Προς το περιεχόμενο

PC Game of the Year 2017 (insomnia version)

Ποιο θεωρείτε το καλύτερο παιχνίδι για PC στη χρονιά του 2017;  

227 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Γκρουπ Α'

• Assassin's Creed: Origins
    • Cuphead
    • Darkwood
    • Divinity: Original Sin 2
    • ELEX
    • Finding Paradise
    • Hellblade: Senua's Sacrifice
    • Hollow Knight
    • Life Is Strange: Before the Storm
    • Little Nightmares
    • Middle-earth: Shadow of War
    • Nier: Automata
    • Night in the Woods
    • Κανένα από το Γκρουπ A'
  2. 2. Γκρουπ Β'

• Nioh: Complete Edition
    • PlayerUnknown's Battlegrounds
    • Prey
    • Resident Evil 7: Biohazard
    • RiΜΕ
    • Sniper Ghost Warrior 3
    • Syberia 3
    • The Evil Within 2
    • The Surge
    • Thimbleweed Park
    • Total War: Warhammer II
    • Wolfenstein II: The New Colossus
    • XCOM 2: War of the Chosen [DLC]
    • Κανένα από το Γκρουπ Β'

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Gilmaru είπε

Κάποιοι μπορεί να μην παίζουν μέσω steam ή, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, μπορεί να παίζουν και κάποια παιχνίδια σπασμένα.

Το ολο point μου πιστευω καταλαβαινεις ποιο ειναι και απλα ηθελα να απαντησω στο παραπανω συγκεκριμενα που γραφτηκε .Ουτως ή αλλως για την συμμετοχη και δραστηριοτητα του καθε παιχνιδιου(ανεξαρτητως του πως το παιζει ο καθενας)υπαρχουν και τα αντιστοιχα ξεχωριστα θεματα.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το ολο point μου πιστευω καταλαβαινεις ποιο ειναι και απλα ηθελα να απαντησω στο παραπανω συγκεκριμενα που γραφτηκε .Ουτως ή αλλως για την συμμετοχη και δραστηριοτητα του καθε παιχνιδιου(ανεξαρτητως του πως το παιζει ο καθενας)υπαρχουν και τα αντιστοιχα ξεχωριστα θεματα.

Δεν διαφωνώ στο ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι να ψηφίζουν χωρίς να έχουν παίξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Απλώς το να γενικεύεις και να το θεωρείς δεδομένα ως κανόνα είναι λίγο τραβηγμένο imo.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Gilmaru είπε

Δεν διαφωνώ στο ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι να ψηφίζουν χωρίς να έχουν παίξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Αφου λοιπον δεν διαφωνεις με αυτο που λεω ας μεινουμε σε αυτο. Για το αλλο κομματι οπως ειπα προκυπτει απο την συμμετοχη στα υπολοιπα θεματα του forum.

Τελος καλο θα ειναι απο την επομενη ψηφοφορια  να ειναι υποψηφια μονο παιχνιδια που εχουν αναλογη υποδοχη απο κριτικους και κοινο.Και δεν νομιζω οτι η επιλογη''κανενα απο το καθε group''βοηθαει σε κατι.Ας ειναι ολα τα υποψηφια παιχνιδια σε ενα group ή σε ξεχωριστες κατηγοριες αναλογα το ειδος.

Για παιχνιδι της χρονιας μιλαμε αλλωστε,οχι τι παιχνιδια παιξαμε στην χρονια αυτη.

Και επειδη ο Fulgore ειναι οπως παντα ο κακος της παρεας που ασχολειται με αυτα,υπαρχουν 2 ατομα που εχουν ψηφισει σαν παιχνιδι της χρονιας κανενα απο το group A και κανενα απο το Group B......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην κοροιδευόμαστε αυτού του είδους οι λίστες δεν έχουν και πολύ νόημα για δύο βασικούς λόγους:

1. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται παιχνίδια κάθε είδους κατηγορίας, οπότε εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συγκριθούν άμεσα. Π.χ. πως μπορώ να συγκρίνω το Cuphead με το Total War Warhammer II και να αποφασίσω ποιο είναι καλύτερο; Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια που ανταποκρίνονται σε δύο εντελώς διαφορετικές κατηγορίες gamer. Μπορεί να έχει παίξει κάποιος και τα 2 και να πει ότι ¨ευχαριστήθηκε" το ένα περισσότερο από το άλλο σαν εμπειρία, αλλά μέχρι εκεί. Το ίδιο εύκολα μπορεί να πει και κάποιος το αντίθετο οπότε δεν υπάρχει κάποιο που να είναι "αντικειμενικά" καλύτερο.

2. Ας υποθέσουμε ότι το Νο.1 δεν ισχύει(που δεν γίνεται, αλλά για χάρη του όλου debate ας πούμε ότι γίνεται). Αυτό σημαίνει ότι για να αποφασίσει κάποιος ποιο από αυτά είναι το GOTY σημαίνει ότι έχει παίξει ΟΛΑ τα παιχνίδια της λίστας και έχει καταλήξει ότι το Χ παιχνίδι είναι το "καλύτερο". Λίγο δύσκολο......

Τέλος πάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι καλό είναι να υπάρχουν τέτοιου είδους polls για το χαβαλέ αλλά να μην δίνουμε και πολύ σημασία. Στην τελική ο καθένας να παίζει αυτό που γουστάρει και του αρέσει και να περνάνε όλοι καλά.

Peace:lol:

Στις 23/2/2018 στις 8:40 ΜΜ, Gilmaru είπε

Δεν διαφωνώ στο ότι είναι πολύ πιθανό κάποιοι να ψηφίζουν χωρίς να έχουν παίξει τα συγκεκριμένα παιχνίδια. 

Και αυτό δεν είναι τίποτα. Τουλάχιστον αυτό το poll είναι μόνο για PC και οι PCαδες είναι λίγο πιο χαλαροί σε τέτοια θέματα. Που να δεις σε άλλα polls που είναι γενικά για games και οι κονσολάδες ψηφίζουν με κριτήριο το αν το παιχνίδι είναι exclusive στην αγαπημένη τους κονσόλα και μόνο. Και τις περισσότερες φορές χωρίς να έχουν παίξει τίποτα άλλο. Τρέχα γύρευε.....

Επεξ/σία από RedAlert539
  • Moderators
Δημοσ.

Τα polls αυτά γίνονται  ανέκαθεν με χαλαρό χαρακτήρα. Είναι κάτι που έχει επισημανθεί κατ'επανάληψη (και στο αρχικό post του νήματος όπου προέκυψαν οι υποψηφιότητες).

Αναφορά σε κείμενο

Επίσης υπενθυμίζω ότι η διαδικασία αυτή (όπως και η ψηφοφορία) έχει χαλαρό χαρακτήρα και την κάνουμε για την πλάκα μας. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ξεκινήσουν τσακωμοί για τις υποψηφιότητες ή τα όποια αποτελέσματα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί ζορίζεστε, αν και δικαίωμά σας.

Για τελευταία φορά. Ναι, η λίστα αυτή δεν πρόκειται να αναδείξει το καλύτερο παιχνίδι του 2017 ούτε ανά κατηγορία ούτε ανά τον κόσμο, ούτε σύμφωνα με "κριτικούς" και πρακτικά μιλώντας ούτε για όλα τα μέλη του insomnia.

Είναι ενδεικτική των γούστων εκείνων των μελών του insomnia που συμμετέχουν στο PC Games section, όσων εξ αυτών είδαν το thread και μπήκαν στη διαδικασία να ψηφίσουν --οπότε μιλάμε πάλι για υποσύνολο. Κι αυτό συμπεριλαμβάνει και τα μέλη που ψηφίζουν ότι δεν θεωρούν κανένα από τους προτεινόμενους τίτλους ως το δικό τους GOTY. 

Γιατί η όποια "σύγκριση" μεταξύ των τίτλων γίνεται κυρίως στη βάση του τι αρέσει σε όσους ψηφίζουν από τους προτεινόμενους τίτλους. Είναι ένα είδος "τι παιχνίδια παίξαμε μέσα στη χρονιά στο insomnia" με το πρόσθετο φίλτρο του "τι μας ενθουσίασε περισσότερο από αυτά".

Αυτό είναι το νόημα και το ενδιαφέρον για μένα, και για αυτό έχω αναλάβει να συνεχίσω την παράδοση του poll ετησίως. 

Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι αν κάποιος προτίθεται να το οργανώσει καλύτερα και να τραβήξει και τη σύγχυση από ό,τι συνεπάγεται αυτό (...), be my guest.  

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτός σε προτάσεις βελτίωσης. Τις διαβάζω όλες και τις αξιολογώ. Αν δεν υιοθετούνται ή δεν υιοθετούνται εξ' ολοκλήρου είναι είτε για πρακτικούς λόγους είτε για λόγους που εξηγώ σε αυτό το μήνυμα και σε προηγούμενα.

• Like 6
Δημοσ.
Στις 25/2/2018 στις 12:57 ΜΜ, Praetorian είπε

Επαναλαμβάνω, ωστόσο, ότι αν κάποιος προτίθεται να το οργανώσει καλύτερα και να τραβήξει και τη σύγχυση από ό,τι συνεπάγεται αυτό (...), be my guest. 

Θα το αναλαμβανα προσωπικα εγω αλλα επειδη γνωριζω την συμμετοχη που υπαρχει στα θεματα των παιχνιδιων μιας και στα περισσοτερα(περαν απο ΕΑ/Ubisoft)συμμετεχω και εγω ο ιδιος,δεν το κανω(ακομα και στις κονσολες που εκει εχουν και τα exclusives τους)γιατι ειναι ανουσιο απο την στιγμη που η συμμετοχη στα θεματα ειναι παρα πολυ μικρη(για το Cuphead δεν μπηκε καν καποιος στον κοπο να ανοιξει δικο του θεμα).

Φυσικα υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπως οι πιο πανω που ανεφερα(ευτυχως λιγες) με ατομα να κανουν abuse το συστημα(και την φιλικη και για χαβαλε διαθεση)και να μην ψηφιζουν κανενα παιχνιδι.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια δεν θελω να ακουγομαι περιεργος αλλα το να βλεπω το pubg σε καλη θεση για καλυτερο του 2017 ενω η λιστα εχει τοσο ωραια παιχνιδια με τρομαζει πολυ για την gaming community και να τονισω δεν ειμαι biased κατα του pubg χωρις λογο απλως δεν εχει κατι το σπουδαιο περα απο το οτι εισηγαγε ενα <<καινουργιο>> και καλα mode .Καταταλα μεσα στα bugs salt κλπ κλπ.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ουτε εγω παιζω pubg,αλλα και μονο που εισηγαγε ενα mode που εσπασε καθε ρεκορ popularity και το χουν κοπιαρει αλλοι ποσοι,ε νταξει δεν μου φαινετε και απιθανο. Εμενα μου κανει εντυπωση πως το Origins ειναι ουσιαστικα στην κορυφη,θα το βαλω πιο ψηλα στο priority list ετσι απο περιεργεια,αν και με την ubisoft ειμαι υπερ καχυποπτος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...