Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Κάπου χάθηκες, οι 3.750 KWh ανά έτος που πήρες σαν δεδομένο για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου υπολογίστηκαν με βάση πραγματικές καταναλώσεις κατοικιών, και όχι με "υποθετικές ανάγκες θέρμανσης στους 18 βαθμούς".

Αλλά τέλος πάντων, όπως είπαν και παραπάνω αρκετά off topic βγήκαμε, εγώ τουλάχιστον σταματάω εδώ την κουβέντα περί στατιστικών.

Οι 3750 είναι ηλεκτρικές μόνο δεν παίζει ρόλο η θέρμανση ή κάτι άλλο(το γράφει ξεκάθαρα "Θερμική είναι η ενέργεια που προέρχεται κυρίως από μετατροπή ενέργειας (π.χ. καύση καυσίμου) μέσα στο νοικοκυριό (π.χ. υγραέριο για μαγείρεμα ή πετρέλαιο για θέρμανση) ή σε κάποιο απομακρυσμένο σταθμό (π.χ. τηλεθέρμανση), καθώς και η πρωτογενής παραγωγή (π.χ. ενέργεια που παράγεται από ηλιακό θερμοσίφωνα για ΖΝΧ. Δεν περιλαμβάνεται η ηλεκτρική ενέργεια.")

Τις θερμικές τις υπολογίζει χωριστά, στη συγκεκριμμένη περίπτωση με βάση πραγματικές καταναλώσεις. Και στη συνέχεια αθροίζει και βγάζει τη συνολική.

Γενικά όμως η μεθοδολογία για τον στατιστικό υπολογισμό θερμικών αναγκών κτιρίων γίνεται με βάση το είδη των κτιρίων (για τα οποία υπάρχουν στοιχεία κατασκευής, τρόπος κατασκευής, έτος κατασκευής, υλικά, επιφάνεια), τη χρήση τους, την τοποθεσία τους σε κλιματικές ζώνες και μια σταθερή θερμοκρασία 18 βαθμών για την περίοδο θέρμανσης. Ακριβώς για να είναι όσο το δυνατόν αντικειμενική και να μην στηρίζεται στις ιδιοτροπίες του καθενός.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

και η δικια μου εμπειρια απο την ELPEDISON.

Εκκαθαριστικος 13/09/2021 τελευταια καταμετρηση 78948 προηγουμενη 76430 διαφορα 2518 σε 119 μερες 294€ τους παιρνω τηλεφωνο και τους λεω εκαναν λαθος καταμερηση  και οτι στις 26/09/2021 ο μετρητης μου γραφει (ειδηση τελευταιας στιγμης 😄 τα  νουμερα τα παιρνω απο τους λογαριασμους που μου εχουν στην εφαρμογη και βλεπω τωρα οτι τα διεγραψαν) 78684 δηλ 2254 κιλοβατωρες σε 132 μερες, τα εχω αποθηκευσει. εχουμε δηλαδη 264 κιλοβατωρες επιπλεων μου λενε να βγαλω φωτογραφια τον μετρητη και να τον στειλω με email το οποιο και εκανα.

μου στελνουν νεο λογαριασμο 303€ τρελαθηκα παιρνω να ρωτησω το λογο και μου λενε επειδη ειναι περισοτερες οι μερες μα τα κιλοβατ ειναι λιγοτερα λεω, οχι μου λενε ειναι περισοτερες οι μερες. και τους λεω οτι μου εχουν αλλαξει απο τον ενα λογαριασμο στον αλλον την Αναπροσαρμογη χρεωσης προμηθειας απο 48,36€ σε 123,19 γιατι? γιαι ειναι περισοτερες οι μερες, ξανα...

εκτος απο το οτι θα αλλαξω προμηθευτη τι αλλο μπορω να κανω?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, afrikanos72 είπε

και η δικια μου εμπειρια απο την ELPEDISON.

Εκκαθαριστικος 13/09/2021 τελευταια καταμετρηση 78948 προηγουμενη 76430 διαφορα 2518 σε 119 μερες 294€ τους παιρνω τηλεφωνο και τους λεω εκαναν λαθος καταμερηση  και οτι στις 26/09/2021 ο μετρητης μου γραφει (ειδηση τελευταιας στιγμης 😄 τα  νουμερα τα παιρνω απο τους λογαριασμους που μου εχουν στην εφαρμογη και βλεπω τωρα οτι τα διεγραψαν) 78684 δηλ 2254 κιλοβατωρες σε 132 μερες, τα εχω αποθηκευσει. εχουμε δηλαδη 264 κιλοβατωρες επιπλεων μου λενε να βγαλω φωτογραφια τον μετρητη και να τον στειλω με email το οποιο και εκανα.

μου στελνουν νεο λογαριασμο 303€ τρελαθηκα παιρνω να ρωτησω το λογο και μου λενε επειδη ειναι περισοτερες οι μερες μα τα κιλοβατ ειναι λιγοτερα λεω, οχι μου λενε ειναι περισοτερες οι μερες. και τους λεω οτι μου εχουν αλλαξει απο τον ενα λογαριασμο στον αλλον την Αναπροσαρμογη χρεωσης προμηθειας απο 48,36€ σε 123,19 γιατι? γιαι ειναι περισοτερες οι μερες, ξανα...

εκτος απο το οτι θα αλλαξω προμηθευτη τι αλλο μπορω να κανω?

Καλύτερα να ρωτήσεις εδώ: 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα ακριβώς τα ίδια έκανε και σε μένα η Elpedison @Itera.

Έκανα αίτηση για να μεταβώ σε άλλο πάροχο και μου έστειλαν έναν τελικό λογαριασμό με χρέωση κιλοβατώρων από τον Ιούνιο χωρίς να υπολογίζουν τους έναντι και τον εκκαθαριστικό Ιουλίου που έχω εξοφλήσει.

Φυσικά και δεν δέχθηκα κάτι και προχώρησα σε καταγγελία στην ΡΑΕ και στο συνήγορο καταναλωτή.

Από έρευνα που έκανα είναι γνωστό τους κόλπο να μην γράφουν όλες τις χρεώσεις ώστε να μην έρχονται φουσκωμένοι οι λογαριασμοί κι όταν πάς να φύγεις εμφανίζουν τρελή κατανάλωση!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...