Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με όραση στο 90%+ είναι μάλλον απίθανο να δικαιούσαι οτιδήποτε σε ποσοστό αναπηρίας εκτός αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα, γι' αυτό λογικά πήρες αυτή την απάντηση. Όταν πας στο ραντεβού σου λοιπόν να είσαι συγκεκριμένος κατά το δυνατό στις απορίες σου γιατί όπως καταλαβαίνεις ο χρόνος ανά ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο είναι ελάχιστος.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Anorymous είπε

Λοιπον κατα τυχη εμαθα οτι εχω μια σοβαρη μορφη μυωπιας , και λεω κατα τυχη γιατι ποτε κανεις γιατρος δεν με ενηρωσε οτι ειναι κατι πιο σοβαρο απο μια απλη μυωπια αλλα το εμαθα απο ατομο που εχει προβλημα ορασης.

Θελω να ρωτησω λοιπον μηπως φταιω εγω που επρεπε να παω σε συγκεκριμενη ειδηκοτητα με εξειδίκευση και οχι σε απλο οφθαλμίατρο και δευτερον υπαρχει καποιος που μπορει να μου λύσει καποιες αποριες ?

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμπιστεύεσαι τον φίλο σου και όχι τον οφθαλμίατρο.

Και γιατί πρέπει να πας σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο;

Έχεις δηλαδή μια πάθηση που οι "κανονικοί" οφθαλμίατροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ή δε γνωρίζουν καν γι αυτή;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε

με όραση στο 90%+ είναι μάλλον απίθανο να δικαιούσαι οτιδήποτε σε ποσοστό αναπηρίας εκτός αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα, γι' αυτό λογικά πήρες αυτή την απάντηση. Όταν πας στο ραντεβού σου λοιπόν να είσαι συγκεκριμένος κατά το δυνατό στις απορίες σου γιατί όπως καταλαβαίνεις ο χρόνος ανά ασθενή σε δημόσιο νοσοκομείο είναι ελάχιστος.

το θεμα ειναι αν τιθεται απωλια ορασης σταδιακα και αν μεγαλωνει η μυοπια διοτι τοτε καθε τρεις και λιγο θελω γυαλια, επισης η οραση μου ειναι γυρο στο 60 με 70% την μερα γιατι την νυκτα χειροτερευει αρκετα πιο πολυ..

δυστηχως ετσι ειναι σπανια θα βρεις γιατρο να σου εξηγησει τι εχεις και να απαντηση στα ερωτηματα σου

44 λεπτά πριν, johnbond είπε

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί εμπιστεύεσαι τον φίλο σου και όχι τον οφθαλμίατρο.

Και γιατί πρέπει να πας σε εξειδικευμένο οφθαλμίατρο;

Έχεις δηλαδή μια πάθηση που οι "κανονικοί" οφθαλμίατροι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ή δε γνωρίζουν καν γι αυτή;

δεν εμπιστευομαι τον φιλο μου απλα κανω καποιες ερωτησεις μετα απο κουβεντα που εια και σε σκεψεις που εχω μπει.

γιατι υπαρχει η ιατρικη αμελια ειδικα σε δημοσια υγεια που ο γιατρος θελει να σε ξεπεταξει

Δημοσ.
27 minutes ago, Anorymous said:

το θεμα ειναι αν τιθεται απωλια ορασης σταδιακα και αν μεγαλωνει η μυοπια διοτι τοτε καθε τρεις και λιγο θελω γυαλια, επισης η οραση μου ειναι γυρο στο 60 με 70% την μερα γιατι την νυκτα χειροτερευει αρκετα πιο πολυ..

δυστηχως ετσι ειναι σπανια θα βρεις γιατρο να σου εξηγησει τι εχεις και να απαντηση στα ερωτηματα σου

δεν εμπιστευομαι τον φιλο μου απλα κανω καποιες ερωτησεις μετα απο κουβεντα που εια και σε σκεψεις που εχω μπει.

γιατι υπαρχει η ιατρικη αμελια ειδικα σε δημοσια υγεια που ο γιατρος θελει να σε ξεπεταξει

Το αν χάνεις όραση αντικειμενικά μπορεί να στο πει μόνο αυτός που σε παρακολουθεί (οφθαλμίατρος). η αλλαγή γυαλιών κάθε τρεις και λίγο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, εξαρτάται από ηλικία κ.α. 

Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου λοιπόν πρέπει κάποιος να σε εξετάσει.  

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε

Το αν χάνεις όραση αντικειμενικά μπορεί να στο πει μόνο αυτός που σε παρακολουθεί (οφθαλμίατρος). η αλλαγή γυαλιών κάθε τρεις και λίγο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, εξαρτάται από ηλικία κ.α. 

Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις σου λοιπόν πρέπει κάποιος να σε εξετάσει.  

αυτο το αναφερω γιατι οταν σε μετρανε στα κεπα για οπτικη οξυτητα σου λενε να με την καλυτερη διορθωτικη μεδοθος για αυτο λεω αν πχ εχει οπτικη οξυτητα 7/10 και μεχρι να περασεις επιτροπη αυτο μειωθει τοτε τα γυαλια ειναι "αχρειατα" και παιρνουν λαθος μετρηση.

θα κοιταξω να κλεισω ραντεβου στην σινα, εσυ ειναι οφθαλμιατροε και γενικα εχεις σχεση με αυτο τον κλαδο ?

Δημοσ.
4 minutes ago, Anorymous said:

αυτο το αναφερω γιατι οταν σε μετρανε στα κεπα για οπτικη οξυτητα σου λενε να με την καλυτερη διορθωτικη μεδοθος για αυτο λεω αν πχ εχει οπτικη οξυτητα 7/10 και μεχρι να περασεις επιτροπη αυτο μειωθει τοτε τα γυαλια ειναι "αχρειατα" και παιρνουν λαθος μετρηση.

θα κοιταξω να κλεισω ραντεβου στην σινα, εσυ ειναι οφθαλμιατροε και γενικα εχεις σχεση με αυτο τον κλαδο ?

Δεν ξέρω τι κάνουν στα ΚΕΠΑ και πως δουλεύουν οι επιτροπές. Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες η συχνή αλλαγή γυαλιών δεν μπορεί να θεωρείται αναπηρία. 

Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις το ραντεβού για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις και να σου φύγει το άγχος.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε

Δεν ξέρω τι κάνουν στα ΚΕΠΑ και πως δουλεύουν οι επιτροπές. Αν κατάλαβα καλά αυτό που λες η συχνή αλλαγή γυαλιών δεν μπορεί να θεωρείται αναπηρία. 

Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις το ραντεβού για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις και να σου φύγει το άγχος.

Οκ θά πάρω να κάνω ελπίζω να βρω γρήγορα γιατί άκουσα για αναμονή έως και τρείς μήνες

Δημοσ.

πολύ συγγενικό μου πρόσωπο που εχει ταλαιπωρηθει αφανταστα με τα ματια και εχει περασει οτι υπαρχει απο παθησεις ματιων συμβουλευει να τρεξεις και να το ψαξεις σοβαρα...

γιατι αναλογα και την ηλικια η πολυ υψηλη μυωπια παει συνηθως και με διαφορα αλλα προβληματα οπως υψηλη πιεση (οχι την γνωστη) που με την σειρα της φερνει αποκολλήσεις γλαυκώματα και παει λεγοντας .... θες γνωμη και πληρης εξετασεις απο ειδικους και σε τακτα διαστηματα για να ελεγχεις την κατασταση .... μιλαμε για ματια 

γενικο κρατικο / οφθαλμιατρείο σινα / πολυκλινικη αθηνων ειναι η βαση για το ψαξιμο σου και ρωτώντας θα βρεις τους πιο ειδικους στα θεματα αυτα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, margaritagr είπε

Στο athens vision πληρωνω 70€ για πληρη οφθαλμολογικη εξεταση με τα παντα ολα. Εχουν εμπειρους γιατρους και καλα μηχανηματα

Χρονια πελατης εκει και εχουμα κανει laser 3 από την οικογενεια .

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, margaritagr είπε

Στο athens vision πληρωνω 70€ για πληρη οφθαλμολογικη εξεταση με τα παντα ολα. Εχουν εμπειρους γιατρους και καλα μηχανηματα

Όταν λές όλες σού κάνει και βυθομετρήσεις και πίεση ματιών ?

Δημοσ.

Φυσικα τα παντα, πληρεστατο ελεγχο!

Πηγαινω εκει απο το 2006, παει η μαμα μου,χειρουργησε προσφατα τη γιαγια μου που της ειχαν κανει λαθη στα λειζερ για καταρρακτη κι εγινε τζετ.

Εγω πηγαινω στον Κοψίνη συγκεκριμενα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Φυσικα τα παντα, πληρεστατο ελεγχο!

Πηγαινω εκει απο το 2006, παει η μαμα μου,χειρουργησε προσφατα τη γιαγια μου που της ειχαν κανει λαθη στα λειζερ για καταρρακτη κι εγινε τζετ.

Εγω πηγαινω στον **** συγκεκριμενα.

Νομίζω πως δεν επιτρέπεται να γράφεις το όνομα δημόσια.

Αν θες στείλε το σε pm./

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skar1983 είπε

Νομίζω πως δεν επιτρέπεται να γράφεις το όνομα δημόσια.

Αν θες στείλε το σε pm./

Γιατί είναι επειδή θά πιαστεί σαν διαφήμιση ή γιατί είναι προσωπικά δεδομένα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Anorymous είπε

Γιατί είναι επειδή θά πιαστεί σαν διαφήμιση ή γιατί είναι προσωπικά δεδομένα

Και τα δύο λέω.

Αν είναι θα το δει και κάποιος άλλος να μας πει την άποψη του.

Όσο για το πρόβλημα σου να πας σε κάποιον καλό οφθαλμίατρο και να κάνεις έναν έλεγχο με τα διάφορα μηχανήματα και να μην ακούς τους γύρω σου ούτε το ίντερνετ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...