eidikos33 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Anorymous πως σου προεκυψε τετοιο θεμα? Τι ηλικια εχεις περιπου? Παντως εγω που εχω 1 βαθμο μυωπια και 0,75 αστιγματισμο μακρια δεν βλεπω την τυφλα μου,αλλα δεν φοραω ποτε γυαλια μονο στην τηλεοραση
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, eidikos33 είπε Anorymous πως σου προεκυψε τετοιο θεμα? Τι ηλικια εχεις περιπου? Παντως εγω που εχω 1 βαθμο μυωπια και 0,75 αστιγματισμο μακρια δεν βλεπω την τυφλα μου,αλλα δεν φοραω ποτε γυαλια μονο στην τηλεοραση καλα χωρις γυαλια εγω δεν βλεπω ουτε στο ενα μετρο απο μικρο παιδι το εχω το δημιουργει ο οργανισμος αγνωστο πως , ξεκινησσα τριτη δημοτικου να φανταστεις να εχω 5 μυωπια , ειμαΙ 34. 1
DrNick Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 56 λεπτά πριν, Anorymous είπε α ναι νομιζα οτι 5/10 σημαινει 50 τα εκατο , δηλαδη μονο 15 ε ενας 3 / 10 πχ βλεπει αλλα θελει να ειναι στο 1 μετρο κλπ ? η αλλιωση στο επιθυλιο δινει καποιο ποσοστο ξερεις ? 3/10 βλέπει στα 3 μέτρα αυτό που βλέπει ο άλλος στα 10, 2/10 βλέπει στα 2 μέτρα αυτό που βλέπει ο άλλος στα 10 κ.ο.κ. Πιο παραστατικά το απεικονίζουν οι Αμερικάνοι/Άγγλοι που έχουν αριθμητή την απόσταση του πίνακα και τι βλέπει ο ασθενής και παρανομαστή την απόσταση που θα το δει ο φυσιολογικός οφθαλμός. Δηλαδή 20/40 (ή 6/12 στην Αγγλία) σημαίνει ότι βλέπει στα 20 πόδια (που είναι η οθόνη) αυτό που θα έβλεπε ό φυσιολογικός οφθαλμός στα 40 πόδια. Αν το άκουσες σωστά, η αλλοίωση στο επιθήλιο σημαίνει μόνο περιορισμό (σχετικό ή απόλυτο) στη χρήση φακών επαφής, όπως και σου σύστησαν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, DrNick είπε Συμφωνώ με όλα εκτός από το 50%. Οπτική οξύτητα 5/10 σημαίνει ότι για να δεις κάτι που μπορεί να δει ο "φυσιολογικός" άνθρωπος στα 10 μέτρα, εσύ πρέπει να πλησιάσεις στα 5 μέτρα. Ειδικοί πίνακες που προσπαθούν να προσεγγίσουν την οπτική ικανότητα αντιστοιχούν τα 5/10 σε μια μείωση περίπου 15% (δηλαδή οπτική ικανότητα περίπου 85%). Βλέπεις περίπου τόσο καθαρά όσο ένας άνθρωπος με 0.75-1.0 βαθμό μυωπίας (χωρίς τα γυαλιά του). Δε θέλω να πω ότι βλέπεις καλά, αλλά είναι μια πολύ χρήσιμη και σημαντική όραση. Για οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρότερα τους οποιουσδήποτε κινδύνους. Αν διάβασα καλά ο φίλος μας λέει ότι έχει 15 βαθμούς μυωπία όμως. Άλλο 1 και άλλο 15 βαθμοί Με 10 βαθμούς η μικρή μου κόρη είναι αδύνατον να κινηθεί αξιοπρεπώς και μέσα στο σπίτι χωρίς γυαλιά ή φακούς. Ίσως δεν κατάλαβα καλά.. 1
DrNick Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν διάβασα καλά ο φίλος μας λέει ότι έχει 15 βαθμούς μυωπία όμως. Άλλο 1 και άλλο 15 βαθμοί Με 10 βαθμούς η μικρή μου κόρη είναι αδύνατον να κινηθεί αξιοπρεπώς και μέσα στο σπίτι χωρίς γυαλιά ή φακούς. Ίσως δεν κατάλαβα καλά.. Φορώντας τα γυαλιά του βλέπει σαν έναν άνθρωπο με 0,75 μυωπία, όπως βλέπει το μάτι με το monovision μακρυά. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, DrNick είπε Φορώντας τα γυαλιά του βλέπει σαν έναν άνθρωπο με 0,75 μυωπία, όπως βλέπει το μάτι με το monovision μακρυά. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση γιατρέ. Αν δεν κάνω λάθος κάνεις με γυαλιά έστω με πιο χαμηλούς βαθμούς δεν βλέπει 10/10 Με φακούς επαφής είναι πιο καλή η όραση Αν δεν κάνω πάλι λάθος... 1
DrNick Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ευχαριστώ για την διευκρίνηση γιατρέ. Αν δεν κάνω λάθος κάνεις με γυαλιά έστω με πιο χαμηλούς βαθμούς δεν βλέπει 10/10 Με φακούς επαφής είναι πιο καλή η όραση Αν δεν κάνω πάλι λάθος... Ακριβώς. Με 16 βαθμούς και όλα τα άλλα τέλεια να είναι, 10/10 είναι σχεδόν αδύνατο με γυαλιά: η σμίκρυνση που κάνουν στην εικόνα είναι εντυπωσιακή. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 2 λεπτά πριν, DrNick είπε Ακριβώς. Με 16 βαθμούς και όλα τα άλλα τέλεια να είναι, 10/10 είναι σχεδόν αδύνατο με γυαλιά: η σμίκρυνση που κάνουν στην εικόνα είναι εντυπωσιακή. Θυμάμαι με 6 βαθμούς όταν δοκίμασα φακούς είχα εντιπωσιασθει που όλα τα έβλεπα πιο μεγάλα σε σχέση με γυαλιά Δεν τους δέχτηκε όμως το μάτι τους φακούς πάρα τις πολλές δοκιμές με διαφορετικούς φακούς. 1
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, DrNick είπε 3/10 βλέπει στα 3 μέτρα αυτό που βλέπει ο άλλος στα 10, 2/10 βλέπει στα 2 μέτρα αυτό που βλέπει ο άλλος στα 10 κ.ο.κ. Πιο παραστατικά το απεικονίζουν οι Αμερικάνοι/Άγγλοι που έχουν αριθμητή την απόσταση του πίνακα και τι βλέπει ο ασθενής και παρανομαστή την απόσταση που θα το δει ο φυσιολογικός οφθαλμός. Δηλαδή 20/40 (ή 6/12 στην Αγγλία) σημαίνει ότι βλέπει στα 20 πόδια (που είναι η οθόνη) αυτό που θα έβλεπε ό φυσιολογικός οφθαλμός στα 40 πόδια. Αν το άκουσες σωστά, η αλλοίωση στο επιθήλιο σημαίνει μόνο περιορισμό (σχετικό ή απόλυτο) στη χρήση φακών επαφής, όπως και σου σύστησαν. Α αυτό είναι νόμιζα ότι αλλοίωνε σιγά σιγά το νεύρο μέχρι να αποκοπεί. Οπότε κανενα ποσοστό δεν παίρνω, νά μήν κάνω καθόλου φάκελο ή ποτέ δεν ξέρεις
DrNick Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 19 λεπτά πριν, Anorymous είπε Α αυτό είναι νόμιζα ότι αλλοίωνε σιγά σιγά το νεύρο μέχρι να αποκοπεί. Οπότε κανενα ποσοστό δεν παίρνω, νά μήν κάνω καθόλου φάκελο ή ποτέ δεν ξέρεις Τα 5/10 δεν δικαιολογούν κάποιο ποσοστό. Το επιθήλιο είναι το μπροστινό μέρος του κερατοειδούς, εκεί που "κάθεται" ο φακός επαφής (αν και υπάρχει σε όλους τους ιστούς, συνήθως στο επιθήλιο του κερατοειδούς αναφερόμαστε). Για να γίνει φάκελος πρέπει ο γιατρός που εισηγείται να γράψει πάθηση και ποσοστό που δικαιολογεί.
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 8 λεπτά πριν, DrNick είπε Τα 5/10 δεν δικαιολογούν κάποιο ποσοστό. Το επιθήλιο είναι το μπροστινό μέρος του κερατοειδούς, εκεί που "κάθεται" ο φακός επαφής (αν και υπάρχει σε όλους τους ιστούς, συνήθως στο επιθήλιο του κερατοειδούς αναφερόμαστε). Για να γίνει φάκελος πρέπει ο γιατρός που εισηγείται να γράψει πάθηση και ποσοστό που δικαιολογεί. Ναι ξέρω από 4/10 και κάτω δεινει ποσοστά, η πάθηση είναι κακοήθης μυωπία ρώτησα το γιατρό δεν έχω απλά υψηλή μυωπία
Anorymous Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Να ρωτήσω αυτες οι σταγόνες πού μου έβαλε για νά μέτρηση την πίεση τι σκατα ήταν ετσουζε τρέλα
DrNick Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 26 λεπτά πριν, Anorymous είπε Να ρωτήσω αυτες οι σταγόνες πού μου έβαλε για νά μέτρηση την πίεση τι σκατα ήταν ετσουζε τρέλα Tetracaine (αναισθητικό). Έτσουζε για 1/2 λεπτό. Μετά αίσθημα μουδιάσματος. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, DrNick είπε Tetracaine (αναισθητικό). Έτσουζε για 1/2 λεπτό. Μετά αίσθημα μουδιάσματος. Ποτες δεν με εχουν τσουξει...Ισως ειναι και θεμα οργανισμου. 1
BuckRodgers Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2018 13 minutes ago, Γιάννης Platano said: Ποτες δεν με εχουν τσουξει...Ισως ειναι και θεμα οργανισμου. Τα τοπικά αναισθητικα και κάποια από τα μυδριατικα (άνοιγμα της κόρης) τσούζουν για τους περισσότερους. Απλά κάποιοι έχουν μεγαλύτερες ανοχες σε αυτά τα ερεθίσματα. 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις