Anorymous Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Λοιπον κατα τυχη εμαθα οτι εχω μια σοβαρη μορφη μυωπιας , και λεω κατα τυχη γιατι ποτε κανεις γιατρος δεν με ενηρωσε οτι ειναι κατι πιο σοβαρο απο μια απλη μυωπια αλλα το εμαθα απο ατομο που εχει προβλημα ορασης. Θελω να ρωτησω λοιπον μηπως φταιω εγω που επρεπε να παω σε συγκεκριμενη ειδηκοτητα με εξειδίκευση και οχι σε απλο οφθαλμίατρο και δευτερον υπαρχει καποιος που μπορει να μου λύσει καποιες αποριες ?
guido Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 τι τον κάνει να το πιστεύει αυτό; χωρίς να είμαι ειδικός, πάντα όταν πάω για εξέταση στον οφθαλμίατρο μου κάνει βυθοσκόπηση. Και λογικά όλοι κάνουν πέρα από το να σε βάλουν να κοιτάς νουμεράκια. η παραπάνω που αναφέρεις θα φαινόταν, δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ειδικό. σε κάθε περίπτωση, ουτε εγω ξερω επειδή εχω μυωπία, ουτε ο γνωστός σου. πόσους βαθμους έχεις;
Anorymous Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, guido είπε τι τον κάνει να το πιστεύει αυτό; χωρίς να είμαι ειδικός, πάντα όταν πάω για εξέταση στον οφθαλμίατρο μου κάνει βυθοσκόπηση. Και λογικά όλοι κάνουν πέρα από το να σε βάλουν να κοιτάς νουμεράκια. η παραπάνω που αναφέρεις θα φαινόταν, δεν νομίζω ότι χρειάζεται και ειδικό. σε κάθε περίπτωση, ουτε εγω ξερω επειδή εχω μυωπία, ουτε ο γνωστός σου. πόσους βαθμους έχεις; εχω 15 στο ενα ματι και 16 στο αλλο ματι, δεν μου εχουν κανει ποτε βυθοσκοπηση πλην μιας φορας στο 401 οταν περασα εξετασεις για ι5 στην οποια με πεδεψε ο γιατρος μιση ωρα και τελικα δεν βγαλαμε ακρη. ο γνωστος μου εχει προβλημα ορασης και τα εχει ψαξει στο ενα ματι ειναι τυφλος απο αλλη παθηση βεβαια , μου ειπε οτι το ειδος της μυωπιας αυτο ανηκει στις αμφιβληστροειδοπάθειες και επηρεάζει μονο το 3% του πληθησμου 1
*nenya* Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 hour ago, Anorymous said: Λοιπον κατα τυχη εμαθα οτι εχω μια σοβαρη μορφη μυωπιας , και λεω κατα τυχη γιατι ποτε κανεις γιατρος δεν με ενηρωσε οτι ειναι κατι πιο σοβαρο απο μια απλη μυωπια αλλα το εμαθα απο ατομο που εχει προβλημα ορασης. Θελω να ρωτησω λοιπον μηπως φταιω εγω που επρεπε να παω σε συγκεκριμενη ειδηκοτητα με εξειδίκευση και οχι σε απλο οφθαλμίατρο και δευτερον υπαρχει καποιος που μπορει να μου λύσει καποιες αποριες ? Τί λες να απευθυνθείς στο http://www.ophthalmiatreio.gr/ και να κλείσεις ραντεβού να σε δούνε από κοντά; Έχει και ειδικά τμήματα. 7
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 16 λεπτά πριν, Anorymous είπε εχω 15 στο ενα ματι και 16 στο αλλο ματι, δεν μου εχουν κανει ποτε βυθοσκοπηση πλην μιας φορας στο 401 οταν περασα εξετασεις για ι5 στην οποια με πεδεψε ο γιατρος μιση ωρα και τελικα δεν βγαλαμε ακρη. ο γνωστος μου εχει προβλημα ορασης και τα εχει ψαξει στο ενα ματι ειναι τυφλος απο αλλη παθηση βεβαια , μου ειπε οτι το ειδος της μυωπιας αυτο ανηκει στις αμφιβληστροειδοπάθειες και επηρεάζει μονο το 3% του πληθησμου Αποψη δικη μου με τοσους βαθμους εγω θα πηγαινα απο χθες για λειζερ.. Σιγουρα θα ειχες θετικο αποτελεσμα σε σχεση με το πως βλεπεις τωρα..!
HALF EVIL Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Τα κωλ......α στο Survivor μια χαρά τα βλέπεις πάντως Σοβαρά τώρα με τέτοια μυωπία μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν σε οδήγησε κάποιος να κάνεις κάτι. Ο γνωστός σου δεν είναι γιατρός για να βγάζει διαγνώσεις βάσει προσωπικών εμπειριών. Σε κάποιο κέντρο οφθαλμολογίας σίγουρα θα βρεις λύση.
