x_vagos_x Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παίδες Ψάχνω να στήσω ένα μηχανηματάκι για να δοκιμάσω FreeNAS ή κάτι παρόμοιο. Έχουν πέσει στα χέρια μου 6-7 dimmάκια των 4gb 2Rx8 PC3 10600R-09-10-B0-D2 (και άλλα δυο 10600U). Παράλληλα κάθοντα ένα κουτάκι, 4 500άρηδες σκληροί δίσκοι και ένα τροφοδοτικό (ίσως και καμιά κάρτα γραφικών). Σε μια P5E3 Deluxe που έχω, υπάρχει ο περιορισμός 8gb ram οπότε δεν αναγνωρίζει ούτε το ένα dimm των 4gb καν. Με 4x2gb φίλου παίζει κανονικά. Ψάχνω λοιπόν ένα combo μητρική-cpu για να τα φέρω όλα μαζί. Υπάρχει κάποια μητρική με 6 SATA (4 δίσκοι σε RAID και ένας μικρός ssd για το λειτουργικό) που να υποστηρίζει τις μνήμες που έχω; Δεν τίθεται θέμα κάρτας γραφικών και CPU, καθώς και τα δυο θα τα βρω μεταχειρισμένα προφανώς λόγω παλαιότητας ddr3. Αν, πάλι, παίζει καινούργια mobo με σύγχρονο chipset και CPU δεν λέω όχι, αλλά μέχρι 200 ευρώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων ΥΓ. Μια https://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M Pro3+/index.asp με έναν A6 7400K ίσως; Γλιτώνω λόγω apu και την κάρτα γραφικών που δεν με ενδιαφέρει. 8sata, 4xddr3 max 64gb. ΥΓ2. Βρίσκω μεταχειρισμένη 50 ευρώ μια http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M Extreme4+/ και λογικά θα βρω και έναν fm2+ με apu... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από x_vagos_x
masteripper Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καμμια φορά με πιάνει το "επαναστατικό" μου οπότε άκου και μια αλλη προταση...αντι να ασχολείσαι με το πως και το τι, τραβας 1 πουλημα σε όλα και αγοράζεις 1 HP Microserver και αποκτάς μηχάνημα προδιαγραφών server και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία... Spoiler Ε ρε να μου πέφτανε και σε μένα τόσα dimmakia.... Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από masteripper 1
x_vagos_x Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επαναστατης χωρις αιτια Not an option. Προτιμω να παρω μια μητρικη και μια cpu παρα να τα πουλαω λιγα λιγα... Συν οτι δεν θελω ντε και καλα server. Σιγουρα οτι μεινει απο dimms θα πανε για πουλημα δηλαδη (αληθεια, ποσο να πιανουν;), αλλα προτιμω να στησω ενα μηχανηματακι που θα μπορεσω οταν το βαρεθω να το αφησω σε κανα ανηψακι-γονεις για surfing και κανα streaming χωρις να βλαστημανε. Με τρωει η τσεπη μου τωρα και το κακο ειναι πως πληρωνομαι απο βδομαδα. Πολυ κακο timing xD Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από x_vagos_x
dimitrisem Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2018 10 ώρες πριν, x_vagos_x είπε ΥΓ. Μια https://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M Pro3+/index.asp με έναν A6 7400K ίσως; Γλιτώνω λόγω apu και την κάρτα γραφικών που δεν με ενδιαφέρει. 8sata, 4xddr3 max 64gb. ΥΓ2. Βρίσκω μεταχειρισμένη 50 ευρώ μια http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A88M Extreme4+/ και λογικά θα βρω και έναν fm2+ με apu... Αν πας σε αυτή τη λύση δες τιμή για αυτή την cpu 1
x_vagos_x Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Και εκεί που βρίσκω δεύτερη μητρική χωρίς περιορισμό για να τσεκάρω αν παίζουν οι RAM, ανακαλύπτω πως είναι ECC. Είναι από server... Οπότε; Τι επιλογές έχω με αυτό το δεδομένο;
masteripper Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μην το ψάχνεις...το κακό είναι οτι οι ECC είναι ρουλέτα....ή θα σου κάτσει (καμμιά επιχείρηση) ή θα περιμένεις καιρό να τις σπρωξεις.... Τώρα υπάρχει το εξής ενδεχόμενο...ξεχνάς Home-based solution και βρίσκεις απο χέρι κανένα Server που να τις υποστηρίζει και είσαι άρχοντας με διπλά τροφοδοτικά...διπλούς επεξεργαστές και πάει λέγοντας...αλλά αυτό θέλει χώρο (θόρυβος) + κατανάλωση.... Γιαυτό σου πρότεινα το αρχικό συστηματάκι που και server είναι και για σαλόνι παίζει (ειδικά στο Gen8 έγινε χαμός να κοτσάρουν κάρτες γραφικών και να το κάνουν HTPC)
x_vagos_x Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι κι εγώ αυτό βλέπω... Η φάση είναι πως έχω μαζέψει 3 laptop, και πολλά spare κομμάτια που είναι ασύμβατα μεταξύ τους, οπότε πρέπει να γίνει άδειασμα αποθήκης... Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2018 από x_vagos_x
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Κάτι έχεις μπερδέψει μάλλον. Οι ECC παίζουν και σε non-ecc μητρικές (συνήθως, εγγυημένα μόνο σε κάποια amd που το αναφέρουν). Οι R είναι registered και ΔΕΝ παίζουν σε απλές μητρικές. Έχω κι εγώ 4 dimmάκια τέτοια και τα κοιτάω απλά...
x_vagos_x Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2018 Ναι από το πρωί που διαβάζω, αυτό έχω καταλάβει. Υπάρχουν ECC που παίζουν παντού και οι ΕCC R που έχω και απλά τις κοιτάζω κι εγώ. Έψαχνα αγγελίες εδώ-amazon-ebay για κάποια μητρική που να υποστηρίζει ddr3 ecc αλλά είτε οι τιμές ήταν αλλού γι' αλλού, είτε ότι ήταν καλό είχε φύγει σε μερικά λεπτά... Και η βλακεία είναι πως ότι έχω βρει από έτοιμα συστήματα έχουν 2 dimm...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα