Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Και καταρράκτη που είχα κάνει και laser κανένας πόνος μόνο με αναισθητικες σταγόνες σαν αυτές που μας βάζουν νομίζω για να μετρήσουν πίεση στα μάτια. Στο laser το μόνο που κατάλαβα από όσφρηση είναι κάτι σαν καμένο κατά την διάρκεια της επέμβασης. Στον καταρράκτη κάτι μου είχαν βάλει ενδοφλέβια αλλά όχι μέθη γιατί τα άκουγα όλα. 2
BuckRodgers Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 2 hours ago, Γιάννης Platano said: Και καταρράκτη που είχα κάνει και laser κανένας πόνος μόνο με αναισθητικες σταγόνες σαν αυτές που μας βάζουν νομίζω για να μετρήσουν πίεση στα μάτια. Στο laser το μόνο που κατάλαβα από όσφρηση είναι κάτι σαν καμένο κατά την διάρκεια της επέμβασης. Στον καταρράκτη κάτι μου είχαν βάλει ενδοφλέβια αλλά όχι μέθη γιατί τα άκουγα όλα. Μάλλον μέθη ήταν. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα μέθης, απλα η δικη σου ήταν ηπια. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε Μάλλον μέθη ήταν. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα μέθης, απλα η δικη σου ήταν ηπια. Μπορει αλλα τα ακουγα και τα θυμαμαι ολα . Αντιθετα σε ενδοσκοπησεις κλπ με μεθη δεν καταλαβα τιποτα . Οπως και στην ορθοπαιδικη επεμβαση το μονο που θυμαμαι ειναι ενα δυανατο θορυβο απο τα εργαλεια που χρησιμοποιουν , ανοιξα τα ματια μου , ειδα τον αναισθησιολογο και του ειπα "ριξε κι αλλη μεθη.." Τποτα αλλο και πηγα στο δωματιο ...χααμογελαστος .Βεβαια το πρωτο 24ωρο ειχε εντονους πουνους μετα που περασε η ναρκωση . Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano 1
Anorymous Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, DrNick είπε Όχι, οφθαλμίατρος. Στις επεμβάσεις των ματιών το ένα είναι καλυμμένο και το άλλο (αυτό που χειρουργείται) δε βλέπει τίποτα από το φως του μικροσκοπίου. Τώρα αν δε θες ούτε να ακούς, υπάρχει η μέθη. Τι εννοείς δεν βλέπει ? Παίρνει κάποιο φάρμακο που προσωρινά διακόπτη την όραση ή η όραση σταματάει απότομα μόλις ξεκινάει η επέμβαση ?
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 18 λεπτά πριν, Anorymous είπε Τι εννοείς δεν βλέπει ? Παίρνει κάποιο φάρμακο που προσωρινά διακόπτη την όραση ή η όραση σταματάει απότομα μόλις ξεκινάει η επέμβαση ? Οχι...Καλυπτουν το ενα ματι , κανουν την επεμβαση στο αλλο και μετα καλυπτουν το χειρυργημενο και κανουν την επεμβαση στο αλλο . Μετα απο λιγο βλεπεις σχεδον κανονικα και σε λιγο αναλογα την επεμβαση μια χαρα . Εγω που εκνα laser σε μια ωρα ειχα φυγει και εβλεπα σχεδον κανονικα. 2
eidikos33 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε Και καταρράκτη που είχα κάνει και laser κανένας πόνος μόνο με αναισθητικες σταγόνες σαν αυτές που μας βάζουν νομίζω για να μετρήσουν πίεση στα μάτια. Στο laser το μόνο που κατάλαβα από όσφρηση είναι κάτι σαν καμένο κατά την διάρκεια της επέμβασης. Στον καταρράκτη κάτι μου είχαν βάλει ενδοφλέβια αλλά όχι μέθη γιατί τα άκουγα όλα. Εγώ νομιζα ότι με μέθη γίνονται μόνο κωλονοσκοπιση και γαστροσκόπηση δεν ήξερα για καταρράκτη
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 8 ώρες πριν, eidikos33 είπε Εγώ νομιζα ότι με μέθη γίνονται μόνο κωλονοσκοπιση και γαστροσκόπηση δεν ήξερα για καταρράκτη Οχι μονο γιααυτες και υπαρχουν ειδη μεθης. 1
BuckRodgers Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 3 hours ago, Γιάννης Platano said: Οχι μονο γιααυτες και υπαρχουν ειδη μεθης. Θεωρητικά μπορεί να γίνει οποιαδήποτε αναισθησία για οποιαδήποτε ιατρική πράξη. Ακραία παραδείγματα: Κλινική εξέταση με γενική αναισθησία σε βρέφη και άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην πράξη το είδος και ο βαθμός αναισθησίας εξαρτάται από το είδος της πράξης, τι αντέχεις ψυχολογικά και βεβαίως τι είναι ασφαλές ιατρικά.. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Ποιος ξερει την διαφορα της ραχιαις αναισθησιας απο την επισκλειριδιο ? Υπαρχει περιπτωση να ειναι προτιμοτερη η μια απο την αλλη ?
eidikos33 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ποιος ξερει την διαφορα της ραχιαις αναισθησιας απο την επισκλειριδιο ? Υπαρχει περιπτωση να ειναι προτιμοτερη η μια απο την αλλη ? https://parents.org.gr/forum/topic/9002-kaisariki-episkliridios-i-rachiaia/ αναφερουν παραπανω καποιες διαφορες μεταξυ τους
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Λοιπόν μετρήθηκα πριν λίγο στην Σινα οπτική οξύτητα 6/10 καί 5/10, η μυωπία σταθερή16 κ 15 και ο αστιγματισμός 2-2, η πίεση καλή 14 και 15 αλλά μου είπε ότι υπάρχει μία μικρή αλλοίωση στο επιθυλιο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Anorymous είπε Λοιπόν μετρήθηκα πριν λίγο στην Σινα οπτική οξύτητα 6/10 καί 5/10, η μυωπία σταθερή16 κ 15 και ο αστιγματισμός 2-2, η πίεση καλή 14 και 15 αλλά μου είπε ότι υπάρχει μία μικρή αλλοίωση στο επιθυλιο. Προβλεψη ? Θεραπεια ? Χωρις να ειμαι γιατρος νομιζω χαμηλη οπτικη οξυτητα ... Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2018 από Γιάννης Platano
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Προβλεψη ? Θεραπεια ? Χωρις να ειμαι γιατρος νομιζω χαμηλη οπτικη οξυτητα ... Ναι χαμηλή 50% από ένα φυσιολογικό μάτι, προς το παρόν τίποτα μπορώ να βάλω ενδοφακο ή φακό πάνω στο μάτι αλλά δεν προτείνει τίποτα από τα δύο γιατί υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν επιπλοκές. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω κάτι όταν μεγαλώσω καί χρειαστώ επέμβαση καταρράκτη, επίσης να προσέχω για συμπτώματα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσα μεγαλώνω να γίνει αποκωληση αμβλιστροειδη 1 1
DrNick Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 12 λεπτά πριν, Anorymous είπε Ναι χαμηλή 50% από ένα φυσιολογικό μάτι, προς το παρόν τίποτα μπορώ να βάλω ενδοφακο ή φακό πάνω στο μάτι αλλά δεν προτείνει τίποτα από τα δύο γιατί υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν επιπλοκές. Μου είπε ότι μπορώ να κάνω κάτι όταν μεγαλώσω καί χρειαστώ επέμβαση καταρράκτη, επίσης να προσέχω για συμπτώματα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όσα μεγαλώνω να γίνει αποκωληση αμβλιστροειδη Συμφωνώ με όλα εκτός από το 50%. Οπτική οξύτητα 5/10 σημαίνει ότι για να δεις κάτι που μπορεί να δει ο "φυσιολογικός" άνθρωπος στα 10 μέτρα, εσύ πρέπει να πλησιάσεις στα 5 μέτρα. Ειδικοί πίνακες που προσπαθούν να προσεγγίσουν την οπτική ικανότητα αντιστοιχούν τα 5/10 σε μια μείωση περίπου 15% (δηλαδή οπτική ικανότητα περίπου 85%). Βλέπεις περίπου τόσο καθαρά όσο ένας άνθρωπος με 0.75-1.0 βαθμό μυωπίας (χωρίς τα γυαλιά του). Δε θέλω να πω ότι βλέπεις καλά, αλλά είναι μια πολύ χρήσιμη και σημαντική όραση. Για οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρότερα τους οποιουσδήποτε κινδύνους. 2
Anorymous Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2018 22 λεπτά πριν, DrNick είπε Συμφωνώ με όλα εκτός από το 50%. Οπτική οξύτητα 5/10 σημαίνει ότι για να δεις κάτι που μπορεί να δει ο "φυσιολογικός" άνθρωπος στα 10 μέτρα, εσύ πρέπει να πλησιάσεις στα 5 μέτρα. Ειδικοί πίνακες που προσπαθούν να προσεγγίσουν την οπτική ικανότητα αντιστοιχούν τα 5/10 σε μια μείωση περίπου 15% (δηλαδή οπτική ικανότητα περίπου 85%). Βλέπεις περίπου τόσο καθαρά όσο ένας άνθρωπος με 0.75-1.0 βαθμό μυωπίας (χωρίς τα γυαλιά του). Δε θέλω να πω ότι βλέπεις καλά, αλλά είναι μια πολύ χρήσιμη και σημαντική όραση. Για οποιαδήποτε παρέμβαση πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρότερα τους οποιουσδήποτε κινδύνους. α ναι νομιζα οτι 5/10 σημαινει 50 τα εκατο , δηλαδη μονο 15 ε ενας 3 / 10 πχ βλεπει αλλα θελει να ειναι στο 1 μετρο κλπ ? η αλλιωση στο επιθυλιο δινει καποιο ποσοστο ξερεις ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις