Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά, έφτιαξα ένα καινούριο συστηματάκι με Ryzen 3 1200 και Asrock AB350M Pro4. Ανοίγοντας το Open Hardware Monitor (έχω δοκιμάσει και με HWInfo64) παρατηρώ ότι υπάρχουν 2 θέματα. Αρχικά 2 sensors της μητρικής αναφέρουν θερμοκρασίες 96C και 102C (χθες ήταν 94 και 100 αντίστοιχα), ενώ ένας 3ος λέει -21C. Επίσης δεν υπάρχουν temp. sensors για τη cpu, ενώ μου τη δείχνει και σε 2 κομμάτια χωρισμένη (σαν να έχω 2 cpu's).

Αρχικά για τις θερμοκρασίες των VRM, βρήκα αρκετούς googlαροντας που λένε ότι είναι απλά λάθος ενδείξεις και αν βάλω το δάχτυλο πάνω θα έπρεπε να καίνε οι ψύκτρες και εμένα όντως δεν καίνε. Πιστεύετε ότι μπορεί να έχω θέματα ή όντως είναι λάθος; Κι αν είναι, πως θα μπορώ να παρακολουθώ τις θερμοκρασίες σωστά;

Τώρα για το ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για cpu δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Στο bios λέει 36C, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει θέμα, αλλά τι να κάνω για να τις βλέπω μέσω του λειτουργικού;

temp.jpg

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.

Υπαρχει ηδη θεμα για αυτο αν θυμαμαι καλα η εχει αναφερθει στο αντιστοιχο θεμα με τις μητρικες.

Δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις,ειναι λαθος ενδειξεις.

Για του επεξεργαστη,δε ξερω γιατι δε στις δειχνει.

Ιδια μητρικη με ιδιο επεξεργαστη εχω και τα δειχνει μια χαρα.

Δοκιμασε αλη εκδοση hwmonitor.

• Like 1
Δημοσ.

Άλλο πρόβλημα τώρα. Προσπαθώντας να μπω στο bios, δεν μου βγάζει στην αρχή την οθόνη που λέει press DEL ή F2. Λογικά είναι enabled κάνα Fast boot? Το θέμα είναι ότι έβγαλα και τον δίσκο, έκανα και clear cmos με το τζαμπεράκι, αλλά τίποτα. Το pc bootάρει σε μαύρη οθόνη, εκτός αν βάλω τον δίσκο που μπαίνει στα win10. Τι παίχτηκε τώρα; Πφφφ. :unsure:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Dantε είπε

Ειχες κανει uefi εγκατασταση?

Ναι. Αλλά κάνοντας restart με κρατημένο το Shift στις επιλογές για Προχωρημένους δεν μου βγάζει για UEFI. :unsure:

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.

αν δεν κάνω λάθος υπάρχει utility απο την amd που βλέπεις τα πάντα αντίστοιχο του amd overdrive για τους FX .

Ryzen master Νομίζω το λένε.

Σχετικά με τις υπόλοιπες θεμοκρασίες που βλέπεις, ναι το πιθανότερο είναι ότι δεν υπάρχει αισθητήρας και οι μετρήσεις είναι λάθος, τα ίδια έχω και στην μητρική της υπογραφής(πλην μερικών τιμών τα άλλα που αναγράφει το οποιοδήποτε πρόγραμμα είναι εξωπραγματικά)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...