Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως και να το κανουμε ρε παιδια ενα PC και 150w να καιει μονο ειναι ειναι κοντα 1300kw τον χρονο.

Ενα συχρονο ψυγειο ειναι αλλα τοσα,για να μην πω παραπανω. 

Εχουμε φτασει στα 2600kw με 2 συσκευες μονο.

Πχ ενα φοιτητης σε γκαρσονιερα που τρωει απ'εξω και εχει ηλιακο θερμοσιφωνα και θερμανση με αεριο εχει αλλα 1150kw για να αναψει φωτα,τηλεοραση και aircondition το καλοκαιρι..

Αυτο με τα 3750kw δεν βγαινει με τιποτα για κανονικο σπιτι.... 

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Οπως και να το κανουμε ρε παιδια ενα PC και 150w να καιει μονο ειναι ειναι κοντα 1300kw τον χρονο.

Πχ ενα φοιτητης σε γκαρσονιερα που τρωει απ'εξω και εχει ηλιακο θερμοσιφωνα και θερμανση με αεριο εχει αλλα 1150kw για να αναψει φωτα,τηλεοραση και aircondition το καλοκαιρι..

Πολλά λες για το ψυγείο.

Το δικό μου 2μετρο Bosch A+ , καίει όχι πάνω από 50kwh τον μήνα.

Screenshot_2020-06-05-08-50-27-729_com.coolkit.jpg.70271d517637072092754090dc9e3392.jpg

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ένα νορμάλ pc ΔΕΝ καταναλώνει 150w, ούτε λειτουργεί στο φουλ 24/7, συνεπώς οι 1300kwh ανά έτος μόνο για pc δεν παίζουν.

Όσο για ένα σύγχρονο ψυγείο ούτε για αστείο καταναλώνει όσο νομίζεις, να ένα εντελώς στην τύχη:

Ετήσια Κατανάλωση Ενέργειας
292 kWh/y

https://www.skroutz.gr/s/18557341/LG-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-Inox-A-GBB566PZHZN.html

Επίσης ο φοιτητής στην γκαρσονιέρα δεν θα βάλει το παραπάνω ψυγείο, θα βάλει κάποιο μικρούλι σαν το παρακάτω το οποίο έχει κατανάλωση 131 kWh/y:

https://www.skroutz.gr/s/8943189/Inventor-Mini-Bar-Inox-A-INVMS98A2.html

18 ώρες πριν, acomaedo είπε

Δεν χρειάζεται να φανταστώ κάτι, σου είπα η μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα ελληνικά νοικοκυριά είναι 3750 kwh. Προφανώς μπορεί να καταναλώνεις παραπάνω, αλλά δεν αποτελείς τον μέσο καταναλωτή.

Αυτό το νούμερο είναι αποτέλεσμα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ η οποία έγινε το διάστημα Οκτώβριο 2011 έως Σεπτέμβριο 2012, αυτό που έχει αλλάξει από τότε έως τώρα είναι ότι πάρα πολλοί καταναλωτές πλέον χρησιμοποιούν αποκλειστικά ρεύμα για τις ανάγκες τους σε θέρμανση αντί για πετρέλαιο που χρησιμοποιούσαν τότε.

Μην ξεχνάς πως η ίδια έρευνα λέει πως η μέση κατανάλωση ενέργειας στα ελληνικά νοικοκυριά ήταν 13.994 KWh.

https://energypress.gr/news/sta-13994-kwh-i-mesi-etisia-katanalosi-energeias-ana-noikokyrio

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ένα νορμάλ pc ΔΕΝ καταναλώνει 150w, ούτε λειτουργεί στο φουλ 24/7, συνεπώς οι 1300kwh ανά έτος μόνο για pc δεν παίζουν.

Όσο για ένα σύγχρονο ψυγείο ούτε για αστείο καταναλώνει όσο νομίζεις, να ένα εντελώς στην τύχη:

Ετήσια Κατανάλωση Ενέργειας
292 kWh/y

https://www.skroutz.gr/s/18557341/LG-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-Inox-A-GBB566PZHZN.html

Επίσης ο φοιτητής στην γκαρσονιέρα δεν θα βάλει το παραπάνω ψυγείο, θα βάλει κάποιο μικρούλι σαν το παρακάτω το οποίο έχει κατανάλωση 131 kWh/y:

https://www.skroutz.gr/s/8943189/Inventor-Mini-Bar-Inox-A-INVMS98A2.html

Αυτό το νούμερο είναι αποτέλεσμα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ η οποία έγινε το διάστημα Οκτώβριο 2011 έως Σεπτέμβριο 2012, αυτό που έχει αλλάξει από τότε έως τώρα είναι ότι πάρα πολλοί καταναλωτές πλέον χρησιμοποιούν αποκλειστικά ρεύμα για τις ανάγκες τους σε θέρμανση αντί για πετρέλαιο που χρησιμοποιούσαν τότε.

Μην ξεχνάς πως η ίδια έρευνα λέει πως η μέση κατανάλωση ενέργειας στα ελληνικά νοικοκυριά ήταν 13.994 KWh.

https://energypress.gr/news/sta-13994-kwh-i-mesi-etisia-katanalosi-energeias-ana-noikokyrio

Kαλημέρα.

Πολύ σωστά λές ότι η μέση κατανάλωση συνολικής ενέργειας είναι περίπου 14000 kWh.

Δεν είπα ποτέ ότι  αν κάποιος χρησιμοποιει ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση δεν θα έχει παραπάνω. Προφανώς και θα έχει αλλά πολύ δύσκολα για τον μέσο καταναλωτή να φτάσει τις 9000 kWh ετησίως (Η όλη συζήτηση από εκεί ξεκίνησε).

Αν το σπίτι είναι 100m² και έχει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 9000 kWh με αντλίες θερμότητας (και μάλιστα 4 inverter Α+++  όπως είπε ο φίλος) με 4000 kWh για τα καθαρά ηλεκτρικά φορτία (ψύξη, συσκευές, πλυντήριο, κουζίνα) μένουν άλλες 5000 kWh οι οποίες με ένα μέσο  COP 4 είναι περίπου 20000 kWh θερμικές, δηλαδή συνολική κατανάλωση ενέργειας 24000kWh.

Ε δεν είναι το μέσο νοικοκυριό και σίγουρα το σπίτι απο πλευράς μόνωσης έχει θέματα ή ο φίλος ρυθμίζει τη θερμοκρασία στους 30°C τον χειμώνα και στους 18 το καλοκαίρι!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, acomaedo είπε

Kαλημέρα.

Πολύ σωστά λές ότι η μέση κατανάλωση συνολικής ενέργειας είναι περίπου 14000 kWh.

Δεν είπα ποτέ ότι  αν κάποιος χρησιμοποιει ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση δεν θα έχει παραπάνω. Προφανώς και θα έχει αλλά πολύ δύσκολα για τον μέσο καταναλωτή να φτάσει τις 9000 kWh ετησίως (Η όλη συζήτηση από εκεί ξεκίνησε).

Αν το σπίτι είναι 100m² και έχει κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 9000 kWh με αντλίες θερμότητας (και μάλιστα 4 inverter Α+++  όπως είπε ο φίλος) με 4000 kWh για τα καθαρά ηλεκτρικά φορτία (ψύξη, συσκευές, πλυντήριο, κουζίνα) μένουν άλλες 5000 kWh οι οποίες με ένα μέσο  COP 4 είναι περίπου 20000 kWh θερμικές, δηλαδή συνολική κατανάλωση ενέργειας 24000kWh.

Ε δεν είναι το μέσο νοικοκυριό και σίγουρα το σπίτι απο πλευράς μόνωσης έχει θέματα ή ο φίλος ρυθμίζει τη θερμοκρασία στους 30°C τον χειμώνα και στους 18 το καλοκαίρι!

Άσχετα από που ξεκίνησε η συζήτηση, έτσι όπως το είχες διατυπώσει ήταν σαν να έλεγες πως όποιο νοικοκυριό καταναλώνει πάνω από 1.250 KWh το τετράμηνο είναι κάργα σπάταλο, κάτι που δεν ισχύει. Αυτό ήταν το point μου.

Επίσης το μέσο νοικοκυριό σίγουρα δεν ζει σε ενεργειακό σπίτι, σίγουρα δεν έχει τη σούπερ ντούπερ μόνωση, και σίγουρα οι ηλεκτρικές συσκευές του δεν είναι A+++, κτλ.

Δημοσ.

Παιδια παντως εγω νοικοκυριο που χαλαει περι τις 300kW/h το μηνα, ακομα δεν εχω συναντησει.

Τωρα ή αστειευομαστε ή ειμαστε εκτος πραγματικοτητας. Οσο ενεργειακα αποδοτικο και αν ειναι. Βεβαια δεν εχω μπει ακομα σε Green House με ολες τις συσκευες του Α+++ και ενεργειακες θερμομονωσεις, solar powered, οποτε ναι μπορει, ξερω γω. Αλλα μιλαμε για τι ποσοστο; 1% του συνολου;

9/10 περιπτωσεις, μια 4μελης οικογενεια φυσιολογικη, τις 2000kW/h τις ξεπερναει πολυ πολυ ευκολα.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Παιδια παντως εγω νοικοκυριο που χαλαει περι τις 300kW/h το μηνα, ακομα δεν εχω συναντησει.

Τωρα ή αστειευομαστε ή ειμαστε εκτος πραγματικοτητας. Οσο ενεργειακα αποδοτικο και αν ειναι. Βεβαια δεν εχω μπει ακομα σε Green House με ολες τις συσκευες του Α+++ και ενεργειακες θερμομονωσεις, solar powered, οποτε ναι μπορει, ξερω γω. Αλλα μιλαμε για τι ποσοστο; 1% του συνολου;

9/10 περιπτωσεις, μια 4μελης οικογενεια φυσιολογικη, τις 2000kW/h τις ξεπερναει πολυ πολυ ευκολα.

Εδώ μιλάμε για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, και το μέγεθος του σύμφωνα με τη ΕΛΣΤΑΤ είναι στα 2,6 άτομα.

Η τετραμελής οικογένεια που φέρνεις σαν παράδειγμα είναι πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο, οπότε λογικό είναι και οι ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα να είναι πιο μεγάλες από τον μέσο όρο.

noikokirio.jpg

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Σε green house μόνο άμα είσαι αγρότης :)

Τις 2000 ίσως τις ξεπερνάει (το τετράμηνο) με ηλεκτρική θέρμανση και ΖΝΧ, αλλά άλλο 2000 και άλλο 3000 το τετράμηνο. Δεν έχουν όλοι ηλεκτρική θέρμανση, το αέριο όλο και αυξάνει το μερίδιο του.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Ειλικρινα και το ιδιο σκεφτομαι..

Ολοι εδω μεσα εχουν συσκευες Α+++++++++ μενουν σε σπιτια κατασκευασμενα μετα το 2015 με τριπλη θερμομονωση ,ηλιακους θερμοσιφωνες τριπλα αλουμινια .

Βαζουν πλυντηριο μια φορα την εβδομαδα σε συσκευη Α+++++ και μαλιστα νυχτα στο νυχτερινο. 

Δεν μαγειρευουν και γενικα μαλλον δεν μενουν σπιτι τους.

Η μεση Ελληνικη οικογενεια δεν ειναι ετσι ρε παιδια.

Γυρναει η γυναικα μου απο την δουλεια και ανοιγει θερμοσιφωνα να κανει μπανιο αυτη και το παιδι οταν σχολασει.

Θα αναψει κουζινα ή φουρνο να μαγειρεψει για 4 ατομα.

Θα βαλει πλυντηριο και θα χαζευει στην τηλεοραση οσο τα κανει αυτα.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εδώ μιλάμε για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό, και το μέγεθος του σύμφωνα με τη ΕΛΣΤΑΤ είναι στα 2,6 άτομα.

Η τετραμελής οικογένεια που φέρνεις σαν παράδειγμα είναι πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο, οπότε λογικό είναι και οι ανάγκες της σε ηλεκτρικό ρεύμα να είναι πιο μεγάλες από τον μέσο όρο.

noikokirio.jpg

Οι ανάγκες σε θερμότητα είναι οι ίδιες ανεξαρτήτως μεγέθους νοικοκυριού, εξαρτώνται μόνο από το μέγεθος και το είδος του σπιτιού. Είτε ζει ένας είτε 5 μέσα στο σπίτι οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι οι ίδιες, μόνο το ΖΝΧ διαφοροποιείται. Αντίστοιχα η διαφοροποίηση για τις ηλεκτρικές συσκευές (εκτός ψύξης) θα είναι μόνο στο πλυντήριο και στα φώτα ίσως και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, acomaedo είπε

Οι ανάγκες σε θερμότητα είναι οι ίδιες ανεξαρτήτως μεγέθους νοικοκυριού, εξαρτώνται μόνο από το μέγεθος και το είδος του σπιτιού. Είτε ζει ένας είτε 5 μέσα στο σπίτι οι ανάγκες για θέρμανση θα είναι οι ίδιες, μόνο το ΖΝΧ διαφοροποιείται. Αντίστοιχα η διαφοροποίηση για τις ηλεκτρικές συσκευές (εκτός ψύξης) θα είναι μόνο στο πλυντήριο και στα φώτα ίσως και σε κάθε περίπτωση δεν θα είναι πολύ μεγάλη.

Ε δεν είναι ακριβώς έτσι, αν στο σπίτι ζει ένα άτομο που λείπει όλη μέρα τότε οι ανάγκες σε θέρμανση είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ αν υπάρχει ένα μωρό που ζει σχεδόν μονίμως μέσα στο σπίτι οι ανάγκες για θέρμανση είναι τεράστιες.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Δεν ειναι το ιδιο για την θερμανση πιστεψε με ..

Οταν εμενα μονος μου αναβα ενα aircondition στο δωματιο μου και ενα αεροθερμο στο μπανιο.

Μονο αμα ειχα τιποτα επισκεψεις εβαζα μια kerosun στο σαλονι.

Δεν με ενοιαζε εαν το υπολοιπο σπιτι ηταν ψυγειο.

Τωρα που εχω οικογενεια θα αναψουν 3 air (σαλονι,παιδικο,κρεββατοκαμαρα) 

ΥΓ Ειπαμε δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση στην πολυκατοικια.

• Like 1
Δημοσ.

Επιστρεφοντας στην αρχικη συζητηση γιατι το εχουμε χασει με τις 4μελείς και τις 2.6μελείς οικογενειες, ειτε μενεις σε σπηλια και χαλας 100kW/h το τετραμηνο, ειτε σε επαυλη με 5000kW/h το 4μηνο ενα ειναι σιγουρο. Οποιοσδηποτε παροχος αυτη τη στιγμη ειναι οικονομικοτερος απο την ΔΕΗ.

Μα 2€ το χρονο, μα 1500€ το χρονο, οφελος θα εχεις και καμμια χασουρα. Μην ξαναλεμε παλι τα ιδια για 10ρικα και 20ρικα, το εχουμε εμπεδωσει. Αν δεν καις πολλα, ειναι μικρο, ελαχιστο και αμελητεο το οφελος. Αν καις αβερτα, το οφελος ειναι μεγαλο. Ε, και το 10ρικο, οφελος ειναι.

Λεω απο την αρχη οτι εστω και μικρο, παραμενει οφελος για να καθομαστε να αναλυουμε με τον @acomaedo απο την ΕΛΣΤΑΤ αν το 5€ το τετραμηνο ειναι οντως κερδος ή οχι.

Ε, αφου ειναι, πως να το κανουμε. Παμε παρακατω.

• Like 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ε δεν είναι ακριβώς έτσι, αν στο σπίτι ζει ένα άτομο που λείπει όλη μέρα τότε οι ανάγκες σε θέρμανση είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ αν υπάρχει ένα μωρό που ζει σχεδόν μονίμως μέσα στο σπίτι οι ανάγκες για θέρμανση είναι τεράστιες.

Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα παιδιά του και να μην ζεσταίνει το σπίτι. Οι στατιστικές όταν υπολογίζουν θερμικές ανάγκες θεωρούν ότι η θερμοκρασία το χειμώνα είναι στους 18 βαθμούς, ανεξαρτήτως αν μένει ένας ή 15 μέσα. Προφανώς και οι στατιστικές δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα του καθένα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, acomaedo είπε

Αντίστοιχα κάποιος μπορεί να μην ενδιαφέρεται για τα παιδιά του και να μην ζεσταίνει το σπίτι. Οι στατιστικές όταν υπολογίζουν θερμικές ανάγκες θεωρούν ότι η θερμοκρασία το χειμώνα είναι στους 18 βαθμούς, ανεξαρτήτως αν μένει ένας ή 15 μέσα. Προφανώς και οι στατιστικές δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα του καθένα.

Κάπου χάθηκες, οι 3.750 KWh ανά έτος που πήρες σαν δεδομένο για να βγάλεις τα συμπεράσματα σου υπολογίστηκαν με βάση πραγματικές καταναλώσεις κατοικιών, και όχι με "υποθετικές ανάγκες θέρμανσης στους 18 βαθμούς".

Αλλά τέλος πάντων, όπως είπαν και παραπάνω αρκετά off topic βγήκαμε, εγώ τουλάχιστον σταματάω εδώ την κουβέντα περί στατιστικών.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...