Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, minim3 είπε

Εγω παλι θα σου ελεγα να ξαναπαρεις υδροψυξη. Δεν καταλαβαινω γιατι να πας παλι πισω στη noctua.

αφου κανεις και overcloking κλπ. Δεν συγκρινονται οι θερμοκρασιες μεταξυ των δυο.

Corsair H100 εχω και εγω (4 χρονια]. σε καλυψανε απολυτα με εγγυηση οποτε γιατι η αλλαγη προς τα πισω;

Δεν μπορω να φανταστω λογο να ξαναπαω σε αεροψυξη αφου βλεπω διαφορα θερμοκρασιων 20ο κελσιου με υδροψυξη οταν ο cpu δουλευει στο 100%

Ασε που θα ζησει παραπανω ο cpu liquid cooled.

Μην τα πετάτε έτσι αυτά ρε παιδιά !! Ηρεμία...20 βαθμούς κελσίου διαφορά?? ουτε με custom loop

Από όλα όσα γράφεις δεν ισχύει κάτι,αλλά ειδικά αυτο με τους 20 βαθμούς με την h100... αχχαχαχαχαχ καλό !!

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/2/2018 στις 12:52 ΜΜ, Πέτρος είπε

Με πήραν όμως σήμερα.

Εγκρίθηκε τελικά πιστωτικό για όλο το ποσό, άμεσα.

Να τα λέμε τα καλά, λοιπόν. Άριστο το msystems.

Noctua NH-D15...σκατουλί forever!

To απόγευμα, εκτός απροόπτου, θα έχω και τις πρώτες εντυπώσεις.

Ευχαριστώ και πάλι όσους συμβούλευσαν και βοήθησαν.

τώρα το είδα.

όπως είχαμε πει και παραπάνω, το κατάστημα θα σου έκοβε το πιστωτικό, ευτυχώς είναι όλο το ποσό αγοράς.

Σε μένα απο αρχική 107.90€ μου εκοψαν 95€, δυστυχώς το είχα μεγάλη ανάγκη και δεν μπήκα σε παραπάνω διαδικασία.

σε αερόψυξη άλλωστε η εγγύηση ειναι ελαφρώς τυπικό κομμάτι μιας και μόνο ο ανεμιστήρας μπορεί να χαλάσει.

7 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Μην τα πετάτε έτσι αυτά ρε παιδιά !! Ηρεμία...20 βαθμούς κελσίου διαφορά?? ουτε με custom loop

Από όλα όσα γράφεις δεν ισχύει κάτι,αλλά ειδικά αυτο με τους 20 βαθμούς με την h100... αχχαχαχαχαχ καλό !!

λογικά η σύγκριση έγινε με καμιά στοκ ψύκτρα.:P

Στον 4790Κ τόση ηταν η διαφορά με την στοκ ιντελ, σε στοκ ρολόγια.

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

λογικά η σύγκριση έγινε με καμιά στοκ ψύκτρα.:P

Στον 4790Κ τόση ηταν η διαφορά με την στοκ ιντελ, σε στοκ ρολόγια.

Καλά με τη στοκ ιντελ χαίρω πολύ,το ποστ του συμφορουμίτη εκανε λόγο για πισωγύρισμα λόγω noctua και διαφορά 20 βαθμών :P

Που για να φτάσει η Η100 την D15 θέλει push pull στις 2000 rpm..

Δημοσ.

καλησπερα. εγω εχω 3930k και ειχα μια αεροψυκτρα τις κακιας ωρας. το καλοκαιρι οντως εβλεπα 60+, με τη υδροψυξη πανω απο 40-45 δεν εχει παει ποτε.

εγω ειδα τρελλη διαφορα. αμα δεν εχεις τετοιο προβλημα τη να πω, μπορει να ζεις σε ψυγειο :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, minim3 είπε

καλησπερα. εγω εχω 3930k και ειχα μια αεροψυκτρα τις κακιας ωρας. το καλοκαιρι οντως εβλεπα 60+, με τη υδροψυξη πανω απο 40-45 δεν εχει παει ποτε.

εγω ειδα τρελλη διαφορα. αμα δεν εχεις τετοιο προβλημα τη να πω, μπορει να ζεις σε ψυγειο :P

Μα μόνο εσύ μίλησες για αερόψυκτρα της κακιάς ώρας εδώ ;)

Anyway ,καμία σχέση με το θέμα του ts.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Μα μόνο εσύ μίλησες για αερόψυκτρα της κακιάς ώρας εδώ ;)

Anyway ,καμία σχέση με το θέμα του ts.

η υδροψυξη ειναι παντα ανωτερη. ισως να παρει κανενα πιο καλο μοντελο? αν ειναι τοσο καταπληκτικη η συγκεκριμενη noctua ας την κρατησει φυσικα.

Επεξ/σία από minim3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, minim3 είπε

η υδροψυξη ειναι παντα ανωτερη. ισως να παρει κανενα πιο καλο μοντελο? αν ειναι τοσο καταπληκτικη η συγκεκριμενη ας την κρατησει φυσικα.

η υδρόψυξη είναι καλή μέχρι να ζεσταθεί το ψυκτικό υγρό. Μετά αναλαμβάνει το ψυγείο/ανεμιστήρες για να ρίξουν τη θερμοκρασία του υγρού.

Αντίθετα, αερόψυκτρες των 50-60€ βγαίνουν καλύτερες σε απόδοση σε σχέση με υδρόψυξη των 60-80€

επίσης, μια καλή αερόψυκτρα (δες πχ Noctua)μπορεί να σε βγάλει ΑΝΕΤΑ 2-4 αναβαθμίσεις πλατφόρμας ζητώντας τα αντίστοιχα backplates. Η υδρόψυξη απο την φύση της θα χάσει υγρά λόγω της αλλαγής της κατάστασης του υγρού,απώλειας σωληνώσεων κλπ.

τώρα αν με ρωτήσεις γιατί τότε δεν πήρες αερόψυκτρα, δες το κουτί μου και θα καταλάβεις, δεν είχα πολλές επιλογές.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

η υδρόψυξη είναι καλή μέχρι να ζεσταθεί το ψυκτικό υγρό. Μετά αναλαμβάνει το ψυγείο/ανεμιστήρες για να ρίξουν τη θερμοκρασία του υγρού.

Αντίθετα, αερόψυκτρες των 50-60€ βγαίνουν καλύτερες σε απόδοση σε σχέση με υδρόψυξη των 60-80€

επίσης, μια καλή αερόψυκτρα (δες πχ Noctua)μπορεί να σε βγάλει ΑΝΕΤΑ 2-4 αναβαθμίσεις πλατφόρμας ζητώντας τα αντίστοιχα backplates. Η υδρόψυξη απο την φύση της θα χάσει υγρά λόγω της αλλαγής της κατάστασης του υγρού,απώλειας σωληνώσεων κλπ.

τώρα αν με ρωτήσεις γιατί τότε δεν πήρες αερόψυκτρα, δες το κουτί μου και θα καταλάβεις, δεν είχα πολλές επιλογές.

Απώλεια από τους σωλήνες;

Αυτό είναι ελλατωματικο προϊόν όχι κάτι που συμβαίνει εξ ορισμού.

Επίσης στα υπόλοιπα συμφωνώ κατά το ήμισυ αλλά οκ δεν θα έρθω σε αντιπαράθεση.

Το μεγάλο ατού του αέρα είναι η ευκολία χρήσης τίποτα παραπάνω.

Για το κόστος που αναφέρεις ναι συμφωνώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Xristaras12 είπε

σε βαθμο αποδοσης το νερο>αερα παντα. τωρα σε κλειστο κυκλωμα με ολα σωστα δεν εχεις κανενα θεμα. δες ψυξη του αμαξιου σου πχ.

αλλα αμα ειvαι ευχαριστημενος με noctua παω πασο 

Δημοσ.

Συνήθως στα έτοιμα AIO τα φτύνει η αντλία μετά από 4-5 χρόνια και πάει στράφι όλη η υδρόψυξη... Οι custom στοιχίζουν περισσότερο μεν αλλά βρίσκεις καλύτερες αντλίες και μπορείς να τις αλλάξεις και εύκολα αφού κάνεις drain αν χαλάσουν. Επίσης μπορείς να αλλάζεις και προληπτικά to liquid κάθε 6 μήνες-1 χρόνο ώστε να μην ιονίζεται και έχεις corrosion στο waterblock από διαφορετικά μέταλλα (πχ αν το ψυγείο είναι αλουμίνιο και το block χάλκινο).

Δημοσ.

Επειδή  διάβασα πολλά  vs θα ήθελα να υπενθυμίσω στους λάτρεις της υδροψυξης ότι και η αεροψυκτρα έχει heatpipes με ειδικό υγρό που ατμοποιειται μέσα τους όποτε είναι μια υδροψυξη φυσικής κυκλοφορίας, θα μπορούσαμε να πούμε. Όποτε η μόνη διαφορά είναι η βεβιασμένη κυκλοφορία του υγρού με αντλία, με ότι συνεπάγεται αυτό θετικά και αρνητικα ( μικρος όγκος ψύκτρας κτλ.)Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχει και μεγάλη διαφορά στην αρχή λειτουργίας και σημασία έχει κατά ποσό απαγεται η θερμότητα από την ψυκτρα και στα δυο είδη.

Σιγουρα με βεβιασμένη κυκλοφορία έχουμε πλεονεκτήματα σε μικρούς χώρους γιατι κερδίζουμε σε όγκο μιας και κυκλοφορώντας πιο γρήγορα το υγρό προλαβαίνει και απάγει γρηγοροτερα την θερμότητα αλλά αν δεν έχει υπάρχει πρόβλημα χώρου η διαφορά αυτή ισοσκελίζεται από μεγαλύτερου μεγέθους « αεροψυκτρα».

Στην τελική ακόμα και η «υδροψυξη» αν δεν έχει αέρα να πάρει την θερμότητα δεν θα δουλέψει...

Δημοσ.

Πάντως στο air vs water,δεν υπάρχει νικητής γιατί όλα είναι και σχετικά με το τι απαιτήσεις έχει ο καθένας,τι προτεραιότητες θέτει και πώς τις εξυπηρετεί.

Και να εξαιρέσουμε την custom υδρόψυξη που δεν έχει αντίπαλο στις επιδόσεις, μεταξύ AIO και aircoolers είναι εφάμιλλες .

Απο εκεί και πέρα έχω ακούσει διάφορα.

Όλα έχουν τα συν και τα πλήν,που για κάποιους τα συν μπορει να είναι πλήν και πάει λέγοντας. 

Προσωπικά και εμένα μου αρέσει περισσότερο μια ΑΙΟ , αλλά έχω άλλες προταιρεότητες και κατέληξα σε αέρα. 

Η επιτυχία  είναι να έχουμε κατι που να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Θετικά και αρνητικά υπάρχουν δεκάδες και το vs μπορεί να συνεχιστεί forever.

• Like 1
Δημοσ.

Το μεγάλο "ατού" της ΑΙΟ υγρόψυξης σε σχέση με τον οποιοδήποτε-οσοδήποτε καλό "αέρα", είναι η θέση του ψυγείου (όπως αναφέρθηκε από κάποιον φίλο, αλλού).

Το βάζεις εκεί που βολεύει, να φέρνει κρύο αέρα από έξω.

Εξ ορισμού, αυτό είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιεί τον ήδη ζεστό (από οποιαδήποτε μη blower GPU) αέρα εντός του κουτιού, τον οποίο ανακυκλώνει σε μεγάλο βαθμό (ειδικά σε κουτιά με προβληματικό airflow).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...