BuckRodgers Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Άλλο υψηλή μυωπία, άλλο παθολογική μυωπία και αυτό που έχει ο φίλος σου δεν το έχεις απαραίτητα και εσύ. Αυτό που ψάχνεις είναι οφθαλμίατρο με ειδίκευση στην παθολογία αμφιβληστροειδούς εάν θεωρείς ότι η γνώμη του γενικού οφθαλμιάτρου δεν σου αρκεί ή απλά ζητάς βυθοσκόπηση στο επόμενο ραντεβού. Αν η όρασή σου είναι σταθερή δεν υπάρχει λόγος πανικού. 1
Dimi00 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Περαστικά. Σκεψου το για λειζερ. Εγω στη θέση σου και με τετοια μυωπια θα πηγαινα στην καλύτερη κλινική να εκλεινα ραντεβου. Ματια είναι, δεν παιζουμε. 2
konpat Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με την μυωπία που έχεις η βυθοσκόπηση είναι απαραίτητη. Τώρα αν η οξύτητα στην ορασή σου είναι πάνω από 7/10 τότε μάλλον δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον αμφιβλυστροειδή. Ενα πρόβλημα που υπάρχει με τις υψηλές μυωπίες είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα για αποκόλληση στον αμφιβληστροειδή και γι΄αυτό χρειάζεται η βυθοσκόπηση. Γενικά πάντως αν βλέπεις καλά δεν πρεπει να ανησυχείς, απλως να προσέχεις ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια για την αποκόλληση να μην σηκώνεις μεγάλα βάρη, να αποφεύγεις τους κραδασμους και χτυπήματα στα μάτια (μακριά από καυγάδες). Πολύ κοντινό μου πρόσωπο εχει μεγαλυτερη μυωπία από τη δικιά σου με οξύτητα 8/10 και 9/10 αριστερό , δεξί και έχει περάσει τα 50 και ακόμη δεν έχει πάθει τίποτα . Το σημαντικότερο είναι να κάνεις όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από konpat
Anorymous Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gia_nnis είπε Αποψη δικη μου με τοσους βαθμους εγω θα πηγαινα απο χθες για λειζερ.. Σιγουρα θα ειχες θετικο αποτελεσμα σε σχεση με το πως βλεπεις τωρα..! δεν παιρνει λαζερ η περιπτωση μου μονο τοποθετηση ειδικου φακου στο ματι αλλα και αυτο μονο σε καποιες συγκεκριμενες περιπτωσεις 3 ώρες πριν, HALF EVIL είπε Τα κωλ......α στο Survivor μια χαρά τα βλέπεις πάντως Σοβαρά τώρα με τέτοια μυωπία μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν σε οδήγησε κάποιος να κάνεις κάτι. Ο γνωστός σου δεν είναι γιατρός για να βγάζει διαγνώσεις βάσει προσωπικών εμπειριών. Σε κάποιο κέντρο οφθαλμολογίας σίγουρα θα βρεις λύση. το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι κληρονομικο τιποτα παρα πανω, τα κω... βοηθουν στην υγεια των οφθαλμων χαχ 33 λεπτά πριν, konpat είπε Με την μυωπία που έχεις η βυθοσκόπηση είναι απαραίτητη. Τώρα αν η οξύτητα στην ορασή σου είναι πάνω από 7/10 τότε μάλλον δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον αμφιβλυστροειδή. Ενα πρόβλημα που υπάρχει με τις υψηλές μυωπίες είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα για αποκόλληση στον αμφιβληστροειδή και γι΄αυτό χρειάζεται η βυθοσκόπηση. Γενικά πάντως αν βλέπεις καλά δεν πρεπει να ανησυχείς, απλως να προσέχεις ειδικά όσο περνάνε τα χρόνια για την αποκόλληση να μην σηκώνεις μεγάλα βάρη, να αποφεύγεις τους κραδασμους και χτυπήματα στα μάτια (μακριά από καυγάδες). Πολύ κοντινό μου πρόσωπο εχει μεγαλυτερη μυωπία από τη δικιά σου με οξύτητα 8/10 και 9/10 αριστερό , δεξί και έχει περάσει τα 50 και ακόμη δεν έχει πάθει τίποτα . Το σημαντικότερο είναι να κάνεις όλες τις εξετάσεις που χρειάζονται. αν θημαμε το ενα ματι εχει οπτικη οξυτητα 6/10 το αλλο 7/10 παντα με γυαλια χωρις παω στο 1/10, αυτο με την αποκωλησει μου το εχουν πει αυτο γινετε γιατι αμφιβληστροειδής ξεχειλώνει 4 ώρες πριν, *nenya* είπε Τί λες να απευθυνθείς στο http://www.ophthalmiatreio.gr/ και να κλείσεις ραντεβού να σε δούνε από κοντά; Έχει και ειδικά τμήματα. ναι τωρα το ειδα θα παρω να ρωτησω, ο φιλος μου μου ειπε να παω να μιλησω και με καποιο ατομο απο εδω http://www.retina.gr/ Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από Anorymous
BuckRodgers Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 14 minutes ago, Anorymous said: δεν παιρνει λαζερ η περιπτωση μου μονο τοποθετηση ειδικου φακου στο ματι αλλα και αυτο μονο σε καποιες συγκεκριμενες περιπτωσεις το μονο που ξερω ειναι οτι ειναι κληρονομικο τιποτα παρα πανω, τα κω... βοηθουν στην υγεια των οφθαλμων χαχ αν θημαμε το ενα ματι εχει οπτικη οξυτητα 6/10 το αλλο 7/10 παντα με γυαλια χωρις παω στο 1/10, αυτο με την αποκωλησει μου το εχουν πει αυτο γινετε γιατι αμφιβληστροειδής ξεχειλώνει ναι τωρα το ειδα θα παρω να ρωτησω, ο φιλος μου μου ειπε να παω να μιλησω και με καποιο ατομο απο εδω http://www.retina.gr/ Ο αμφιβληστροειδής δεν ξεχειλώνει στην αποκόλληση, απλά λόγω κάποιας ρωγμής χάνει τη στεγανότητά του και ξεκολλάει. το ξεχείλωμα που λες είναι λόγω της μυωπίας και αυτό προκαλεί την παθολογική μυωπία. να πας στο οφθαλμιατρείο πρώτα αφού το αποφάσισες να σου πουν αν έχεις πρόβλημα και ποιο είναι αυτό και μετά ψάχνεις για πληροφορίες πάνω στο πρόβλημά σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενας καλος οφθαλμιατρος θα σε καθοδηγησει .Δυστυχως με τετοιους βαθμου αλλα και γενικα πανω απο 10 δεν γινεται laser.Δεν ξερω αν μπορει να μπει ενδοφακος μιας και εχεις τοσο υψηλη μυωπια . Τωρα φορας γυαλια ή φακους επαφης ? Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από Γιάννης Platano
Anorymous Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, BuckRodgers είπε Ο αμφιβληστροειδής δεν ξεχειλώνει στην αποκόλληση, απλά λόγω κάποιας ρωγμής χάνει τη στεγανότητά του και ξεκολλάει. το ξεχείλωμα που λες είναι λόγω της μυωπίας και αυτό προκαλεί την παθολογική μυωπία. να πας στο οφθαλμιατρείο πρώτα αφού το αποφάσισες να σου πουν αν έχεις πρόβλημα και ποιο είναι αυτό και μετά ψάχνεις για πληροφορίες πάνω στο πρόβλημά σου. Ναι σκοπεύω να πάω στο οφθαλμιατριο στην Σινά επίσης πολύ καλό μου είπαν είναι και το Γεννηματάς 47 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Ενας καλος οφθαλμιατρος θα σε καθοδηγησει .Δυστυχως με τετοιους βαθμου αλλα και γενικα πανω απο 10 δεν γινεται laser.Δεν ξερω αν μπορει να μπει ενδοφακος μιας και εχεις τοσο υψηλη μυωπια . Τωρα φορας γυαλια ή φακους επαφης ? Γυαλιά δεν μπορώ τούς φακούς εκτός ότι με κουράζουν και έχω πονοκεφάλους έχω θέμα και με την τοποθέτηση τούς επειδή δεν βλέπω καλά μια δυο φορές πήγα να "βγάλω" τα μάτια μου. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πχ το 2014 μου είχαν σπάσει τά γυαλιά μέχρι να βρω λεφτά να πάρω αλλά ήμουν με φακούς.
BuckRodgers Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 1 minute ago, Anorymous said: Ναι σκοπεύω να πάω στο οφθαλμιατριο στην Σινά επίσης πολύ καλό μου είπαν είναι και το Γεννηματάς Και τα δυο έχουν τμήμα αμφιβληστροειδούς όπως και το Αττικό. βασικά όπου σε βολεύει καλύτερα.
Anorymous Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 58 λεπτά πριν, BuckRodgers είπε Και τα δυο έχουν τμήμα αμφιβληστροειδούς όπως και το Αττικό. βασικά όπου σε βολεύει καλύτερα. ειχα παει το 2015 στον ευαγγελισμο στο παραρτημα που εχει στην πειραιος αλλα δεν μου ειπε τιποτα ο οφθαλμιατρος με ξεπεταξε, μαλιστα τον ρωτησα αν μπορω να παρω καποιο ποσοστο αναπηριας μεσω κεπα και μου ειπε οτι πρωτη φορα το ακουει αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις