Manjaro Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Εννοείται πως θα επαναφέρω το BIOS. Μου κάνει εντύπωση όμως πως το πρόβλημα ξεκίνησε τόσο απότομα, και σε σύνδεση με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προγράμματος και την πράσινη οθόνη που πέταξε στην εγκατάστασή του. Δεν είχα πτώση απόδοσης σταδιακά τον τελευταίο καιρό (όπως θα έπρεπε αν έπαιζε το σκηνικό που περιγράφεις), αλλά απότομα. Ξαναγράφω: Κυριακή βράδυ, στα 4.8 με 1.38 η επεξεργαστής, σταθερότατος, σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης (stress tests περιλαμβανομένων). Είναι απλά σύμπτωση όταν κρεμάει το σύστημα λόγω θερμοκρασιών η βλάβης γίνεται απότομα και οποιαδήποτε στιγμή... δεν θα σερνόταν δηλαδή αργά αργά σαν να είχε αρρωστήσει και σιγά σιγά να θάμπωνε η οθόνη Μπάμ και κάτω γίνεται στα καλά του καθουμένου εκεί που δούλευε τζέτ λιγά λεπτά πιο πριν. 1
Xristaras12 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Όταν ο επεξεργαστής όντως ανεβάζει θερμοκρασία, βγάζει ζεστό αέρα, τον καταλαβαίνεις χωρίς αμφιβολία. Εδώ, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Θα επαναφέρω το BIOS έτσι κι αλλιώς, να δω τι γίνεται. Πάντως, όλα τα διαγνωστικά εντός Win βγάζουν τα ίδια νούμερα μεταξύ τους, τα ίδια που έβγαζαν πάντα. Εννοείται πως θα επαναφέρω το BIOS. Μου κάνει εντύπωση όμως πως το πρόβλημα ξεκίνησε τόσο απότομα, και σε σύνδεση με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προγράμματος και την πράσινη οθόνη που πέταξε στην εγκατάστασή του. Δεν είχα πτώση απόδοσης σταδιακά τον τελευταίο καιρό (όπως θα έπρεπε αν έπαιζε το σκηνικό που περιγράφεις), αλλά απότομα. Ξαναγράφω: Κυριακή βράδυ, στα 4.8 με 1.38 η επεξεργαστής, σταθερότατος, σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης (stress tests περιλαμβανομένων). Από όσο πρόλαβα χτες να δω, πάνω κάτω στα ίδια είναι η θερμοκρασία τους, δεν έχουν μεγάλη διαφορά. Θα φάνε και τα σχετικά κοπανήματα (old school) το block/αντλία και οι σωλήνες μήπως βούλωσε ξαφνικά κάτι...αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι το συγκεκριμένο σκηνικό. Αν είναι θέμα ψύξης πάντως, τα 5 χρόνια που δίνει η Corsair είναι μεγάλο +. Σαφώς γι αυτό το ρώτησα. Κάνε εναν έλεγχο στα fittings της αντλίας και του ψυγείου για τυχόν σκισίματα ( σε αντίστοιχο περιστατικό δικό μου είχαν κατασκιστεί, υπήρξε φυσαλίδα και αχρηστεύτηκε το loop) 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Υπάρχει και πιο γρήγορη λύση...εγκατάσταση win7+corsair link σε άλλο δίσκο, με τον δίσκο το υσυστήματος off, προφανώς... Λογικά μέσα σε 15-20' θα ξέρω αν είναι h/w θέμα ή αν ξαφνικά όλα θα λειτουργούν σωστά. 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) ΙΒΤ-ΑVX, κατακόρυφη άνοδος θερμοκρασίας, πάγωμα υπολογιστή. Μόλις μπήκα μετά από BIOS-Load Optimized Defaults, αφού μόνο επανέφερα τις μνήμες στα 1600/9-9-9-27 Μέσα στο BIOS, στο Monitoring, όλα καλά ήταν από τάσεις κλπ πριν την επαναφορά. Το ξανατρέχω τώρα το ΙΒΤ, να δω τί ψάρια θα πιάσω. Στον οπτικό έλεγχο ψυγείου-αντλίας-σωλήνων, δεν πρόσεξα κάτι. Ούτε αποχρωματισμοί, ούτε σκισίματα, ούτε ρουνίσματα από υγρό που να έχει ψιλοτρέξει, ούτε τίποτα. Ελάχιστες μόνο "ρωγμές" στο λάστιχο στα fittings των σωλήνων στο ψυγείο, αλλά μέχρι εκεί. Επίσης, ο ένας σωλήνας κρύος, ο άλλος χλιαρός edit: Στις "μαμά" συχνότητες κλπ, δεν υπήρξε θέμα. To μόνο που παρατήρησα, είναι πως έχανα τον έλεγχο του ποντικιού για 4-5'' κάθε μισό λεπτό περίπου (και αντίστοιχα η οθόνη δεν ανανέωνε), αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι σχετίζεται με το θέμα. Θα βάλω κι ένα Prime95 inplace large ffts για 10', αλλά δεν νομίζω πως θα αλλάξει κάτι. Ο αέρας από το ψυγείο, χλιαρός έβγαινε (λογικό σε αυτή τη θερμοκρασία), ο ένας σωλήνας παρέμεινε κρύος, ο άλλος ανέβασε λίγο θερμοκρασία. Τί συμπέρασμα να βγάλω? Στο Prime τα ίδια ουσιαστικά, μόνο που στα 6-7' πέταξε ο fatal error ο ένας worker...οι υπόλοιποι συνέχισαν κανονικά. Να πω την αλήθεια, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, ούτε εδώ. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από Πέτρος
Chrysostomos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Αν ο ένας σωλήνας είναι κρύος και ο άλλος ζεστός,για την υδροψυξη το κόβω.
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Ok, αλλά γιατί? Αυτό δεν θα ήταν το λογικό? Αυτός που φεύγει από το ψυγείο και πάει επεξεργαστή είναι κρύος, αφού μόλις τώρα "αδειασε" θερμότητα στο περιβάλλον. Αυτός που πάει από επεξεργαστή στο ψυγείο, είναι ο ζεστός. Αν έχουν την ίδια θερμοκρασία πάνω-κάτω, τότε το ψυγείο δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά. Στο δωμάτιο (κλιματιστικά, καλοριφέρ off, επίτηδες) έχει με το ζόρι 10 βαθμούς, οι οποίοι πάνε απευθείας στο ψυγείο (οροφή πύργου, pull), δεν περνάνε μέσα από το κουτί. Αν δεν επαρκούν να ψύξουν το υγρό αυτοί, τί να πω? Επίσης, αν δεν λειτουργούσε η υδρόψυξη, στο ΙΒΤ δεν θα έπρεπε να είχε ανεβάσει αρκετά ψηλότερα, έστω και σε stock? Υποτίθεται τον ψήνει. Ρωτάω, έτσι? Ας το δεχτώ, πάντως...υπάρχει αντικειμενικός τρόπος να το διαπιστώσω? Να πω ότι έπαιξα ένα χάρτη BF1 σε stock, ούτε τους 40 δεν πέρασε καλά-καλά ο επεξεργαστής (package). Ξεκίνησα να ανεβάζω συχνότητες και τάσεις τώρα, να δω που θα καταλήξω. Αν και πάλι μου κάνει τα ίδια, βάζω στα γρήγορα 7ρια να μου φύγει η ιδέα του s/w-OS μπλεξίματος και βλέπουμε πάλι.
Chrysostomos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 σε εμένα,με το χέρι βέβαια,δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι 2 σωλήνες. Δε ξέρω τι να σου πω,υποθέσεις κάνω και εγώ. 1
Zaknafein Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Καλά κάτω από 40 δεν κάνουν και σωστό reporting οι FX, αλλά σίγουρα αν έβραζε θα φαινόταν. Αυτό που δεν καταλάβα σωστά είναι πότε σου κράσαρε σε IBT - ήταν με τις ρυθμίσεις τις δικές σου (OC δλδ) αλλά στοκ ήταν κομπλέ; 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 20 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Καλά κάτω από 40 δεν κάνουν και σωστό reporting οι FX, αλλά σίγουρα αν έβραζε θα φαινόταν. Αυτό που δεν καταλάβα σωστά είναι πότε σου κράσαρε σε IBT - ήταν με τις ρυθμίσεις τις δικές σου (OC δλδ) αλλά στοκ ήταν κομπλέ; Nαι, ακριβώς έτσι. Με τις stock ρυθμίσεις, είναι η εικόνα που παρέθεσα πιο πάνω...ούτε καν ίδρωσε (με εξαίρεση το φαινόμενο με το ποντίκι). Με oc, ανέβασε σε ούτε 1' μέχρι 72 και κατόπιν "πάγωσε" το σύστημα.
Zaknafein Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο SW κοκομπλόκου, μια πιθανή εξήγηση είναι να έχει power leakage με την παραπάνω τάση ή να παίρνει παραπάνω τάση απ'τα VRMs. Στο σενάριο με το OC, μήπως πρόλαβες να δεις τάση που πήρε σε full load, δλδ αφού έτρεχε το IBT; Αν ναι, ήταν η αναμενόμενη; Αν όχι, δοκίμασέ το πάλι, αλλά σε safe mode ώστε να μην φορτωθεί τπτ από εξτρά software κτλ στο start up.
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Το αναφέρω και παραπάνω. Όλα τα διαγνωστικά, δείχνουν σωστές, ολόσωστες τάσεις (και όλα τις ίδιες θερμοκρασίες). 1.38 στα 4.8 και 1.344 στα 4.5 ήταν η μέγιστη που έφτασε στο o/c profile, από την 1η στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2018 από Πέτρος
Zaknafein Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Ναι, απλά ρωτάω αν το είδες την ώρα που έτρεχε το ΙΒΤ, λίγο πριν παγώσει δλδ και όχι σε idle πχ.
Πέτρος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2018 Ναι, δεν το ξεκαθάρισα. Ακόμα και στο ΙΒΤ, οι μέγιστες ήταν αυτές που αναφέρω. Μόλις βγήκα από μισή ώρα BF1 στα 4.5 με 1.380max (το έχω αφήσει επίτηδες ψηλά, να δω τί γίνεται), με 63 βαθμούς τόσο σε package όσο και σε CPU. Είναι μεν καλύτερα, αλλά αν με αυτή τη θερμοκρασία περιβάλλοντος πιάνω τόσους, το καλοκαίρι θα ανατιναχτεί. Βάζω κι ένα γρήγορο ΙΒΤ, να δω κι εκεί. 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) με τη μια σωλήνα ζεστή και την άλλη κρύα έχει πρόβλημα η υδρόψυξή σου πιθανότατα. τα ίδια είχα στην Η100i και σε κάτι περίεργες στιγμές έβλεπα 70+ και μετά έπεφτε. Κατα πάσα πιθανότητα υπάρχει φυσαλλίδα μέσα και την κάνει ανακύκλωση στο loop γι αυτό τη μια βλέπεις λογικές θερμοκρασίες και την άλλη όχι. Στην Η100i v2 με θερμοκρασία υγρού 35 βαθμών οι 2 σωλήνες έχουν ιδια θερμοκρασία στο χέρι. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2018 από Xristaras12 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα