Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα έναν καινούργιο εξωτερικό σκληρό, 2tb,  και θα ήθελα να μπορώ να διαβάζεται και από Windows. "Παράθυρα", δεν χρησιμοποιώ καθόλου προσωπικά, αλλά αυτό που θέλω, είναι όταν τύχει να τον συνδέσω σε άλλο υπολογιστή με "παράθυρα", να μπορεί να τον διαβάσει, χωρίς να θέλει έξτρα προγράμματα. Η κύρια χρήση του δλδ, θα είναι Linux, οπότε θέλω τα αρχεία να έχουν όλα τα δικαιώματα, γιατί σε ntfs που δοκίμασα, δεν τα έχουν.

Τι προτείνεται και γιατί?

Edit: προτίμησα να γράψω εδώ το thread, μια και είναι Linux ζήτημα βασικά. Αν έκανα λάθος, και έπρεπε να μπει στο thread των αποθηκευτικών μέσων, ζητώ συγγνώμη.

Επεξ/σία από hara75gr
Δημοσ.

Αν και δεν καταλαβα αυτο με τα δικαιωματα, το να τον φορμαρεις σε ntfs ειναι η πλεον λογικη κινηση ωστε να αναγνωριζεται και στα 2 λειτουργικα χωρις κατι εξτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, jim_p είπε

Αν και δεν καταλαβα αυτο με τα δικαιωματα, το να τον φορμαρεις σε ntfs ειναι η πλεον λογικη κινηση ωστε να αναγνωριζεται και στα 2 λειτουργικα χωρις κατι εξτρα.

επειδή εκεί σώζω και τις μουσικές μου, κι έχω το "ψώνιο" να βάζω βαθμολογία στα τραγούδια, για να φτιάχνω playlist(σε kde opensuse, είμαι παρεπιπτόντως), σε ntfs που έχω έναν άλλο παλιό δίσκο, δεν μπορώ να πειράξω τη βαθμολογία.Βέβαια, έχω δώσει όλα τα permissions για δοκιμή, αλλά πάλι δεν μπορώ να τα πειράξω.Οπότε υπέθεσα ότι κάτι "παίζει" με τα δικαιώματα.Αν μου βρεις λύση γι' αυτό το θέμα, το αφήνω ntfs όπως είναι;)

Επεξ/σία από hara75gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παιζω και στα τρια λειτουργικα (winsows 10,linux,osx)οποτε εχω τους δισκους μου σε exfat

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/26/2018 στις 9:14 ΜΜ, IKARIWTHS είπε

εγω παιζω και στα τρια λειτουργικα (winsows 10,linux,osx)οποτε εχω τους δισκους μου σε exfat

Ίδια συμπεριφορά έχει και με exfat. Απ' ότι διάβασα, ntfs & exfat, έχουν κάποια τέτοια περίεργα θέματα με τα permissions(αν και τους τα έδωσα όλα). Λογικά, ένα από αυτά, είναι και το rating στα αρχεία.

Θα κάνω μάλλον αυτό που είπε o capthookb πιο πάνω. Ένα μικρό partition ntfs και θα βάζω κάθε φορά το ext2fsd.

Edit: το δοκίμασα σε ext4 & btrfs, και ενώ μπορώ να προσθέσω βαθμολογία στα τραγούδια, τα βαθμολογημένα που μεταφέρω, από τον κύριο δίσκο(btrfs), χάνουν τα αστεράκια τους! Καμία ιδέα please?

Επεξ/σία από hara75gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...