Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πρόσφατα αγόρασα έναν νέο SSD (crucial BX300) 240αρι για να προσθέσω στο σύστημα που αυτή την στιγμή έχω έναν Kingston v300 120αρη.
Θα προτιμούσα να μεταφέρω τα windows στον νέο SSD, κι επειδή δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να τα περνάω από την αρχή και να το στήνω από την αρχή, θα ήθελα αν γίνεται να κάνω κλώνο τον 120αρη(παλιο) στον 240αρη(νέο), και αν ναι, με ποιο πρόγραμμα προτείνετε να το κάνω? Αν γίνει φαντάζομαι ότι θα λειτουργεί απροβλημάτιστα, σαν να είχα τα windows και τα προγράμματα εξ' αρχής στον νέο, σωστά?

Δημοσ.

Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα με το clone αλλά εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ένα clean install. Το format δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. 

Clone κάνω συνήθως με το macrium reflect.

Πρόσεχε μόνο μην μπερδέψεις τους δίσκους και κάνεις αντίστροφα το clone.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις σημερα το εκανα .
Aπο Samsung 840 120gb πηγα σε Sandisk extreme 480gb .

Λοιπον περνας τοAcronisTrueImage2018 σε usb με xboot.

http://dl2.acronis.com/u/AcronisTrueImage2018_9660.iso  ειναι το τελευταιο 

Μετα βάζεις  το στικακι πανω στον Η/Υ--> power on  --> Μπαίνεις BIOS και επιλεγεις boot απο usb --> μπουτάρει --> ανοίγει το μενου του xboot ----> πατας το Acronis και μολις φορτώσει επιλεγεις BACKUP το σκληρο σου με ολα τα διαμερισματα που εχει  , επιλεγεις αποθηκευση σε εξωτερικο ή αλλον εσωτερικο δισκο εαν εχεις  το backup και περιμενεις να τελειωσει .

Αλλαζεις το δισκο κανεις παλι την διαδικασια και αντι για backup επιλεγεις RESTORE , του λες τι θα κανει restore ( το image απο τον εξωτερικο ) και μολις τελειωσει εισαι  OK

Το κενο που θα σου περισεψει το κανεις mount στον c: σου με ενα  προγραμα partition manager free

look

Snap1.png

Snap2.png

Snap3.png

Snap5.png

Snap4.png

Επεξ/σία από villasg
  • Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 ώρες πριν, villasg είπε

Μολις σημερα το εκανα .
Aπο Samsung 840 120gb πηγα σε Sandisk extreme 480gb .

Λοιπον περνας τοAcronisTrueImage2018 σε usb με xboot.

http://dl2.acronis.com/u/AcronisTrueImage2018_9660.iso  ειναι το τελευταιο 

Μετα βάζεις  το στικακι πανω στον Η/Υ--> power on  --> Μπαίνεις BIOS και επιλεγεις boot απο usb --> μπουτάρει --> ανοίγει το μενου του xboot ----> πατας το Acronis και μολις φορτώσει επιλεγεις BACKUP το σκληρο σου με ολα τα διαμερισματα που εχει  , επιλεγεις αποθηκευση σε εξωτερικο ή αλλον εσωτερικο δισκο εαν εχεις  το backup και περιμενεις να τελειωσει .

Αλλαζεις το δισκο κανεις παλι την διαδικασια και αντι για backup επιλεγεις RESTORE , του λες τι θα κανει restore ( το image απο τον εξωτερικο ) και μολις τελειωσει εισαι  OK

Το κενο που θα σου περισεψει το κανεις mount στον c: σου με ενα  προγραμα partition manager free

look

Snap1.png

Snap2.png

Snap3.png

Snap5.png

Snap4.png

Ευχαριστώ πολύ, αναλυτικότατος.

Το ΣΚ που θα έχω χρόνο θα κάτσω να ασχοληθώ και θα επιστρέψω με feedback. Thanks

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Ωραίος και αναλυτικός, παίζει όμως αν έχεις κάνει UEFI installation (δηλαδή με CSM disabled)?

Δεν το ξερω αδελφε αυτο sorry

Δημοσ.

Δεν ξερω φιλε καν τι ειναι Legasy και τι ειναι uefi .
Παντως το εχω κανει σε Laptop Toshiba του 2010 , σε υπολογιστη Quest και σε αυτον που εφτιαξα μονος μου .
Εαν μπορεις να μου πεις πως βλεπω τι ειναι και ποιες οι διαφορες

Δημοσ.

Έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία, κόλλησα σε κάτι απλό μάλλον. Στον νέο δίσκο έχω κανονικά τα πάντα, απλά έχω και unallocated τον υπόλοιπο μισό. Αυτόν πώς θα τον ενώσω? Ανοίγω το Disk Manager των windows, επιλεγω το διαμερισμα των windows και η επιλογη extend volume ειναι σβησμενη (δεν μπορω να την επιλεξω). Κατεβασα και το EASEUS partition master, τα ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Papadrams είπε

Πάτα δεξί κλικ και extend volume στον δίσκο και όχι στο unallocated space

Αυτό κάνω :P

Κατεβάζω και το προγραμματάκι που λέει ο φίλος @adi32 και επιστρέφω

22 λεπτά πριν, adi32 είπε

Δοκιμασε αυτο 

https://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

Με αυτο η διαδικασια μεταφορας λειτουργικου ειναι πανευκολη γρηγορη και  free

https://www.backup-utility.com/

Ευχαριστώ, έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία όπως είπα παραπάνω, το μόνο που θέλω είναι το unallocated space να το ενώσω με τον C(Εϊναι 2 διαμερίσματα στον ίδιο δίσκο).

Βλεπω αυτα. Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται..

δισκ.png

και φορματ που κανω το unallocated, και γραμματα διαφορετικα που του δινω (E: B: κτλ), δεν μπορω να τα ενωσω..

Επεξ/σία από petran91
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@petran91 δες

Εγω το κανω με το free  aomei partition assistant stantard .

λοιπον το εκανα στα  γρηγορα σε ενα στικακι σαν οδηγο .

ΟΔΗΓΟΣ :

Spoiler

ΠΡΟΣΟΧΗ παντα μετα απο καθε εντολη παταμε το Apply

Snap3.png

ΠΑΜΕ

Mmtg6q5.jpg

Δεξι κλικ στο C και Resize

Snap4.png

Το πας τερμα OK Apply

Snap5.png

Και τελειωσες

Snap6.png

Επεξ/σία από villasg
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε @villasg σε ευχαριστώ πολύ.

Το Aomei Partition assistant μου έκανε τη δουλειά. Όχι με τη διαδικασία που παραθέτεις παραπάνω, γιατί διαλέγω resize του C και μου εμφανιζει τον C σαν να ειναι ολος και ολος 120gb, αλλα πατησα απλα merge με το unallocated και εγινε επιτυχως. Τελος καλο και γλιτωσαμε και το φορματ. Thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...