Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Δεν ειπα για 20 με 25 € πουθενα εγω.

Εδωσα παραδειγμα 3000kw/4μην σε ΔΕΗ 405€ και Elpedison 192€

Mε 55-60% μείωση στις ανάγκες για θέρμανση - ψύξη πάει να πει ότι γλυτώνεις περίπου 25€+ ΦΠΑ τον μήνα

Με 192€ στην ΔΕΗ εισαι στις 1700Kw/4μηνο  δηλαδη περιπου τα μισα...

Mε 55-60% μείωση στις ανάγκες για θέρμανση - ψύξη πάει να πει ότι γλυτώνεις περίπου 50€+ ΦΠΑ τον μήνα

Να πας σε ενα καλυτερο σπιτι μπορει να σου κοστιζει εως  και 250€ παραπανω τον μηνα....

Μπορεί να σου κοστίσει και 500€, αλλά γενικά με 50€ παραπάνω τον μήνα (ανάλογα και που μένεις) μπορείς να βρεις ένα ίδιο σε μέγεθος σπίτι με πιθανόν καλύτερα χαρακτηριστικά.

Υπολογισε οτι μια τετραμελης οικογενεια θελει σπιτι πανω απο 85τμ

ΥΓ Περναω τις 3000kw/4μηνο  με 4 aircondition ολα Α+++  σε συνδιασμο με πλυντηριο για 3χρονο παιδι.. 

Αν το σπίτι σου είναι 100m² και έχεις αυτή την κατανάλωση με 4 Α+++ ή κάτι κάνεις πολύ λάθος, ή το σπίτι σου δεν έχει πουθενά μόνωση και είναι ακάλυπτο από όλες τις πλευρές. Με μια λογική ότι για ηλεκτρικές ανάγκες  έχεις 5000kWh σου μένουν άλλες 4000kWh για θέρμανση. Αυτό σημαίνει ότι οι θερμικές σου ανάγκες (με ενα COP 4) είναι περίπου 16000 kWh, δηλαδή 160 kWh/m².

Επεξ/σία από acomaedo
  • Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Το σπιτι μου ειναι 116τμ με καινουργια αλουμινια και εξωτερικη θερμομονωση.

Δεν υπαρχει κεντρικη θερμανση ουτε χωρος για ηλιακο στην ταρατσα.

Περιμενουμε να μπει φυσικο αεριο στην γειτονια μεσα στο 2021.

Απλα αυτο που  δεν υπολογιζει κανενας ειναι το ποσες ωρες ειναι καποιος στο σπιτι..

Πχ μπορει να μενει καποιος σε βιλα 500τμ στην Εκαλη αλλα να γυριζει στις 23:00 να πινει ενα κονιακ να κανει ενα πουρο, ενα  μπανιο  και να πεφτει για υπνο...

Τι ρευμα να καψει ?

Εγω εχω 3χρονο παιδι στο σπιτι και θα χρειαστει να εχει θερμανση  24ωρες το 24ωρο το χειμωνα .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, acomaedo είπε

Επίσης η ετήσια συγκριση για σένα μπορεί να έχει νόημα μόνο σαν ποσό, αλλά γενικά καλό είναι να αναφέρεις πόσες kWh είχες την μια χρονιά, πόσες την άλλη. Αλλιώς προκύπτει ότι στη ΔΕΗ πλήρωνες την κιλοβατώρα περίπου 1,5 φορά παραπάνω. Καθώς και οι δύο έχουν παραπλήσια τιμή νυχτερινού 0.073 και 0.078 αντίστοιχα, η διαφορά μόνο με το ημερήσιο (0.11) δεν δικαιολογεί την διαφορά στο συνολικό κόστος.

Με το τελευταίο συμφωνώ, για μεγάλες καταναλώσεις προφανώς οι άλλοι πάροχοι συμφέρουν (για αυτό είπα να δει ο καθένας τι τον συμφέρει). Για μικρές - συνηθισμένες ίσως ναι - ίσως όχι, εκτός και αν πάει σε double play με αέριο.

α) Καταρχας παλι λαθος κανεις, καθως το δικο μου συμβολαιο ανεξαρτητως καταναλωσης, εχει τιμη ημερησιου 0,070€ και τιμη νυχτερινου 0,056€. (Ειχα πει απο την αρχη του νηματος, μην κλεινετε τα ρημαδια τα τηλεφωνα στις προσφορες, μπορει να εχουν κατι χρησιμο να σας πουν. Ειχα παρει θυμαμαι ειδικη τιμη, λογω παλαιοτητας στην Nova και 3Play με Cinema και κατι τετοια, με εκπτωση για χρηση παγιας εντολης και ebill κλπ).

Οποτε ενημερωτικα, αυτα που εσυ πληρωνεις για το νυχτερινο ρευμα σου, εγω δινω για το ημερησιο μου. Να ξαναπω εδω, οπως εχω ηδη κανει 5-6 φορες, πως οι καταναλωσεις μου ΔΕΝ εχουν μεταβληθει ιδιαιτερα απο περυσι σε φετος και αν εχουν μεταβληθει ειναι σιγουρα προς τα πανω και οχι προς τα κατω. Εχω αναφερει πολλακις οτι καιω 500-700kW/h το μηνα.

β) Για μικρες "συνηθισμενες" καταναλωσεις δεν ειναι "ισως ναι - ισως οχι". Ειναι για ολες τις καταναλωσεις ναι, σε αλλες περισσοτερο, σε αλλες λιγοτερο. Απλα μαθηματικα.

γ) Επισης το εχω διαβασει τοσες φορες, αυτο το 3750kW/h ετησιως που ακριβως το βρηκες; Εκτος του οτι ακουγεται υπερβολικα μικρο για να το πιστεψει ο οποιοσδηποτε, συμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η μεση ετησια καταναλωση ενεργειας στην Ελλαδα ειναι 13.994kW/h.

Απο αυτο εσυ πηρες το ποσοστο που αναλογει στην ηλεκτρικη ενεργεια (που ειναι οντως 3750kW/h) και το απομονωσες, θεωρωντας που οι υπολοιπες 10.244kW/h που αναφερονται στην "θερμικη ενεργεια" δεν συμπεριλαμβανουν μεσα και καταναλωση ρευματος, αλλα μονο πετρελαιο και φυσικο αεριο. Στην καταναλωση θερμικης ενεργειας περιλαμβανεται και το μαγειρεμα, η θερμανση των χωρων, το ζεστο νερο κ.ο.κ. που πολλα νοικοκυρια χρησιμοποιουν ρευμα για αυτα. Η πραγματικη μεση καταναλωση ρευματος ειναι κατα μεσο ορο περισσοτερη απο 6.000kW/h το χρονο, γιαυτο φανταζομαι εξ'αλλου πως και η ΔΕΗ εχει θεσει το οριο στην τιμη της κιλοβατωρας στις 2.000/4μηνο. Βαση μεσου ορου.

Οποτε παλι λαθος. Εχεις να συνεισφερεις κατι στην κουβεντα τελικα;

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

α) Καταρχας παλι λαθος κανεις, καθως το δικο μου συμβολαιο ανεξαρτητως καταναλωσης, εχει τιμη ημερησιου 0,070€ και τιμη νυχτερινου 0,056€. (Ειχα πει απο την αρχη του νηματος, μην κλεινετε τα ρημαδια τα τηλεφωνα στις προσφορες, μπορει να εχουν κατι χρησιμο να σας πουν. Ειχα παρει θυμαμαι ειδικη τιμη, λογω παλαιοτητας στην Nova και 3Play με Cinema και κατι τετοια, με εκπτωση για χρηση παγιας εντολης και ebill κλπ).

Οποτε ενημερωτικα, αυτα που εσυ πληρωνεις για το νυχτερινο ρευμα σου, εγω δινω για το ημερησιο μου. Να ξαναπω εδω, οπως εχω ηδη κανει 5-6 φορες, πως οι καταναλωσεις μου ΔΕΝ εχουν μεταβληθει ιδιαιτερα απο περυσι σε φετος και αν εχουν μεταβληθει ειναι σιγουρα προς τα πανω και οχι προς τα κατω. Εχω αναφερει πολλακις οτι καιω 500-700kW/h το μηνα.

Κάνεις το λάθος να θεωρείς ότι έχω συμβόλαιο με τη ΔΕΗ όπως και να θεωρείς ότι υποστηρίζω την ΔΕΗ. Επίσης το λάθος να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

β) Για μικρες "συνηθισμενες" καταναλωσεις δεν ειναι "ισως ναι - ισως οχι". Ειναι για ολες τις καταναλωσεις ναι, σε αλλες περισσοτερο, σε αλλες λιγοτερο. Απλα μαθηματικα.

Για χαμηλές καταναλώσεις το κέρδος είναι μικρό. Μπες σε ένα από τα πολλά link που υπάρχουν για σύγκριση τιμών και δες. Ειδικά αν λάβεις υπόψη τη ρήτρα ΟΤΣ που έχουν πολλές εταιρείες, την ανάγκη για πληρωμή νέας εγγύησης και πιθανώς ηλεκτρολογικού σχεδίου, το όποιο κέρδος μπορεί να εμφανιστεί μετά από 2 ή 3 χρόνια. Ε το να μπει κάποιος σε αυτή τη διαδικασία για 50€ όφελος το χρόνο μετά από 2 ή 3 χρόνια δεν το λές και τεράστιο όφελος.

γ) Επισης το εχω διαβασει τοσες φορες, αυτο το 3750kW/h ετησιως που ακριβως το βρηκες; Εκτος του οτι ακουγεται υπερβολικα μικρο για να το πιστεψει ο οποιοσδηποτε, συμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η μεση ετησια καταναλωση ενεργειας στην Ελλαδα ειναι 13.994kW/h.

Απο αυτο εσυ πηρες το ποσοστο που αναλογει στην ηλεκτρικη ενεργεια (που ειναι οντως 3750kW/h) και το απομονωσες, θεωρωντας που οι υπολοιπες 10.244kW/h που αναφερονται στην "θερμικη ενεργεια" δεν συμπεριλαμβανουν μεσα και καταναλωση ρευματος, αλλα μονο πετρελαιο και φυσικο αεριο. Στην καταναλωση θερμικης ενεργειας περιλαμβανεται και το μαγειρεμα, η θερμανση των χωρων, το ζεστο νερο κ.ο.κ. που πολλα νοικοκυρια χρησιμοποιουν ρευμα για αυτα. Η πραγματικη μεση καταναλωση ρευματος ειναι κατα μεσο ορο περισσοτερη απο 6.000kW/h το χρονο, γιαυτο φανταζομαι εξ'αλλου πως και η ΔΕΗ εχει θεσει το οριο στην τιμη της κιλοβατωρας στις 2.000/4μηνο. Βαση μεσου ορου.

Λάθος φαντάζεσαι και πάλι.

http://www.cres.gr/energyhubforall/2.2.1.html

"Κατά μέσο όρο 13.994 kWh καταναλώνει κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, εκ των οποίων οι 10.244 kWh αφορούν θερμική ενέργεια και οι 3.750 kWh ηλεκτρική ενέργεια."

"Η μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά νοικοκυριό 3.750 kWh, απ’ όπου το 38.4% της συνολικής ετήσιας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται, είναι για το μαγείρεμα."

Οποτε παλι λαθος. Εχεις να συνεισφερεις κατι στην κουβεντα τελικα;

Οπότε διάβασε πρώτα και μετά έχεις άποψη για το τι είναι σωστό ή λάθος. Με ένα google search θα βρείς και το pdf της μελέτης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

To http://www.cres.gr/energyhubforall/2.2.1.html εχει στοιχεια απο το μακρινο 2011...

Με 44% πετρελαιο θερμανσης ... Ξερεις ποσες πολυκατοικιες απο τοτε εχουν σταματησει να βαζουν πετρελαιο ?

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις ότι η μέση  κατανάλωση Ηλεκτρικής ενέργειας ΠΛΗΝ θέρμανσης είναι 3750 kWh περίπου και μάλιστα με πτωτικές τάσεις.

Η υποκατάσταση πετρελαίου από πελλετ, φυσικό αέριο ή αντλίες θερμότητας δεν επηρεάζει το παραπάνω. Αν κάποιος βάλει αντλία θερμότητας προφανώς και η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για αυτόν αυξάνει. Αν φτάνει στα 3000kWh το τετράμηνο πάει να πει ότι και πριν έκαιγε τα λεφτά του για να θερμανθεί... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, acomaedo είπε

Εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις ότι η μέση  κατανάλωση Ηλεκτρικής ενέργειας ΠΛΗΝ θέρμανσης είναι 3750 kWh περίπου και μάλιστα με πτωτικές τάσεις.

Η υποκατάσταση πετρελαίου από πελλετ, φυσικό αέριο ή αντλίες θερμότητας δεν επηρεάζει το παραπάνω. Αν κάποιος βάλει αντλία θερμότητας προφανώς και η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για αυτόν αυξάνει. Αν φτάνει στα 3000kWh το τετράμηνο πάει να πει ότι και πριν έκαιγε τα λεφτά του για να θερμανθεί... 

Εγω ακομα δεν μπορω να καταλαβω αυτο το 3750 kw που λες..

Πχ ενα PC μονο του εαν  δουλευει συνεχεια με 500w τροφοδοτικο καιει  12kw την ημερα x 120 μερες = 1440kw /4μηνο

Μονο ενα PC πιτσιρικα που το αφηνει νυχτα μερα ανοιχτο .....

Με ολα τα αλλα κλειστα.... Ουτε μια λαμπα ουτε καν ψυγειο....

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Πχ ενα PC μονο του εαν  δουλευει συνεχεια με 500w τροφοδοτικο καιει  12kw την ημερα x 120 μερες = 1440kw /4μηνο

Αυτό ισχύει αν είναι τούμπανο και παίζει όλη μέρα απαιτητικά παιχνίδια 24/7, αν κάνει benchmarks 24/7 ή κάνει renders 24/7. Αν απλά είναι ανοιχτό και κατεβάζει ή βλέπει ταινία είναι 50-100 watts. Αν έκαιγε το PC όσο είναι το τροφοδοτικό θα είχαν καταστραφεί κάποιοι στο overclock section. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αυτό ισχύει αν είναι τούμπανο και παίζει όλη μέρα απαιτητικά παιχνίδια 24/7, αν κάνει benchmarks 24/7 ή κάνει renders 24/7. Αν απλά είναι ανοιχτό και κατεβάζει ή βλέπει ταινία είναι 50-100 watts. Αν έκαιγε το PC όσο είναι το τροφοδοτικό θα είχαν καταστραφεί κάποιοι στο overclock section. 

Ok δεκτο αυτο που λες.. αλλα βαλε και οθονη router κτλ. Μπορει να μην φτανει τα 500w αλλα 250 θα τα φτανει.

Βαλε και ποσες ωρες ομως την ημερα θα το εχει στο full. (την περιοδο του κορονοϊου υπηρχαν παιδια και 12ωρες την μερα στο Fortnite) 

Εαν εχει και τιποτα RGB φωτακια και μπιχλιμπιδια μαζευονται τα watt

Επεξ/σία από k_w_t
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σου ξαναλέω, μέρος της θερμικής ενέργειας είναι με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μην επιμένεις, διαφορετικά ψαχτο καλύτερα. 250kw/h τον μήνα με το ζόρι καίει κάνα φοιτητικό σπίτι 40τμ. Δεν ξέρω γιατί επιμένεις, κάνε εσύ μια καλύτερη αναζήτηση και μελέτη και σταμάτα να παραποιεις τα στοιχεία. Ξέχωρα ότι η συγκεκριμένη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ είναι του '11-'12.

ΘΕΡΜΙΚΉ ενέργεια ΔΕΝ είναι μόνο η θέρμανση όπως το έχεις στο μυαλό σου. Το θερμοσίφωνο και το air-condition όπως και οι θερμοπομποί, σόμπες κλπ, σε αυτήν την θερμική ενέργεια υπολογίζονται. 

Επίσης ακόμα και 50€ τον χρόνο να είναι αυτό το μικρό όφελος που λες, πάλι στα λόγια μου έρχεσαι, ότι είναι ΟΦΕΛΟΣ. Είπα εξ αρχής, αλλού μεγάλο, αλλού μικρό, εξακολουθεί να είναι όφελος ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ παροχου έναντι της ΔΕΗ. 

Έλεος κάπου, ε; 

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 2
Δημοσ.

Αυτό το 3750 από πού προκύπτει, δε μας λέει κάποιος...Γιατί κι εγώ αν έχω ένα σπίτι κλειστό που με περιμένει μόνο κάθε καλοκαίρι, τότε λογικό είναι να ρίχνω το μέσο όρο όλων των νορμάλ νοικοκυριών.

Εγώ επίσης κοιτάω για αλλαγή παρόχου αλλά προβληματίζομαι. Βασικά με τα λάθη και τις μακακίες που (ίσως) κάνουν.

Είμαι στις 1600-1700 ανά τετράμηνο περίπου (το χειμώνα λιγότερο λόγω φυσ. αερίου, το καλοκαίρι ίσως λίγο παραπάνω).

Πρωτέργεια που κοίταξα, μου βγάζει μία διαφορά των 250 ευρώ το χρόνο. Ισχύει ή θα φάω πατάτα;

Δημοσ.

Είναι από μια μελέτη της ΕΣΤΑΤ του 2012 που έβγαλε ότι η ενεργειακή κατανάλωση κατά μέσο όρο στην Ελλάδα είναι 14.000 kW/h  που από αυτές οι 10.250 αντιστοιχούν σε θερμική και οι 3.750 σε ηλεκτρική. Απλά αυτό που δεν λέει να καταλάβει ο φίλος από πάνω είναι ότι αυτές οι 10.250 περιλαμβάνουν οτιδήποτε έχει σχέση με θέρμανση / ψύξη στο σπίτι. Που αρκετά εξ αυτών, γίνονται με χρήση ρεύματος. Τελείως πλασματικό το 3750 η μέση κατανάλωση σε ρεύμα και τελείως εκτός πραγματικοτητας. 

4 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Πρωτέργεια που κοίταξα, μου βγάζει μία διαφορά των 250 ευρώ το χρόνο. Ισχύει ή θα φάω πατάτα;

99%, ναι ισχύει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Ok δεκτο αυτο που λες.. αλλα βαλε και οθονη router κτλ. Μπορει να μην φτανει τα 500w αλλα 250 θα τα φτανει.

Βαλε και ποσες ωρες ομως την ημερα θα το εχει στο full. (την περιοδο του κορονοϊου υπηρχαν παιδια και 12ωρες την μερα στο Fortnite) 

Εαν εχει και τιποτα RGB φωτακια και μπιχλιμπιδια μαζευονται τα watt

Τα οικιακά modem/router έχουν maximum κατανάλωση 10 - 12w.

Μια σύγχρονη 24αρα οθόνη έχει μέση κατανάλωση 25w.

Τα RGB φωτάκια είναι με led και έχουν μηδαμινή κατανάλωση.

Μόνο αν ο υπολογιστής έχει καμιά τερατώδη και παμπάλαια κάρτα γραφικών μπορεί να φτάσει στα watt που λες, που και πάλι με 12 ώρες την ημέρα την περίοδο του κορονοϊού άντε να έφτανε τις 3 KWh.

Τη νύχτα και αναμμένο να μένει, έχει μικρή κατανάλωση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, N3M3SiS είπε

Και σου ξαναλέω, μέρος της θερμικής ενέργειας είναι με κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Μην επιμένεις, διαφορετικά ψαχτο καλύτερα. 250kw/h τον μήνα με το ζόρι καίει κάνα φοιτητικό σπίτι 40τμ. Δεν ξέρω γιατί επιμένεις, κάνε εσύ μια καλύτερη αναζήτηση και μελέτη και σταμάτα να παραποιεις τα στοιχεία. Ξέχωρα ότι η συγκεκριμένη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ είναι του '11-'12.

ΘΕΡΜΙΚΉ ενέργεια ΔΕΝ είναι μόνο η θέρμανση όπως το έχεις στο μυαλό σου. Το θερμοσίφωνο και το air-condition όπως και οι θερμοπομποί, σόμπες κλπ, σε αυτήν την θερμική ενέργεια υπολογίζονται. 

Επίσης ακόμα και 50€ τον χρόνο να είναι αυτό το μικρό όφελος που λες, πάλι στα λόγια μου έρχεσαι, ότι είναι ΟΦΕΛΟΣ. Είπα εξ αρχής, αλλού μεγάλο, αλλού μικρό, εξακολουθεί να είναι όφελος ΟΠΟΙΟΥΔΉΠΟΤΕ παροχου έναντι της ΔΕΗ. 

Έλεος κάπου, ε; 

Αλήθεια διάβασες την σύνοψη της μελέτης; Μάλλον όχι γιατί λέει σαφώς ότι έχει κάνει τον διαχωρισμό και υπολογίζει την συνολική μέση ενεργειακή απαίτηση και στη συνέχεια υπολογίζει πόση αντιστοιχεί σε θερμική και πόση σε ηλεκτρική. Στην ηλεκτρική δεν υπολογίζει θέρμανση αλλά υπολογίζει ΖΝΧ και μαγείρεμα καθώς και ψύξη.

Τα στοιχεία υπάρχουν εκεί, δεν παραποιώ κάτι, ούτε τα ερμηνεύω όπως θέλω.

1 ώρα πριν, Lanike71 είπε

Αυτό το 3750 από πού προκύπτει, δε μας λέει κάποιος...Γιατί κι εγώ αν έχω ένα σπίτι κλειστό που με περιμένει μόνο κάθε καλοκαίρι, τότε λογικό είναι να ρίχνω το μέσο όρο όλων των νορμάλ νοικοκυριών.

Εγώ επίσης κοιτάω για αλλαγή παρόχου αλλά προβληματίζομαι. Βασικά με τα λάθη και τις μακακίες που (ίσως) κάνουν.

Είμαι στις 1600-1700 ανά τετράμηνο περίπου (το χειμώνα λιγότερο λόγω φυσ. αερίου, το καλοκαίρι ίσως λίγο παραπάνω).

Με 1600 το τετράμηνο είσαι στα 4800 τον χρόνο. Πάνω από τον μέσο όρο αλλά όχι και 9000kWh που λέει ο φίλος μας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, k_w_t είπε

Τεραστιο λάθος.ΤΡΟΦΟΔΙΚΌ ΤΩΝ 500W καίει ανάλογα με το φορτίο του PC  24/7 δεν είναι σε gamig mode η benchmark.

H συνήθης κατανάλωση ειναι απο80 έως 150 watt(μητρική 30-40w σκληρος10w επεξαργαστής 30-90-watt

Επεξ/σία από loukas-1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...