Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!

Παρατήρησα πως το ρούτερ μου έχει θύρα USB. Έτσι, σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ βολικό να συνδέσω εκεί τον δίσκο στον οποίο κάνω backup με το Time Machine και να γίνεται ασύρματα. Το προσπάθησα αλλά το ρούτερ δεν διάβαζε με τίποτα τον δίσκο. Μετά δοκίμασα να συνδέσω ένα κανονικό USB (που δουλεύει και με windows) και μπορούσα να το βρω και να δω όλα τα περιεχόμενα του στο Finder κάτω από τα Δίκτυα κανονικά.

Υποθέτω λοιπόν πως το ρούτερ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον σκληρό λόγω του ότι είναι macOS Extended Journaled.

Έχετε να προτείνετε κάποια λύση ή είναι αδύνατον να πετύχω αυτό που θέλω? Ευχαριστώ!

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kingjulien11_ είπε

Υποθέτω λοιπόν πως το ρούτερ δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον σκληρό λόγω του ότι είναι macOS Extended Journaled.

Σωστά...

Οσο και αν έψαξα δεν βρήκα τέτοιο router. 

Τουλάχιστον όχι κάποιο που να αναφέρει την δυνατότητα.  Δε πιστεύω ότι η χρήση Time Machine με USB είναι πρόβλημα αλλά αν οπωσδήποτε  θέλεις ασύρματο back up το Time Capsule είναι μονόδρομος.

https://www.apple.com/airport-time-capsule/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Σωστά...

Οσο και αν έψαξα δεν βρήκα τέτοιο router. 

Τουλάχιστον όχι κάποιο που να αναφέρει την δυνατότητα.  Δε πιστεύω ότι η χρήση Time Machine με USB είναι πρόβλημα αλλά αν οπωσδήποτε  θέλεις ασύρματο back up το Time Capsule είναι μονόδρομος.

https://www.apple.com/airport-time-capsule/

πααα :S αιμ πουρ. αχαχαχα

εγώ είχα δει αυτό αλλά δεν ξέρω τι είναι https://kb.netgear.com/24067/How-do-I-use-Time-machine-to-back-up-my-MAC-onto-a-USB-hard-drive-attached-to-my-Nighthawk-router

Επεξ/σία από kingjulien11_
Δημοσ.

Παντως αν δεν θες να δωσεις τοσα λεφτα για το Time Capsule υπαρχει και το AirPort extreme που εχει θυρα usb και μπορεις να βαλεις δισκο ωστε να κανεις αυτο που θες. Εγω ετσι το κανω. 

Εγω μαλιστα εχω βαλει και ενα usb hub με τροδοφοσια και εχω πανω 3 δισκους που τους εχω σαν δικτυακους. 

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό δεν παίζει να  το κάνεις με άλλα ρούτερ? Να κουμπώσεις δηλαδή πάνω τους σκληρούς και να τους υποδείξεις στο time machine?

...και αν γίνεται, μπορείς να έχεις και τη λειτουργία να κρατάει backup όποτε τον κλείνεις κουμπωμένο στο ρεύμα?

Δημοσ.
12 ώρες πριν, nickolas είπε

Αυτό δεν παίζει να  το κάνεις με άλλα ρούτερ? Να κουμπώσεις δηλαδή πάνω τους σκληρούς και να τους υποδείξεις στο time machine?

...και αν γίνεται, μπορείς να έχεις και τη λειτουργία να κρατάει backup όποτε τον κλείνεις κουμπωμένο στο ρεύμα?

Το θεμα ειναι αυτο το router που θα εχει usb θυρα, να μπορει να αναγνωρισει το format του δισκου για το Time Machine.

Αλλιως ναι γινεται. Ας πουμε το modem που δινει η Cyta που εχει USB δεν μπορει να το αναγνωρισει. 

Δημοσ.
Στις 2/2/2018 στις 3:25 ΜΜ, sakis697 είπε

Παντως αν δεν θες να δωσεις τοσα λεφτα για το Time Capsule υπαρχει και το AirPort extreme που εχει θυρα usb και μπορεις να βαλεις δισκο ωστε να κανεις αυτο που θες. Εγω ετσι το κανω. 

Εγω μαλιστα εχω βαλει και ενα usb hub με τροδοφοσια και εχω πανω 3 δισκους που τους εχω σαν δικτυακους. 

Χαίρομαι που ανέφερες το Airport γιατί πάντα με μπέρδευε. Ας πούμε ότι παίρνω ένα airport express (έχει θύρα USB) ή extreme. Αυτό αντικαθηστά το router μου ή το βάζω δίπλα και το συνδέω με το router? Μετά θα έχω δύο wifi στο σπίτι? Θα μπορούσα να το βάλω σε άλλη μεριά του σπιτιού ως wi-fi extender?

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, kingjulien11_ είπε

Χαίρομαι που ανέφερες το Airport γιατί πάντα με μπέρδευε. Ας πούμε ότι παίρνω ένα airport express (έχει θύρα USB) ή extreme. Αυτό αντικαθηστά το router μου ή το βάζω δίπλα και το συνδέω με το router? Μετά θα έχω δύο wifi στο σπίτι? Θα μπορούσα να το βάλω σε άλλη μεριά του σπιτιού ως wi-fi extender?

Δεν αντικαθιστα το modem του σπιτιου σου. 

Αν θες να κανεις την δρομολογηση, να δινει δηλαδη ip adrress το extreme, και να κανει το PPοΕ τοτε απλα βαζεις σε bridge το μοντεμ του σπιτιου σου. Οποτε στο Extreme θα βαλεις το username & password  οπως αυτα που δινει ο παροχος. 

Αν παλι δεν θες να το κανεις ετσι, μπορεις απλα να το εχεις σαν switch γιατι βγαζει και 4 ethernet θυρες και σαν Access Point αφου θα εχει και το δικο του Wifi. Υποθετικα ναι θα εχεις 2 wifi ετσι, ενα το παροχου και ενα απο το Extreme. 

Σαν extender δεν ξερω αν γινεται, σιγουρα γινεται ομως το express. 

Εγω με το Extreme παντως ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Και φυσικα η θυρα που εχει για USB κανει αυτο που θες με το Time Machine. Αν και στο express δεν ξερω αν γινεται αυτο με το USB. 

Δημοσ.
Στις 8/2/2018 στις 4:01 ΜΜ, sakis697 είπε

Εγω με το Extreme παντως ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Και φυσικα η θυρα που εχει για USB κανει αυτο που θες με το Time Machine. Αν και στο express δεν ξερω αν γινεται αυτο με το USB. 

μαλλον γινεται μόνο στο extreme. Γιατί στο express δεν έγραφε hard disks στο usb, ενώ το έγραφε στο extreme! Είναι πολύ καλό σαν λύση αλλά απότι είδα οι τιμές πλησιάζουν 200αρι.. δεν με βλεπω σύντομα. :/ ευχαριστώ πάντως!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...