randy1989 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Kαλημερα πηρα ενα λαπτοπ απο gearbest (xiaomi mi notebook pro) γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ολα, αλλα εχω ενα θεματακι. Οταν το συνδεω με τον φορτιστη ο οποιος συνδεεται με type c, περναει ρευμα απο ολο το λαπτοπ. Οταν τριβεις το χερι σου στις μεταλλικες επιφανεις του(ολες δηλαδη) εχει μια αισθηση σαν να δονειται ας το πουμε ελαχιστα. Οταν βγαζεις τον φορτιστη ολα καλα φευγει αμεσως η αισθηση αυτη. Δεν ειναι κατι που σε εμποδιζει σε κατι απλα το βρισκω ενοχλητικο και ουτε πιστευω αξιζει να το στειλω πισω και να περιμενω τοσο καιρο για καινουριο που πιθανοτατα θα κανει το ιδιο πραγμα. Απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποια λυση. Να αναφερω οτι αν δεν πατανε τα ποδια μου κατω δεν υπαρχει αυτη η αισθηση, δηλαδη λειτουργω σαν γειωση απο οτι καταλαβαινω. Ελεγα μηπως φταει ο φορτιστης επειδη εχει τα κινεζικα ποδαρακια και τον συνδεω με ανταπτορα, αλλα δοκιμασα και του κινητου μου που ειναι ευρωπαικος και παλι το κανει, λιγοτερο βεβαια γιατι δεν στελνει τοσο ρευμα. Αν υπαρχει καποια λυση απλη θα με βοηθουσε πολυ, αλλιως απλα θα το ανεχτω γιατι δεν ειναι τιποτα που με επηρεαζει και ιδιατερα απλα ειναι λιγακι ενοχλητικο. Ευχαριστω.
sil_unique Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Το ίδιο συμβαίνει και στα macbook Αν μπορείς να βρεις φορτιστή που να έχει πρίζα σούκο με την γείωση
TheAccountant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 11 ώρες πριν, randy1989 είπε Kαλημερα πηρα ενα λαπτοπ απο gearbest (xiaomi mi notebook pro) γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο ολα, αλλα εχω ενα θεματακι. Οταν το συνδεω με τον φορτιστη ο οποιος συνδεεται με type c, περναει ρευμα απο ολο το λαπτοπ. Οταν τριβεις το χερι σου στις μεταλλικες επιφανεις του(ολες δηλαδη) εχει μια αισθηση σαν να δονειται ας το πουμε ελαχιστα. Οταν βγαζεις τον φορτιστη ολα καλα φευγει αμεσως η αισθηση αυτη. Δεν ειναι κατι που σε εμποδιζει σε κατι απλα το βρισκω ενοχλητικο και ουτε πιστευω αξιζει να το στειλω πισω και να περιμενω τοσο καιρο για καινουριο που πιθανοτατα θα κανει το ιδιο πραγμα. Απλα αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποια λυση. Να αναφερω οτι αν δεν πατανε τα ποδια μου κατω δεν υπαρχει αυτη η αισθηση, δηλαδη λειτουργω σαν γειωση απο οτι καταλαβαινω. Ελεγα μηπως φταει ο φορτιστης επειδη εχει τα κινεζικα ποδαρακια και τον συνδεω με ανταπτορα, αλλα δοκιμασα και του κινητου μου που ειναι ευρωπαικος και παλι το κανει, λιγοτερο βεβαια γιατι δεν στελνει τοσο ρευμα. Αν υπαρχει καποια λυση απλη θα με βοηθουσε πολυ, αλλιως απλα θα το ανεχτω γιατι δεν ειναι τιποτα που με επηρεαζει και ιδιατερα απλα ειναι λιγακι ενοχλητικο. Ευχαριστω. Καπως έτσι το νοιωθω και γω στο MiAir 13.3 2017, ισα που το αντιλαμβάνομαι βασικα. Δεν ειμαι σίγουρος ομως οτι πρόκειται περι ρεύματος, βασικα δεν πηγε καν το μυαλο μου σε αυτό. Χμμμμ παω να φέρω το πολύμετρο να δω αν μπορεί να πιάσει κάτι... και οχι.... τιποτα εκτός φυσιολογικου. Και καμια διαφορά δεν ένοιωσα (με την αφή) ή ειδα στο πολυμετρο ειτε εντός ειτε εκτός πριζας. Απο εκει και πέρα ο μαμα φορτιστής δεν έχει γείωση και κατ επεκταση δεν εχει σχέση ο ανταπτορας που χρησιμοποιείς. Εχω λόγο να πιστευω οτι ειναι κάτι που αφορά την βαφή του, παρά ρεύμα... ps: Μην βάζεις τον φορτιστή του κινητού στην type-C του φορητού. Ναι... type-C ειναι και τα 2... αλλα αναλογως την υλοποιηση μπορεί να καψεις κάτι. Οι φορητοί (και αλλες συσκευες που ζητουν σοβαροτερα ρευματα) εχουν Power Delivery 2.0 type-C chargers και τα καλωδια τους (οπως ολα τα σωστά type-c) έχουν e-marker chip.
randy1989 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, TheAccountant είπε Καπως έτσι το νοιωθω και γω στο MiAir 13.3 2017, ισα που το αντιλαμβάνομαι βασικα. Δεν ειμαι σίγουρος ομως οτι πρόκειται περι ρεύματος, βασικα δεν πηγε καν το μυαλο μου σε αυτό. Χμμμμ παω να φέρω το πολύμετρο να δω αν μπορεί να πιάσει κάτι... και οχι.... τιποτα εκτός φυσιολογικου. Και καμια διαφορά δεν ένοιωσα (με την αφή) ή ειδα στο πολυμετρο ειτε εντός ειτε εκτός πριζας. Απο εκει και πέρα ο μαμα φορτιστής δεν έχει γείωση και κατ επεκταση δεν εχει σχέση ο ανταπτορας που χρησιμοποιείς. Εχω λόγο να πιστευω οτι ειναι κάτι που αφορά την βαφή του, παρά ρεύμα... ps: Μην βάζεις τον φορτιστή του κινητού στην type-C του φορητού. Ναι... type-C ειναι και τα 2... αλλα αναλογως την υλοποιηση μπορεί να καψεις κάτι. Οι φορητοί (και αλλες συσκευες που ζητουν σοβαροτερα ρευματα) εχουν Power Delivery 2.0 type-C chargers και τα καλωδια τους (οπως ολα τα σωστά type-c) έχουν e-marker chip. Ρευμα ειναι 100%, αφου γινεται μονο οταν ειναι στην πριζα και αν σηκωσω τα ποδια απο το πατωμα δεν το νιωθω(γιατι δεν υπαρχει γειωση). Σε εμενα δεν ειναι "ισα που το αντιλαμβανομαι". Ειδικα στο πισω μερος της οθονης ειναι αρκετα εντονο. Και επισης μεταφερεται και στον εξωτερικο σκληρο μου που ειναι μεταλλικος και το νιωθω και εκει και ακομα και στα ακουστικα τα xiaomi pro hd δεν μπορω να τα φορεσω οταν ειναι στην πριζα γιατι με τσιμπαει στο αυτι(εκει νιωθεις πονο οχι απλα δονηση)και χρησιμοποιω τα ακουστικα απο το s8 μου που ειναι πλαστικα. Δεν χωραει καμια αμφιβολια νομιζω. 2 ώρες πριν, sil_unique είπε Το ίδιο συμβαίνει και στα macbook Αν μπορείς να βρεις φορτιστή που να έχει πρίζα σούκο με την γείωση Ναι το διαβασα οτι συμβαινει και σε αυτα αλλα εκει εχουν και το καλωδιο με τα 3 πιν και δινει λυση, ενω τετοιον φορτιστη που λες δεν βρηκα καθολου απο οσο εψαξα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από randy1989
TheAccountant Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, randy1989 είπε Ρευμα ειναι 100%, αφου γινεται μονο οταν ειναι στην πριζα και αν σηκωσω τα ποδια απο το πατωμα δεν το νιωθω(γιατι δεν υπαρχει γειωση). Σε εμενα δεν ειναι "ισα που το αντιλαμβανομαι". Ειδικα στο πισω μερος της οθονης ειναι αρκετα εντονο. Και επισης μεταφερεται και στον εξωτερικο σκληρο μου που ειναι μεταλλικος και το νιωθω και εκει και ακομα και στα ακουστικα τα xiaomi pro hd δεν μπορω να τα φορεσω οταν ειναι στην πριζα γιατι με τσιμπαει στο αυτι(εκει νιωθεις πονο οχι απλα δονηση)και χρησιμοποιω τα ακουστικα απο το s8 μου που ειναι πλαστικα. Δεν χωραει καμια αμφιβολια νομιζω. Λες οτι το νοιωθεις οταν γλυστράς το χέρι σου πανω στην επιφάνεια του φορητου. Αμα ηταν ρεύμα θα το ενοιωθες γενικώς νομίζω. Μετά λες για πονο στο αυτί... απο πλαστικά ακουστικά?!?!?! Οκ... δεν ξέρω... δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλα δεν μου ακουγονται σωστα... ας πει καποιος ειδικοτερος γνωμη... Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2018 από TheAccountant
randy1989 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, TheAccountant είπε Λες οτι το νοιωθεις οταν γλυστράς το χέρι σου πανω στην επιφάνεια του φορητου. Αμα ηταν ρεύμα θα το ενοιωθες γενικώς νομίζω. Μετά λες για πονο στο αυτί... απο πλαστικά ακουστικά?!?!?! Οκ... δεν ξέρω... δεν είμαι ηλεκτρολόγος, αλλα δεν μου ακουγονται σωστα... ας πει καποιος... Νταξει αμα με αυτα που σου ειπα δεν δεχεσαι οτι ειναι ρευμα δεν εχω να πω κατι αλλο. Χαζος δεν ειμαι φιλε, ειναι ρευμα, και τα ακουστικα ειναι μεταλλικα τα xiaomi τι πλαστικα μου λες...Με τα πλαστικα σου λεω οτι ειμαι τωρα γιατι δεν επηρεαζονται.
TheAccountant Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, randy1989 είπε Νταξει αμα με αυτα που σου ειπα δεν δεχεσαι οτι ειναι ρευμα δεν εχω να πω κατι αλλο. Χαζος δεν ειμαι φιλε, ειναι ρευμα, και τα ακουστικα ειναι μεταλλικα τα xiaomi τι πλαστικα μου λες...Με τα πλαστικα σου λεω οτι ειμαι τωρα γιατι δεν επηρεαζονται. Διαβασα λάθος για τα ακουστικά, αλλα ακομα και έτσι... δεν βλεπω πως γίνεται να σε χτυπά ρεύμα απο τα ακουστικα, ακομα και αν ειναι μεταλλικα! Πάρε ενα πολυμετρο και μέτρα imho... Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2018 από TheAccountant
randy1989 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2018 Δηλαδη μου λες οτι εχω και παραισθησεις? Μηπως ειναι η βαφη που λες και επηρεαζει και τον εξωτερικο σκληρο μου και τα ακουστικα? Και αν σηκωσω τα ποδια απο το εδαφος αλλαζει κατι στην συσταση της ξαφνικα ε? Και αν βγαλεις τον φορτιστη παλι το ιδιο. Χμμμ..καλυτερα να φωναξω μπογιατζη...
bloskas Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δεν φταιει το λαπτοπ. Εισαι σε μονοκατοικια?
alelo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) φιλε μου εχω το ιδιο λαπτοπ. το νιωθω και γω. Μέχρι στιγμής δεν με ενοχλει οποτε δεν εψαξα για λυση. Να σε ρωτησω κατι αλλο. Η καρτα δικτύου δουλεύει οκ. Το 5ghz wifi μια μου το βλεπει κατευθείαν και μια θελει λιγο άνοιξε κλείσε. Στο ίντερνετ λεει πως φτανε τα windows 10 με το τελευταίο update. Πρίν ειχα αλλο λαπτοπ παλι με intel 7265 ( εδω ειναι 8265) και ειχα το ιδιο θεμα. Αρα η το router φταίει η κατι με τις κάρτες intel. Router εχω tplink v600 Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2018 από alelo
randy1989 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Στις 1/30/2018 στις 6:45 ΜΜ, bloskas είπε Δεν φταιει το λαπτοπ. Εισαι σε μονοκατοικια? Πολυκατοικια κατασκευης 2006-7 1 ώρα πριν, alelo είπε φιλε μου εχω το ιδιο λαπτοπ. το νιωθω και γω. Μέχρι στιγμής δεν με ενοχλει οποτε δεν εψαξα για λυση. Να σε ρωτησω κατι αλλο. Η καρτα δικτύου δουλεύει οκ. Το 5ghz wifi μια μου το βλεπει κατευθείαν και μια θελει λιγο άνοιξε κλείσε. Στο ίντερνετ λεει πως φτανε τα windows 10 με το τελευταίο update. Πρίν ειχα αλλο λαπτοπ παλι με intel 7265 ( εδω ειναι 8265) και ειχα το ιδιο θεμα. Αρα η το router φταίει η κατι με τις κάρτες intel. Router εχω tplink v600 Δεν εχω καποιο θεμα, δοκιμασε να κανεις update τους drivers της καρτας δικτυου γιατι αν δεν εχεις κανει σιγουρα θελουν.
alelo Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Έχω κάνει και update και έβγαλα έβαλα πάλι drivers και μου κάνει τα ίδια. Θα προσπαθήσω να βρω κάποιο άλλο router γιατί μου το έκανε και με το προηγούμενου laptop που ειχα. Να σε ρωτήσω αν έκανες εγκατάσταση τα windows 10 εξαρχής ή μετέτρεψε το κινέζικα? Και αν έκανες καθαρή εγκατάσταση άφησες απλά να κάνει update τα windows και να βάλει μόνο του ότι ηταν για τους drivers? ( δεν κάνω πρώτη φορά format είμαι χρόνια στο κουρμπέτι χαχα) Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2018 από alelo
tritaris Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Καλησπερα απο Κινα! Εγω παραγγειλα ηδη ενα Xiaomi 13.3 το γκρι με τον τετραπυρηνο Ι5 8Giga Ram k 256ssd. Το θεμα με τον ηλεκτρισμο ειναι καθαρα λογο γειωσης! Ειτε φταιει η πριζα, ειτε το πολυπριζο, ειτε ο φορτιστης! Αν δεν το κανει σε ολες τις πριζες τοτε φταιει η γειωση της πριζας! Εχω mac air το οποιο το εχω βαλει αγγελια κ εχω αυτο το θεμα μονο σε μια πριζα στο σπιτι μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα