Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(όχι τόσο)Επιγραμματικά:

Κυριακή βράδυ μετά από 2+ ωρίτσες BF1 (μεταξύ άλλων), κλείνω τον υπολογιστή, όλα καλά.

Τον ανοίγω πάλι Τρίτη μεσημεροαπόγευμα, τον βάζω να κατεβάζει, τον παρατάω μέχρο τις 7-8.

Εκείνη την ώρα, πάω να τον χρησιμοποιήσω, βλέπω πως έχει ενημέρωση το ParkControl (μέρος του Process Lasso, αν δεν κάνω λάθος), το οποίο χρησιμοποιώ απροβλημάτιστα μήνες τώρα (μπορεί και παραπάνω).

Το κατεβάζω, βάζω εγκατάσταση, και τσουπ...πράσινη οθόνη του θανατά (Win10 Insider Slow).

Τυχαίο θα είναι, λέω, ξαναμπάινω Win, όλα λειτουργούν, μόνοπου το σύστημα ανεβάζει θερμοκρασία (οι ανεμιστήρες λειτουργούν στο τέρμα), και μετά παό ελάχιστα "παγώνει".

Reboot, ζώσιμο από φίδια, task manager, τίποτα περίεργο. Ίσα-ίσα, το σύστημα τεμπελιάζει. Βάζω ένα MBAM για το καλό, ανεμιστήρες στο τέρμα, και shutdown! Thermal protection!

BIOS, ρίχνω λίγο το oc (4.8 -> 4.5), καθώς και το offset του Vcore (πλέον 1.344max)...μπαίνω Win, θυμάμαι ότι είχε βγει νέα έκδοση του Quantum, απενεργοποιώ το h/w accel, δείχνει να λειτουργεί για  κανένα τέταρτο χωρίς θέμα, τελικά πάλι κολλάει.

Boot, πετάω το ParkControl, χρησιμοποιώ τον υπολογιστή δυο ωρίτσες φυσιολογικά, παίζω και 45' BF. Άντε λέω, εντάξει.

Βάζω και την τελευταία Insider Fast για το καλό, όλα καλά.

Για κάποιο λόγο, αποφασίζω ο π.π.ρ.ς και ξαναπερνάω το Park Control...πρόκοψα.

Ο επεξεργαστής κάαααθεταιιι, και ψήνεται.

Κυριολεκτικά ανεβάζει μέχρι 78 βαθμούς, όταν το υψηλότερο που είχα δει ποτέ, καλοκαίρι, στα 4.5 που είμαι τώρα, ήταν 63 κι αυτό τρέχοντας IBT-AVX! Μετά από λίγο , πέφτει στους 40, κι ανεβαίνει πάλι.

Δεν φαίνεται να τρέχει τίποτα από πίσω, πουθενά.

Έβαλα/έβγαλα ξανά το πρόγραμμα, ακόμα και παλιότερες εκδόσεις του (μήπως κάτι το είχε κολλήσει) τίποτα. Γύρισα τα power profiles (είμαι στο HiPerf, αλλά και σε balanced το ίδιο κάνει, απλά λίγο πιο σπάνια) των Win σε default, τα ίδια.

Τις θερμοκρασίες τις βλέπω από το CorsairLink, από το ΗWMonitor (όπως και τη χρήση, τις τάσεις κλπ), από το Speedfan. Όλα, παντού συμφωνούν.

Εννοείται πως μου έχουν πάρει τα αυτιά οι ανεμιστήρες, εννοείται πως δεν τολμάω να κάνω τίποτα πιο απαιτητικό στον υπολογιστή από browsing.

Το σύστημα: FX8320 @4.8/4.5 @1.392/1.380/1.344, ASUS SaberR2.0, Corsair H100i P/P κλπ.

Τονίζω ότι Κυριακή βράδυ ο υπολογιστής ήταν στα 4.8 με 1.380 και δεν καταλάβαινε τίποτα. Δεν τον ακούμπησε κανείς, δεν εγκαταστάθηκε τίποτα (πέρα από το Park), το κοίταξα από το ιστορικό αναβαθμίσεων/ενημερώσεων.

Η αντλία της υγρόψυξης, φαίνεται να λειτουργεί (αν υποθέσουμε πως όλα τα άλλα είναι Ok και απλά δεν κυκλοφορεί το ζουμί), αν και ο αέρας που βγαίνει από το ψυγείο είναι απλά χλιαρός, κι όχι τόσο ζεστός όσο θα έπρεπε από τόσο υψηλή θερμοκρασία).

Τί να υποθέσω?

Να χτύπησε κάτι στην εγκατάσταση των Win και διαβάζουν τα πάντα λάθος? Υπάρχει αντικειμενικός τρόπος μέτρησης?

Υπάρχει τρόπος να δω τί τελικά φταίει ή να ρίξω ένα format και να τελειώνουμε? Backup συστήματος, δεν υπάρχει.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μήπως υπάρχει θέμα ασυμβατότητας της Insider έκδοσης των Win με το ParkControl ; Δοκίμασε το CPU Core Parking εναλλακτικά. Για μένα κάνε format και βάλε την FCU(1709) και μην πειραματίζεσαι με beta εκδόσεις των Windows.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, η προηγούμενη έκδοση του ParkControl λειτουργούσε άψογα, με την τελευταία InsiderSlow.

Το πρόβλημα ξεκίνησε με την τελευταία έκδοση του Park.

Σε κάθε περίπτωση, πλέον το έχω πετάξει από το σύστημα, αλλά η δυσλειτουργία παραμένει.

Σε ποιό πρόγραμμα αναφέρεσαι εσύ? Αυτό?: http://coderbag.com/Programming-C/CPU-core-parking-manager-v3

Θα δοκιμάσω 1-2 πράγματα που μου ήρθανε μέχρι αύριο που θα βρω 5-6 ώρες να κάτσω να τον "ισιώσω".

Δημοσ.

Ναι εγώ αυτό χρησιμοποιώ. Βέβαια το τέρμα fan και οι μεγάλες θερμοκρασίες δείχνουν πρόβλημα HW, ειδικά αν λες ότι το max που έβλεπες πριν ήταν 63C σε AVX..Τσέκαρε καλά το HW και θα έλεγα να κάνεις ένα ''Load optimized defaults'' στο bios και να ξανακάνεις το O/C μπας και κλάταρε τίποτα στο bios.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάφερα και πέρασα ένα ΜΒΑΜ, δεν είχε θέμα.

Το Defender, επίσης με βγάζει καθαρό.

Το λέω και δεν ντρέπομαι, τους τελευταίους 6+ μήνες, σε αυτά στηρίζομαι και δεν είχα κανένα θέμα.

Να τρέξω καμια trial από Kaspersky? Προτείνεις κάτι άλλο?

Δημοσ.

Αν ηταν κανα σκαφτοζιζανιο λογικα το ΜΒΑΜ θα το τσιμπαγε.

Δεν εριχνα τα λεφτα μου σε virus-malware αλλα εφοσον ειναι κατι απλο,καλυτερα που το ψαξες πρωτα.

Τωρα στα αλλα ,επειδη με insider κτλ δεν εχω μπλεξει και εγω,δε μπορω να σε βοηθησω .Θα σου ελεγα και εγω οτι εαν καταληξεις στο φορματ βαλε την 1709 να εισαι κυριος.

Κανα system restore δε δοκιμαζεις?Εκτος και εαν το χεις απενεργοποιημενο.

Δημοσ.

Εμένα με πονηρεύει λίγο ο χλιαρός αέρας στο ψυγείο, στους 50-55 της LC, ο αέρας είναι σαφώς ζεστός, στους 78 του FX δεν δικαιολογείται να είναι χλιαρός. Μήπως είναι η αντλία; Έχεις καμιά αερόψυκτρα πρόχειρη (έστω και την stock σαν last resort) για να κάνεις δοκιμή; Ή έστω ένα re-seat της Η100.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, atheatos είπε

εισαι σιγουρος για την ψυκτρα?

8 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Εμένα με πονηρεύει λίγο ο χλιαρός αέρας στο ψυγείο, στους 50-55 της LC, ο αέρας είναι σαφώς ζεστός, στους 78 του FX δεν δικαιολογείται να είναι χλιαρός. Μήπως είναι η αντλία; Έχεις καμιά αερόψυκτρα πρόχειρη (έστω και την stock σαν last resort) για να κάνεις δοκιμή; Ή έστω ένα re-seat της Η100.

100% σίγουρος δεν είμαι, δεν μπορώ να είμαι.

Φοβήθηκα κι εγώ την αντλία, για αυτό ανέφερα το θέμα με τον χλιαρό αέρα.

Το Corsair Link την βγάζει ότι λειτουργεί σωστά, πάντως. Αν κι αυτό δεν εντοπίζει τη βλάβη, υπάρχει άλλος τρόπος να το τσεκάρω?

Κάπου βρίσκεται μια Zalman CNPS 11, νομίζω...για μια ώρα ανάγκης.

Τώρα, τα νεότερα: Επειδή πιστεύω πως πρόκειται για s/w gmisi, χτες έκανα 1-2 πράγματα ακόμα.

Βγήκε νέα insider fast, την οποία και πέρασα (μετά κόπων, αφού στο ενδιάμεσο τράβηξε πάλι ένα thermal protection shut down, ενώ είχα το balanced profile στα power options και τους ανεμιστήρες όλου του συστήματος στο τέρμα!).

Εννοείται πως είχε ήδη πεταχτεί το parkcontrol, είχαν γίνει reset τα power profiles κλπ. Στην επανεκκίνηση, είχε σαφώς καλύτερη συμπεριφορά ο υπολογιστής, πάνω από 55 δεν είδα.

Τον πείραξα για 45', δεν είχε θέμα. Έβαλα το High Perf, με μόνη αλλαγή το min proc state 5%, max 100% (από 100% που είναι min/max κανονικά), εξακολούθησε να συμπεριφέρεται κανονικά.

Έβαλα BF1...αλλά είχα θέμα. Η συχνότητα της GPU ανεβοκατέβαινε συνέχεια, και όπως αποδείχτηκε είχε ανεβάσει θερμοκρασία ο επεξεργαστής, μέχρι 72 στο package (ούτε 55 μέχρι και την Κυριακή).

Είναι καλύτερα, αλλά όχι καλά, ακόμα.

Να δω σήμερα το απόγευμα, που θα έχω αρκετές ώρες.

• Sad 1
Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει καθόλου corsair link για να ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι, απ'την άλλη η Η100 έχει μεγάλο ψυγείο αν θυμάμαι καλά, οπότε ίσως η σύγκριση που κάνω να μην είναι σωστή, εσύ έτσι μπακαλίστικα με το χέρι νιώθεις ότι όντως είναι δροσερότερος ο αέρας σε σχέση με παλαιότερα;

Σε επίπεδο s/w, με safe mode + κανά stress test δες τι παίζει από τάσεις/θερμοκρασίες. Για h/w ρίξε καλού-κακού και μια ματιά σε τάσεις στο BIOS (rails psu + CPU).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) τρέξε χωρίς OC και me default ρεύματα έχεις το ίδιο πρόβλημα; 

Αν όχι τότε στην καλύτερη απλά τα έφτυσε η υδρόψυξη (με την χρόνια χρήση  αρχίζει διάβρωση τα προϊόντα της οποίας μπουκώνουν τα φίνς της παθητικής ψύξεις που υπάρχει εσωτερικά στο καπάκι που είναι στον επεξεργαστή και δεν περνάει όσο νερό θα έπρεπε .) Και για να λες πως βγάζει χλιαρό μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει (ελπίζω για εσένα) 

Στην χειρότερη υπάρχει θέμα με την μητρική ή και τον επεξεργαστή. (υπάρχει λόγος που το OC ακυρώνει την εγγύηση :P )

Επεξ/σία από Manjaro
  • Like 1
Δημοσ.

όταν βλέπεις υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή οι σωλήνες σε τι κατάσταση είναι;

αν η μια ειναι ζεστή και η άλλη όχι υπάρχει πρόβλημα (έχει χάσει υγρά και πας για αντικατάσταση αν είσαι εντός εγγύησης )

Υπο κανονικές συνθήκες οι σωλήνες πρέπει να έχουν σχετικά μικρή διαφορά στην θερμοκρασία τους.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Δεν έχω δουλέψει καθόλου corsair link για να ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι, απ'την άλλη η Η100 έχει μεγάλο ψυγείο αν θυμάμαι καλά, οπότε ίσως η σύγκριση που κάνω να μην είναι σωστή, εσύ έτσι μπακαλίστικα με το χέρι νιώθεις ότι όντως είναι δροσερότερος ο αέρας σε σχέση με παλαιότερα;

Σε επίπεδο s/w, με safe mode + κανά stress test δες τι παίζει από τάσεις/θερμοκρασίες. Για h/w ρίξε καλού-κακού και μια ματιά σε τάσεις στο BIOS (rails psu + CPU).

Όταν ο επεξεργαστής όντως ανεβάζει θερμοκρασία, βγάζει ζεστό αέρα, τον καταλαβαίνεις χωρίς αμφιβολία.

Εδώ, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα.

Θα επαναφέρω το BIOS έτσι κι αλλιώς, να δω τι γίνεται. Πάντως, όλα τα διαγνωστικά εντός Win βγάζουν τα ίδια νούμερα μεταξύ τους, τα ίδια που έβγαζαν πάντα.

29 λεπτά πριν, Manjaro είπε

1) τρέξε χωρίς OC και me default ρεύματα έχεις το ίδιο πρόβλημα; 

Αν όχι τότε στην καλύτερη απλά τα έφτυσε η υδρόψυξη (με την χρόνια χρήση  αρχίζει διάβρωση τα προϊόντα της οποίας μπουκώνουν τα φίνς της παθητικής ψύξεις που υπάρχει εσωτερικά στο καπάκι που είναι στον επεξεργαστή και δεν περνάει όσο νερό θα έπρεπε .) Και για να λες πως βγάζει χλιαρό μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει (ελπίζω για εσένα) 

Στην χειρότερη υπάρχει θέμα με την μητρική ή και τον επεξεργαστή. (υπάρχει λόγος που το OC ακυρώνει την εγγύηση :P )

Εννοείται πως θα επαναφέρω το BIOS.

Μου κάνει εντύπωση όμως πως το πρόβλημα ξεκίνησε τόσο απότομα, και σε σύνδεση με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου προγράμματος και την πράσινη οθόνη που πέταξε στην εγκατάστασή του. Δεν είχα πτώση απόδοσης σταδιακά τον τελευταίο καιρό (όπως θα έπρεπε αν έπαιζε το σκηνικό που περιγράφεις), αλλά απότομα.

Ξαναγράφω: Κυριακή βράδυ, στα 4.8 με 1.38 η επεξεργαστής, σταθερότατος, σε οποιοδήποτε σενάριο χρήσης (stress tests περιλαμβανομένων).

27 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

όταν βλέπεις υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή οι σωλήνες σε τι κατάσταση είναι;

αν η μια ειναι ζεστή και η άλλη όχι υπάρχει πρόβλημα (έχει χάσει υγρά και πας για αντικατάσταση αν είσαι εντός εγγύησης )

Υπο κανονικές συνθήκες οι σωλήνες πρέπει να έχουν σχετικά μικρή διαφορά στην θερμοκρασία τους.

Από όσο πρόλαβα χτες να δω, πάνω κάτω στα ίδια είναι η θερμοκρασία τους, δεν έχουν μεγάλη διαφορά.

Θα φάνε και τα σχετικά κοπανήματα (old school) το block/αντλία και οι σωλήνες μήπως βούλωσε ξαφνικά κάτι...αλλά δεν μου γεμίζει το μάτι το συγκεκριμένο σκηνικό.

Αν είναι θέμα ψύξης πάντως, τα 5 χρόνια που δίνει η Corsair είναι μεγάλο +.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...