια ριξε μια ματια γυω σου ποσοι φορανε γυαλια αλλα υπαρχουν και ...κρυφοι με φακους επαφης. Έτσι είναι συνήθως. 2
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μετά από ένα χρόνο ξεθαβω τό θέμα γιατί τυπικό έλεγχο που κάνω κάθε χρόνο δυστυχώς μου είπε ο γιατρός ότι το ένα μάτι έχει μειωθεί οπτική οξύτητα έχουν αρχίσει να γίνονται αλλοιώσεις στο βυθόκαι έχουμε και αρχή καταρράκτη. Πέρσι ήμουνα μία χαρά για αυτό παιδιά θέλω να ελέγχετε τα μάτια σας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει όπως είχα γράψει και περσι εγώ κατά τύχη το εμαθα ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό μην αμελείτε λέτε απλά έχω μία μυοπια δεν είναι τίποτα 1 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 29 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε Μετά από ένα χρόνο ξεθαβω τό θέμα γιατί τυπικό έλεγχο που κάνω κάθε χρόνο δυστυχώς μου είπε ο γιατρός ότι το ένα μάτι έχει μειωθεί οπτική οξύτητα έχουν αρχίσει να γίνονται αλλοιώσεις στο βυθόκαι έχουμε και αρχή καταρράκτη. Πέρσι ήμουνα μία χαρά για αυτό παιδιά θέλω να ελέγχετε τα μάτια σας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει όπως είχα γράψει και περσι εγώ κατά τύχη το εμαθα ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό μην αμελείτε λέτε απλά έχω μία μυοπια δεν είναι τίποτα Δεν υπαρχει καποια λυση για αποκατασταση ή να σταματησει εκει τουλαχιστον ?
DrNick Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Δεν υπαρχει καποια λυση για αποκατασταση ή να σταματησει εκει τουλαχιστον ? Δυστυχώς, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο κάποιες από τις επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Ούτε με κάποια μεταμόσχευση; Συγνώμη αν λέω βλακειες. Σε τι μπορεί να αποδοθεί αυτή η κατάσταση; Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από Γιάννης Platano
DrNick Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 30 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ούτε με κάποια μεταμόσχευση; Συγνώμη αν λέω βλακειες. Δυστυχώς όχι. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Οποτε...Καλυτερα να μην συνεχισω. Αυτη η παθηση απο τι προερχεται ? Επηρεαζει και τα δυο ματια ?
DrNick Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Οποτε...Καλυτερα να μην συνεχισω. Αυτη η παθηση απο τι προερχεται ? Επηρεαζει και τα δυο ματια ? Υπάρχει πολλή μεγάλη δραστηριότητα στην έρευνα του γενετικού υπόβαθρου τόσο της μυωπίας γενικά, όσο και της παθολογικής μυωπίας ειδικά. Για τη μυωπία γνωρίζουμε ότι συσχετίζεται με 164 (εκατόν εξήντα τέσσερα!) γονίδια (προς το παρόν), χωρίς να ξέρουμε το μηχανισμό που το κάθε ένα από αυτά δουλεύει. Για την παθολογική μυωπία ενδείξεις μόνο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις